Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Találkoztatok már olyannal, hogy a város szabályszerûen kiköveteli a high density residential zónát? Nem tudom másképp fogalmazni.

Az történt, hogy kifundáltam egy csöndes kis várost, ahol viszont minden meg van klasszul csinálva. Nem kellenek a felhõkarcolók, torlódás, szmog. Medium density az arcukba. Igen, de egy idõ után elkezdett feketedni minden. Nézem, lakják, de nem a high-wealth, akiknek épült, hanem csak a medium. Nézem az igényt, a medium-wealth toronymagas, a high-wealth meg a pincében. Leromboltam neki néhány szürke épületet, erre mit épít helyette? High-wealth-nek valót, ismét. Igény persze továbbra is nuku rá. Ki is halnak belõle, az elsõ adandó alkalommal, és beleköltözik a medium-wealth, hogy megint elszürkítse. Ezt játszottuk addig, amíg nem voltam hajlandó kijelölni pár pötty high density zónát, ahova megépíthette azokat a tornyokat, amik már alapban olyan befogadóképességûek.

Bakker, nem tudok másra gondolni, mint hogy kifejezetten azért épített jómódúaknak házat, hogy a középréteg lakjon benne.

androidus.freeblog.hu

Tuvok
Út mellé tedd 😊
Ill . a zóna lerakása közben nyomjad a CTRL-t, vagy a SHIFT-et, vagy mindkettõt .

tyler82
Hogyan építsem 6X6osra a lakónegyedeket hogy az áthúzott autó jel ne legyen rajta?<#confused>

A smooth sea never made a skillfull sailor

A másik oldalon megjelenik az útnak a vége, de ha nem húzod ott tovább, nem fognak tudni rajta eljutni a melóhelyre 😊

androidus.freeblog.hu

tyler82
csak azt nem tudom hogyan leht összekötni a városokat hogy ne csak fizikailag legyenek összekötve, hanem gazdaságilag is. mert a szélén amikor utakat, vagy síneket építek megkérdezi hgoy össze legyen e kötve
mondom hogy persze. (ok) de ezzel meg is történt?? mert amikor kilépek és belépek a másik városba nem veszek észre igazán kölönbségeket....
Persze lehet közrejátszik azis, hogy "fika" városaim vannak....<#wow3><#zavart1>

Közben rájöttem arra is, hogy a régiózás sem mellékes körülmény a témában. Ha egy mindenes városban fölrakod az adókat, olyan spirálba kerülsz, ahonnan csak a hirtelen jött bevételek újbóli elköltésével lehet kikerülni. (Ha egyáltalán.) Nem úgy a régiózásnál, ahol a szomszéd város munkaerõ-szükséglete be van betonozva. Kipróbáltam, föltettem a középréteg adóját 20%-ra. Lementek 250 ezerig, de fogcsikorgatva maradtak, miközben havi 40 ezer pluszom volt. Ittam egy kávét, 2 millió lett a kassza. Visszavettem, és mintha mise történt volna (tudjátok, mint a templomban), 5 hónap alatt elfelejtették az egészet: a szomszéd visszaszívta a munkaerõt. Ha ezek egy városban lennének, kihaltak volna a gyárak is, és befeketedett volna az egész hóbelevanc.

androidus.freeblog.hu

Isten ments! 😊 Addig jó, amíg azt hiszem, van még elrejtve meglepetés.

androidus.freeblog.hu

tyler82
Ezt énis alkalmazom. Nekem nem válik be de a koncepciód jó amúgy. Nekem más okok vannak amiért nem jönnek az újgazdagok. <#lookaround><#schmoll2>

Tuvok
Ha tényleg érdekel, van program amivel meg tudod nézni .

