13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
czakof1946 #9436 További kérdések: az elmentett település melyik könyvtárban található meg?
Ugyan arra a területre lehet-e más névvel, másik várost építeni? Vagyis egy területen lehet-e más-más néven település. És az elmentett települések közül azt teszek be amit akarok.
Vagy hülyeséget kérdezek???
Kezdőként valószínűleg még lesznek ilyen jellegű kérdéseim:)))
Czakó -
czakof1946 #9435 Üdv!
Mi az oka, hogy a járművek menet közben beleolvadnak az útba. Eltünnek.
Czakó -
#9434 Nos olybá tűnik, hogy a hivatalos oldalról letölthető fájl megoldja ezt a problémát, valamint azt is, hogy a épülő házak képe ne legyen elmosódott. Igaz, hogy a legkeskenyebbik úton közlekedő teherautók képe (legalábbis én többnyire azokon tapasztaltam) nem lesz tökéletes, de legalább működik.
Apropó, a jobb oldali közlekedést csak akkor érhetem el, ha az angol helyett más európai nyelven telepítem? -
#9433 SC4Tool ? -
czakof1946 #9432 Üdv!
A 9425-ös kérdésemre nem tudna valaki választ?
Czakó -
#9431 Nem lehet valahonnan tipikus magyar lakótelepi házakat letölteni? -
#9430 soha -
matekszon #9429 olvass vissza -
Hay #9428 Szia-tok!
Nem tudni még, hogy mikor lesz SimCity 5?
Hay -
fulopzolika87 #9427 csé.
olyan gondom van, hogy villamost szeretnék építeni, de ha lerakom utána nem sokkal kilép a játékból :S nem tudjátok miért lehet? -
Benevolens #9426 már régebben is, meg most is végigpörgettem a grafiaki beállításokat a játékban, darabonként, mindig újraindítva, de egyáltalán nem találtam semmit, amit, ha leszabályozok, akkor eltűnik a parkoló, és egyebek.
Nem tudnád kicsit konkrétabban megmondani, hogy mit keressek? -
czakof1946 #9425 Üdv!
Létezik-e olyan program, amivel az építkezési elem .dat fájlt meg lehet nézni. Nem magában a SC4-ben, hanem egy külön letöltött fájlból?
Ha van ilyen program, akkor honnan lehet megszerezni?
Kösz: Czakó -
freeandris #9424 "...a hivatalos patch eltünteti a parkolókat..." Ismerem ezt a problémát, de megoldottam. Az a titka, hogy a patch leszabályozza a grafikai beállítást. Most nincs előttem a játék, de a grafikai beállításoknál talán a textura -t kell feljebb tenni?! És újra megjelennek a parkolók, kertek, miazmás... -
Benevolens #9423 lehet, hogy túlépítetted a várost az elején -
Benevolens #9422 ajánlom az ezzel kapcsolatos tutorialt. -
#9421 Nektek hogy sikerülPlusszos egyenlegű várost alapítani?Régen ment, de most :s 4000/6000 -
Benevolens #9420 Én két ati kártyával próbáltam. Az elsővel a játék a belépés után a működéssel összeegyeztethetelen post mortem folyamatokat mutatott, a másodiknál nem világítanak az épületek éjjel, és a hivatalos pach eltűnteti a parkolókat az épületek körül. Ez van most. Ha valakinek van ötlete, hogy mit lehet ezzel csinálni, annak megköszönném, ha megosztaná. -
#9419 Nagyon sokan játszanak Ati kártyával problémamentesen, tehát annyi, hogy Ati kártya vagy driver a ludas még önmagában kevés . -
#9418 Nagyon rgóta most vettem elösszőr újra elő a játékot, hát már nem igazán meg =). -
NorbyI #9417 Nekem sokéve fenn van a nam és nem volt ilyen még. ;) Több hozzászólásból megítélve az Ati kártya vagy az ati driver lesz a ludas, pontosan nem tudom, de próbálj meg visszakeresni. -
#9416 Nekem sok éve Ati-m van, és miatta nem volt baj még .
A NAM miatt dobál ki sajna . -
NorbyI #9415 Alapból nem komálja a játék az ATI káryákat szóval csodálom, hogy az első konfigodon elindult. De mindenképpen az új ATI-ra gyanakszom. Mivel sosem volt hasonló kártyám ezért sajna megoldást sem tudok javasolni, azon kivül hogy vegyél Nvidiat ha ezzel akarsz játszani. Ez van sajna. -
#9414 Helló mindenki!
Lassan az agyvérzés határára kerülök a játék kapcsán.
Megvettem naivan eredetiben a SC4 Deluxe Edition-t, azonban amint akár egy egységnyi szakaszt is építek az autópályából, azonnal kilép a program.
Van erre valami észszerű megoldás, vagy így jártam, és nyugodtan forduljak az EA-hoz egy kicsorbult pengéjű fejszével a kezemben?
