68
Melyik a legjobb op rendszer egy kimondottan játék gépre. Tehát melyik oprendszeren futnak legjobban-leggyorsabban a játékok?????
-
#68 Az a plusz 128MB szerintem is nagyon beleférne a gépbe, sokat dob a teljesítményén.
Egyébként meg szvsz az XP semmivel nem rosszabb mint a W2K. Utóbbit is hossszú évekig használtam, az XP is fut már a gépen egy jóideje (kb másfél éve biztos nem volt újratelepítve), soha - hangsúlyozom soha - nem fagyott vagy "hülyéskedett", elégedett vagyok vele (munka, grafika, netezés stb.. kevés játék).
Igaz mindig legális céges verzióim voltak, igy nem kellett küzdenem a különböző crack-elt cuccokkal, de így, plusz ha odafigyel az ember hogy mit csinál a géppel - szerintem jó kis rendszerek ezek.
--------------------------
Harder
www.gyik.com -
TomBond #66 Van egy haver akinek van egy ősrégi gépe:
- Cel566
- 128 MB Ram
A kérdés az lenne hogy melyik op rendszert rakjam fel neki ami megbízható és atomstabil. Valaki ajánlotta neki az NT 4-et, amiről nem biztos hogy le lehet beszélni, de szerintem egy w2000 jobb lenne.
Véleményeket kérnék, a gépet igazából csak dolgozni használja meg a gyerekek játszanak néha rajta (de ez elég ritka). -
#65 Eleg stable az ;) -
#63 Valaki nem tudna egy magyar Win 2000 lelőhelyet? Nekem RC3-asom van, az meg kicsit fagyos. Nagyon fontos lenne. Köszi
Egyébként az XP-vel csak annyi bajom van, hogy függetlenül attól hogy kikapcsolom a dizájnját vagy sem, sokkal lassabban fut rajta minden. Legalábbis az 1GHz alatti gépeket nagyon lefogja.
Az új gépekre meg már egyébként is XP vagy 2000 kell, mert gyakori hogy a Win98 már nem fut, rengeteg alaplapi cuccot nem talál, stb. -
#62 Mindenképpen Debian vagy esetleg Slackware.....mindenre kivéve játék.
Arra meg ott egy jól beállított xp (átkonfigurálva registry szinten) -
#61 Már nem azért, de XP-t nem a látványért veszi az ember (én tutira nem ezért vettem). Akinek egy csepp esze van, elsőnek is lekapcsolja az összes grafikai sz*rt róla és onnantól kezdve nem több az egész, mint egy picit frissített W2K. Az "árulkodó" dolgok is egyszerű service-ok, lekapcsolhatók. Egyébként emlékeim szerint a W2K SP2-ben is benne volt az Automatic Update, ami kérés nélkül felmászott és aktiválódott.
A beépített CD-író és a tűzfal-ellenes kirohanásod meg csak akkor lenne fair, ha a W2K-ban is lennének ilyenek. Persze, használhatatlanok bármiféle professzionális munkára (a tűzfal különösen...), de úgyis saját írószoftvert, meg tűzfalat használ mindenki, ezeket meg egy mozdulattal lekapcsolja, nem? Szóval azért fikázni valamit, mert egyáltalán benne van, kicsit gázos...
-
MoSFeT #60 Mindenképp Win2000 -
#59 Akkor w2k, xp szerintem is... -
Torry #58 Netre+Game-re használnám de inkább net. -
#57 w2k vagy XP prof szerintem, linux-ban (ahhoz nem értek) pedig a Suse vagy Mandrake (ezek elég felhasználóbarát disztribek)
----------------------------------------
Harder
http://www.gyik.com -
#56 Meg ozt mire akarod hasznalni? Gemeles vagy munka? -
#55 Mint pl? -
MoSFeT #54 Ja és az XP beépített CD írója egy rakás szar a tűzfalában pedig nem bízom meg, mert M$ (az szetm paraszvakítás) -
MoSFeT #53 Win2000
Ebben nincs kémkedőmodul (legalább is nem annyi mint az XP-ben), stabil megbízható rendszer. Az XP-t sokan dicsőítik mert jól néz ki de ez egy dolog. Ha az a fontos, hogy hogy néz ki akkor WindowBlinds -et köll használni.
