Szabad a drog az iskolákban?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Miért kéne kötelezõvé tenni, miért kéne a szájába nyomnom...? Nem kéne ilyen szokiforgatásokat csinálni.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
A marihuána és a hasis a legelterjedtebb illegális kábítószer, egyben a negyedik leggyakrabban használt pszichoaktív anyag a kávé, a dohány és az alkohol után. A szabályozások államonként változhatnak, van azonban egy olyan állítás, mely minden országra igaz: a fûkérdés mindig és mindenütt elsõsorban politikai kérdés.
Az, aki bármilyen okból meg szeretné érteni, hogy pontosan miért is tiltják a világ legtöbb országában a marihuána fogyasztását, elõbb-utóbb rádöbben arra, hogy ezek az okok kizárólag politikai természetûek. Orvosi, szociológiai, kriminológiai érvekkel ugyanis nem lehet alátámasztani a marihuána-prohibíciót. Az elmúlt évek, évtizedek során számtalan komoly kutatás és tudományos megalapozottsággal készült tanulmány állapította meg, hogy a kannabiszszármazékok fogyasztásának egészségügyi kockázatai vagy az alkoholfogyasztással egyenrangúak, vagy kisebbek annál. Franciaországban például 1998-ban egy, az egészségügyi kormányzat megrendelésére végzett kutatás megállapította, hogy a marihuána számos szempontot vizsgálva kevésbé veszélyes szer, mint az alkohol. A francia egészségügyi miniszter legutóbb 2001 februárjában ismerte el egy konferencián, hogy az alkohol és a dohány fogyasztása hazájában jóval nagyobb károkat okoz, mint a marihuána élvezete. Kijelentette ugyanakkor azt is, hogy a francia közvélemény "még nincsen felkészülve a legalizációra".
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Egy másik forumon azt mondja nekem a pali végsõ elkeseredésében, mert egy nyamvadt érve nem volt egész végig: akko menj oszt lõdd be magad !!!!!
😊))) lõjjem be magam a fûvel? Kb ennyit tudnak az emberek a fûrõl!
A kannabiszszármazékok fogyasztói általában különböznek a más illegális szert használó személyektõl. Azokban az országokban, ahol rendszeres és széles körû vizsgálatokkal igyekeznek felmérni a lakosság drogfogyasztási szokásait, könnyû erre az állításra bizonyítékokat találni. Nyugat-európai kutatások arra a következtetésre jutottak, hogy a kannabiszhasználók között jóval kisebb a munkanélküliek aránya, mint az egyéb droggal élõ populációkban. Ki lehet jelenteni, hogy Európa szinte minden államában vagy folyamatosan növekszik a fûfogyasztók száma, vagy a már amúgy is magas szinten stagnál. A marihuánafogyasztást a nyugat-európai országokban egyre kevésbé tekintik súlyos következményekkel járó magatartásnak. Nagy-Britanniában az elmúlt két évben számos kormánypárti és ellenzéki politikus is felvállalta korábbi kannabiszfogyasztását.
Kriminológiai értelemben azonban nagyon is mérhetõ károk érik a marihuána és a hasis fogyasztóit. Nem azért, mert az antidrog-demagógia egyik leggyakrabban használt kifejezésének, a "beszerzési bûnözés"-nek bármilyen köze is lenne a kenderszármazékok fogyasztásához. Azt sem lehet állítani (mert erre sem a tapasztalatok, sem a statisztikák nem utalnak), hogy a fûszívó emberek nagyobb arányban követnének el bûncselekményeket, mint a kendert nem fogyasztó polgárok. Szerválasztásukkal azonban a marihuánahasználók mégis szükségszerûen belépnek a büntetõjog területére, hiszen a fû fogyasztását a törvények sok országban büntetik. Legyenek bármilyen törvénytisztelõ emberek is: az állam bûnözõket csinál belõlük.
Mi lehet az oka annak a jelenségnek, hogy a legtöbb országban a politikusok egyszerûen nem hajlandók figyelembe venni a tényeket? Pedig a tények makacs dolgok, magyarázni sokféleképpen lehet, figyelmen kívül hagyni azonban nem érdemes õket. Tény az, hogy a legliberálisabb könnyûdrog-politikájú európai államban, Hollandiában már évtizedek óta kevesebben vannak a marihuánahasználók, mint számos szigorúan tiltó drogpolitikájú országban, s az is tény, hogy Hollandiában évrõl évre lassan, de biztosan csökken a keménydrog-fogyasztók száma. Tény az is, hogy Hollandiában a kendert kipróbáló fiatalok átlagéletkora jóval magasabb, mint amerikai, francia vagy angol társaiké. A holland drog- és fûpolitika egész egyszerûen mûködik, és kész.
