13557
  • Tuvok #9556
    kiscica

kiskutya

eme két háziállatot kell feltelepítened, hogy legyen körtyúkólad
  • Hay #9555
    Mégegyszer visszaolvasva, mintha a NAM-ban benne lenne a körforgalom. Ha így van, honnan és hogy kell feltenni a NAM-ot rush hourra?
  • Hay #9554
    Na, én is kipróbálnám a körforgalmat. Valaki leírná pontosan, hogy hogy csináljam"? Mit és honnan kell letölteni hozzá, hogy kell betenni a játékba. Még soha nem használtam NAM-ot, úgyhogy korrekt részletes segítséget kérek.
    Visszaolvastam több órán keresztül, ezért kérnék egy érthető rövid, de korrekt leírást a körforgalom berakásáról.
    Kösz
  • NorbyI
    Természetesen van rá lehetőség, de erre sose a tereprendező beépített lehetőségeket használom, azokkal lehetetlen szép megfelelő medreket és sima felületeket készíteni.(Vagy legalábbis nagyon-nagyon sok türelem kell hozzá) Erre megvannak a külön spec eszközök, de ezeket itt most nehéz lenne elmagyarázni. Ha meglesz az a bizonyos dolog ott majd elmagyarázom képek segítségével, hogyan is készült a meder és a többi felület. :D
  • czakof1946
    Lenne még egy kérdésem: a patak medrét simán kimélyítetted, vagy erre is van kész fájl. Ezt azért kérdezem, mert nekem van egy Canal nevű fájlom, aminek a szélén növényzet van, de nagyon párhuzamos az oldala. Valóban csatorna jellegű. De a tied "szép" szabálytalan.
    Próbáltam már folyómedret készíteni a mélyítés lehetőséggel, de túl szélesre sikerül mindíg. Inkább völgy lett belőle. Van lehetőség keskeny mélyítést csinálni??

Kösz
  • czakof1946
    Kösz!
    Így már működik!!
    Szerintem a link alapján azért nem működött, mert te a már beregisztrált oldalad linkjét adtad meg. Ami nem ugyan az ami a másoké. Ezért kértem a fájl nevét. Így a saját bejelentkezésem után, símán meglett a fájl.
  • NorbyI
    Sajnos valóban lejárt a kereési idő az oldalon, elég furán van megcsinálva a fórum kereseő motorja. Szóval nevesítve:
    Simtropolison az ST-Exchange fülre kattintva előjön a plugin gyüjtemény.
    A keresőbe írjátok be hogy:
    1. Flora Set By Sorchin
    2. Plop Rocks By Dogfight
    Ezeket kellene letölteni és telepíteni.
    Nem vagyok benne biztos hogy mindkettő kell de ártani nem árthat.
    (Az a furcsa hogy ha előtte belogolok Simtropolisra akkor utána már jó lesz a link. Ami mondjuk valamilyen szinten logikus. :) )
  • czakof1946
    Üdv!
    Nálam is hibát jelez az oldal.
    A kategória és azon belül a lapszáma kellene +a fájl neve.

Kösz
  • elite
    Sajnos nem jó a link.
  • NorbyI
    Nem hiszem hogy erről volt már szó korábban ezért itt a link.
    Elég nehéz vele dolgozni mert ez nem egy adott helyre lerakható kis gát hanem nagyon sokféle flóra. Gyönyörű dolgokat lehet vele csinálni de egy kattintással több órai munkát is haza lehet vágni.
    Durva cucc.
  • czakof1946
    Máskülönben ügyes az alkotásod
  • czakof1946
    Üdv!

Nem tudom, hogy megkérdezhetem-e, vagy a 9500 hozzászólásban keresgéljek /9527/
    A képed közepén azt a kőgátat honnan szedted le, milyen néven szerepel?
  • Tuvok #9544
    én látom mindet
  • NorbyI
    Kezd elegem lenni a képfeltöltőkből. Ha valaki tud egy jót mondani ami itt meg is jelenik, türelmetlenül várom.
    Erről a képről beszéltem:
  • NorbyI
    Hülye képfeltöltő, simán knyomták a képemet mert fura neve volt, talán majd most.
  • Tuvok #9541
    Nagyon szép :)
  • NorbyI
    Mostanában eléggé leült a topik, nem tudom ez vajon az én hibámból történt? :D
    Aki esetelg kiváncsi miket lehet még kihozni ebből a játékból annak álljon itt egy kis ízelítő, mire képes még ez a 6 éves progi.
    Két órás munkával hoztam össze. :)
    És ha beindul az a bizonyos fórum ilyenekkel foglak titeket untatni. ;)
  • Marki
    (III-ban)
  • Marki
    Az alapötlet teljesen jó, engem az zavar, ami egyébként az Empire Earth II-ban is. DVD-n van a játék, de silány a grafika, és alig lehet valamit csinálni a játékban.
  • NorbyI
    Annak azt nem sok köze van az eredeti SimCity koncepcióhoz. Az a játéktípus megszégyenítése. SC4 az amivel érdemes csak játszani.
  • Marki
    Az igaz, de pihenni kell :)

A Societies-t hamarabb meguntam.
  • NorbyI
    Ezzel nem lehet eleget játszani. :D
  • Marki
    Sokat játszottam vele :)
  • laslandes
    Túlzásba? Hogyan?
  • Marki
    az pont nincs

Mostanság nem is nagyon játszom vele, túlzásba vittem legutóbb
  • laslandes
    Tölts fel képet Markitown-ról!
  • Marki
    Azt nem kell, csak nézd meg előbb a hsz-ek közt, nem volt-e szó róla!

