Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Látom jót vitatkoztok.<#gun>
Egyébként szinte egy az egyben a pcguru oldalon is fenn van, így nem nehéz tartalmat fejleszteni.

BiTi9
Tuvok nézd meg ezt ezt küldte regisztrációnál de nem müködik! Ez az amit mondtam!
A következõ linken aktiválhatod hozzáférésed:
http://simcity.extra.hu/news.php/register.php?activate=fd2f0de7f0b30aa58e5e3064bfe6cf86

Üdv: BiTi

Tuvok
elõre is köszi

Tuvok
1. ellenkezõleg, de ne kezd újra ...
2. pont
3. éljen

miben tévedtem ? 😄 abban, hogy a saját írásom láttam vissza egy oldalon, vagy hogy ezt szóvá mertem tenni ? 😄

BiTi9
majd körbenézek! megkeresem neked! de sok helyen jártam már! visszanézem õket!

Tuvok
hol találtad akkor ? linket légyszi .

1.Épp most írtad le miért nem sértet jogot BiTi.
2.amennyiben gondolod,vidd bíróságra a dolgot
3.épp ingyen reklámot csinálsz az oldalnak <#taps>

BiTi kár a vitáért.Az olyan ember aki nem ismeri be,hogy téved,úgy sem tudod meggyõzni.Inkább ne is foglalkozz vele.Amúgy is csak szét ofoljátok ezt a fórumot.Az oldal jó,mindenkinek ajánlom!<#nezze>
www.simcity4.hu
BiTi9
Nem veszem sértésnek! Sõt köszi hogy szóltál csak egy dolgot kérlek érts meg nem a te oldaladról származik az a tartalom!Lehet hogy más lemásolta! Azt már én nem tudom és sajátjának tüntette fel azt sem tudom! Modósítottam majdnem mindet már nem is egyezik átfogalmaztam tehát különbözö! Láttam hogy segítõkész vagy! Nem is az a bajom csak rámparancsoltál hogy vegyem le a tartalmat! Holott én nem is tudhattam hogy ezt akár te írtad! ráadásul errõl az oldalról még életemben nem halottam sõtt a google keresõben sem szerepelt! És 2-3 vagyok a google.com on és bevallom csak az elsõ 25 öt szoktam nézni és ott nem voltál! de szerencse hogy itt összefutottunk és nincs belõle nagyobb galiba! Amugy egy Fórum moderátorit sem fogadsz el?? Mert nállunk is szükség van a segítségre!

Tuvok
17 ember regelt az oldalra, most is elérhetõ, így a hiba a te készülékedben van . egyébként meg régen nem érdekel a faq, akinek itt tudok segítek, ezt a többiek tanúsíthatják, de láthatod is ha visszaolvasol .
szerintem neked marhára nem lenne okod haragudni, bár ha mégis teszed az a te dolgod, de mégiscsak te másoltad le az én írásom, amiért én jogosan szóltam, kvázi te hoztad magad kellemetlen helyzetbe . mivel azt se tudom ki vagy, közel sem az érdekel, hogy lejárassalak (egy nicknevet nem is igazán lehet), pont ezért hívtam fel a te figyelmed is a személyeskedés kerülésére (szomorú, hogy még nem fogadtad meg)
nem veszek részt a szerkesztésben, mert se idõm se hangulatom ilyesmivel foglalkozni, de köszi a megtisztelõ felajánlást . inkább maradok itt, és próbálok segíteni másoknak . neked meg sok szerencsét, és a tartalmat próbáld magad összeállítani, sok vitától kíméled meg magad .
tanultam jogot kemény 1 évig, elég is volt, azóta is utálom 😄 jópár jogi vitám volt már, pereskedtem is nem csak emberrel, de céggel is, soha 1 fillérembe nem került, de mind1, ez nem ide tartozik
egy jótanács: az emailed ne nagyon írkáld így be, pláne a szolgáltatódét, sokan visszaélhetnek vele, ill. spambotok is az ilyesmit keresik . de bocs ha ezzel is véletlen sértelek 😄

BiTi9
SZIASZTOK SIM CITY 4 KEDVELÕK! NÉZZÉTEK MEG A WWW.SIMCITY4.HU HIVATALOS MAGYAR HONLAPOT MELY MOST NYITOTTA MEG A KAPUIT! FÜGGETLEN FÓRUM VÉGIGJÁTSZÁS FOLYAMATOS FELTÖLTÉS!! MINDEN AMI EGY JÓ JÁTÉKHOZ KELL! ÜDV: BiTi

