Szabad a drog az iskolákban?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
"
"A cannabis hatása a tanulási folyamatokra: A fû asszociációs készségre gyakorolt hatása miatt a szer hatása alatt állók nehezebben sajátítják el az új ismereteket, és a megtanult dolgokra késõbb nehezebben emlékeznek vissza. Ez a jelenség akkor a legszembetûnõbb, ha valaki mind a tanulás, mind a felidézés során a szer hatása alatt áll.
Hosszútávú, rendszeres fogyasztás esetén a kognitív folyamatokban már olyan szintû zavarok is felléphetnek, amelyek a szer használója számára a mindennapi életben való eredményes részvételt is megnehezíthetik.
Néhány súlyos esetben ezek a zavarok a fogyasztás beszüntetése után sem szûnnek meg."Iskolásoknak különösen ajánlott GYÓGYSZER!!!

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
"Magasabb dózisoknál elõfordul, hogy a használó nem tudja magát folyékonyan kifejezni, mert a rövidtávú emlékezet zavarai miatt a mondat közepén elfelejti, mit is akart mondani (a figyelem nem marad meg a mondandónál, hanem folyamatosan ugrál tovább más tárgyakra - "fluktuál", ezért az elkezdett mondandó feledésbe merül, irrelevánssá válik). Gyakoriak a hirtelen hangulatváltozások: a féktelen jókedvet minden átmenet nélkül elmélyült csend válthatja fel."
gyengíti a memóriát?? Hát te tudod!
"A set és a setting (a drogot fogyasztó személy lelki állapota és külsõ környezete) nagyban befolyásolják a drog hatását. Emiatt a drog zilált lelkiállapotú egyénekben, illetve nem megfelelõ környezetben negatív élményeket is kiválthat. Elõfordulhat félelem és szorongás, depresszió, ingerültség, rosszullét, fej- vagy hátfájás, szédülés, a figyelem tompulása, zavartság, letargia, illetve egyfajta nehézség-, gyengeség- vagy fáradtságérzet. Súlyosabb esetben felléphetnek tájékozódási zavarok, érzékcsalódások, paranoid téveszmék, sõt egyes esetekben pánik, az önkontroll elvesztése, végsõ esetben akut pszichózis is."
überf*sza
"Egyes feltételezések szerint a drog kihozhatja a fogyasztókból a már eleve bennük lappangó pszichózist (mintha gyufát dobnának egy lõporoshordóra). A fokozottan veszélyeztetett fogyasztók kiszûrésére ma még nincsenek elterjedt, jól használható módszerek, így a drog elsõ kipróbálásakor a használók többsége "zsákbamacskát" játszik (ez egyébként az itt ismertetett drogok többségére igaz).
A fû az arra hajlamos emberekben nemcsak robbanásszerûen, hanem lassan, fokozatosan is felszínre hozhat különféle mentális zavarokat. Újabb kutatások szerint azoknál a személyeknél, akik serdülõként használtak cannabist, nagyobb valószínûséggel alakul ki késõbb skizofrénia, mint az átlagpopulációban."
Figyelsz Tikal eddíg errõl nem is beszéltél!
Egyre kevésbbé szimpatikus nekem ez a fû 😞 Most már látom, mért kell ellene kûzdeni! 😞
A második szakaszhoz: a keleti kulturákban pipát használnak, vizipipát, ezért nem jut karcinogén anyag a szervezetedbe vagy csak nagyon kevés, és mivel ez az õ kulturájukban nem olyan gyakori mint nálunk a cigi, hanem csak esti program, összejövetelkkor ezért no problem 😊
LOL, gyogyszer, kinában az elsõ leirás 2500 éves kb....
A jotékony hatásait nem csak szivással lehet kihozni, a magjaibol fõként, ezeket használták a kinai orvosok is....
LOL, a bayer most csinál belõle gyogyszert, lentebb irtam, index hir....
sok-sok "pozitív" dolog után..."esetenként elõfordulhatnak vallásos jellegû meglátások is.
"
LOL Tikal neked már csak ezért is veszélyes!!! 😊))
"Rövidtávú fiziológiai hatások: A cannabisfogyasztás rövidtávú testi tünetei a következõk: felgyorsult szívverés, a szemet körülvevõ hártyában lévõ vékony vérerek megdagadása (véreres szem), kisebb, bizonytalan változások az elektroenkefalográfon (EEG). Gyakran elõfordul a szemek és az orrjáratok enyhe szárazsága, a kezdeti fokozott nyálelválasztást követõen a száj kiszáradása, a füst beszívása miatti torokirritáció és köhögés, továbbá a vizelési inger gyakoribb jelentkezése. Ritkábban elõfordulhat rosszullét, hányás, hasmenés vagy székrekedés is. A cannabis rendszerint étvágygerjesztõ hatást vált ki. Nagyon magas dózisok elfogyasztása egyes személyeknél koordinációs zavarokat, ataxiát és reszketést, továbbá mellkasi fájdalmakat, szédülést vagy ájulást eredményezhet."