Banyek, a kereskedõvárosomban épített egy 5700-as high wealth commercial office-t. Akkora, mint a Chrysler Building, még szerencse, hogy épp 4 kocka széles telkeket osztottam, mert 4x4-es. Vajon hány olyan épület van még eldugva a játékban, amivel nem találkoztam? 😊

androidus.freeblog.hu

Hát én szégyenszemre tegnap jöttem rá a játék egyik kulcsmomentumára. Egyszerûen képtelen voltam a régióban a lakóvárosomat pénzügyileg rentábilissé tenni. Megfizethetetlennek tûntek azok a szolgáltatások, amit a jómódúak elvárnak. És akkor beugrott. Ugye egy 100 ezres lakótömbhöz kell 3 nagy klinika fullon. Tegyük fel, hogy nagyon tömören van építve, és nem kell ambulancia, az akkor is 3600 doll... izé, simoleon. És ez csak a kórház. Kell még 4 fajta iskola, múzeomok, könyvtárak, tûzoltóság, rendõrség, kutyafüle. Megnéztem, 80 ezer szegény fizetett 5 ezer valahány száz adót. 100 ezer fizet mondjuk 6 ezret. Bakker, a szegények nem tudják megfizetni a teljes infrastruktúrát! Vegyes városnál egyértelmû, hogy a kereskedelem tartja el õket (a kereskedõvárosomnál folyton csak lefele húzogatom az adókat, mert betemeti a pénz), de ha csak lakosság van, az gáz. És nem tudom különválogatni, hogy csak a jómódúak járhatnak abba a kórházba.

A megoldás nem túl humánus, de mûködik. Fölraktam a szegények adóját 20%-ra, hogy elkezdjem kifüstölni õket úgy, mint a koszos ipart. És csodák csodája, ahogy áramlottak ki, úgy töltötték fel a népességet a jómódúak, akiknek elõtte nem volt szimpatikus a városom. Megfogták a létszámot valahol 20%-kal a korábbi szint alatt, és nem engedték lejjebb. Persze közben az adó meglódult, és pillanatok alatt kitermelte a teljeskörû szolgáltatásra valót. Azóta szárnyal a város, kezd iszonyatos léptéket ölteni.

Ez csak nekem volt új?

androidus.freeblog.hu

Fogalmam sincs, de nem hangzik túl jól. Más tekintetben egyben van a látvány?

androidus.freeblog.hu

Armi555
Mert amúgy a többi megy

Armi555
Miért van hogy a régió nézetben a városom üresnek látszik?
Talán a szélkiegyenlítés miatt? vagy nem tudjátok?
Nem annyira zavar, de jól nézne ki ha látszódna 😊

Tuvok
Próbáld ki 😊

Hecker007
ezt az erõmû elhasználódást nem tudtam, ha teljesen lemegy az erõmû állapota 0-ára akkor mivan? felrobban az erõmû?
mert ha igen valahogy kipróbálom milyen mikor az atomerõmû felrobban <#vigyor1><#vigyor1><#eplus2>

Ja, és a közlekedésnél ne ess kétségbe, ha nem akarják elfogadni mindenhol. Nem biztos, hogy benned van a hiba. Néha megõrjítenek, amikor leteszek egy sugárutat 3 kockányira a torlódó úttól, és megy rajta 100 autó, az úton meg dugózik 3 ezer. Vagy van három háztömböm, mindegyik szép 2800-as. Autóval járnak. Leteszek melléjük a sarokra egy metrómnegállót, erre a két távolabbi közül az egyik egybõl ráugrik, és átáll, a másik két ház továbbra is autózik. Vagy lerakok két egysínû vasútvonalat, mindkettõ a szomszéd városba visz. Ott van a háztömbtõl 3 kockányira az állomás. Mit csinál? Autóba száll, és átmegy a másik vonal megállójához, 6 háztömbnyire, majd azzal átmegy a szomszéd városba. Namost tekintve, hogy odaát nem folytatja az útvonalakat, ne tessék már nekem mondani, hogy az lett volna közelebb. Az ilyen példákat sorolhatnám, a lényeg, hogy a forgalomnak mindig csak egy részét sikerül rábírni a tömegközlekedésre, a többinek kell az út. (Vagy ha valakinek sikerült az összeset, mondja meg, hogyan.)

