85
Imperium Galactica
  • Toroco
    A földi harc egy kicsit nehézkes lehet, ott vannak gondok. Libasorban támadnak sokszor a tankok és ez kicsit nehezíti a csoportos támadást. Meg lehet szokni. Sajna a srác nem ért az útvonal kereső algoritmushoz, ezért csak így tudta összehozni.

Űrharcnál meg egymásra tudnak állni a hajók, ami zavaró tud lenni.

De ha valaki ezek programozásában tud segíteni keresheti a srácot az oldalon, szívesen fogadja a segítséget.
  • Toroco
    Máshol szerintem nincs fent. Én innen szedtem le még januárban, akkor jó volt. Azóta meg a frissitések is jól lejötte

Java 8 (build 1.8.0_241-b07) van nekem telepítve, és win10 alatt játszom laptopon. Egy hiba van, hogy induláskor vibrál a kép, de nyomkodom az alt+tab ot amíg jó lesz, utána nincs gond.

Annyiban tudok segíteni, hogy google drive-ra feltöltöm tömörítve pár részletben, ami nekem meg van. 1,1GB az egész.
  • Kotomicuki
    Van vmi hely, ahol egyben, lejátszóval együtt fönn van - és értelmes sebességgel le lehet rántani?
    Mer' nekem még nem sikerült hibamentesen leszedni, vagy életre kelteni a java-s verziót...
  • Toroco
    A végig játszás alatt találtam néhány bugot, amit a fejlesztő kijavított, már azzal frissül a játék.

Nagyon jó lett, sok benne az új funkció, és gyors menü, ami a modernebb játékokhoz közelíti. Win10 alatt is simán fut gond nélkül. Minden régi rajongónak csak ajánlani tudom.
  • Toroco
    itt a jávás: https://github.com/akarnokd/open-ig

ha esetleg valakit érdekelne
  • Toroco
    Van ebből egy java-s verzió is. jól meg van csinálva, gond nélkül megy win7 alatt, sokat fejlesztett is rajta a srác. De már egy ideje nem tölt le frissitést valami miatt, pedig elvileg lenne elérhető egy.

A Gog-os még nem próbáltam de a napokban megnézem, hogy milyen.
  • Kotomicuki
    Nekem is 2 CD-s változat van archiválva (sajtótermékhez járt anno), de ez Dos-os és hozzá az 1.2-es patch -> ez w7 alatt a DOS-BOX-szal tökéletesen működött.
    De w10 alatt nagyon nem akar...
    Gondolom, a Gog-os verziót még tovább finomították, hogyha az w10-en is fut - csak azon megint ügyködni kéne, hogy magyarul kommunikáljon...
  • Fura Alak
    A PC Guru 2000 januári számához adott változat natív Windows -os volt, azt kéne valahonnan beszerezni. Annó vettünk kettőt is (1 nekem, 1 a testvéremnek), de azt hiszem a négy (2x 2db) CD -ből csak egy nem veszett el nekünk. :(
  • Kotomicuki
    Viszont csatahajót a flottába rakni csak cycles=auto után volt hajlandó, de ezzel megint 2-3 percenként fagy.
    Ha visszaállítom a >10k ciklust, akkor addig nem fagy, amíg a flottával nem kezdek el komolyabban bíbelődni a katonai űrkikötőnél -> a csatahajók jelenléte nagyon megkavarta a stabilitást, pedig nélkülük lehetetlen továbblépni.
  • Kotomicuki
    A DOS-BOX 3000 CPU-cikluson 2-3 percenként fagyott vele, 10000 fölé növelve a ciklusok számát (CTRL + F12) már több, mint egy órát is kibír, fagyás nélkül!
  • Piramis01
    Letölthető a Windows 10-re, az Imperium Galactica 1....garantáltan működik
    A link: https://data.hu/dir/7wv1j95d6h267615
    Rar-t kicsomagolni, majd összeilleszteni Total Commanderrel
    "Setup" ikonra katt, és indul a játék
    Van egy másik lehetőség is a játékra
    Le kell tölteni, az "Open Imperium Galactica" nyílt verzióját
    Erről a linkről: https://github.com/akarnokd/open-ig/wiki/Install-instructions
    Katt. az "installer(version 0.45)" ikonra
    Lefog töltődni egy " open-ig-launcher "...utána erre katt, és megkezdődik a letöltés
    Jó szórakozást
  • Fura Alak
    Eddig még csak az IG1 -et próbáltam.
    Mind a Steam, mind a GOG verzió DOSBox -ba van dugva, így nem lesz a későbbiekben sem probléma az elindulással.
    Az egyedüli problémám jelenleg az, hogy az videókban csúszik a hang, ami egy hosszabb videó esetén felettébb zavaró.
    Utoljára szerkesztette: Fura Alak, 2017.06.26. 13:21:00
  • Maak
    Steamen is megjelent az első 2 rész. Win 10 alatt tökéletesen fut.
  • Norbertboy
    Windows 10en fut?
  • Fura Alak
    Az eredeti játék végre beszerezhető a GOG -on!! :D
    https://www.gog.com/game/imperium_galactica