Aha...
Orbán is azt mondta, hogy "M E G T U D J U K C S I N Á L N I"...
Én is szúrom már évek óta! Evidens, hisz mióta megittam az elsõ csésze teámat, drogfogyasztó lettem és beléptem a narkó elõszobájába!
Pfff...szánalmas.
Arról még mindíg nagy ívben kussolnak az okosok, hogy mitõl rosszabb a fû az alkoholtól?????????
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Úgy látszik nem hallották a liberális mintaállam, Hollandia egy korábbi miniszterének Andreas van Agt-nak nyilatkozatát, miszerint a drogliberalizáció Hollandiában tökéletes csõdöt hozott és ismét bebizonyosodott az a tétel, hogy a fiatalok az úgynevezett "puha" drogokról rendszerint átszoknak a "kemény" drogokra.
A kedvencem pedig ez az "érv":"Mindezt úgy nyomatják, hogy még ki sem próbállták..." -Habár tojást sem tojtam még mindmáig, de azt azért meg tudom állapítani, hogy melyik a záp... EZ AZ.
지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE
지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE
Hát mit ártottak neked, heh?
:-DDDDDDDDDD
Három nappal ezelõtt vettem füvet életemben elõször, de már herion nélkül nem bírom!!!
valaki plz Help!

Csak ömlik a szájukból ez a "a fû akkor is drog, ráadásul elõszoba drog"
Mindezt úgy nyomatják, hogy még ki sem próbállták...
Galy, te is heroinos vagy, ugye? :-))))
Meg crack-es?????
A FÛ NEM VESZÉLYESEBB MINT AZ ALKOHOL!!!!
Anno engem fiatal koromban az apukám kínált meg elõször sörrel, majd késõbb pezsgõvel, esetleg a nagypapa pálinkájával! Utáltam is rendesen. Mi a jó abban? Csíp, büdös, fujj! Aztán mégis szeretem felnõtt koromra!
Tegye fel a kezét, akinek nem így történt!!!
Ali, te egy igazi f*sz vagy!
Nevezz meg 1 azaz EGY embert aki közvetlen a fûtõl "dobta fel nyugodtan a pacskert"!!!!
Utána hívj mást betegnek!!!!
Komolyan mondom, tudatlan, témához nem értõ emberek MI A F*SZNAK vannak itt???????????
De ezt ti aligha értitek meg! Verjétek a gyereket, tiltsatok neki mindent, akkor fejlõdik ki egészségesen a személyisége!
Na ha már mindent megtudtál kedves kiFly, akkor viszlát!
Csak annyit, hogy aki hülye, és rábeszélhetõ, az fogja megvenni a heroint (például), és nam az akinek van esze!!!!
NEM a dealertõl függ, hogy milyen kábszert használsz!
A baj csak az, hogy az általunk befizetett pénzekbõl ápolják majd a sok tizenéves menõmanót. De akad közöttük annyira "vagány" is, hogy volánhoz ül beszívott állapotban, tompa aggyal és a mi gyermekeink életével játszik.
Takarodjanak ki mind hollandiába, vagy amerikába (minél messzebb) és vigyék magukkal az egész jancsó-bandát is!!!
..szeretlek, csak nem nagyon....
Meg nem is szeretem. Bár fénykoromban 7 dupla Jim Bim után még vezettem. Hiba nélkül. Most szégyellem csak igazán.
Olyan felnõtesek vagytok azzal a tiltással, több pénzbe kerül a tiltás mint a legalizácio (ld Svájc)
A biztonsági övvel nekem semmi gondom, mindig bekapcsolom, és te?
Szoval engem ne akarjon megovni senki semmitõl, ne a törvény döntse már el, meg egy rakás idiota akiknek fogalmuk sincs az egészrõl, inkább el kéne olvasni egy két cikket a témárol, pl a 837-est.
A biztonsági övet magadtól kell bekapcsolni, hogyha elszállsz is a kocsiddal, legyen aki a gyerekedet felneveli, meccsre, vagy horgászni viszi. Olyan gyerekesek vagytok azzal a sz*r droggal, meg a hozzá való joggal. Miért nem érzitek a mélységes ostobaságot? A törvény a valagbuta önmagadtól akar megóvni. de ha az nem megy akkor legalább a társadalmat, töled!
Mi is ezt szeretnénk, örülök hogy végre egyetértünk. 😊
komolyan mondom nem semmi eset vagy 😊)))
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
Riszpekk
(www.index.hu)