Sim City 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hiába tûzdeltem tele a városz buszmegálókkal az ingázás miatt elhagyják a pecót az emeberek. 50.000volt a lakosság átrendeztem az útvonalakat stb. leesett 25.000re és nem akar visszamenni akárhogyan is zónázom...Mi leht a gond?
A smooth sea never made a skillfull sailor
Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.
Eddig jutottam. Itt megáll a tudomány. Ingázással kéne mit kezdeni de ahhoz le kéne dozerolni a fél várost?!?
A pénztárca bírja....csak nem tudom mikor optimális. 70.000es lélekszámnál két neperõmûvem meg egy szénerõmûvem van...<#fejvakaras>#fejvakaras>
A másik dolog a szemét: van egy szemétfeldolgozóm meg egy szemétégetõm aminek levettem a kiadását max 100 lehet de olyan 50-100között van általában. Ha rázoomolok klátom hogyhalomba hordják oda a szemetet a teherautók, már ki se látszik az épület belõle....Olyankor ledozerolom és építek másikat. Nekem tökre megéri anygilag.<#eplus2>#eplus2>
A vízszennyezéssel akpcsolatban: mi az "optimális" szennyezés, ami nem gátolja a további fejlõdést? Megnéztem grafionon 60 volt. építettem egy víztisztítót leesett 30ra. De más különbséget/hatást nem észleltem...
De minek, mikor a meglévõt se használják. kiépítettem a metrót, (magasvasútra nincs hely), de átlagban 7-8% a kihasználtság. Parkolóházakat is húztam fel melléjük, de nem igazán segít...
Van deluxe is meg minden.<#puszi>#puszi><#hawaii>#hawaii>

Napnak nyoma sincs...<#puszi>#puszi><#falbav>#falbav><#fejvakaras>#fejvakaras>
Tyler! H jól tévedek, akkor 40-50000 lakosnál lesz naperõmû, de ha ráviszed az egeret az ikonjára, akkor kiirja a feltételeit.
Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.
Mivel a tutorial várost kezdtem el ezért az erõmû picit rossz helyen van, de sajnálom a pánzt lebontani és újat építeni. 😊
Azt várom már napenergiát megkapjam. Mikor lesz az már?
Amúgy sugárúttal gyerekjáték normális közlekedést kreálni. SC4 nagyobb kihívásnak éreztem, de itt legalább van sikerélmény.<#integet2>#integet2><#love11>#love11>
androidus.freeblog.hu
Egyébként nem azt mondtam, hogy akkorán 20 ezer, hanem hogy azon a ponton lehet elkezdeni átzónázni nagy sûrûségûre. Csakhogy az nem ám annyi, hogy van pénzem, és áthúzogatom az egérrel. Az infrastruktúra magába dõlne, ha azon a ponton csak úgy megengedném a felhõkarcolókat. Vagyis hirtelen felhúzná õket, aztán el is feketednének.
Hely szempontjából inkább az ipar macerásabb. Azt nem bírod tömöríteni. Ha nem régiózol, az foglalja el a város nagy részét. Mondjuk egy nagy alapterületû városban lehet 1 millió lakos, félmillió kereskedelmi és 200 ezer ipari népesség mellett. Mondjuk, mert sose sikerül pont úgy. Namost a nagy kocka négyszerese annak, amit te választottál, viszont elõnyei vannak. A közepes városméret nem bírja el a nagy repteret, és húzós a központi múzeum, az opera, központi könyvtár stb. (Bocs, ha ezekbõl nincs neked valami.) Szóval nem hiszem, hogy egy mûködõ közepes várost fel lehetne tolni 250 ezerig.
Egyébként meg ez is olyan, hogy mit akarsz. Egyszer régen kitököltem egy nagyon frankó elrendezést, de az olyan, hogy nem szabad sehol se eltérni tõle. Mit mondjak, uncsi. Jobban élveztem a te keszekusza városodban az úthálózatot bogozni 😊 Szóval nem csak a méret a lényeg.
androidus.freeblog.hu
androidus.freeblog.hu
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
Buszmegálló minden hova kell, nem elég csak 3 az iparnál. Nekem eddig kb 30 buszmegállõ van a városomban. Majd teszek fel képet, csak a másik gépemen van a játék.
Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.
Látom az iparhoz raktál kb. 3mat, de a város másik végéra is kell vagy elég az a 3 és a program már úgy generálja a dolgokat tovább, hogy eljutnak az arcok a melóba?
Mert kezdésnek nem fogok csak egy nagyon kis várost építeni és fulrra feltöltöm/felfejlesztem.
Eddig úgy voltam hogy nem jön ember akkor építek még lakónegyedet...Aztán azt vettem észre, hogy a térkép betellet és 35.000fõnél megállt a tudományom.<#levele>#levele>
Szoval átlagosan kb. egy 40X40 lakóövezet, (leszámítva az utakat benne) az mennyit bír, ha fullra fejlesztem? kb. 10000-12000 talán nem?
Mert gondolom akkor nem áll összefüggésben a térkép beépítettsége a fejlettséggel...Szóval ha csak a térkép 40% át építem be, a többihez hozzá se nyúlok, attól még épülhetnek felhõkarcolók stb.?
-két kis általános iskola helyett központi nagy. Nekem ilyen nincs vagy legalábbis nem találkoztam vele...