Hát nem tudom én nem nagyon szeretem, ha az agyhullámaimat bármi befolyásolja, és a többi sem szimpi😊))
"osszútávú fiziológiai hatások: A hosszútávú hatásokról még nem áll rendelkezésünkre elegendõ információ. Keleti beszámolók szerint (ahol egyes országokban évezredes hagyomány a cannabis fogyasztása) a cannabis (pontosabban a hasis) hosszútávú, mértéktelen fogyasztása komoly légúti, emésztõrendszeri és pszichikai károsodásokhoz vezethet. A mértékletes fogyasztásnak ezzel szemben nincs észrevehetõ káros hatása. Figyelembe véve, hogy a kender füstje a dohányéhoz hasonlóan számos káros égésterméket, karcinogén anyagot tartalmaz, a dohányzással kapcsolatos figyelmeztetések egy része nagy valószínûséggel itt is érvényes (ráadásul a kender füstje háromszor annyi kátrányt, és egyes karcinogén anyagokból 50 százalékkal többet tartalmaz, mint a dohányfüst). Megjegyzendõ, hogy az erõs dohányosok napi 20-40 szál cigarettájával szemben a "masszívan" füvezõk is csak napi 6-8 szálat szívnak el (bár az is igaz, hogy a slukkokat rendszerint jóval mélyebben és hosszabban tüdõzik le, mint a dohányosok)."
LOL gyógyszer mi? kátránnyal?
A kapudrog lehet, azt jelenti hogy lehet, nem azt hogy az.
Te is mindíg ugyanazt mondod! Még az új felvetéseimre is.
Látom még mindíg azt hiszitek hogy mindenkit börtönbe akarnak zárni ezért, és ez a cél!!
Miközben szerintem arról kéne beszélni, hogy hogyan lehet megakadályozni a terjedését, hogy ne legyen olyan általános, mint az alkohol a cigi meg a kávé!!!
Kedves KAndris. A mondat amit idéztél matloggal nézve is tökéletes: a nehezen szó nem jelenti azt, hogy nem lehet!!!! Az hogy te sok ilyennel találkozol statisztikailag még lehet egyenlõ a nullával.
Mellesleg a példád tökéletes: aki nem eszi meg az elsõ falatot nehezen hízik el!!! LOL

A marihuána és a hasis a legelterjedtebb illegális kábítószer, egyben a negyedik leggyakrabban használt pszichoaktív anyag a kávé, a dohány és az alkohol után. A szabályozások államonként változhatnak, van azonban egy olyan állítás, mely minden országra igaz: a fûkérdés mindig és mindenütt elsõsorban politikai kérdés.
És te fogsz fizetni érte? Már most az USA állampolgárainak 10 % már volt ôrizetben. Gyilkosokat, erôszakos nemi közösülôket engednek szabad lábra, hogy helyet csináljanak más veszélyesebb bünözôknek. Az Államokba a legnagyobb a bebörtönzési arány - bármikor ha megnézed 100,000 emberbôl 425 rácsok mögött lesz. Ha valaki egyszer börtönbe kerül, annak megváltozik a viszony a világgal. Magad alatt vágod a fát, ha börtönbe küldöd ôket. Megéri ? Emellett sokan közülük nem érdemlik meg a börtönbüntetést. Miért kéne bûnhôdniük, csak mert jól akárták érezni magukat? Különösen akkor, mikor alkoholt lehet fogyasztani letartoztatás nélkül! Milyen törvény az ilyen?
Egyesek már megint nem olvasták el amit lentebb bemásoltam 😊
http://druglord.buzz.hu/ ;)
Az USA-ban 40 millió ember szívott marihuánát hosszabb-rövidebb ideig, miért nincs akkor 40 millió heroin függô?
Egyebet nem tudok mondani.
És akkor mi van ha szivott elõtte fûvet? Elõtte ivott is... ez a téma már annyira szánalmas...
A fûvezõk nagy százaléka marad a fûnél, akik tovább lépnek azok a fû nélkül is tovább lépnének, tehát ha a fû nem létezne a vilgán, kokosok akkor is lennének!
Hol szigorodik?????
Légyszives linket az indexrõl, mert én nem ezt olvasom....
Bayer gyogyszer!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez a legnagyobb butaság,rengeteg fiatalt ismertem aki azt sem tudta mi az a fü mielött belötte volna magát...
