Szabad a drog az iskolákban?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ipszilon
ez az ami sztem kamu!
ilyet egy törvényben lehetetlen, hogy leírjanak!!!

Crokin
Ilyen okiratot honnan lehet beszerezni? .)

Repatarurgyán

Crokin
Ebbõl ez a lényeg:

"2. az a huszonegyedik életévét meg nem haladott személy, aki oktatási, köznevelési, gyermekjóléti és gyermekvédelmi, közmûvelõdési feladatok ellátására rendelt épület területén
csekély mennyiségû kábítószert, együttesen történõ kábítószer-fogyasztás alkalmával kínál vagy átad(...)
feltéve, ha az elsõ fokú ítélet meghozataláig okirattal igazolja, hogy legalább hat hónapig folyamatos, kábítószer-függõséget gyógyító kezelésben, kábítószer-használatot kezelõ más ellátásban részesült vagy megelõzõ-felvilágosító szolgáltatáson vett részt."

Repatarurgyán

Tikal
Sodi huzz már el innen a rákba, miota nem irogatsz ide olyan jo 😊 Már unalmasak a nemzeti szövegeid, ki nem szarja le.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

ipszilon
18 év alatt SEHOL sem lehet kábszert fogyasztani vagy kereskedni vele!!! és a legtöbb országban a drog ki van tiltva a sulikból!!!

ipszilon
tudom.
megszavazták ezt a törvényt (ami egyébként sztem kamu, mivel nem logikus) ?

Crokin
Ezzel kezdõdött a topic:

"Nem büntethetõ kábítószerrel való visszaélés miatt
a.) aki csekély mennyiségû kábítószert saját használatra termeszt, elõállít, megszerez vagy tart,
b.) aki csekély mennyiségû kábítószert, együttesen történõ kábítószer-fogyasztás alkalmával kínál vagy átad,
c.) az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személy felhasználásával csekély mennyiségû kábítószert saját használatra termeszt, elõállít, megszerez vagy tart,
d.)
1. az a tizennyolcadik életévét betöltött, de huszonegyedik életévét meg nem haladott személy, aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek, illetõleg
2. az a huszonegyedik életévét meg nem haladott személy, aki oktatási, köznevelési, gyermekjóléti és gyermekvédelmi, közmûvelõdési feladatok ellátására rendelt épület területén
csekély mennyiségû kábítószert, együttesen történõ kábítószer-fogyasztás alkalmával kínál vagy átad(...)
feltéve, ha az elsõ fokú ítélet meghozataláig okirattal igazolja, hogy legalább hat hónapig folyamatos, kábítószer-függõséget gyógyító kezelésben, kábítószer-használatot kezelõ más ellátásban részesült vagy megelõzõ-felvilágosító szolgáltatáson vett részt."

Repatarurgyán

ipszilon
mutassátok, már meg azt a törvényt!!!

Crokin
Kifly szerint igen. Én nem tudom. Egyebet nem tudok elmondani. 😊

Repatarurgyán

ipszilon
de nem is szívhatna, nem?

Crokin
Mindig. Bocsi, hogy mindig kijavítalak, csak szúrja szemem 😊
Ezt az iskolában való dekriminalizálást meg nem igazán értem, hogy is van az a törvény?
Mert nem hinném, hogy minden iskolában a szünetben szétszívják magukat 😊 Véleményem szerint a középiskolások (megkozkáztatom) több mint 90%-a nem is tudja, hogy szívhatna? 😊)

Repatarurgyán

ipszilon
ne haragudj, de legalább tízszer nekifutottam a mondatnak a dekriminalizálással kapcsolatban, de még mindig nem értem mit akartál mondani. :-)
(amúgy polgártársNÔ!;-))

fotel
😄 😄 😄

ez 10 pont!
Crokin
Hát bazzeg, megint sikerült kitenni magadért!
Gratulálok! Nem érzed magad enyhén nevetségesnek?
Annyi köze van a fûhöz a cikknek, mint neked a heteroszexualitáshoz 😊

Repatarurgyán

fotel
imádjuk a kiragadott szövegrészeket meg az általánosítást. MÉG MÉG MÉG! 😄
én meg úgy hogy pletyka.

a második neved amúgy nem sári néni?
SoDI---
mármint hogy a droggal árukapcsolt

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

SoDI---
egy helybeli fiúval erõszakoskodnak hasonló módon

Én ezt hívom úgy, hogy ÁRUKAPCSOLT LIBERALIZMUS :-))))

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

SoDI---
"A mi idõnkben berúgtunk szombatonként, a mai fiatalok füves cigit szívnak" - mondja a polgármester

Pilisborosjenõn más fiatalokkal van a baj, hozzájuk Pestrõl jár ki díler, a falu különbözõ pontjain gyülekeznek...