HONLAP: HTTP://WWW.SIMCITY4.HU
FÓRUM: HTTP://FORUM.SIMCITY4.HU

BiTi9
Nah halod fáraszál mást a ....-el nekem mára ennyi elég! Van nekem ennél komolyabb dolgom is minthogy itt vitázzam veled! Átírtam amit kértél szálj le rólam aztán ha van idõd a regisztrációs aktiválós rendszereden javíts mert nem tudok nálad regelni!! azt írja nem elérhetõ az oldal ha gondolod küldöm a linket! Én itt a szerzõi jogvitát lezártam arról írsz amit akarsz!ez a fórum a Sim City 4 rõl szól! Nem a jogokról ha gondod van akkor megtalálsz! A [email protected] e-mailcímen! Ha pedig szeretnél résztvenni a simcity4.hu szerkesztésénél akkor is írhatsz! És ez utobbi minden kedves lelkes játékosra vonatkozik!Tuvok te meg tanulj jogot ahogy én... és ezt nem rosz indulatból mondom! Csak nehogy rátalál egyszer egy olyanra aki nem csak nevet rajtad mint én hanem cselekszik is mert akkor komoly problémád lehet! Én nem vagyok haragtartó rád sem haragszom pedig lenne rá okom hogy itt megpróbáltál lejáratni több száz ember elõtt! De mindegy! ha kell valami segítség akkor írsz! Szia!

Tuvok
😄DD
Most lássuk el egymást jótanácsokkal ? <#wilting>

Tuvok
😄D
De az EA mûve nem szerzõi jogvédett, vili ?
Nem szerzõi joggal védett mû másolása nem hoz létre szerzõi jogi védelmet, amennyiben azt eredeti formájában közlik, valamint az nem jár vagyoni haszonnal. Egy mû fordítása azonban létrehoz szerzõi jogi védelmet akkor is, ha az eredeti mû szerzõi jogi védelme már lejárt. Ugyanez vonatkozik a digitális tartalomra is. Ilyenkor a szerzõi jog a szerkesztõt, azaz a mû fordítóját illeti.

BiTi9
Jah és tanuld meg értelmezni amit leírsz vagy kimásolsz!
Tobábbi szép napot kívánok neked Tuvok!

BiTi9
Már meg ne haragudj de ez sajnos nem a te müved hanem az EA angol emberéé aki kitalálta a játékot! EZ MINÕSÜL MÛNEK!
18. § (1) A szerzõ kizárólagos joga, hogy a mûvét többszörözze, és hogy erre másnak engedélyt adjon. (Nem te vagy a szerzõ.)
a) a mû anyagi hordozón való - közvetlen vagy közvetett - rögzítése, bármilyen módon, akár véglegesen, akár idõlegesen, valamint (az internet nem anyagi hordozó)
b) egy vagy több másolat készítése a rögzítésrõl. (pontos másolat nem történt!)
(2) A mû többszörözésének minõsül különösen a nyomtatással megvalósuló mechanikai, filmes vagy mágneses rögzítés és másolatkészítés, a hang - vagy képfelvétel elõállítása, a sugárzás vagy a vezeték útján a nyilvánossághoz történõ közvetítés céljára való rögzítés, a mû tárolása digitális formában elektronikus eszközön, valamint a számítógépes hálózaton átvitt mûvek anyagi formában való elõállítása.(ÉN ANYAGI FORMÁBAN NEM ÁLÍTOTTAM ELÕ) Az építészeti alkotások esetében többszörözés a tervben rögzített alkotás kivitelezése és utánépítése is.
ISMÉTLEM HA PERESKEDÉSSEL AKARSZ SZÓRAKOZTATNI AKKOR PERELJ BE!!!!
Szia!

Tuvok
Parancsolj:

A többszörözés joga

18. § (1) A szerzõ kizárólagos joga, hogy a mûvét többszörözze, és hogy erre másnak engedélyt adjon. Többszörözés:

a) a mû anyagi hordozón való - közvetlen vagy közvetett - rögzítése, bármilyen módon, akár véglegesen, akár idõlegesen, valamint

b) egy vagy több másolat készítése a rögzítésrõl.

(2) A mû többszörözésének minõsül különösen a nyomtatással megvalósuló mechanikai, filmes vagy mágneses rögzítés és másolatkészítés, a hang - vagy képfelvétel elõállítása, a sugárzás vagy a vezeték útján a nyilvánossághoz történõ közvetítés céljára való rögzítés, a mû tárolása digitális formában elektronikus eszközön, valamint a számítógépes hálózaton átvitt mûvek anyagi formában való elõállítása. Az építészeti alkotások esetében többszörözés a tervben rögzített alkotás kivitelezése és utánépítése is.

