Szabad a drog az iskolákban?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
Kötelezõ??? Te kötelezõvé tetted a gyereked számára a felest?
Miért kéne kötelezõvé tenni, miért kéne a szájába nyomnom...? Nem kéne ilyen szokiforgatásokat csinálni.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Az ENSZ kábítószer-problémával foglalkozó szervezete szerint a világon közel 150 millióan fogyasztanak rendszeresen kannabiszszármazékokat.
A marihuána és a hasis a legelterjedtebb illegális kábítószer, egyben a negyedik leggyakrabban használt pszichoaktív anyag a kávé, a dohány és az alkohol után. A szabályozások államonként változhatnak, van azonban egy olyan állítás, mely minden országra igaz: a fûkérdés mindig és mindenütt elsõsorban politikai kérdés.

Az, aki bármilyen okból meg szeretné érteni, hogy pontosan miért is tiltják a világ legtöbb országában a marihuána fogyasztását, elõbb-utóbb rádöbben arra, hogy ezek az okok kizárólag politikai természetûek. Orvosi, szociológiai, kriminológiai érvekkel ugyanis nem lehet alátámasztani a marihuána-prohibíciót. Az elmúlt évek, évtizedek során számtalan komoly kutatás és tudományos megalapozottsággal készült tanulmány állapította meg, hogy a kannabiszszármazékok fogyasztásának egészségügyi kockázatai vagy az alkoholfogyasztással egyenrangúak, vagy kisebbek annál. Franciaországban például 1998-ban egy, az egészségügyi kormányzat megrendelésére végzett kutatás megállapította, hogy a marihuána számos szempontot vizsgálva kevésbé veszélyes szer, mint az alkohol. A francia egészségügyi miniszter legutóbb 2001 februárjában ismerte el egy konferencián, hogy az alkohol és a dohány fogyasztása hazájában jóval nagyobb károkat okoz, mint a marihuána élvezete. Kijelentette ugyanakkor azt is, hogy a francia közvélemény "még nincsen felkészülve a legalizációra".

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Az alkoholt fogyasztok közül hányan ülnek volán mögé? Ezek annyira ocska érvek hogy az már szánalmas...
Egy másik forumon azt mondja nekem a pali végsõ elkeseredésében, mert egy nyamvadt érve nem volt egész végig: akko menj oszt lõdd be magad !!!!!
😊))) lõjjem be magam a fûvel? Kb ennyit tudnak az emberek a fûrõl!

Tikal
Hát ez mekkora lol, Ali, ezt hol hallottad? 😊))

A kannabiszszármazékok fogyasztói általában különböznek a más illegális szert használó személyektõl. Azokban az országokban, ahol rendszeres és széles körû vizsgálatokkal igyekeznek felmérni a lakosság drogfogyasztási szokásait, könnyû erre az állításra bizonyítékokat találni. Nyugat-európai kutatások arra a következtetésre jutottak, hogy a kannabiszhasználók között jóval kisebb a munkanélküliek aránya, mint az egyéb droggal élõ populációkban. Ki lehet jelenteni, hogy Európa szinte minden államában vagy folyamatosan növekszik a fûfogyasztók száma, vagy a már amúgy is magas szinten stagnál. A marihuánafogyasztást a nyugat-európai országokban egyre kevésbé tekintik súlyos következményekkel járó magatartásnak. Nagy-Britanniában az elmúlt két évben számos kormánypárti és ellenzéki politikus is felvállalta korábbi kannabiszfogyasztását.

