Szabad a drog az iskolákban?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kifly
Szoftver lopás nem okoz kárt mint mondtam, aki illegálisan használja (általában) nem használná legálisan, tehát ígysem úgysem venné meg.

Én elhiszem amit mondsz a fûröl, DE ha nem szívnál és úgy harcolnál a törvényesítéséért, akkor nem lennél bûnözõ. Így meg az vagy. Kész semmi mást nem állítottam.

Más kérdés, hogy minden érved ellenére elítélem az agytevékenység, bármilyen módosítása iránti vágyat, már csak két okból is:
1. Nem lehet egészséges az agynak (persze a tüdõnek sem) az ami funkcionálisan megváltoztatja a normális mûködését.
2. Mint mondtam abszolút önzésbõl fakad (jöhetsz nekem bármilyen közös szívással, ivással).
Galy
De, iszonyat unalmas ez a topik....

...csak van a ki nem adja fel 😊))
Tikal
Hát már nagyon uncsi hogy tizedjére linkelem be ugyanazt a szöveget, és egyszer sem olvassák el, pedig ha elolvasnák és egy kicsit elgondolkoznának rajta nem kérdeznék meg 20-szor hogy de az de az....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

observer
Az alkohol istilos..... bocsesz

..szeretlek, csak nem nagyon....

observer
Nem szabad a drog az iskolában. Gondolom nem is lesz. Az is tilos az iskolában. Kétmillió alkoholista van. Fele nõ. Azt a pár füvest a fene sem bánja.
Nem unalmas ez a topic egy kicsit?

..szeretlek, csak nem nagyon....

Tikal
Svájcban ez a szám 700.000 körül van, és hol a 700.000 heroin függõ?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal

Az USA-ban 40 millió ember szívott marihuánát hosszabb-rövidebb ideig, miért nincs akkor 40 millió heroin függô?

Tikal
Nem kéne mindannyiukat egyszerûen csak börtönbe zárni?
És te fogsz fizetni érte? Már most az USA állampolgárainak 10 % már volt ôrizetben. Gyilkosokat, erôszakos nemi közösülôket engednek szabad lábra, hogy helyet csináljanak más veszélyesebb bünözôknek. Az Államokba a legnagyobb a bebörtönzési arány - bármikor ha megnézed 100,000 emberbôl 425 rácsok mögött lesz. Ha valaki egyszer börtönbe kerül, annak megváltozik a viszony a világgal. Magad alatt vágod a fát, ha börtönbe küldöd ôket. Megéri ? Emellett sokan közülük nem érdemlik meg a börtönbüntetést. Miért kéne bûnhôdniük, csak mert jól akárták érezni magukat? Különösen akkor, mikor alkoholt lehet fogyasztani letartoztatás nélkül! Milyen törvény az ilyen?

Tikal
Álljunk csak meg -- miért nem fogadnak el egy jobb törvényt. Miért nem szólt senki a kenderrôl és állította meg ôket? Miért kéne elhinnem, hogy senki sem tudta, hogy a marihuána a kender?
Nos, tudtad-e mindazt a kannabisról ami az elsô részben szerepel? Ha igen, akkor egy fehér holló vagy barátom. ( A második Reefer Madness alatt a kender szó majd minden elôfordulását törölték az középiskolás önéletrajzainkból, a múzeumokból, a történelem könyvekbôl, stb. Egy Smithon-féle múzeumi ôrt idézve: " A gyerekeknek nem kell semmit se tudniuk a kenderrôl. Csak megzavarna ôket." Mire az 1937-es adótörvény (mely tervbe vette a büntetôadó kivetését már a kismennyiségû marihuána eladására) a kongresszusba került az országban elterjedt 'marihuána az a gyilkos növény a pokolba nyúló gyökerekkel' asszociáció. Az átlag amerikainak fogalma se volt, hogy a marihuána és cannabis kender egy és ugyanaz. (többségük nem tudta mibôl készültek a ruhái, mivel a szintetikus szövetek váltak népszerûvé.) Hogy meg jobban összekuszálják a dolgokat a kender szót helytelenül a juta (egy másik természetes szövet) helyett használták.