androidus.freeblog.hu

Én úgy vettem észre, hogy ha az ingázási idõ a gond, akkor egyszerûen otthagyják a házat. Ha van kereslet szegényebbek részérõl, akkor azok belakják, ha az sincs, elnéptelenedik. Közben nem jelenik meg a nincs munka ikon. Szerintem a nincs munka ikon kifejezetten azt jelzi, hogy olyan fajta munka nincs, amit azok ott igényelnének. Lehet, hogy tele vagy koszos iparral, de mondjuk abban a házban jómódúak laknak, akik a hi-tech ipart, vagy a gazdag kereskedelmi irodákat keresnék. Nézd meg az igények grafikonját részletesen, valami tuti ki fog ugrani. Ha megvan, mi hiányzik, jöhet a desirability térkép, hogy van-e olyan területed, ahol egyáltalán hajlandó megtelepedni az a fajta munkahely.

androidus.freeblog.hu

Armi555
Köszi, már 65 ezer lakos, mint tegnap most is fórum nézés közben játszok, és Deluxeom van tehát van minden!
Megcsinálom elõször majd a megállókat! 😊
Köszi mégegyszer

Armi555
Grrr.. :@

Hú, hát ez egy bonyolult kérdés. Nézd meg a traffic congestion térképet, tuti tele vagy pirossal. Ha az RH-val játszol, akkor azt is meg tudod nézni (a legpirosabb közepére kattintva a nyilas kérdõjellel), hogy mely területekrõl gyûjti össze a forgalmat. Na azt kéne megcélozni tömegközlekedésileg. Fontos, hogy a játék algoritmusa szerint a simek kizárólag munkábajárás céljából közlekednek. Munkahely az iparterület, a kereskedelem, és a közintézmények, amiket lepakolsz (bár ez nem oszt, nem szoroz). A lakóterületek és a munkahelyek között kell megteremteni az átjárást. A busz elsõre azért praktikus, mert nem kell neki pályát húzogatni. Elfér, és olcsó is emiatt. Ráadásul a metró, magasvasút, egysínû állomások 2000 fõsek, míg egy mezei buszmegálló is 1000, tehát nem azok az arányok, mint az életben. Viszont a busz ugyan dugót nem csinál, viszont szmogot igen, én legalábbis így vettem észre. Ha nem akarod megdózerolni erõsen a városodat, akkor bizony metró kell. Mint azt nemrégen írtam, egy igazán tömör belvárosi részen a 6x6-os tömbök minden egyes sarkán 5 ezres forgalommal dübörögnek a metróállomások. Szóval lehet pakolni dögivel. Viszont az alagút árát ki kell termelni elõbb. Ja, és arra is figyelj, hogy még ha van is tõkéd, ne pakolgasd össze-vissza a tömegközlekedést, mert a fenntartása pénzbe fog kerülni. Ha tényleg csak oda pakolod, ahol szükség van, még nyereséges is lehetsz a viteldíjakból, egyébként viszi a lóvét.

androidus.freeblog.hu

Nem értesz te ehhez (se) <#beka3>

Baromi ronda ez az új dizájn!

Pedig olyan egyszerû, ahogy ott elmondják 😊

androidus.freeblog.hu

Armi555
és most növekszik a forgalom, mit tegyek? 55 ezer lakos és még semmi tömegközelekedés, mivel kezdjem? mivel érdemes? hogyan?

Armi555
talán busz? metró?

Armi555
ééés..
Az lenne a kérdésem, hogy mitõl van hogy változóan néhány ház felett megejleenik a nincs munka ikon?
Talán az ingázási idõ miatt? Mert a térkép másik szélén (nekem felette, nem a város mellett) vannak a koszos iparok, az a kék (nem jut eszembe a neve most :S) van a városban is..

