1340
Nem GTA3 hanem GT3
  • mohus
    én nem mondtam hogy tökéletes...

de ha csak a pedált nézem...vagy hogy valami kormányszeruvel kanyarodok...már nincs banán feeling:)
  • Al Age
    Bízzunk benne...
  • Adi
    De majd jön a gt4-hez való kormány, az biztos király lesz!:)
  • Adi
    Mave egy kicsit érzékenyen veszed a dolgokat!:)
  • Al Age
    Szumma:
    Gyári kontrollerrel jobb játszani a GT3-at. A kormány a valódi vezetés élményét egyáltalán nem adja vissza.
    + Mohus is leírta, hogy kontrollerrel jobb időket fut, mint Driving Force-szal. Ez pedig elég meggyőző
  • Mave...
  • Mave...
    itt Kapuváron csak 1 lámpa van, idegen utakon nem repkedek sosem, csak ott, ahol tudom mire kell figyelni. A dologhoz hozzátartozik, hogy régebben 6 évet motoroztam egy kétütemű 350-essel (Yamaha rd, ilyen volt anno a Drapán Jancsinak is) és valószínűleg ezért nem átallok ilyen tempóban közlekedni. Ja, és soha egy korty alkohol, mert ebbe a stilusba nem fér bele már semmi.... Meg amúgy is lenézem az ittas sofőrt. Haveri körben szinte minde haver "olaszautós", vagyis gázpedáltipró, mégis megvan még mindenki, mert nem újságot olvas vezetés közben. De akikről tudom, hogy szeretnek néha ittasan vezetni, azok közül mindenki koppant már egyszer, de van aki 3*.
    Megaztán biztosan találkoztál már te is olyannal aki "kinosan betartotta az 50-et", de mindent figyelt, csak a forgalmat nem. Tudod, általában kalapban vezetnek. :)
    Asszony miatt meg tessék a sarkadra állni. Jó ötlet, hogy ha 100-nál elkezd sipákolni, lekapod a kormányt (ala taxi)és a kezébe nyomod...többet nem sipákol (ha túlélitek) :)
  • aabyssx
    "Figyu, remélem ez nem leplezett sértődöttség"

LOL

"asszony sem sipitozik"

Hú, nálunk botrányos veszekedés van ilyenből, úgyhogy én max. csak üres parkolóban szoktam egyedül ökörködni (de az kell is). És csak (...khm...;) ritkán hajtok gyorsan...