Kriminológiai értelemben azonban nagyon is mérhetõ károk érik a marihuána és a hasis fogyasztóit. Nem azért, mert az antidrog-demagógia egyik leggyakrabban használt kifejezésének, a "beszerzési bûnözés"-nek bármilyen köze is lenne a kenderszármazékok fogyasztásához. Azt sem lehet állítani (mert erre sem a tapasztalatok, sem a statisztikák nem utalnak), hogy a fûszívó emberek nagyobb arányban követnének el bûncselekményeket, mint a kendert nem fogyasztó polgárok. Szerválasztásukkal azonban a marihuánahasználók mégis szükségszerûen belépnek a büntetõjog területére, hiszen a fû fogyasztását a törvények sok országban büntetik. Legyenek bármilyen törvénytisztelõ emberek is: az állam bûnözõket csinál belõlük.
Mi lehet az oka annak a jelenségnek, hogy a legtöbb országban a politikusok egyszerûen nem hajlandók figyelembe venni a tényeket? Pedig a tények makacs dolgok, magyarázni sokféleképpen lehet, figyelmen kívül hagyni azonban nem érdemes õket. Tény az, hogy a legliberálisabb könnyûdrog-politikájú európai államban, Hollandiában már évtizedek óta kevesebben vannak a marihuánahasználók, mint számos szigorúan tiltó drogpolitikájú országban, s az is tény, hogy Hollandiában évrõl évre lassan, de biztosan csökken a keménydrog-fogyasztók száma. Tény az is, hogy Hollandiában a kendert kipróbáló fiatalok átlagéletkora jóval magasabb, mint amerikai, francia vagy angol társaiké. A holland drog- és fûpolitika egész egyszerûen mûködik, és kész.

Galy
Két tojás csücsül a tojástartóban.
Ott állsz tõlük 2 méterre.

MELYIK A ZÁP, NAGYOKOS?????
Blasta
"Úgy látszik nem hallották a liberális mintaállam, Hollandia egy korábbi miniszterének Andreas van Agt-nak nyilatkozatát, miszerint a drogliberalizáció Hollandiában tökéletes csõdöt hozott és ismét bebizonyosodott az a tétel, hogy a fiatalok az úgynevezett "puha" drogokról rendszerint átszoknak a "kemény" drogokra."

Aha...
Orbán is azt mondta, hogy "M E G T U D J U K C S I N Á L N I"...

Én is szúrom már évek óta! Evidens, hisz mióta megittam az elsõ csésze teámat, drogfogyasztó lettem és beléptem a narkó elõszobájába!

Pfff...szánalmas.

Arról még mindíg nagy ívben kussolnak az okosok, hogy mitõl rosszabb a fû az alkoholtól?????????

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Már alig vártam, hogy a kis narkósok hada betámadjon engem is....

Úgy látszik nem hallották a liberális mintaállam, Hollandia egy korábbi miniszterének Andreas van Agt-nak nyilatkozatát, miszerint a drogliberalizáció Hollandiában tökéletes csõdöt hozott és ismét bebizonyosodott az a tétel, hogy a fiatalok az úgynevezett "puha" drogokról rendszerint átszoknak a "kemény" drogokra.

A kedvencem pedig ez az "érv":"Mindezt úgy nyomatják, hogy még ki sem próbállták..." -Habár tojást sem tojtam még mindmáig, de azt azért meg tudom állapítani, hogy melyik a záp... EZ AZ.

Mike
szasz AMS!

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Ams
engem is elzavart már vki más... + nem hordhatom a kokárdát...

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

Galy
milyen jogon??? kérdem én....
Ams
énis

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

Galy
Ali például elzavart a saját országomból...ennyi elég!
Blasta
Nem tudsz normálisan társalogni ezekkel a kétségkívül okos és jólnevelt srácokkal?
Hát mit ártottak neked, heh?
:-DDDDDDDDDD

Galy
agyam eldobom....
Galy
Igen.

Három nappal ezelõtt vettem füvet életemben elõször, de már herion nélkül nem bírom!!!

valaki plz Help!

Blasta
Egyszerüen arra még egyik nagytudású nem válaszolt soha, hogy MITÕL ROSSZABB A FÛ AZ ALKOHOLTÓL???????