A Win2000 -en is szépen mennek a játékok. Felteszed az SP3-at meg a DX9-et és minden szép és jó.
Ja és mégvalami a verziószámokkal kapcsolatban. (A Win2000 valójában Windows NT 5.0 az XP pedig 5.1)
Ha rám hallgatsz ezt használod. -
Torry #52 Hola!
Lenne egy kérdésem:
Az én gépemre (1000mhz,512sd,20giga,gf2mx) melyik oprendszert ajánlanátok?
Most a sima 98 van fennt és ez nagyon fura dolgokat mível.
Előre is köszi! -
#51 Én megvagyok elégedve az XP -vel minden téren! -
#50 Egyébként már itt az új dili: Win 2003 server, és hamarosan jön a Windows Longhorn (XP 2)
Képeket már láttam róla, de abból nem lehetett leszűrni semmit. De úgyis csak ugyanaz várható:
-még nagyobb helyigény 2,3,4,5 GB ?
-50%-kal nagyobb gépigény
-még szebb, még jobb
-még több felesleges funkció
-még egy-két service pack, új directx, mediaplayer, internet explorer, párszáz új biztonsági lyuk
-de jobban kezeli majd a még meg nem jelent 4GHz-es procikat, meg a DirectX 11 alapú játékokat, és az új vírusokat
Szumma szummára: a Windowssal egy gond van: hogy nem fejlesztik, hanem mindíg újat írnak -
#49 Memphis forever!
Nálam a mai napig a Win98 viszi a pálmát, bár már nagyon sokmindent kell rátelepíteni. WindowsXP jó lenne, csak gép kéne alá. 98SE fagyos, Me-vel sokat szemeztem, de nem jobb annyival, amennyivel visszafogja a gépem. Most 2000-rel akarok próbálkozni, hátha
Egyébként nemtudom mér a Q3A-val kell tesztelni. Igaz hogy az az elterjedt, de ez olyan, mintha megnézném hogy 2GHz-en hogy fut a passziánsz...
Egyébként szerintem nem attól lesz jó egy oprendszer, hogy telepakolják minden szarral... MúviMéker :-) Nekem a WinXP-ben csak a kezelőfelület HASZNOS újdonságai tetszenek, mint például a legutóbb futtatott programok a start menüben, ikonok rejtése, összevonása, auto ikonrendezés. Persze sok a felesleges dolog itt is: HTML háttér mappákban, ActiveDesktop, ikonok csoportosítása, skinek... szerintem nem erről szól egy oprendszer, hogy most milyen szép skine van.
A Linux meg sose fogja utolérni a Windowst, amíg egy komplett szakértőgárda kell a feltelepítéséhez (Debian Woody), és a legegyszerűbb program konfig fájlja egy kisebb programozási nyelv...
Egyébként engem nem érdekel mennyibe kerül egy Windows, mert amíg nem 100% megbízható rendszer, addig jó lesz a warezos is -
Csaba #47 Hát igen, valszeg az SE már nemsoká kimegy a divatból, és vagy az xp, vagy valami újabb csoda fogja teljesen felváltani, ami végülis érthető (haladni kell a korral...). Kicsit sajnálni fogom, mert az SE tényleg hozzám nőtt, de ugyanaz lesz a helyzet, mint anno a Dos-szal. Szerettük, meg minden, de kiment a divatból.
Azért most még szerencsére megfelelő az SE.:-)) -
#46 ME vagy SE = hardwarefüggő! Pl.: SE 128 PCI hangkártya nekem bármelyik driwerrel teljesen megfogja a ME-t. SE-n meg f@sz@. -
Zozo76 #45 En is elfogult SE hivo voltam. Viszont jobb a reakcioideje a ME-nek. A regi gepemen sok szarul ment, most az ocsem gepen meg a ME szarnyakat kapott. Az SE meg kinlodik rajta. Szerintem a dolog nyitja hogy egyszeruen ujabb driverek vannak rajta... -
#44 Csaba!