BiTi9
lÉGYSZÍVES LINKED BE A DIGITÁLIS TARTALOMRA VONATKOZÓ TÖRVÉNYT MERT ELÕTTEM ITT A PTK ÉS SZÉTOLVASTAM MÁR DE NEM TALÁLOM EZT!!!! bOCS

Tuvok
tudod, hogy mi az ára . de nem vagyok a haverod 😊

Tuvok
1. minden digitális tartalmat véd a szerzõi jog, ha fel van tüntetve, ha nincs
2. lévén azóta már módosította, sõt táblázatba is rendezte (wow)
3. linkeket légyszíves . mivel az sc4 készítõi a hivatalos leírást szabadon fordíthatóvá és terjeszthetõvé tették, így nem engedélyköteles .
4. nem érdekel a konkurencia, a faq-kal se foglalkozom jó ideje, abból a mondatomból a személyes írásom lemásolása miatt érzett dolgok beszélnek . te biztosan nem tennéd szóvá . vagy de ?

BiTi9
LESZÁLSZ RÓLAM???

BiTi9
1999. évi LXXVI. törvénya szerzõi jogról

IV. Fejezet

A SZABAD FELHASZNÁLÁS ÉS A SZERZÕI JOG MÁS KORLÁTJAI

Általános szabályok

33. § (1) A szabad felhasználás körében a felhasználás díjtalan, és ahhoz a szerzõ engedélye nem szükséges. Csak a nyilvánosságra hozott mûvek használhatók fel szabadon e törvény rendelkezéseinek megfelelõen.

BiTi9
TUVOK ÉN ITT LEZÁRTAM ÉS NE ZAKLASS HAVER!

BiTi9
Köszönöm light01!! Már keztem azt hinni mindenki ellenem van! Tényleg Kösz! Szia! További szép napot!

Tuvok
Ha tisztességes vagy, és tényleg kerülöd a vitát, akkor teljesíted a kérést .
Hogy az eredetit (angolt a hivatalos leírásból) hogyan fordítod, az a te dolgod, ott le van írva, hogy szabadon fordítható . Azzal szabadon gazdálkohatsz, de az én írásomra nem kértél/kaptál engedélyt, kellett volna .
Folytassuk még, vagy megcsinálod végre ?

Kedves Tuvok!

Átnézvén az általad reklamált részeket,megmutattam azokat jogász rokonomnak.Az alapján lenne pár észrevételem:

1.az oldaladon semmilyen szerzõi jogvédelem nics.Másrészt ha lenne,errõl figyelmeztetést kellene kapjon a látogató.
2.megnéztem mindkét oldalon az általad kifogásolt tartalmat és arra a következtetésre jutottam,hogy nem másolás.Igaz NÉMILEG hasonló,de két magyar ember ugyanarról a témáról még jó,hogy hasonlóan ír.Másolásnak pedig ugye csak a szószerinti egyezést tekinthetjük.
3.a te oldaladon lévõ íráshoz hasonlót én magam is kb. 6-8 oldalon találtam.S mivel a te oldaladon lévõ szöveg is nagyon hasonlít több korábbi oldal tartalmára,így aztán teljesen nem értem te miért reklamálsz.Szóval te kitõl kértél engedélyt,hogy leírd ezeket az oldaladon???(kezdve az oldal címében lévõ "simcity4"-el)
4.a " A tartalmat eltávolítod, és nem módosítod..." kezdetû mondatod pedig egyrészt kicsinyes,másrészt jogsértõ,mivel a szólásszabadsághoz való jogot sérti.Amúgy ebbõl a mondatodból jöttem rá,hogy belõled a konkurenciától való félelem beszél.
Szóval szerintem nyugodj meg.Ha nagyon nem tetszik,akkor fordulj bírósághoz,de kb 3 év és 5-600 ezer forint befektetést után rájösz,hogy nincs igazad.

Elnézést az offolásért,de ezt tisztába kellett tenni.
BiTi9
Szia PZOLIKA978
Én az alagutra gondoltam de azért javítom köszi!
További szép napot!
Regisztráljatok a http://forum.simcity4.hu oldalon vagy csak nézelõdjetek a http://www.simcity4.hu oldalon!