Azok akik tudtak a tévedésrôl elhatározták, hogy egy másik, újabb terménynek és technológiának szentelik figyelmüket. Ez még azelôtt volt, hogy bárki rájött volna, hogy ezek ökológiailag milyen pusztítóak lesznek. Szülôk csoportjainak levelei elárasztották a szenátorokat. Így számukra egyszerû volt a dolog. Engedelmeskedni az embereknek, vagy elvesztíteni a választást. Nem mondhatnánk, hogy senki se ellenkezett, csupán elveszett a hangjuk a nagy Reefer /Kétsoros posztóöltöny/ ôrületben. Számos iparág próbálta cáfolni a kender haszontalanságát. Egyike a leghangosabb cáfolóknak az Amerikai Gyógyászati Egyesület nem hitte el, hogy a kongresszus betiltana egy olyan hasznos gyógyszert, mint a cannabis és késôbb boszankodott, hogy nekik senki sem mondta, hogy a két növény a marihuána és a cannabis egy és ugyanaz amikor jóváhagyást kértek tôlük. (Mindennek utána lehet nézni a kongresszusi irattárban)

Tikal
Hogyan és miért lett illegális a kender?
Mint mondottuk, az Egyesült Államok Mezôgazdasági Minisztériuma elöszôr az 1930-as években kezdett el foglalkozni a papír kenderbôl való elôállításának gondolatával. A gyártás váratott magára míg valaki el nem készített egy gépet, mely olcsón elkülönítette a rostot a növény húsától. Idôközben gyárak egy csoportja - Dupont vállalat, Hearst Papír és Fa és még sok más vállalat kifejlesztett egy új eljárást fehér papír elôállítására. Épp mikor 1936-ban befejezôdött a szabadalmaztatás és az üzleti tárgyalások, valaki feltalálta a kender 'hámozó' gépet. Mivel a kenderpapír gyártása olcsóbb volt, a piac teljes megnyerésével fenyegette a 'fa-papír' vállalatokat. Óriási összegeket kötött le a 'fa-papír' gyártása és szállítása. A legtöbb ilyen gyár igen erôteljes volt jó kormányzati kapcsolatokkal. Egyikük, William Randolph Hearst maga is egy egész újsághálózatot birtokolt. 1937-ben országos kampányt indítottak kender büntetôadó kivetéséért. Ez volt az elsô 'Reefer Madness Movement'. (A második Nixon alatt a 70-es években volt.) Ez az az idôszak amikor elterjedt a marihuána név.

A szó 'marihuána' egy mexikói szleng, mely meglehetôsen ismeretlen volt amíg az újságok hétköznapivá nem tették - az ördög szinonimájával egyenlôvé. Hearst újságai mindent bevetettek. Cikkek íródtak, hogy megrémisszék a közvéleményt a marihuána veszélyeitôl. Történetek kaptak lábra baltás gyilkosokról a szenzáció hajhász stratégia keretében, hogy a förtelmes bûnökért a marihuánát tegyek felelôsé. A cikkek gyakran kaptak rasszista felhangot, hogy kihasználják az átlag amerikai a feketék és a mexikóiak elleni általános érzéseit. Tulajdonképpen ez a rasszizmus az oka a legtöbb addig az állami törvényhozáson átment anti-marihuánás törvényeknek. Hears és vállalata csupán kihasználta az alkalmat, hogy betiltsa a kendert, hogy ezáltal is ártsanak ezeknek az embereknek.

És egyébként tényleg? Ha szivásra nem is, de ipari célokbol miért nem engedélyezik a kendert? Miért kell fákat kivágni? Miért nem használjuk papir gyártásra a kendert?

Tikal
Honnan származik a marihuána szó?
A marihuána szó egy mexikói szleng, amely a 30-as évek második felében vált népszerûvé a média és a kormány programsorozatai során, amit ma a Reefer Madness Movement-tel azonosítunk. A szó a cannabis gyantás részére utal. Ma az Egyesült Államokban kendert (ez gyökeret, a szárát jelent) birtokolni törvényes. Senki sem tartoztathat le kenderbôl készült ruha, vagy papír használatáért. Marihuánát (virágát, rügyet, levelet a kendernek) tartani viszont tilos. Kemény pénzbírsággal, akár börtönbüntetéssel is sújtható bárki aki marihuánát birtokol. A mag birtoklása és fogyasztása is legális amennyiben sterilizálva van (nem hajt ki). Mivel lehetetlen kendert termeszteni anélkül, hogy marihuánánk is
lenne az Egyesült Államok nem termel ipari kendert, ehelyett importálja vagy még gyakrabban helyettesíti.