Annó megvolt a PC Guru -s változat, sőt 2x is, de a 4 CD -ből megvan összesen egy, így nem tudtam vele évek óta játszani.
    (Ez a Java verzió érdekes, de pl. a gépigénye az eredetihez képest horrorisztikus.)
    Utoljára szerkesztette: Fura Alak, 2017.06.19. 10:19:57
  • lion0801
    Köszönöm a segítséget!
    Sajnos a társítás ezen módja sem segített. :( Viszont a Maak által belinkelt oldalon (ahonnan egyébként magát az indító fájlt töltöttem le) sikerült egy tippet kapnom, amitől sikerült a telepítés.
    A parancssorba írt < java -jar open-ig-launcher.jar > segített. :)
  • Maximus4
    1. Vezérlőpult
    2. Alapértelmezett programok
    3. Fájltípus vagy protokoll társítása programmal
    4. Megkersed a jar fájlt,duplakatt
    5. És a felugró ablakban kiválasztod a Java-t és leokézod

Utána el kell indulnia,most próbáltam ki.Nekem is a winrar nyitotta meg.
  • Maak
    kompatibilitasi modban probaltad?
  • lion0801
    Köszi! Ott is próbálkozom párhuzamosan, de még semmi... :(
  • Maak
    Itt probald meg. Talan tudnak megoldast a problemara.
  • lion0801
    Üdv!
    Húúúh ólomlábon járt az idő, mire letelt ez a 24 órás biztonsági idő... :)
    Örömmel találtam rá ezen az oldalon az Open Ig-re. Asztali gépre sikeresen fel is telepítettem, amin XP fut. Jól működik.
    Viszont a laptopon lévő Win 7 köszöni, de nem tud vele mit kezdeni. Szépen megmutatja, hogy mi van a jar fájlba csomagolva, de nem indítja el, pedig Java 7 van rajta. Társítás után egy igen szűkre szabott pillanattöredékre felugrik egy Dos parancssorra emlékeztető fekete ablak, de semmi mást nem tesz.
    Tudna valaki segíteni? Köszönöm előre is! :)
  • Austin Bailey
    Köszi mindkettőtöknek, közben megtaláltam ezt az open-ig-t.
  • Fox44
    #44 #56
  • kjhun
  • Austin Bailey
    Sziasztok, nem tudjátok, hogy honnan lehetne letölteni a játékot? Eddig mindig fake volt, amit találtam
  • Fox44
    Helló!)

A csillagtérképen a piros négyzetet, vagyis vonalat, nem lehetne kör alakúra csinálni és halványítani? Kikapcsolni esetleg?
  • karnokd
    Üdv, a kémközpont majd valamikor jön (tervek itt). Annak idején véletlenül kiadtam egy verziót, amibe belekerült az épület, s épületet nem tudok elvenni anélkül, hogy a mentések tönkre ne menjenek.
    Ja és egyébként az első 3-4 videóban kicsit hangos a játék, utána szóltak, hogy vegyem lejjebb, szóval ne vegye el a kedvét senkinek.
    Igen, meg is lepődtem, hogy az elmúlt pár napban fölment 0.95.130.-ról 0.95.137.-re:) Egyébként nem tudja valaki, hogy a kémközponttal mi van? Nem emlékszem, hogy az eredetiben lett volna, csak a 2.-ben. Nagy örömmel felépítettem párat, de sajna nem tudtam kémkedni. Talán majd az 1.0 verzióban. Az betyár jó lenne!
  • Fox44
    Na, ez egy jó ötlet volt.:) Egyébként jelenleg 0.95.137 verzió a legújabb.
    Sziasztok! Készítek egy végigjátszás videót az Open Imperium Galacticáról és gondoltam megosztanám Veletek:

http://www.youtube.com/channel/UCEmL18Oiahb4nBG0DOLmc4g

Építő jellegű kritikát nyugodtan írjatok mind a végigjátszással mind pedig a csatornával kapcsolatban. Nem vagyok egy pro a játékban, csak iszonyatosan tetszik ez az új változat.
  • Maximus4
    Az open-ig-launcher.jar fájllal kell indítani.
  • westwall
    sziasztok leszedtem az open Imperiumot meg a java 7-et az indito lap elindul de hiába akarom elinditani onnan a játékot nem történik semmi 1 másodperc töltés és nem történik semmi.
    Köszönök minden tanácsot hogy hogyan lehetne elindítani a gamet
  • Inquisitor
    Köszi az infót, de nem nyugtatott meg. :D
  • karnokd
    Üdv! A küldetés eltér az eredetitől. Ha felteszed a pajzsot a rombolóra, felhívod a felettesed erősítésért, segítesz a kalóznak, valamint használod a Thorin rakétáit, könnyű fokozaton simán nyerned kell. A 3 kalóz hajó 1.5x erősebb, mint a saját vadászaid, és feláldozhatóak.
  • karnokd
    Üdv! Az F1-F12 nem működik? Próbálj meg ALT+TAB-bal kiváltani és visszaváltani.
  • Maximus4
    Én gyorsbillentyűk hiányában nem játszom azzal a verzióval,mert az elengedhetetlen :(
  • Inquisitor
    OFF: Az ugye megvan, hogy készül a Digital Reality-nél az Imperium Galactica Online? :)

Maximus nálam nem ez volt a baj a JAVA verzióval, hanem az első fejezet utolsó küldetésében 3x olyan erős ellenfél volt mint eredetiben így nem tudom befejezni.
  • Maximus4
    Én elővettem,mert újra kedved kaptam ehhez a gyöngyszemhez:)
    Kipróbáltam az általad ajánlott dolgot,de nem működnek a gyorsbillentyűk a játékban.Valami tipp?
  • Inquisitor
    A segítségkérést sikerült lerendezni. De erősítéssel és kalóz segítséggel együtt is van vagy 4x-es túlerő, ha nem több. Az eredeti játékban meg kb. egálban volt a kettő.