BiTi9
Amugy azért mert te lefordítasz valamit akkor már más nem fordírhatja le??? A lényege ugyanaz marad! Vagy tévedek??? Nyalókát is sokan gyártanak sõt van olyan tv ami egy és ugyanaz csak már a márka jel rajta! Tehát a személyeskedést kerülve a lényeg hogy nem csak te meg én meg a xy fordíthat szavakat mondatokat hanem akárki és az oldalunkon fenn szereplõ adatokat megtalálod az ea oldalán angolul is! tehát onnan én lefordítom ... ahoz kell töled engedélyt kérni??? Vagy lehetek önnáló? És mégegyszer elmondom hogy nem halottam se rólad se az oldaladról! Csak azt mondogatod hogy a tied.... Nem szeretem a vitát inkább kerülöm! Én tisztességes ember vagyok csak ugy mint itt mindannyian! Ugyhogy a továbbiakban vagy személyessen megkeresel a problémáddal vagy én is be tudlak perelni nyilvánossan elkövetett személyi jogsértésért! Ugyanis ez nem tartozik több millió vagy csak százezer emberre! Asszem! A digitális médiáról pedig annyit hogy olvasd el mégegyszer azt a törvényt: a PTK 86-87.(paragrafus) szabályozza a szellemi alkotásokhoz füzõdõ jogokat, ebben a digitális média nincs nevesítve!!!!!! Adatvédelemrõl: PTK 83.(paragrafus)!!!!!! Mivel nem szolgai másolás történt, és az oldal tartalma közismert, semmilyen jogsértést nem követtem el. A polgári pereskedés költséges, ezeket a felperes fizeti! Amenyiben elveszti a pert, ezt a költséget õ viseli.
Szerintem zárjuk le ezt az! A jogi tanácsadóm megvizsgálta az ügyet!

Szia! Megnéztem a honlapot. Találtam benne hibákat,pedig csak a közlekedést olvastam el. A metrónál azt írtad,hogy nem használ helyet a megálló.Nos 1×1 területet foglal el a metrómegálló.Egyébként szép a honlap.

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

Tuvok
Ha akartál volna, itt el tudtál volna érni, hogy engedélyt kérj, nem történt, így a kérésem jogos . A tartalmat eltávolítod, és nem módosítod, mert a kék nyalóka helyett a piros is még mindig nyalóka . A szerzõi jog a digitális tartalomra kiterjed, a módosított tartalom pedig megtévesztõ, szintén tiltott . Ezt vedd figyelembe . A személyeskedést pedig kerüld .
Törlendõ:
'városi rendeletek magyarul' menüpont
'adózásról bõvebben' menüpont

További jót neked .

BiTi9
Hát jó! ELTÁVOLÍTOM DE: Megírom én sajátkezüleg és akkor már nem nyavajoghatsz, tényleg próbálok normálissan hozzá állni a dolgokhoz még egyszer mondom hogy nem halottam az oldaladról de módosítok a tartalmon! Megpróbáltam regisztrálni az oldaladon de nem sikerült! ÉS mivel nincs semmilyen személyes e-mailed meg kapcsolat menüpont ezért kénytelen voltam ide írni amit gondolok! Sajnálom ha megbántottalak de ugy viselkedsz mint egy gyerek! Ugyhogy írd ide mit kell eltávolítanom mert a kisujjamból nem tudom kiszopni!!! KÖSZI Remélem nem nagy kérés!

Tuvok
Ami a simcity.extra.hu-n van, azt mind saját kezûleg írtam, nálatok pedig az van ott 1 az 1-ben . Az oldal többi része nem érdekel, de amit átmásoltatok távolítsátok el . Azt hiszem nem nagy kérés . Köszi .

BiTi9
Szia Tuvok! Sorry de most halottam elõször a honlapról! Nem onnan lett kimásolva az egész szöveget kb 13 honlapon használják mert tükörfordítása a hivatalos angol nyelvû honlapnak!
Tényleg nem történt másolás ha gondoljátok felteszünk titeket is mint magyar weblaot a hivatalos oldalra! De sajnos az eltávolítás nem megoldható!
Légyszi vegyük fel a kapcsolatot és beszéljük meg a részleteket! IDE ÍRJ: [email protected]! Elõre is köszönöm!

Tuvok
Mivel engedélykérés nem történt, és a forrás sincs megjelölve, ezért amiket a simcity.extra.hu-ról másoltatok át (pl. adózás, városi rendeletek, stb) legyetek szívesek eltávolítani az oldalról .