Szinte teljesen igazad van. Bár előbb v. utóbb az XP leváltja a 98-at. Te sem használsz már 3.1-et és a leendő P5-ösödön vszleg majd az XP fog menni a legjobban. ( Egyébként most nekem is SE van fenn. ) -
Csaba #43 Win98 a legjobb...Minden megy, és nem kell holmi patchokat rakosgatni, hogy menjenek a dolgok, mint az xp-hez...
Kicsit csicsásabb az xp, de nekem nem jön be.
Meg egy csomó mindenhez nincs eleve install file!
Megveszi az ember pl. a nyomtatót, és NEM tudja installálni, mert nem megy xp-vel, csak ha rámegyek a netre, és úgy bohóckodom valami install file után kutatva.
Attól, mert újabb, még nem jobb!
Való igaz, a win 3.1 után a win 95 egy isten volt!
Tényleg forradalmi változás volt. De a 98 után az xp egy elkapkodott valami. Dolgozhattak volna még 1 évet rajta...
A változás nem annyi, hogy feltegyem. Kell nekem a sok bosszankodás? 2001 novembere óta win98 se van a gépemen, és nagyon király, pedig installálok rá rendesen progikat. Töredezettségmentesítés, plusz msconfig, plusz nyúlkálás a registryben, ennyi elég ahhoz, hogy ne legyen szabálytalan művelet. Ja, meg 512 mega ram. Szóval, én a win98 Se-re esküszöm.
Majd hülye leszek lassítani a p4-esemet holmi xp-vel. Ez van.
-
Zozo76 #42 En most valahogy ellavirozok a ME-vel. -
#39 Had kőccsön a paraszt új gípre! (M$) -
Borg #38 Per speciel nem találkoztam olyasmivel ami XP alatt lassabb lenne, pedig jópár éve fent van.
Nem 333-as cerkára kell felrakni 128mega rammal, hanem ha oprencert cserélsz, akkor hardverileg is haladni kell a korral. Ennyi.
Amúgy a hivatalos bejelentés szerint az NT4/W98 támogatása júniusban MEGSZŰNIK. -
#37 nos, nem mindenkinek lassabb az XP játékok terén.
(lásd a lejjebbi tesztet is)
ha van egy erős vasad (sok ram főleg - 512MB...), akkor semmivel nem lassabb az XP/2k mint a 9x/Me
(kivéve egy-két extrém példát, pl DeusEx) -
dulloder #35 bocsi, ez nem ide jott volna ...:( -
dulloder #34 jah a hibauzenet: Connection reset by server....:( -
Fex #33 MacOSX -
Borg #32 Nemtom ezt a topicot mi értelme volt felhozni...
Egy gyengébb pillanatomban fogom azt letörlöm az egészet asszem.. -
Zozo76 #31 Szerintem ezek is csak kinlodva futhatnak.
Mondjuk biztos jol fut a moha egy pentium10-en emulacioval... :) -
#29 folyton csak a játék:) -
windly #26 Szerintem jók a skinek! Ha már életem jó részét gép előtt töltöm akkor az nézzen is ki valahogyamugy awindowblindet honnan lehet letölteni???( nem a publicot-azt én is tudom -
Callisto #25 MacOS -
#24 Azt vágom, amikor paklolássza a skint..
Csak nekem mintha sokal lasabb lett volna a 2000 játékok alatt...
Nemtom miért... -
#23 Laalee rátapintott a lényegre.:)
XP-be a WindowsBlindet alapból belerakták:)
Blasta : Egy kicsit leterhelitek az XP-t és egy förtelem ahogy az ablakokra próbálja ráhúzni a skint:) -
#22 -
#21 server pl nincs is :D -
#20 ez marhasaaag
ugyanazt a kernelt hasznaljak, csak xp re ravagtak egy ocsmany skint, meg beleirtak 1-2 dolgot... tesztek szerint pont ugyanolyan gyorsak