Szabad a drog az iskolákban?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"2. az a huszonegyedik életévét meg nem haladott személy, aki oktatási, köznevelési, gyermekjóléti és gyermekvédelmi, közmûvelõdési feladatok ellátására rendelt épület területén
csekély mennyiségû kábítószert, együttesen történõ kábítószer-fogyasztás alkalmával kínál vagy átad(...)
feltéve, ha az elsõ fokú ítélet meghozataláig okirattal igazolja, hogy legalább hat hónapig folyamatos, kábítószer-függõséget gyógyító kezelésben, kábítószer-használatot kezelõ más ellátásban részesült vagy megelõzõ-felvilágosító szolgáltatáson vett részt."
Repatarurgyán
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
"Nem büntethetõ kábítószerrel való visszaélés miatt
a.) aki csekély mennyiségû kábítószert saját használatra termeszt, elõállít, megszerez vagy tart,
b.) aki csekély mennyiségû kábítószert, együttesen történõ kábítószer-fogyasztás alkalmával kínál vagy átad,
c.) az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személy felhasználásával csekély mennyiségû kábítószert saját használatra termeszt, elõállít, megszerez vagy tart,
d.)
1. az a tizennyolcadik életévét betöltött, de huszonegyedik életévét meg nem haladott személy, aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek, illetõleg
2. az a huszonegyedik életévét meg nem haladott személy, aki oktatási, köznevelési, gyermekjóléti és gyermekvédelmi, közmûvelõdési feladatok ellátására rendelt épület területén
csekély mennyiségû kábítószert, együttesen történõ kábítószer-fogyasztás alkalmával kínál vagy átad(...)
feltéve, ha az elsõ fokú ítélet meghozataláig okirattal igazolja, hogy legalább hat hónapig folyamatos, kábítószer-függõséget gyógyító kezelésben, kábítószer-használatot kezelõ más ellátásban részesült vagy megelõzõ-felvilágosító szolgáltatáson vett részt."
Repatarurgyán
Ezt az iskolában való dekriminalizálást meg nem igazán értem, hogy is van az a törvény?
Mert nem hinném, hogy minden iskolában a szünetben szétszívják magukat 😊 Véleményem szerint a középiskolások (megkozkáztatom) több mint 90%-a nem is tudja, hogy szívhatna? 😊)
Repatarurgyán
(amúgy polgártársNÔ!;-))
Gratulálok! Nem érzed magad enyhén nevetségesnek?
Annyi köze van a fûhöz a cikknek, mint neked a heteroszexualitáshoz 😊
Repatarurgyán
a második neved amúgy nem sári néni?
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
Én ezt hívom úgy, hogy ÁRUKAPCSOLT LIBERALIZMUS :-))))

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
Pilisborosjenõn más fiatalokkal van a baj, hozzájuk Pestrõl jár ki díler, a falu különbözõ pontjain gyülekeznek...
...a fiúk füves cigaretta elszívására kényszerítették, majd ruháit letépték, levizelték, végül megerõszakolták
Az Index-cikk a drogos posztkommunista-fattyakról
De most komolyan ki látott már olyat hogy a dealer az iskola elõtt áll és kérdezget mindenkit: na kell anyag? LOL
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
..szeretlek, csak nem nagyon....
Nyugi 😊
Az iskolában ki a beetetõ? Ja tudom, a suli elé járnak a dealerek. Lehet hogy peches vagyok de ilyennel én még nem találkoztam hogy suliban megy a beetetés. A dealer sem hülye 😊))
Szoval akkor jo lenne helyesen bemásolni a törvényt, mert szerintem iskolában sem lehet szivni. De most hogy igy olvasom a lényeg az hogy 18 év alatt nem büntetik?
És mondtam már hogy a suli az egyetlen hely ahol nem lehet semmit tenni a tanulóval, mire vered magad, ahol amúgy sem akar senki senkit meghurcolni.
Mellesleg szerintem szívja otthon apunak anyunak, meg a dizsiben de basszus ne a suliban!
Aki bemásolta a örvényt, azt kéne kérdezni...
Beetetni? Persze igazad van, vigyék börtönbe 15 évesen, hurcolják meg a suliban, menjen érte a suliba a rendõrség, járjon biroságra, stb, franko.
Crokin: Amint ypszilon polgártárson látszik hogy nem hiszi el, az iskolákban már dekriminalizálva van. 😞 (vajon hol máshol kéne elõszõr beetetni)
Ha meg olyan hülye hogy a mezõn szedte a vadkendert és azt szivta el akkor egészségére, mert olyan nincs hogy szar fû, mikor hozzájut, akkor nem látja mit vesz? Lehet teafûvet szivott

De szép szocska is ez 😊
Végre valaki a lényegre tappintott.
Amúgy senki sem akarja legalizálni, erre még nem érett az ország ezt beismerem. Mi dekriminalizálni szeretnénk. Van különbség a kettõ között, viszont némelyek szeretik összemosni a két fogalmat.
Repatarurgyán
Ja, és azt hogy "mindig" mindig úgy írják hogy "mindig" nem pedig mindíg 😊
Repatarurgyán
A fûtõl nem lehet meghalni, bármennyit szivjál is belõle... ha tulszivod magad legfeljebb elalszol vagy hánysz mint a piánál 😊
Pl belekevernek anthraxot és mielõtt odaérne az égésterméke kiszívnád belõle azt a port vagy mittomén.
A legál fû drûgûbb lenne. övedéki adó, ami jól jönne a most ürülõ büdzsének!
A "nem tiszta" fû alatt mit értész? Olyan nincs, hogy szar cuccot kapsz, és meghalsz tõle. Legfeljebb nem jön be.
úgy értettem, hogy feketén sok "nem tiszta" fû van, ami igen súlyos következményekkel járhat. ha legalizálják legalább biztos lehet benne a kedves vevô, hogy tiszta.
Az igazi fertõzések, amiket mindenki szeret
...
c.) az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személy felhasználásával csekély mennyiségû kábítószert saját használatra termeszt, elõállít, megszerez vagy tart
...
2. az a huszonegyedik életévét meg nem haladott személy, aki oktatási, köznevelési, gyermekjóléti és gyermekvédelmi, közmûvelõdési feladatok ellátására rendelt épület területén
csekély mennyiségû kábítószert, együttesen történõ kábítószer-fogyasztás alkalmával kínál vagy átad(...)"
biztos vagy benne, hogy így áll a törvényjavaslatban?én nem hinném. (vagy rosszul értelmezem)
18 év alatt semmiképpen sem hinném, hogy legalizálni akarnák a fûvet.
más:
"Ezen törvény után a szocik és a szdsz jóvoltából a 3 millió drogos országa leszünk"
ezt nevezik szûklátókörûségnek. nem a legalizált fûtôl lesz több drogos!!!
és ha már itt tartunk én a legalizálás mellett vagyok. ha már egyszer vki van olyan hülye, hogy fûvezzen, akkor legalább legyen biztos benne, hogy tiszta fûvet kap... úgyanis amig feketén megy, addig fenáll a fertôzés-veszély.
másrészt meg legalább lehet a dílereket kontrollálni.
és nem hinném, hogy a fû jobban károsítaná a szervezetet, mint az alkohol... mindkettônek a túlzott fogyasztása veszélyes. errôl kéne a fiatalokat felvilágosítani!