Tikal
A lobby érdekek USA történelmében keresendõk, hogy miért is tünt el olyan hirtelen a kender a mindennapi életbõl...
A szoftver lopással kárt okozol másnak, anyagi kárt. A fû szivással csak magamnak okozok kárt, ha egyáltalán okozok.
Azért irtam hogy még mindig nem kapisgálod a fû témát mert ez a bûnözéses téma valahogy nem kéne, ez nem errõl szol.
Az itthoni ellentüntetõk nem lobbysok, õk már csak áldozatai a félrevezetéseknek, a fals informácioknak amiket hallanak, mert valljuk be, az emberek többsége semmit sem tud a fûrõl és tele vannak téves gondolatokkal, de sajnos ez igaz másra is....
A népszavazást csak arra irtam hogy ott a politikusok megadták a népnek az esélyt hogy döntsenek, mert már õk is érezték hogy ez szükséges, persze ez nálunk még nem megvalosithato mert z embereknek ahhoz el kéne érni egy gondolkodásbeli szintet...( jajh messze van még europa)

kifly
Nos az összehasonlítás csakis törvényességi szempontból hasonlítottalak velük össze (és ílyen szempontból ugyanaz a kettõ), és máris ott tartunk hogy nem tudok semmit a fûröl. LOL Lássuk be így bármilyen érvemre bármilyen témában felhozhatnád ezt az érvet.
Mesélj már milyen lobby érdekek fûzõdnek a drogok ellen, (megsúgom, hogy a szoftver "lopás" is ilyen hisz kárt nem okoz senki a lopott windowssal, ha használja, mert ha meg kéne vennie inkább linuxot használna). Nem mondod, hoyg az ellentüntetõk lobbysok. Népszavazás? És akkor kötelezõnek éreznéd a tiltást? LOL
Tikal
A társadalmi eggyütélés szabályai viszont jonéhány országban ugy müködnek hogy engedélyezik... ( Marokko, keleti országok és persze néhány europai ország ahol pl a társadalom megszavazta népszavazáson)

Tikal
Egyébként gondolj már bele hány olyan hirrõl halottál már hogy fûvesek randaliroztak, lakást foglaltak, 14 éven aluli lányokat használnak? 😊

És olyat hányat hallottál hogy a köcsög iszákos fradi meg ujpest drukkerek állandoan balhéznak, errõl mindig eszembe jut egy a naploban bemutatott film, ahol a sok iszákos drukker a kamerába ordit meg leköpi, ezek olyanok mint az állatok, vadbarmok, ketrecben lenne a helyük...

Ez nem vonatkozik a békésen sörözökre, de tudjuk jol hogy egy kis piátol máris mindenki mennyivel keményebb csávo lesz, ez az férfi vagyok tõle!

Tikal
A különbség tán csak annyi hogy én nem ártanék másoknak 😊 Ez egy nagyon gyenge példa volt részedrõl, sajnos ez nem igy müködik, vagy ha te igy gondolod akkor tényleg keveset tudsz a fûrõl 😊

A fûvet a politikusok tiltották be és nem a társadalmi eggyütélés szabályai. És hogy miért tiltották be? Lobbi, gazdasági érdekek, de ez már egy másik téma...

Az egy dolog hogy én nem érzem magam bûnösnek azért mert fûvezek, de a törvény se nézzen már annak, mert ezzel aztán végképp nem oldja meg azt a problémát amit megszeretne...

kifly
A hatályos törvények szerint az alkoholizmus nem bûncselekmény.
Ha arra gondolsz, hogy az önkéntes alkoholistákat kezeltessék az alkohol bevételeibõl, ne a TB-bõl akkor a legmesszemenõbben egyetértek.
kifly
Mellesleg még mindíg nem értem, ha így teszel a törvényekre, akkor mért kéne módosítani, hisz amúgy is tennél rájuk.
Másrészt saját bevallásod szerint nem érzed magad bûnösnek így sem. Szóval akkor minek. 😊
kifly
Látod ezért is veszélyes a fû:
Már alig különbözöl azoktól a romáktól akik szarnak a törvényekre, és lakásokat foglalnak el, önbíráskodnak, 14 éven aluli lányokat használnak, mert õk szabják meg maguknak mi a jó nem egy nagyfejû politikus.
Mellesleg szerintem a törvényeket nem egy nagyfejû politikus alkotta, hanem valamiféle társadalmi együttélés szabályai alapján, meg a biblia mentén, rögzítették sokan sokan. De errõl vmi jogászt kell megkérdezni.
Tikal
Én szabom meg magamnak mi a jo, nem pedig egy nagyfejû politikus, ennyi.