Armi555
Elkezdtem az új városomat, nagyszerûen jön a pénz, minden oké benne, remélem ez már jobb lesz 😊

Armi555
Igen, végigcsináltam

Nektek is be kell loginolni minden alkalommal? A fene érti, mi ütött ebbe az izébe. Ha a világ összes többi site-ja fel bírja ismerni a böngészõ cache-t, akkor csak nem nálam van a gond. Hiába kattintgatom az ilyen olyan megjegyzés checkboxokat, oda se bagózik rá.

androidus.freeblog.hu

Bakker, most elõször az életben kipróbáltam a színtisztán régiós alapon való közlekedést. Hát, nem semmi. Teljesen másképp viselkedik a három város. 20 ezer lakosnál még elketyegett a lakóváros egy, azaz egy darab víztoronnyal. A kereskedõváros meg alig akart megindulni, aztán beturbózta magát. És naná, hogy annak az egynek nincs anyagi problémája 😊 Az iparváros meg belefullad a szmogba, és nem gyõzöm a víztisztítókat pakolni, hogy legyen egy talpalatnyi hely a kutaknak. (Még az elején vagyok, nincs pénzem leirtani a koszos ipart.) A lakóvárosban meg föl kellett emelnem az adót 9% fölé, mert különben nem bírom finanszírozni a teljes oktatást, ami a hi-tech igénye odaát. És még így is jönnek lakni 😊

androidus.freeblog.hu

Végigcsináltad a money making tutorialt?

androidus.freeblog.hu

Armi555
Nah most még igazán itt maradnék nézni mikor ír valaki és játszanék de mennem kell anya miatt.. hát a szülõk.. nah mindegy 😊
majd irányítok holnap várost tovább

Armi555
Már csõd van, kész káosz 😊
Jelenleg is fut ablakban a játék itt nézem mi van, áramkimaradások, vízpumpák nem elég, már minuszban vok semmit nem építhetek
hát legközelebb más városom lesz vagy ezt kiviszem a sz*rból 😊 bocsi a kifejezésért

Tuvok
Nincs olyan, hogy csõd ! Tessék koncepciót váltani, felakasztani a fõpolgármestert és a miniszterelnököt, hidd el javulni fog a helyzet 😄

Armi555
Hamarosan csõdbe megy a városom
Búcsúztassuk együtt

tyler82
oksa megpróbálhatom...

Tuvok
Tyler ! Kipróbáltam Terézvárost (ma voltam is ott 😄)
Pár javaslat, amitõl nekem rögtön beindult a város fejlõdése:
- városi rendeleteket (City Ordinances) állítsd be !!!
- fekete épületeket mind dózerold le
- vannak zöld autós zónák piros körben, azaz nem éri õket út, azokat szedd fel és tedd le újra, hogy érjen utat
- rengeteg helyen vörösben van a közlekedés, a közlekedési térképet nézve az utcákat fejleszd utakra a vörös túlzsúfolt helyeken
- rengeteg fölös iskola van: tegyél 2 általános sulit bal és jobb oldalra úgy, hogy a lefedettség épp érje a város szélét, emellet legyen privát sulid, 1 könyvtár és 1 múzeum középen, és egy középiskola szintén középen, untig elég
- a kórházad nincs beállítva, maxon nyeli a pénzt . a két kicsit szedd fel, a nagyot rakd be középre, és állítsd be az igényeknek megfelelõen .
- tegyél rengeteg fát a szénerõmûvek köré illetve fásítsd, parkosítsd a várost is !!!!