Azt nem árt tudni hozzá, hogy az előző gépemen (P4 1,6 GHz, 768 MRam, Ati 9550) ilyen hibát nem produkált, szóval félek, hogy az új hardware-rel (Intel Core 2 Duo 2.53 GHz, 3.25 GRam, Ati 3870) nem kompatibilis, létezhet? -
NorbyI #9413 Nos valóban nehéz belőni a pontos magasságot. Isten módban vannak eszközök, ezeknek meg lehet változtatni hatósugarát (Shift +1-5ig) ezzel már lehet nagyon pontos műveleteket végrehajtani. Egész pici kis részeket lehet vele manipulálni.
Aztán van még egy tool amivel direkt lehet a mélységet változtatni. Simtropolisról:
http://www.simtropolis.com/stex/index.cfm?p=results
Legalsó találat.
Ezzel több fajta mélységet ki lehet alakítani.
Alt+Tab nálam is működik, és nagyon hasznos funkció :).
-
#9412 4 éve van meg majdnem a játék, az alap sc4-et akkor vettem meg mikor megjelent 2003 -ban, szóval van elég tapasztalatom ;) -
HM #9411 " nekem így még egyszer sem lépett ki."
Akkor nem játszottál vele eleget. -
czakof1946 #9410 Kösz!
Most még nincs sok vesztenivalóm:))
A windows gomb működik. -
#9409 én sima windows gombot használok =) -
#9408 jaja alt+tab, én is gy szoktam, vagy a jó öreg windows gomb :D, nekem így még egyszer sem lépett ki. -
Villany #9407 Talán Alt+Esc-vel le tudod tenni a játékot a tálcára. -
#9406 Lehet alt+tabolni, de nálam előfordul, hogy ahelyett, hogy a játékba visszalépne, bezáródik a játék, szóval mindig érdemes elmenteni alt+tabolás előtt -
czakof1946 #9405 Kérdezem, hogy ki lehet-e a programból lépni úgy, hogy közben nézek egy video tutoriált és ismét visszalépve folytatom az építkezést az ott látottak szerint.
Erre azért gondoltam, mert pihenés képpen repülőszimulátorozok is és ott pauseval le lehet állítani, kilépni/Levinni "kis méret"re/, majd folytatni.
Czakó -
#9404 új bejegyzés született a magyarítással kapcsolatban, sok hasznos információt meg tudhattok róla itt. -
Benevolens #9403 Kedves Norbyl!
Ez önmagában nem oldaj meg azt, hogy megfelelő magasságot tudjon kiválasztani, továbbá partot is neház vele csinálni. -
#9402 Víztisztítót mindenképp kell rakni.
A városi szennyezést inkább a közlekedés okozza több út kell, sűrű tömegközlekedés (busz, metró, stb), parkok. Fákat próbálj meg Isten módban (ctrl+alt+shift + Isten mód) lerakni! -
#9401 Cső!
Lenne egy kérdésem, remélem tudtok segíteni. Mi a halált csináljak, hogy ne legyen légszennyezés és vízvízszennyezés? Rengeteg fát rakok és a szeméttelepet meg az ipari rész is messzebbre rakom a lakott területtől.
Az ipari résznek van külön vízhálózata, de az is egy idő után el kezd küszködni... -
#9400 Igen Norbi!Visszakeresve már nemtudom hol találtam is róla képet.És azt hogy tudjátok olyan szintbe beállítani, hogy a fal minta jó legyen rá? mert nekem sokszor nem volt jó és a fele eltűnt a földben. -
czakof1946 #9399 A You Tube-on nézegettem a tutorial videokat és ott akadtam rá erre az oldalra. És kerestem meg.
http://www.youtube.com/view_play_list?p=8C4DCDC01E2F0C24
http://www.youtube.com/watch?v=IUJQsjx6z8s&feature=PlayList&p=8C4DCDC01E2F0C24&index=1
És ha már ott voltam letöltöttem egy toronyépületet.
Czakó -
czakof1946 #9398 Vettem a kritikát. Kösz. Igazad van
Czakó -
NorbyI #9397 Nem akarlak kioktatni de először nem biztos hogy a pluginokkal kellene kezdeni. Először a játékra kell ráérezni, tudni hogy mi miért történik és elérni a megavárosokat. Aztán mikor már eléggé unod a meglévő épületeket és a lehetőségeid akkor nyúlj pluginhoz.
Egyébként mindent a c:\Doc &Settings\USERnev\Dokumentumok\Sim City4\Plugins mappába telepít. És van amit bemásolhatsz a játék saját plugin könyvtárába.
Más: Valaki kérdezte hogyan lehet sima terepet varázsolni. Nos a legegyszerűbb ha egyesével leraksz útdarabokat. Ilyenkor mindig egy szintbe hozza a terület többi részével ahol már van ilyen útdarab. (nem az út húzására gondolok). Korábban már tettem fel hasonló képeket.