Imperium Galactica
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Űrharcnál meg egymásra tudnak állni a hajók, ami zavaró tud lenni.
De ha valaki ezek programozásában tud segíteni keresheti a srácot az oldalon, szívesen fogadja a segítséget.
Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.
Java 8 (build 1.8.0_241-b07) van nekem telepítve, és win10 alatt játszom laptopon. Egy hiba van, hogy induláskor vibrál a kép, de nyomkodom az alt+tab ot amíg jó lesz, utána nincs gond.
Annyiban tudok segíteni, hogy google drive-ra feltöltöm tömörítve pár részletben, ami nekem meg van. 1,1GB az egész.
Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.
Mer' nekem még nem sikerült hibamentesen leszedni, vagy életre kelteni a java-s verziót...
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Nagyon jó lett, sok benne az új funkció, és gyors menü, ami a modernebb játékokhoz közelíti. Win10 alatt is simán fut gond nélkül. Minden régi rajongónak csak ajánlani tudom.
ha esetleg valakit érdekelne
A Gog-os még nem próbáltam de a napokban megnézem, hogy milyen.
De w10 alatt nagyon nem akar... <#shakehead>#shakehead>
Gondolom, a Gog-os verziót még tovább finomították, hogyha az w10-en is fut - csak azon megint ügyködni kéne, hogy magyarul kommunikáljon...
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Ha visszaállítom a >10k ciklust, akkor addig nem fagy, amíg a flottával nem kezdek el komolyabban bíbelődni a katonai űrkikötőnél -> a csatahajók jelenléte nagyon megkavarta a stabilitást, pedig nélkülük lehetetlen továbblépni.
A link: https://data.hu/dir/7wv1j95d6h267615
Rar-t kicsomagolni, majd összeilleszteni Total Commanderrel
"Setup" ikonra katt, és indul a játék
Van egy másik lehetőség is a játékra
Le kell tölteni, az "Open Imperium Galactica" nyílt verzióját
Erről a linkről: https://github.com/akarnokd/open-ig/wiki/Install-instructions
Katt. az "installer(version 0.45)" ikonra
Lefog töltődni egy " open-ig-launcher "...utána erre katt, és megkezdődik a letöltés
Jó szórakozást
Mind a Steam, mind a GOG verzió DOSBox -ba van dugva, így nem lesz a későbbiekben sem probléma az elindulással.
Az egyedüli problémám jelenleg az, hogy az videókban csúszik a hang, ami egy hosszabb videó esetén felettébb zavaró.
Utoljára szerkesztette: Fura Alak, 2017.06.26. 13:21:00
- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774
https://www.gog.com/game/imperium_galactica
Annó megvolt a PC Guru -s változat, sőt 2x is, de a 4 CD -ből megvan összesen egy, így nem tudtam vele évek óta játszani.
(Ez a Java verzió érdekes, de pl. a gépigénye az eredetihez képest horrorisztikus.)
Utoljára szerkesztette: Fura Alak, 2017.06.19. 10:19:57
Sajnos a társítás ezen módja sem segített. 😞 Viszont a Maak által belinkelt oldalon (ahonnan egyébként magát az indító fájlt töltöttem le) sikerült egy tippet kapnom, amitõl sikerült a telepítés.
A parancssorba írt < java -jar open-ig-launcher.jar > segített. 😊
2. Alapértelmezett programok
3. Fájltípus vagy protokoll társítása programmal
4. Megkersed a jar fájlt,duplakatt
5. És a felugró ablakban kiválasztod a Java-t és leokézod
Utána el kell indulnia,most próbáltam ki.Nekem is a winrar nyitotta meg.
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774
Húúúh ólomlábon járt az idõ, mire letelt ez a 24 órás biztonsági idõ... 😊
Örömmel találtam rá ezen az oldalon az Open Ig-re. Asztali gépre sikeresen fel is telepítettem, amin XP fut. Jól mûködik.
Viszont a laptopon lévõ Win 7 köszöni, de nem tud vele mit kezdeni. Szépen megmutatja, hogy mi van a jar fájlba csomagolva, de nem indítja el, pedig Java 7 van rajta. Társítás után egy igen szûkre szabott pillanattöredékre felugrik egy Dos parancssorra emlékeztetõ fekete ablak, de semmi mást nem tesz.
Tudna valaki segíteni? Köszönöm elõre is! 😊
A csillagtérképen a piros négyzetet, vagyis vonalat, nem lehetne kör alakúra csinálni és halványítani? Kikapcsolni esetleg?
http://www.youtube.com/channel/UCEmL18Oiahb4nBG0DOLmc4g
Építõ jellegû kritikát nyugodtan írjatok mind a végigjátszással mind pedig a csatornával kapcsolatban. Nem vagyok egy pro a játékban, csak iszonyatosan tetszik ez az új változat.