BiTi9
SZIASZTOK SIM CITY 4 KEDVELÕK! NÉZZÉTEK MEG A WWW.SIMCITY4.HU HIVATALOS MAGYAR HONLAPOT MELY MOST NYITOTTA MEG A KAPUIT! FÜGGETLEN FÓRUM VÉGIGJÁTSZÁS FOLYAMATOS FELTÖLTÉS!! MINDEN AMI EGY JÓ JÁTÉKHOZ KELL! ÜDV: BiTi

HONLAP: HTTP://WWW.SIMCITY4.HU
FÓRUM: HTTP://FORUM.SIMCITY4.HU

Örülj neni, ha csak ennyi. Felraktam a namot, nem csinált semmi olyat, amitõl hasraestem volna. Leszedtem, ügyelve rá, hogy ne maradjon semmi tartalom a városban, amit a mod tett fel. Azt nem gondoltam, hogy az útkeresztezõdést is annak kezeli. Még szerencse, hogy gazdag várossal történt, mert újra kellett húzni a teljes úthálózatot. Az a mod, amelyik a kiemelt épületeket lakná be, meg úgy száll el, ahogy van, hiába csak azt a dat file-t teszem be, amelyik épületet telepítettem. Szarok ezek. Eddig egyedül a hírpurgáló mûködik nálam.

androidus.freeblog.hu

Oké, megoldottam. Sajna igaz volt a tipp, amit valaki írt valahol: a space-porthoz hard fokozaton kell kezdeni.

androidus.freeblog.hu

Hiányzik néhány dependency?
Nézd meg a leírást, hogy mi kell még hozzá.
Ha nem megy dobd át a nevét majd megmondom mi kell neki.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Az miért van,hogy pár simtropolisról letöltött plugint ha lerakom a városba,csak egy nagy doboz van,rajta simcity.om felirattal?
Kipróbáltam, milyen pénz nélkül elkezdeni a játékot. Hát, vagy már rutinos vagyok, vagy a 4-es nem olyan, mint a régebbiek, de gyakorlatilag semmi nehézséget nem okoz.

(Csak tudnám, mi hiányzik a space-porthoz.)

androidus.freeblog.hu

Kár,hogy csúnya,meg hogy marha drága(építési költség egységenként 100,míg a sima vasúté 8)!
Tanusítom, hogy a Deluxe-ban is.

androidus.freeblog.hu

Nekem ilyen gyors vonatom van. Ezt a játékban egysínû vasútnak nevezi. Nekem elég szépen használják.

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

Tuvok
Igen, csak RH-ban van .

Na asszem az pont Rush Hourban van, szerintem, mert nekem csak 1 kérdõjelem van, és nekem sincs Rush Hourom!😄
Van két kérdõjeles eszköz, az egyik általános adatokat mond, a másik, alatta lévõ pedig a jövésmenést. Ha az utóbbival kattintasz házra, megállóra stb-re, kirajzolja, merre járnak.

androidus.freeblog.hu

tyler82
munkábajárás útvonalát hol nézem meg?
nincs rush hourom csak sima sim city 4 em.<#confused><#fejvakaras><#fejvakaras>

A smooth sea never made a skillfull sailor

A metró kicsit háklisabb, de a buszt nem értem. Nézed a munkábajárás útvonalait, ugye? Ha van buszmegálló a két végéhez közel, akkor fogják használni, egy bizonyos százalékban. A metró egy picit lutri.

Nekem volt olyan, hogy a város kellõs közepén, a sûrûben épült egy 3700-as medium residential, ami egy szép nagy dög. 1200 autóval mentek munkába a szûk utcákon, tiszta vörös volt a traffic meg a pollution is. Megnéztem az útvonalat, háztól-házig vihette volna õket a busz. Le kellett volna rombolni a komplett városközpontot, hogy megcsináljam nekik az úthálózatot. Én inkább ezt a felhõkarcolót dózeroltam el...

A másik véglet, amikor csináltam 6x6-os kockákból egy 2x2-es high density lakóparkot. Köré egy sor park, a négy sarokba egy-egy metró- és buszmegálló. Az egészet körbeépítettem kereskedelmi zónával, és a metrót hozzáalagutaztam a város többi részéhez. Most inkább az a probléma, hogy egyetlenegy metróállomásnak van 7500-as forgalma 😊

Szóval van, hogy elfogadják, van, hogy nem, de statisztikailag mûködnie kell, szerintem.

androidus.freeblog.hu

ilyesmire gondoltam:
gyorsvonat
Mindenképp össze akarom kötni a két várost vasúttal!
És milyen távolságra rakjak le teher illetve személyállomást?
Ingázási idõt csökkenti?
Gyorsvonat?
Hali!Azt szeretném kérdezni, hogy ti hogy oldjátok meg a forgalmat.Mert nekem egyedül a vasut mûködik tökéletesen.Ha metrót építek akkor nem használják, ugyanígy a buszt sem.És ugye ez elég fontos dolog egy 220 ezres városban.Pedig mindennel támogatom a közlekedést.Elõre is kösz!<#worship>