BTW városban SZVSZ nincs értelme hangsebességgel repkedni, mert (ha már annyira kevesen vannak, hogy megteheted, akkor is) max. csak előbb érsz a piros lámpához.
  • Mave...
    olyankor csak kb 110. De ezt nem úgy kéne leképzelni, hogy ha törik ha szakad ennyivel... csak ahol jól belátod az út menti dolgokat stb.... Ha én gyereket látok az út 5 méteres körzetében, már benne is állok a fékben, nem érdekel, ha nem az út felé "igyexik". Volt hogy jöttünk haza Sopronból bevásárlás, tele csomagtartó, 4 személy (ott volt tomy is, meg persze a család), és hazáig racingoltunk egy oktáviával (tdi). Volt hogy 150-nél a lányom kevesellte, és megparancsolta, hogy előzzek.... mi lenne ha futná egy 147 gta-ra, vagy egy Fiat Coupe-ra.... :)
  • Davidus
    5 éves lányod mellettet ül te meg 140-el tépsz a belvárosban:D
  • Mave...
    Persze van akinek bejött: JesperKid, ChrisHuelsbeck stb...
  • Mave...
    Figyu, remélem ez nem leplezett sértődöttség, mert megsérteni senkit nem szeretnénk, de a gt1-2-3 -at mi Al Age -dzsel nagyon komolyan vettük (vesszük), és télleg eléggé értjük is. Ezt az is mutatja, hogy nálunk a gt2 a nr1, nem a gt3. Engem a pixelek nem érdekelnek, csak a hatás. Abban a gt2 jobb volt. Persze a gt3 igy is állat. Autózásból aki ismer, tudja, hogy télen hóban MINDEN utcasarkon kézifék és drift (kell a kézi, mer a punto2 "elsős", de csak elindítom a valagát, utána gáz és ellenkormány), meg amúgy is városban nem ritkán 140 stb... Version ült mellettem párszor, tud mesélni....Szóval én amúgy is komolyan veszem ezt, de nem menőzésből (azt meghagyom a bajortalicskáknak), hanem örömhormontúltengetés miatt. 10 éve vezetek (igy) de még koccom sem volt soha. Persze ez igy szokott lenni, a vak 30-al közlekedő nagyobb veszély, mint a sasoló 130-cal....
    Család is szereti, 5 éves lányom példul állandóan kersztbe rakatná a gépet (ott is ahol nem kéne...), asszony sem sipitozik, szerencsés vagyok, hagyják apucit "kibontakozni". Hogy ezekután mér nem lettem minimum amatőr rallis? Programozó se lettem, nem lehetsz minden amihez értesz. Az már más kérdés, hogy mosz az a divat, hogy véletlen se leszel az, ami akarsz... Viszont ha valaki munkából kell csináljon valamit, félő, hogy elmegy a kedve, emiatt nem bánom hogy igy alakult.
    Rack sem lett dizájner a 20th century-nál, mégis egyetértünk, hogy ő volt a legjobb gfxman, nem?
  • Mave...
    be van kapcsolva, de annyira lassan jön vissza egyenesbe a kormány, hogy egy sikánnál nekem kell tekrgetni, ráadásul illúzióromboló "megtekert villanymotor" hang kiséretében..... Fujj de láma cucc...
    Ja és hogy totál elkeseritselek:
    (ha automata a váltó, el se olvasd, de akkor meg....)
    Havernak Logitech gt forsz van (mint neked), és gt3 alatt bugos mint a p/csa :)
    Próbáld ki: Megérkezel egy húzós kanyarba, ahol az elején még 3-ban hagyod a váltót. A kocsi egy brutál verda full donforsz stb...
    Kanyar közben fullra kitekert kormánynál (ez a lényeg) ahogy a motor fordulata esik, visszalököd 2-be. Ezután a kanyariv közepére érve az ember testes kigyorsításba kezd:
    finoman gáz, de 2-ben hamar elmegy a fara, ami racing autónál egyáltalán nem jó, ezért fel kéne dobni 3-ba és nyomatékból jönni ki a kanyarból. A kormány még mindíg fullra kitekerve. Csakhogy nem tudunk váltani, ugyanis totál kiforgatott kormánynál csak 1-et tud váltani, valamiért ezután csak akkor, mikor már visszaforog a kormány.... Lecsekkoltam: f12001-ben és burnoutban tökéletes, de gt3 (eredeti) alatt BUGOS. Ezért adjak ki 24 ezret??? És még kézi váltó sincs hozzá, csak a bajszok.... A kormány azért kell(ene), hogy még életszerűbb legyen a játék, de így csak az idegroham biztos mohus. Ja és még 1 dolog. A másik haver olcsóbban vett olyan forsz-os kormányt, amihez van külön kézifék és váltó, állítani lehet a kormánymagasságot (mint a real), és nem bugzik a váltója gt3 alatt. Viszont totál ugyanolyan a "filingje" mint a Logitechnek. Fél órán belül próbáltam ki mindkettőt, mert akkor úgy volt, nekem is kell kormány. A kettő közül az utóbbi kétszer jobban tetszett, ha vennék is, tutira ilyet vennék. De a fentebb leirt "visszaforgás" dolog itt is béna mint a pöcs...... Arról meg hogy visszaforog, annyit, hogy a nem forszos is, mer van benne rugó, mégis gáz, nem? Hát a forszos is gáz (egy real punto2 után mindenképp, én a fordho nem értek :) )
  • mohus
    "képzelem, mikor a kormány nem forog vissza magától..... "