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
Köszönök minden tanácsot hogy hogyan lehetne elindítani a gamet
Maximus nálam nem ez volt a baj a JAVA verzióval, hanem az elsõ fejezet utolsó küldetésében 3x olyan erõs ellenfél volt mint eredetiben így nem tudom befejezni.
Kipróbáltam az általad ajánlott dolgot,de nem mûködnek a gyorsbillentyûk a játékban.Valami tipp?
1. Az eredeti játékból készült vagy 50 részes angol videóban összesen 6db erõsebb vadász jön. Nálam valami 14 db (!) van! Könnyû fokozatban!
2. A videóban benne van miként lehet erõsítést kérni. Nekem be se jön a panel ahol az üzenetet el kéne küldeni. Biztos én nyúltam mellé, mert biztos jelezte volna a többi player ha már az elsõ Missiont se lehetne befejezni.
Egy srác elkezdte felújítani a játékot.. Win7 alatt hibamentesen fut.. nagyon sok dologgal kiegészítette a játékot... Tervei közt szerepel egy új kampány.. és talán az IGAZI imperium galactica 3!
OPEN IG
One more story
A progit DosBox alól indítva megy XP-n, Vista-n, w7-n is - 1-3 óra után kivédhetetlenül összeomlik -> gyakori mentések szükségesek (patch ezen nem segít - a DosBox több programmal is ezt csinálja, bár nem mindegyikkel).
Tapasztalataim szerint a Dragslanok, ahogy a többi ellenfél is, "látja" a bolygóink gyengéit - csalizáshoz mondjuk ezt jól kilehet használni: ha a központi bolygók gyengébbek, akkor ezek lesznek az elsõdleges célpontok, de amíg odaér a flottája... - , így a nehéz tank és a laktanya(a 2. verziójú védelmi épület - amit az idegen civilizációk lakta bolygóinkon is építhetünk) fejlesztése és gyártása/építése elsõbbséget élvez minden mással szemben, mert a gyengébb bolygókra utaznak az ellenfelek elsõsorban (4 laktanyát már elégségesnek érzek bolygónként, 3-t, ha Behemótunk is van, és már ezek alkotják a szárazföldi erõink gerincét). Elkövettem azt a hibát, hogy "csak" terjeszkedtem (már több fejlesztõközpontnak való bolygóm volt, mint amennyi akkor kellett volna), így még a fejlesztések 1/3-ig sem jutottam, amikor letaroltak a zöldek. Ha a védelemre gyúrtam, akkor meg azon toporzékoltam, hogy mikor ugrok már át az utolsó fejezetbe - aminek a zöldek sikeres támadása az alapja (visszakézbõl, ha van a közelben flotta és támaszpont, vissza lehet még venni a bolygót, majd több százezer kreditért békét vásárolni tõlük, hogy legyen idõ a fejlesztésekre és a gyártásra is - ha feláll a mezon-védelem, vagy kiépül a 2-4 laktanyája, akkor 3-4 flotta és az ehhez tartozó mennyiségû nehéz tank is kellhet - vagy több - a visszavételhez).
A vadászgépeket teljesen fölöslegesnek érzem, annyi hasznuk van, hogy az ellenfél rakétazavarói a rájuk (az ellenséges vadászokra, Garth. rombolókra) kilõtt rakétákat ritkábban tévesztik meg, ezért csak rájuk indítok rakétát - amit ezen kívül semmire sem tudok használni.
A határokon elhelyezett, legnagyobb hatósugarú radarok lehetõvé tehetik - ha belsõ(bb) bolygóra pályázik az ellen - a célirányos védelem kiépítését: a 3 ûrbázis kihelyezése + földi védelem, de csak az utolsó pillanatban szabad a szárazföldi erõket maximumra tölteni, ûrbázist kihelyezni, hogy el ne "riasszuk" a támadóinkat - másik bolygónkra mászik rá, ha megneszeli, hogy itt már készülve vagyon ellene. Ekképpen lehet meggyengíteni az ellenséges flottákat - persze, a drágán és hosszabb idõ alatt gyártható hajóhaddal is próbálkozhatunk, csak az többe kerül (idõben is).
Az elfoglalandó bolygóra akár 3-4 flottának is rá kell repülnie, szûk idõeltolással az érkezésben, hogy ne tudjanak érdemben javítani/építeni ott. A csak elõbombázókra elégséges 1-1 könnyû tank is - nem nagy veszteség, ha elõbb sikerül a "partraszállás" a korábban tervezettnél.
A leszerelt fegyvereket pénzügyi tartalékként jó kezelni - csak akkor eladni, ha az elkerülhetetlen (békekötéshez, nagyobb volumenû gyártáshoz).