-egy kockányi parkokat tudok csak lerakni, nagyobbat hogyan lehet?<#confused>#confused>
Amúgy zsír vagy, köszi.<#vigyor2>#vigyor2><#worship>#worship>
- kipucoltam az úthálózatodat úgy, ahogy látod
- átzónáztam az új úthálózatnak megfelelõen
- átzónáztam mediumra, amennyire futotta
- kitisztítottam a zónákat, hogy áttekinthetõ legyen: külön kereskedelem és lakó
- becsöveztem
- leraktam víztisztítót
- bekapcsoltam majdnem az összes intézkedést.
- beállítottam az erõmûvet, hogy ne termeljen túl
- tettem le nagy rendõrséget középre, és a kis tûzoltóságodat is lecseréltem egy nagy központira
- két kis általános iskola helyett is tettem egy központi nagyot, mellé meg egy nagy kórházat
- raktam pár buszmegállót is
- az egy kockányi parkokat lecseréltem 3x3-asokra, mert akkor látszik, hogy hol van
- felraktam a koszos ipar adóját 20%-ra, és amikor már elég jól befeketedett, ledózeroltam
- persze közben lepakoltam szorgosan, amiket megadott, és amire futotta (temetõ, városháza, szobor, rádió)
- ahogy igényelte, fokozatosan beépítettem kereskedelemnek az ipar és a lakó övezet közötti sávot
Most kábé 20 ezres a lakosság, van bõven hi-tech ipar is, sehol nincs dugó, és szépen kéri a zónákat. 6500 körül van a bevétel és 5500 körül a kiadás, szóval szépen termel is. Kábé ennyit lehet csinálni ekkora beépített területen, most már lehetne kezdeni terjeszkedni, és sûrû zónát letenni 😊
Így néz ki (ha az sg k. anyja is engedi):

androidus.freeblog.hu
Ha átküldöd, szívesen átrajzolom az úthálózatodat, megadóztatom a koszos ipart, aztán csinálok egy screenshotot ugyanebben a nézetben, hogy lásd a különbséget.
androidus.freeblog.hu
Ha meg felviszem már az elején a koszos ipar adóját 20%ra nem lesz gond?
Honnan lehet letölteni 2008-as NAM-ot?
A gugli a simtropolist hozza és ott a 2007 júniusi van.
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
1. Az ipari terület eltávolítása rossz módszer, hagyj fel vele. Van a koszos ipar, azt nem tudod olyan messzire tenni, hogy ne koszoljon mindent tele. Van a gyártó ipar, annak a szennyezését parkokkal és víztisztítóval már le tudod nyomni. És van a hi-tec, ami gyakorlatilag nem szennyez, annak meg azért kell a park, hogy kedve legyen megtelepedni. Szóval, vedd fel a koszos ipar adóját 20%-ra, és a nyereséget kezdd el visszaosztani környezetjavító kiadásokkal. Amikor már van elég gyártó iparod is, dózerold le a koszosat.
2. Olyan, mintha direkt szivatnád az embereidet. Le van téve egymás mellé 4 út, de nincsenek összekötve. A temetõtõl számolva a második hosszkás lakótömbnek nincs is a képen a bekötése. Tehát amelyik sim ott lakik 20 kockányira a gyártól, elõbb el kell, hogy autózzon 50 kockát ellenkezõ irányba, aztán vissza. 20 egységnyi helyett 120 egységnyi utat okoztál neki. Így persze, hogy túl messze van minden.
3. Már elmondtuk korábban is, hogy az utakat át kell gondolni. Pakolod le sûrûn a rengeteg utat, de ahol kell, ott meg pont nincs. Lehet, hogy neked így jobban tetszik, de tudomásul kell venni, hogy a tetszik és a mûködik két különbözõ eset. Egy unalmas berácsozás az utakkal sokkal jobban kiszolgálja a várost.
4. Szerintem a tömegközlekedés még korai. 4 ezer lakosnál nincs is bevétel rá, és jól elhelyezett utakkal dugó sem lesz.
androidus.freeblog.hu
De nem is baj mert nem jól kezdtem. valami nem volt jó. hiányoltam a színes toronyházakat. Ekkora lakosságnál, már virítani szokott a városom. Újra bele kell rázódnom a dologba.
Érdekes az útvezetés, így lehet hogy probléma lesz vele amikor már nagyobb a város.
Szerintem rakhatnál még üzleti negyedeket(kék)legalább 1 háztömbnyit.
Okozhatnál valami tömegközlekedést (vonat,busz) és magsavasutakat is lehetne ha beszereznéd a Rus Hourt-is.
És a városi rendeleteknél is bekapcsolhatnád a tömegközlekedés elõsegítését meg a közös autóhasználatot.
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.
letöltöttem a deluxe-ot és amikor meg szeretném crack-elni akkor mindig ezt írja ki. valami ötlet, hogy miért?
He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.
Amúgy az miért jó ha CTRL vagy SHUFT-et nyomm amior a zónákat lerakom? Semmi különbséget nem észlelek, mintha csak simán raknám le...<#confused>#confused>
Nekem nem lép ki, de próbáld meg juniusit hátha az segít.
Lassan már 3/4 éve nem jártam erre, pontosan 1601 hozzászólás óta. Vissza pörgettem pár oldalt, és csak Tuvok-ot láttam, mint régi polgármestert.
Hogy áll a magyarítás, még mindig Norbyl csinálja?
Gondoltam megint elkezdek várost építeni, de nem tudom folytassam e a régit, vagy kezdjem elölrõl. Bár már a régió földrajzát megváltaoztattam, és igy jobban tetszik, meg talán nem árt feleleveníteni a régi trükköket.
Annó eddig fejlõdött a régióm:
androidus.freeblog.hu
androidus.freeblog.hu