a force feedbacket be kéne kapcsolni...
  • aabyssx
    Huh, akkor én ilyen zsenikkel nem is erőlködök. Vegyétek úgy, mintha nem is írtam volna... :|
  • Mave...
    mér te fékkel farolsz ??????!!!!!!! Akkor már értem mér irsz ekkora.... Azt gázzal kell, különben nagyon lelassulsz a drift alatt. Amigy egy autó fékez, sosem kanyarodik, nézz meg pl. egy forma1-et, kanyarban csak gáz.....ügyesen.
    A blokkfék amúgy a legrövidebb féktáv, Abs-sel 15%-kal hosszabb. Csak annál lehet közben irányítani a kocsit. Viszont ennek max zebránál van értelme, gt3-ban MEGÁLLNI kell, arra a max fék a nyerő. Persze van 1 olyan beállítás, hogy fékerő elől,hátul.......nemtom ismered e
    Az abs-sel kapcsolatban amúgy szaklapokat is megnézhetsz, ez igy van (száraz úton persze), láttam erről tesztet is...
    Tudom hogy a tapadási erő nagyobb mint a súrlódási, csakhogy blokknál szinte olvad a gumi, ami enyhén jót tesz a fékhatásnak. Ja, és mi Al Age-dzsel csak 5 sec-kel verjük a Complex String time trialt...... van itt olyan, akinek nem is megy megfutni időre....
    De tudod mit, nemérdekel. De ha igaz lenne amit te mondasz, akkor nem kéne a brake force beállítás. Fékerő maximum, és majd te ügyesen megkeresed a csúszáshatárt a célegyenes végén 330-nál.... Abóól max palánk lehet, jó köridő SOHA. Esetleg élőben menne is, mikor ÉRZED", de igy honnan tudod mikor kezd csúszni, ez nekem rejtély...... Überállat köröket futhatsz így biztos...
  • Mave...
    képzelem, mikor a kormány nem forog vissza magától..... Nagy shit az egész. Be is tojnék, ha a puntomban nekem kéne visszatekernem a kormányt középig... Minden autóban 20 km/h felett a kormány autómatice visszaforog középállásig, mert ugye a kerekek nem szeretnek oldalazva "menni".
    Mondj amit akarsz, van egy filingje a wheel-nek, de hogy nem reality filing, az bittos. Nagy toj az egész, párat csekkoltam már.... Sose veszek
  • mohus
    "Amúgy próbálta már valaki a Silviát full tuninggal Simulation tyre-rel lagunasecán???? Mert mi AlAge-dzsel igy szoktunk szórakozni. (gyári kontroller+manuál váltó+asm&tcs off ofkoz!) Amúgy simtyre brutális!!!!!! Ha slick-el csúszik, sim-mel irányíthatatlan (majnem!) "

én Shelbyvel szoktam....
    de pedállal és kormánnyal (Logitech Driveing Force...)

pedállal sokkal kezesebben viselkedik...
  • Al Age
    MIIVAAAAN???????
  • aabyssx
    "de ott csak a padlófék marad"

A faraló módszereken kívül SEHOL (!!!) sem jó a padlófék. Ha a kerék akár egy pillanatra is megcsúszik (még a kicsit hirtelen fékezéstől is) már rosszabb a fékhatás...
    A faraló módszerek pedig csak olyan ~utcai autóknál működnek, ahol nem számít annyira a leszorító erő.
  • Mave...
    Persze a stabilizátorokkal az ff kocsikkal pont fordítva.
  • Mave...
    a hátsós autóknál (főleg fr) igyekezz a stabilizátorokat úgy hangolni, hogy kanyarban ne a külső iven haladó első kerékre jusson a legnagyobb terhelés. Nézd meg a lancia hf integrale-t kanyarban, szépen seggreül a kocsi a külső hátsó kerékre. Megy is neki a kanyargás veszettül. A hátsókerekes autónál ha a súly az első tengelyre tevődik át, megszűnik a tapadás, és jön a súrlódás, ami ugye fele erőt jelent, tehát jön a pördülés is.....Silviával legalábbis.
    Tehát sztem prószáld a hátsó stabilizátort kicsit puhábbra venni. Mindig képzeld el a kocsit kanyarban, mikor beállítod, mert ez végülis "fizika", ha logikusan állítod be, a kocsi jól fog menni a kanyarokban (is)
    Amúgy próbálta már valaki a Silviát full tuninggal Simulation tyre-rel lagunasecán???? Mert mi AlAge-dzsel igy szoktunk szórakozni. (gyári kontroller+manuál váltó+asm&tcs off ofkoz!) Amúgy simtyre brutális!!!!!! Ha slick-el csúszik, sim-mel irányíthatatlan (majnem!)
  • Mave...
    tudod, az a helyzet, hogy minden apró beállítás megváltoztatásával módosul a "jó ív" és a kanyarsebesség. Amúgy nemtom te hogy fékezel mondjuk a Laguna Secán a dugóhúzó előtt, de ott csak a padlófék marad. Esetleg kipróbálhatnád....
    Meg az se mind1 hogy váltasz, mert pl. a Silvia-nál kanyar előtt jobb felrakni egyet, a turbo miatt úgyis nyomatékos a motor, és úgy könnyebb drift közben megtartani a vasat. Ofkoz autómata váltóval semilyen körülmények között nem lehet gyorsan közlekedni, az lányoknak való sz@rság...
  • aabyssx
    Persze minden ilyen irányú kütyüzés visszaüt valahol, úgyhogy a legjobb mód SZVSZ tudni kívülről a jó ívet és a kanyar sebességét a megadott autóval (meg persze nem padlófékezni és padlógázozni ;).
  • Adi
    thx az infokat!! Nagyon állat a Silvia-m :)... 509 bhp :) He-he
  • Adi
    Ja ja... a HP én is tudtam... de a az a B?:)
  • Al Age
    A BHP meg lóerő. A B nemtom mi, de a HP az HorsePower=lóerő
  • Al Age
    Az imént kimaradt, hogy a Camber állításával a kanyarban a kocsi jobban fog tapadni természetesen...
  • Al Age
    Leszorítóerő valóban elég fontos, de szériakocsikon általában nem lehet állítani. A fékerő nagyobb része elöl legyen, (kb 24 elöl 20 hátul, nyugodtan fel lehet tenni maxra) és úgy kanyarodj csúszkálós kocsikkal, hogy
    fék, kanyar, gáz. Fontos, hogy ne fék+kanyar legyen ez, mert akkor megcsúszik a verda hátulja és kifaralsz. Gondolom racing super soft gumi van az autódon, ez tapad legjobban. Asszem a spring rate puhábbra vétele is segíthet. Hasznos még a Camber Angle nagyobbra állítása is.(2-max5 fok, de az 5 már valószínűleg sok lesz) Ezáltal a fékerő csökken (mert kisebb a talajjal érintkező felülete a gumiknak. Ha a kigyorsításnál nem akar kanyarodni a kocsi, akkor a Toe Angle-t állítsd negatív irányba a hátsó kerekeken, ha még így sem elég jó, akkor az elsőket rakd pozitív irányba.
  • Adi
    Micsoda?
  • Adi
    ??
  • aabyssx
    ...down force sokat segít. ;)
  • Adi
    Lenne egy olyan kérdésem, hogy miként lehetne azt megoldani, hogy a kocsi nem csúszon kanyarokba ennyire? Ti mit szoktatok beállítani? (mert a gép az sose csúszkál szinte. Mondjuk azt zsinoron húzzák:))
  • Adi
    Wow!
    Nissan Silvia-t felturboztam!!:) 509bhp(a BHP végülis mi? Lóerő vagy mi?)
  • mohus
    "(még kormány nélkül, gyári kontrollerrel is)"