"Hajrá reklámozzuk az összes káros szenvedélyt! Így kell ezt csinálni."
??? Mi bajod?
Én örülök neki hogy nem lesz töb osztrák nagydij

Ha tiltják, hát tiltsák, nem oldanak meg vele semmit, egyszer majd leesik nekik...
Sajnos nagyon alacsony szintjén járhatsz a témárol valo gondolkodásodnak ha te ezt bûnözésnek veszed.

Ja és remélem betiltják a sör reklámokat is, mert hányinger hogy minden második sör reklám arrol szol hogy vegyen egy sört és nyerjen egy milliot vagy egy autot, szánalmas....

Nem példaképem, csak szeretem a zenéjét, ja és a gondolkozását, pedig õ egy hatalmas bûnözõ volt, rengeteg rosszat tett a világnak, butitotta az embereket stb, de az van 😊

kifly
Õ mért is a példaképed?
kifly
Hajrá reklámozzuk az összes káros szenvedélyt! Így kell ezt csinálni.
kifly
Látom te sz*rtad a spanyolviaszt! Te vagy az isten csak te szebhatod meg magadnak hogy mit tegyél. LOL
kifly
Önként vállalt bûnözéseden nehogymá mások segítsenek.
Tikal
Éjen az osztrák nagydij, többet nem lesz a cigi reklámok miatt, igy kel ezt csinálni.

kifly
Média szempontból összehasonlítható. Különösen, ha a népszerûsítésrõl van szó.
Ugyanis bármennyire is nem értessz egyet, a cél a káros szokások visszaszorítása.
Mindkettõ káros (és itt nem csak a testi károkra gondolj, amik persze mindkettõnél vannak)!!
Tikal

Tikal
Jó ég 😞

Persze hogy megszegem a törvényt, magam nem fogom korlátozni néhány f*sz miatt, azért kell törvényt változtatni hogy ne legyek már bünözõ, érti?
Sajnos nagyon gyenge volt ez hozzászolásod, nem tudom kommentálni, sajnos semmit sem értesz ugy látom...

Tikal
"Szereti a ha a fiatalok füveznek? Nem? nem szeretem. Akkor tiszteletben tartom a véleményét és kész, és nem minõsitem magát sehogysem."

Ez korrekt, és ettõl én még nem mondom neki hogy konzervativ, csak megkérdem hogy mit tud a dologrol egyáltalán, vagy csak hallotta a szomszédtol hogy mi az.

kifly
Összefoglalva az alapvetõ különbség a véleményünk között, hogy szerinted a fü egészséges, és sz*rsz a magyar törvényekre.

Akkor áruld már el minek is kéne a törvényeket módosítani, ha úgy is sz*rsz rájuk? LOL Tehát az egész szájtépésed a legalizálásáról, csak hamis álszent mese volt, hiszen téged akkor sem érdekelne. Ne gyere nekem mások védelmérõl, hogy ne érezzék magukat bûnözõnek, hiszen, vagy olyanok mint te (szarnak a törvényekre) vagy vállalták azt hogy bûnözõk lettek.
Tikal
Vazzeg hogy ki szereti ha segbe kurják vagy ki szereti ha nem, vagy ki szereti a tejet és ki nem azt ne hasonlitsuk már össze a fûvezzéssel!!

Ha van hozzá fintora vagy bátorsága vagy akármije akkor kiprobálja a groupent ha nem akkor nem, ez izlés kérdése, ha kell a cigi akkor szivsz belõle ha nem nem, nem nyomom le a torkodon, ennyi, nem igaz hogy nem látod.

kifly
Szereti ha a tömegszexet? Nem? Akkor mondja el miért, mert szerintem maga tul keveset tud a dologrol utána sem nézett igazán stb és ugy alkot véleményt hogy mások befolyásolják...

Szereti a ha a fiatalok füveznek? Nem? nem szeretem. Akkor tiszteletben tartom a véleményét és kész, és nem minõsitem magát sehogysem.
Tikal
igen szarok a kábszer törvényre, ebben nincs semmi ezt tettem eddig is, hisz szivtam 😊

nem babráltam ki senkivel, nem is áll szándékomban

Csak sajnos te hitted el azt amit a tvben láttál a kábszerekrõl 😊 ja meg a vallatásrol 😊

Tikal
Szereti ha a fiatalok füveznek? Nem? Akkor mondja el miért, mert szerintem maga tul keveset tud a dologrol utána sem nézett igazán stb és ugy alkot véleményt hogy mások befolyásolják...