Csak ömlik a szájukból ez a "a fû akkor is drog, ráadásul elõszoba drog"

Mindezt úgy nyomatják, hogy még ki sem próbállták...

Galy, te is heroinos vagy, ugye? :-))))
Meg crack-es?????

Blasta
Amúgy pont ez a lényeg az egészben, amit képtelenek vagytok megérteni!
A FÛ NEM VESZÉLYESEBB MINT AZ ALKOHOL!!!!
Anno engem fiatal koromban az apukám kínált meg elõször sörrel, majd késõbb pezsgõvel, esetleg a nagypapa pálinkájával! Utáltam is rendesen. Mi a jó abban? Csíp, büdös, fujj! Aztán mégis szeretem felnõtt koromra!

Tegye fel a kezét, akinek nem így történt!!!

Galy
És hány évesek vagytok egyáltalán??????????
Galy
Kifly! Próbáltad már a füvet???
Ali? Gondolom te sem.....
Galy
Télleg nem tudom minek jöttem ide!......

Ali, te egy igazi f*sz vagy!

Nevezz meg 1 azaz EGY embert aki közvetlen a fûtõl "dobta fel nyugodtan a pacskert"!!!!

Utána hívj mást betegnek!!!!

Komolyan mondom, tudatlan, témához nem értõ emberek MI A F*SZNAK vannak itt???????????
Blasta
Nem lenne kötelezõ! Csak választhatna, hogy kipróbálja-e. Aztán ha ez megtörtént jól elbeszélgetnék vele errõl...
De ezt ti aligha értitek meg! Verjétek a gyereket, tiltsatok neki mindent, akkor fejlõdik ki egészségesen a személyisége!

Na ha már mindent megtudtál kedves kiFly, akkor viszlát!

Galy
lukon = lyukon !!!

Grrrrrrrrrrrrr!
Galy
"...amig fûvet csak Drog Dealer-tõl vehetnek az emberek, addig ki lesznek szolgáltatva több módon is a Dealer-nek, akinek ÜZLETI ÉRDEKE, hogy valami drágábbat sózzon rá a vevõre, amire jobban ráharap. "

Csak annyit, hogy aki hülye, és rábeszélhetõ, az fogja megvenni a heroint (például), és nam az akinek van esze!!!!
NEM a dealertõl függ, hogy milyen kábszert használsz!

kifly
Egyet azért még elárulhatnátok! Ha annyira egészséges, betegség megelõzõ, csodás örömforrás, és családösszetartó erõ, társadalom építõ, és tiszta tudatot adó, hány éves korában adnád a gyereked kezébe, szájába? És mikortól lenne kötelezõ neki?
Blasta
Azt hiszem betegségbõl neked is kijutott túliskolázott barátom!

Hagyd õket kiFly! Betegek. Igazából most már nem is tudnám sajnálni õket, szívják csak azt a sz*rt és dobják fel nyugodtan a pacskert....

A baj csak az, hogy az általunk befizetett pénzekbõl ápolják majd a sok tizenéves menõmanót. De akad közöttük annyira "vagány" is, hogy volánhoz ül beszívott állapotban, tompa aggyal és a mi gyermekeink életével játszik.

Takarodjanak ki mind hollandiába, vagy amerikába (minél messzebb) és vigyék magukkal az egész jancsó-bandát is!!!
Tikal
Inkább nekik mint a Josénak kolumbiába

observer
Örülnél? Én az adófizetést is rühellem. A TB-z is. Beteg se vagyok. És ahhoz a tsd-szoc. köréhez tartozom a lakosságnak, aki minden állami kedvezménybõl kimarad. :-)

..szeretlek, csak nem nagyon....

Tikal
Nem én hazudom magamnak hanem a dokik 😊))

Tikal
Bár igy gondolnák a parlamentbe is, de ha legális lenne akor az állam zsebét tömném, annak én is jobban örülnék.