Arrol sem ártana beszélni hogy nem csak ezek a drogok léteznek ott van pl: CSL(csavarlazito),kedvelt szer még ma is igen sokan használják föleg a lakotelepek közelében,ott van a pálmatex ami szintén kedvelt, ez a kettö anyag ugyanolyan káros mint a heroin vagy az lsd és mégis lehet kapni ráadásul bárhol...Nem beszéltünk sokmindenröl még mondjuk a maszlag, szinte bárhol megtalálhato ez is és akár halált is okozhat...
http://druglord.buzz.hu/ ;)
Kifly, olvasd el azt amit belinkeltem, a hatásairól is van benne szó. Szvsz ez az eddigi leghitelesebb oldal amit láttam róla, habár itt is bele lehet kötni 1-2 dologba.
Repatarurgyán
Ha valaki nem iszik alkoholt nehezen lesz alkoholista.
Ha valaki nem füvezik nehezen lesz kemény drogos.
Szerintetek persze ez sem bizonyítható.
Az hogy a keménydrogosok gyakorlatilag mind szívott korábban, szintén tény.
És az is, hogy nem szükségszerûen lesz az.
Az hogy kenderbõl lehet gyógyszert készíteni, az tény, meg az is hogy kígyóméregbõl is gyártanak gyógyszert, ez persze nem jelenti azt hogy a kender vagy a kígyóméreg fogyasztása egészséges lenne.
Az pedig hogy vannak törvények amik jelenleg nem bizonyíthatók nem jelenti azt, hogy késõbb nem lesznek igazolhatók, és fõleg nem hogy nem igazak.(lásd: a Fermat sejtésnek nevezett tétel bizonyitásán évszázadok óta fáradoznak a matematikusok, többen ebbe õrültek bele, és sokáig bizonyíthatatlannak tûnt, nemrég sikerült két bizonyítást is találni rá 😊)
"A világon mindenhol" és felsorolsz néhányat? LOL
USA Franciaorsz ágban szigorodnak.
ja az hogy kapudrog lehet az nem jelenti hogy nem lehet az: http://hiros.index.hu/drog/kapudrog/
Repatarurgyán
Bayer-gyógyszer vadkenderbõl
május 21. 13:12
A vadkenderbõl készülõ gyógyszerek gyártására szakosodott brit GW Pharmaceuticals Plc részvénye mindenkori legmagasabb árfolyamára emelkedett, amint a német Bayer AG megvásárolta elsõ ilyen szerének gyártási jogát. A német gyógyszervegyészeti konszern 25 millió fontot fizet a szer nagy-britanniai terjesztési jogáért Sativex márkanév alatt. Az értékesítési árbevétel egy jelentõs hányada a GW-t illeti majd. A brit cég negyvenezer tõ vadkendert termeszt egy titkos telephelyen Nagy-Britanniában.
A vadkender-alapú Sativexet sclerosis multiplex betegségben szenvedõ betegeknek szánják fájdalomcsillapítónak és nem "szívással", hanem szájba permetezéssel juttatják a szervezetbe. A szert még az idén engedélyezik az Egyesült Királyságban. A brit kormány már jelezte készségét az érvényes törvények olyan értelmû megváltoztatására, mely lehetõvé teszi majd az orvosoknak a vadkender alapú szerek felírását. Folyik a vadkender-alapú szer klinikai vizsgálata fájdalomcsillapítóként történõ alkalmazhatóságáról rákos megbetegedések és gerincsérülések esetén is.
A GW forgalmazási engedély iránt folyamodott számos más európai országban is. Ezek közül az elsõkre 2004-ben lehet számítani. A szerzõdés értelmében a Bayer dogozza ki és teremti meg az értékesítés feltételeit Európa országaiban és Kanadában. A legnagyobb egységes gyógyszerpiacára, az Egyesült Államokra azonban nem terjed ki a szerzõdés. Az USA megnyitása a szer elõtt legkorábban két-három év múlva lehetséges. Az elõrejelzések szerint az európai és kanadai piaci forgalom kezdetben 250 millió font körül alakul majd.

sebaj, eljött a meszkalin ideje!
A fehér ember meg itta a tüzesvizet és irtotta az indiánokat, utána az indiánokat is rászoktatta a tüzesvizre...

Az USA-ban 40 millió ember szívott marihuánát hosszabb-rövidebb ideig, miért nincs akkor 40 millió heroin függô?
Egyebet nem tudok mondani.

Íme a bizonyíték, hogy mennyire nem érdeklik a tények az ellenzõket:
"A Gyermek, Ifjúsági és Sportminisztérium beszélgetést szervezett, amelyen a marihuánafogyasztásról vitatkoztak szakemberek, a Kendermag Egyesület és a Szabad Magyarországért Mozgalom.