kormánnyal manuál váltóval rosszabbak az időim, mint kontrollerrel....úgyhogy ez csak ront az eredményeimen...de ha már van kormány minek toljam kontrollerrel...
    én pl kormánnyal igencsak kerülöm a kerékvetők durva hansználatát mert istentelenül rázni kezd és lemegyek a jó ívről
  • moland007
    Sziasztok!
    Lenne 1 eredeti Gt3 -am tokkal vonóval! Ha valakit érdekel írjon a [email protected] -ra!
    Nem reklámból írom mert úgyis ismeritek a game-t de sztem ez az egyik legjobb game ps2-re!
  • Al Age
    OK, persze Te is hardcore gamer vagy, ezt a posztot akárhányan betölthetik, csak a hozzáállás a lényeg. Kormány mögött meg elhiszem, hogy fárasztóbb a játék, mint kontrollerrel a kézben. Nekem ez így pont jó volt. Kormányra nincs pénzem, de a dolog nem is érdekel annyira. A Sony nagyon eltalálta a formatervet, már csak a gombok kiosztását kell jól beállítani és nagyon játszható a game vele. Complex Stringnek legközelebb ne nekifuss, hanem szánd rá azt az 1 órádat és a visszajátszásaidból nézd meg, hogy hol mentél rossz íven, stb... A pályát, mint minden esetben, meg kell tanulni. Ez itt azért körülményesebb, mert itt nincs verseny, hanem csak ez a nyamvadt Time Attack. Ha megtanulod, nagyonis verhető a rekord... (még kormány nélkül, gyári kontrollerrel is)
  • mohus
    pedig itt mindenki azt hitte ,hogy én vagyok a HC GT gamer, de én egészen másért szeretem a gammát én nem vagyok képes órákon át a kormány mögött taposni...elfáradok bele:)

néha elkap a hév buherálok valami autót valamelyik pályára...de 1 óránál többet sztem csak az elején játszottam

a complex stringnek kétszer futottam neki...nem is ismerem a pályát
  • Al Age
    Sorry, nem direkt volt. Akkor mostantól inkább csak külön kérésre szólalok meg:D Nem akartalak beégetni. Az a helyzet, hogy elég hardcore GT3 gamer vagyok, úgyhogy ha bárkinek kérdése van a játékkal kapcsolatban, csak szóljon és megpróbálok segíteni.
  • aabyssx
    "ha az olajnyomásjelző led kigyullad, akkor a verda motorja maradandó károsodást szenved. kb mínusz 1-2 % teljesítmény"

Hát, ezt sem vettem észre, pedig ez gyakran összejön (az endurance versenyekben pedig mindenképpen).