Egy fontos dolog fõleg kezdõknek:
Az erõmûvek elhasználódnak idõvel, a Plant Condition (magyarításban nemtom hogy van) mellett %-ban mutatja az erõmû állapotát, figyeljetek rá, hogy ne menjen 90 % alá, olyankor pause, dózer, és új a helyére . Ugyanis minél jobban romlik az erõmû állapota, annál több pénzt igényel, és 70 % körül vagy alatt már sokszor elég 1 jó erõmû 2 szar helyett (fele pénzért) .

Én ezt mér nem tudtam?? Köszi 😊))

androidus.freeblog.hu

Rettenthető
Erre gondolsz, vagy teljesen félreértemezek valamit?

4x4 nagy városnak kiszabható telek

Amennyiben erre gondolsz, akkor nagyon egyszerû:
Én a New York régióból kimásoltam egy új régiókönyvtárba (Syrius) a config.bmp-t, beolvastam a legsötétebb kéket a PS-sel, lefestettem vele az egészet és save.

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

Tud valaki olyan editort, amivel létre tudok hozni egy 16x16-os régióban 4x4 nagy várost? Hiába nyomogatom a create region gombot, csak a vinyót tölti, de 3-nál több nagyméretû várost egyszer se tesz le. Nézegettem a Terraformert, és hát nem. Ezt nem tudja.

androidus.freeblog.hu

Mivel a városok nem kommunikálnak egymással valós idõben (csak indításkor beolvassa a szomszédos városok mentett adatait), eléggé nehezen értelmezhetõ az "egyszerre" fejlesztés. Igen, átmásolhatod a gyerek gépére a régiót, és amikor azt akarod, hogy frissüljön, indítás elõtt tükrözöd a másikat. Ennél értelmesebb lehetõséget nem tudok.

androidus.freeblog.hu

Kössz szépen, szerencsére egy reinstal a kieg meg az alapjáték részérõl elég volt.
#8325 alatt megtalálod a magyarosítást.

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

Marki
azt gondoltam 😄

de azt hittem, ellenõrízettek legalább. Így nem fogok foglalkozni vele, elég volt egyszer 😞

KoЯn

Sziasztok!

Érdeklõdnék, hogy hol találok a deluxe edition-hoz magyarositást?
Nekem megy az angol, de a gyereknek is megtetszett a játék, de neki nagyon jó lenne a magyarositás.

Másik:
Lehet a játékot multiban játszani valahogy? (pl 1 régiót ketten fejleszteni két különbözõ gépen egy idejüleg?)

Elõre is köszi

JÓ JÁTÉKOT!

Szia Tuvok!

ORIGIN: Catyus www.silenthunter.hu HUNter_Catty

Három variációt tudok elképzelni.
Egy: leakad az idõ, valamit agyonszámol, mielõtt befejezné az építést. Ha ez van, akkor nem pörögnek a dátumok se. Bírja a géped szusszal? Enyém öregecske, és néha csítában is elmélázik fél percet egy dátumnál (aztán felpörgeti) a 800 ezres városnál.
Kettõ: pörög az idõ, de nem bírja befejezni a házat. Nem végez az animációval, nem lakják be, nincs forgalma. Szerintem ez reinstall.
Három: befejezi az építést, házban laknak, jönnek-mennek, csak épp a látvány nem frissül. Nézet váltogatására (földalatti, zónás stb.) észhez tér. Ez meg DX reinstallnak hangzik.

androidus.freeblog.hu

A biztosítékot mindig egy plugin veri ki. Az nem úgy mûködik, hogy egyik félig kiveri, a másik meg befejezi 😊

androidus.freeblog.hu

Hello! egy kis segítségre lenne szükségem. Most raktam fel a Rush Hourt és az építkezéseknél ugye amíg fel nem épül a ház, barna alatta a talaj, és utána füvesítik be. Na nekem ezt a füvesítést nem akarják megcsinálni, hanem marad a sártenger az udvaron. Mit lehet ennek csinálni?
Marki
De hogy már egy is kiverje a biztosítékot..

KoЯn

Tuvok
Ja hát igen, pluginok ...