...
Takács András, a Szabad Magyarországért Mozgalomtól, aki szerint a füvesekbõl heroinosták lesznek és bûnözõk.
A Kendermag Egyesülettõl Juhász Péter, az ELTE Pszichológiai Intézettõl pedig Demetrovics Zsolt megkérdõjelezte az elméletet, amely szerint a marihuána-fogyasztókból szükségszerûen heroin-fogyasztók lesznek. Juhász felhívta a figyelmet, hogy a WHO, az ENSZ Egészségügyi Szervezete már évekkel ezelõtt arra jutott: a kapudrog elmélet nem bizonyítható, Demetrovics szerint pedig a psziochológia 30 éve elvetette az elméletet. Juhász szerint ennek ellenkezõje igaz, a legtöbb keménydrog-fogyasztó legális kábítószerekkel kezdi.
...
A Szabad Magyarországért Mozgalom szerint abban az esetben is meg kell büntetni az autóst, ha három hete szívott marihuánát, mert befolyásolhatja a vezetõt a korábbi fogyasztás is.
...
A Szabad Magyarországért Mozgalom szerint egyébként azon is el kell gondolkodni, hogy a világon szigorítás-párti tendencia terjedt el, utalt Takács az Egyesült Államokra, ahol tudomása szerint éppen ennek a virágkorát éljük. Ezzel szemben azonban a szakértõk azt hozták fel érvként, hogy a világon mindenhol inkább a liberalizáció szelleme terjed, nemcsak Hollandiában, de Belgiumban, Svájcban, Nagy-Britaniában, Kanadában is nemrégiben enyhítették a jogszabályokat.
Bocs a sok idézetért, de úgy gondolom érdemes elolvasni...
Forrás: http://index.hu/politika/belfold/legalize0521/
Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Egyébként én már nem mondok semmit, kinyilatkoztam...

Egyébként én legalizációpárti vagyok - ha valakinek az kell, úgyis megszerzi most is, csak legalább adóztassuk meg ahogy kell 😄
Most olvastam :
Január-márciusban a teljes munkaidõben alkalmazásban állók bruttó nominális átlagkeresete 128 800 forint volt, ezen belül a fizikai foglalkozásúaké 87 ezer forintot, a szellemieké 179 400 forintot tett ki.
Az enyém tipp volt csak, mivel remélhetõleg lesz frankó diplomám, és az állásbörzénk átlaga 200 fölött van Br. azt hiszem bizakodhatom.
Megnyugtatlak tisztában vagyok vele hogy a világ - csakúgy mint a cigi esetében - affelé mozdúl hogy egyre többen igénylik (ez is baj szerintem) és az államok látva a kíaknázható újjab extra profitot (meg az emberek azon tulajdonságát, hogy mindent képesek megadni a "káros" élvezeteikért) az irányítása elá veszi az egész termelést, és mindent megtesz annak népszerûsítéséért. 😞
..szeretlek, csak nem nagyon....
..szeretlek, csak nem nagyon....
Hát errõl van szo. Bûnözõ? LOL, itt a baki...
Szerintem megint csak nem olvastál bele amit lentebb bemásolgattam...
Erre csak annyit tudok mondani hogy kanadai ismerõsõm csak besétál a boltba és vesz néhány cd-t magának, és nem gondolkozik azon hogy mennyije maradt, mert maradt, és megteheti, én nem... egy átlag ember 80.000ft-ot keres, tegyük fel, egy zene cd 5000 ft, egy játék szoftver 10.000... no comment
"Szoftver lopás nem okoz kárt mint mondtam, aki illegálisan használja (általában) nem használná legálisan, tehát ígysem úgysem venné meg.
" ezt a mondatod küld már el az RIAA-nak, ok? szerintem õk nem értenek veled egyet 😊
"Nem lehet egészséges az agynak (persze a tüdõnek sem) az ami funkcionálisan megváltoztatja a normális mûködését.
" Hmmm, mindenki ezt mondja aki nem probálta még, fogalmad sincs mennyi kaput és gátat szabaditana fel benned, gondolkodásod hamar megreformálná és ezt nagyon jol lehet hasznositani in real life 😊
Ezt az önzés dolgot nem értem... Minden amit teszünk önzés, magunkért teszünk mindent, nem létezik önzetlenség, csak egy fajta, de az másik téma....
Akkor ezek szerint aki bliccel a buszon, villamoson és a Metron .....
Nem hiszem, hogy ha 100%-ban ki lehetne õket szûrni, akkor gyalog járnának.
Amit a szoftverlopásról írtál csak félig igaz és csak ilyen leszakadt csóró környéken, mint kis hazánk 😊