Alul a keresőben meg tudod nézni.

Vannak olyan kérdések is, amelyekre nincs válasz, ilyenkor nyugodtan lehet kérdezni.
  • czakof1946
    Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget és további eredményes városépítést kivánok.
    Czakó
  • czakof1946
    OK!
    Visszavonulok

Czakó
  • NorbyI
    Persze hogy meg tudod változtatni, van ilyen menü középen. 4 stílusból választhatsz és azt is beállíthatod, hogy hény évenként változzon vagy mindig ugyanolyan épüljön.
    De ez azért elég alap dolog még tutorial sem kell hozzá, pedig abban is benne van. Erre még a barátnőm is rájött aztán csinált két 100 ezres metropolist fél délután alatt és alig segítettem neki. :)
    Az egy dolog hogy minden kérdésre válaszolunk de talán előbb körül kéne nézni mielőtt mindenre rákérdezel.
    Meg a keresés a topikban sem utolsó dolog. Van 9500 hozzászólás. És ezek közül elég sok az olyan amiben segítenek, nem csak hülyeséget kérdeznek.
  • czakof1946
    Nos, most kezdem nem érteni a dolgot.
    Mi az, hogy "többnyire houstoni és berlini" épületek. Én megtudom határozni, hogy milyen épületek épüljenek?
    Mivel nem akarom nagyon elásni magamat, írok privátban!
  • Tuvok #9525
    ezek mind alapépületek, többnyire houstoni és berlini
    de asszem egy ideig engedtem épülni valamelyik régebbit is, talán a chicagoit
  • czakof1946
    Az emeletes házakra gondolok.
    Mosz azt a képet tanulmányozom, amit a 9511-ben tettél fel
  • czakof1946
    OK! Köszi, kipróbálom.
    Nem is gondoltam arra, hogy a kőr közepét kilehet szedni
    Következő kérdés:
    Az épületek benne vannak az alapkészletben vagy azokat külön teszed bele? Amikor a lakóövezetet kijelölöm, nem ilyen épületek jönnek elő.
  • Tuvok #9522
    buldózer, és azt raksz bele amit akarsz :) (meg ami fér)
  • czakof1946
    Üdv!

A körforgalomba hogyan kerülnek virágok? Az alap körforgalom belseje sima zöld terület. Van ilyen plugins?
  • Tuvok #9520
    sztem az alap SC közlekedési mechanikája egy forintot nem ér, számtalan szép és jó városom egyik pillanatról a másikra rohadt szét, így nálam már alapvető a NAM használata
    metrót jó ideje nem használtam, pont amiatt hogy akárhogy van tervezve, sehogy sem jó, valahogy sose tűnt eléggé kihasználtnak . talán még az bevált, hogy + vagy x alakban csináltam metróvonalakat, amik egy helyen keresztezték egymást, valahogy így :D

a fák nálam elég evidensek, minél több annál jobb
  • Rettenthető
    Tudom én is, hogy a commute time-ból ered a munkanélküliség, majd abból a házak lerohadása. Mondjuk az nem világos, hogy a metró amit építettem, és mindenhová elvisz, azt miért nem használják kellő hatékonysággal?
    Meg van, hogy olyan távolságra használ kocsit, hogy az már durva (a ház az út egyik oldalán, a munkahely az út másik oldalán, pont szemben a lakhelyével).

A fák telepítésével egyetértek, pláne, hogy a parkosítás azért unalmas, mert elég kicsi a parkokban a választék, ezért viszonylag egyhangúvá válik a város tőle, ha nincs fásítás. Csak megjegyeztem, hogy érdekes, hogy ennyire, és mindenhová telepíted, még a parkolóba is.
    Amit nem értek mondjuk, hogy a természetesen ott növekvő fák miért ellentétesen hatnak a telekértékre? Szerintem ez akkora baromság, hogy már nekem fáj. Ha az én házam mellett lenne egy 100 éves tölgyfa, jobban örülnék neki, mintha telepítenének mellé egy 1 éves fát...

A fákat az autópályába úgy lehet belenöveszteni, hogy alá ülteted. Hibátlanul átnő rajta :-)
  • Tuvok #9518
    A commute time (és az ebből eredő pestisszerűen elterjedő munkanélküliség) a játék legnagyobb hülyesége, nem véletlen találták ki a nam-ot, másrészt a körforgalmak minden város részét képezik, ezért eleve nem értem miért maradt ki az alap SC-ből
    A fák a szennyezés csökkentését és a desirability javítását szolgálják, könyörtelenül telepítem ahova fér (néha focipályára is), mivel néha aránytalanul nagy légszennyezés van a forgalmasabb utakon kisebb városokban is . És könnyebben jönnek a gazdagabb épületek (R, C és I egyaránt)
    De hogy hogyan kerültek az autópályába, nem értem, valami grafikai hülyeség lehetett, azóta se tudtam előhozni a játékban ilyet
  • nyirog
    Posztapokaliptikus hatás, hát ez kész XD :D, a következő város amit csinálni fogok az a Fallout 3 beli atommal haza küldött Washington DC!