FREAK
😊)

Nem kell szégyellni, elég, ha megbántad 😊

Riszpekk

observer
Az lehet, bár birom de nem szivesen próbálnám.
Meg nem is szeretem. Bár fénykoromban 7 dupla Jim Bim után még vezettem. Hiba nélkül. Most szégyellem csak igazán.

FREAK
nyugodtan

egy liter vodka után a szorzótáblát sem tudnád elmondani

Riszpekk

observer
Azt a matekpéldát megnézném.

observer
Igaza van kiflynek! Szívjátok minden lukon egyszerre vazzeg! Tömjétek a dealerek, meg a kartellek zsebét pénzzel. Csak ne hazudd még magadnak se, hogy egészséges.

Tikal
Önmagamtol? Látom mennyire védi az alkoholistákat😊
Olyan felnõtesek vagytok azzal a tiltással, több pénzbe kerül a tiltás mint a legalizácio (ld Svájc)
A biztonsági övvel nekem semmi gondom, mindig bekapcsolom, és te?
Szoval engem ne akarjon megovni senki semmitõl, ne a törvény döntse már el, meg egy rakás idiota akiknek fogalmuk sincs az egészrõl, inkább el kéne olvasni egy két cikket a témárol, pl a 837-est.

observer
és #789
A biztonsági övet magadtól kell bekapcsolni, hogyha elszállsz is a kocsiddal, legyen aki a gyerekedet felneveli, meccsre, vagy horgászni viszi. Olyan gyerekesek vagytok azzal a sz*r droggal, meg a hozzá való joggal. Miért nem érzitek a mélységes ostobaságot? A törvény a valagbuta önmagadtól akar megóvni. de ha az nem megy akkor legalább a társadalmat, töled!

Tikal
A tb-t mindenki fizeti, felõlem azt csinálnak a buzik amit akarnak, ha papás mamást akarnak akkor csinálják, csak hozzám ne szoljanak, meg a környéken se lássam õket 😊))

OliApa
Rendben. Mérgezzék magukat, a buzik is kössenek házaasságot, legalább torzult génjeik nem öröklõdnek. De fizessenek adót a társadalombiztosításnak a gyógykezelésükre a drogforgalmazásból, ha az "ártatlan" szer netán mégis megártana . . .
Tikal

Tikal
Én vállalom, de én is zöldet kérek 😊

Tikal
Sodi, neked azt ajánlom költözz észak-koreába vagy kinába, ott szerintem elég konzervativ értékeket kaphatnál, és biztos jol éreznéd magad 😊

Tikal
A csusztatásokat kéretik megcáfolni, vagy helyesbiteni 😊

Tikal
"Mindenki haladjon a maga útján"
Mi is ezt szeretnénk, örülök hogy végre egyetértünk. 😊

Tikal
"nemzeti konzervatizmus nyugalmát! "
komolyan mondom nem semmi eset vagy 😊)))

SoDI---
Az a mag nyilván elirás :-)

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

SoDI---
Ebben az arra utalásban szerintem van valami.

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

Gery1980
Fogadásokat a következõ napi futóversenyre nálam lehet kötni a Jóarc™ topicban😄

FREAK
vagy messzirõl nézve egy dugás is tûnhet verekedésnek, mégsem ajánlott kihívni a zsarukat.... lényeg, hogy valójában mirõl van szó

Riszpekk

SoDI---
Az MDF ifjúsági tagozatával együtt ígéri, hogy tiltakozni fog az Európai Bizottság magyarországi nagyköveténél, azt szorgalmazva, "ne tûrje, hogy az Európai Unió színeit, szimbólumrendszerét kihasználva (a tizenkét csillag helyett tizenkét kendermag) az EU-t a hatályos törvények által büntetendõ cselekmény elkövetésének népszerûsítésére használják, és arra utaljanak, hogy az EU-ban szabadon fogyaszthatóak lesznek a kábítószerek".
(www.index.hu)