Szereti a tömegszexet? Nem? nem szeretem. Akkor tiszteletben tartom a véleményét és kész, és nem minõsitem magát sehogysem.

kifly
És látod nem vallottad be: Brúsz Villisz vagy apám, még példakép is lehetsz, egy hõs, sz*rtál a törvényekre, jól kibabráltál mindenkivel! LOL
kifly
Bevallom nem értem akarsz ezzel mondani.
Szereti a tömegszexet? Nem? akkor maga konzervativ
Szereti a ha a fiatalok füveznek? Nem? akkor maga konzervativ
????
Tikal
Sajnos mondta mert usztics haverja befolyása alá került a kis szerencsétlen, és igencsak fikázta 😊

Tikal
Köcsög, ugyanabban a müsorban elmesélte hogy hogy jönek a melegek ahhoz hogy felvonuljanak, na ekkor kezdtem el nagyon röhögni 😊)))))))))

Tikal
egyébként mrg mondom hogy elsõkézbõl tudom hogy megy ez, érted? szoval ehhez nem kell film, a film a rendõrnek kellett mikor úgy ült le hogy maga alá emelte a széket, tudod igy forditva, na ez melyik filmben látta a szerencsétle? vagy mikor az asztalra bassza az iratokat és kiabál hogy a társad már elmondott mindent, na ezt hol látta? Szerencsétlen kiakarta élni uralkodo vágyát, gondolom gondjai vannak 😊

kifly
Szikora nem mondhatott olyat, hogy a Beatles szar. Ha nem tudnád, õ az egészet a Beatles miatt kezdte, tele van relikviákkal, úgyhogy csúsztatsz.
És akkor mi van ha buzi? (Tudom, az hogy felesége van az csak álca) Egy buzinak nem lehet véleménye? Ez kirekesztés. LOL
Tikal
De mit idéztem?

Azok szerint akik szivják, igen és? ezzel most nem mondtál semmit, akik meg nem szivják azok szerint meg helytelen, ezt eddig is tudtuk 😊 De ez még nem dönti el senki igazát 😊

Tikal
Hát ez nem függ össze a konzervatizmussal, ez inkább azzzal hogy az emberek agyát telepumpálták a sok szarral õk meg annyira ostobák hogy magátol eszébe sem junta elgondolkozni egy kicsit, és ez sok mindennel igy van... tehát a konzervatizmus nem egyenlõ a tudatlansággal vagy igen ?😊)

kifly
Helyes válasz: szerinted.
Meg azok szerint akik szívják. LOL

Nem minõsítettelek (mert nem a biblián nõtt fel az biztos), nem hiszem el hogy nem láttál egy ilyen filmet sem amibõl idéztél. 😊
Tikal
Nem csusztattam szikora egy buzi, és ezt mondta amit irtam, õ meg nem ondja meg már nekem hogy a beatles azért lett neki sz*r mert szivtak ez nagyon béna...

kifly
A médiából ugyanaz jön le mint amit a sexrõl írtál: "nem konzervatív az egy kicsit aki ellenzia fiatalok szabad drogozását?" Ez csak egy fiktív idézet de ha nézed a mûsorokat akkor ez is elhangozhatna.
Tikal
Nekem nem a bibilia mondja meg mi a bûn de a lopás az az, és ezért büntetni kel azt a ki lop, egy kicsit félreértettél.

Tikal
Amerikai filmeken felnõt agyam? Ne minõsits már légyszives! Sajnos inkább te nem tudod hogy csinálják a rendõrõk, én sajnos tudom, te etted meg a maszlagot inkább. Nem kell hozzá kinzás, elég ha megijseztik egy kicsit különbözõ modszerekkel, és sajnos sokan megeszik ezeket.

Mivel szerintem nem káros szer, errõl ne velem beszélges. 😊

kifly
Ezzel most elismered, hogy csúsztattál, vag sem a Szikorával kapcsolatban?
kifly
Nehogymá a biblia mondja meg neked hogy mi a bûn. Valami ilyesmit hallotam tõled, meg sok egyebet. Asszem neked csak az lenne jó ha a törvényeket csak te találhatnád ki és senki ne mondja má meg neked.LOL
Tikal
Ja, persze, az vezetett a hanyatlásukig, inkább ott jöttek rá arra mit is csináltak eddig...
Paul McCartney meg ugye ma is ott van a toppon és õ egy jo ember.