...a fiúk füves cigaretta elszívására kényszerítették, majd ruháit letépték, levizelték, végül megerõszakolták

Az Index-cikk a drogos posztkommunista-fattyakról

Tikal
Most erre mit mondjak 😊 Elõfordul.

De most komolyan ki látott már olyat hogy a dealer az iskola elõtt áll és kérdezget mindenkit: na kell anyag? LOL

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

observer
A tegnapi hírekben egy ami dealer a civilruhás sheriffnek kínálta az áruját. A delerek biztosan IQ fighterek? 😄

..szeretlek, csak nem nagyon....

Tikal
Az iskolában is tilos, mint mindenhol, a lényeg hogy te nem dobhatod fel, ennyi 😊

Nyugi 😊
Az iskolában ki a beetetõ? Ja tudom, a suli elé járnak a dealerek. Lehet hogy peches vagyok de ilyennel én még nem találkoztam hogy suliban megy a beetetés. A dealer sem hülye 😊))

Szoval akkor jo lenne helyesen bemásolni a törvényt, mert szerintem iskolában sem lehet szivni. De most hogy igy olvasom a lényeg az hogy 18 év alatt nem büntetik?

kifly
A beetetõkrõl beszélek embr figyelj már oda!
És mondtam már hogy a suli az egyetlen hely ahol nem lehet semmit tenni a tanulóval, mire vered magad, ahol amúgy sem akar senki senkit meghurcolni.
Mellesleg szerintem szívja otthon apunak anyunak, meg a dizsiben de basszus ne a suliban!
Tikal

Aki bemásolta a örvényt, azt kéne kérdezni...

Beetetni? Persze igazad van, vigyék börtönbe 15 évesen, hurcolják meg a suliban, menjen érte a suliba a rendõrség, járjon biroságra, stb, franko.

kifly
Mindíg mondtam, hogy a fû önzõvé tesz!😊)))

Crokin: Amint ypszilon polgártárson látszik hogy nem hiszi el, az iskolákban már dekriminalizálva van. 😞 (vajon hol máshol kéne elõszõr beetetni)

Tikal
Ezt nem tudom, a lényeget ismerem, ami rám vonatkozik, ez elég is is 😊

Tikal
Biztos hogy fû miatt?
Ha meg olyan hülye hogy a mezõn szedte a vadkendert és azt szivta el akkor egészségére, mert olyan nincs hogy szar fû, mikor hozzájut, akkor nem látja mit vesz? Lehet teafûvet szivott

ipszilon
válaszólna vki erre. tényleg kiváncsi vagyok, hogy így áll-e a törvényjavaslatban. vagy én értelmezek vmit félre, vagy egy kicsit "retusálva" van a szöveg... nem?

ipszilon
én ugyan nem élek vele, de láttam már osztálytársamat nagyon-nagyon pocsékul lenni a rossz minôségû fû miatt.

Tikal
Itt a lényeg, dekriminalizálni 😊
De szép szocska is ez 😊

Végre valaki a lényegre tappintott.

Crokin
Legalizálást akartál mondani, ugye? :-)
Amúgy senki sem akarja legalizálni, erre még nem érett az ország ezt beismerem. Mi dekriminalizálni szeretnénk. Van különbség a kettõ között, viszont némelyek szeretik összemosni a két fogalmat.

Repatarurgyán

kifly
Mellesleg ahogy Tikal emlegette a kender tiltása politikai okokra vezethetõ vissza, most a legazilása is ilyen alapon indult el.
kifly
Az ellenérveimet becopyztam a #2431 ben linkelt oldaladról, arra nem mondtál semmit, addig minek újabb.

Crokin
Legjobb lenne egy akkora fûégetést tartani, mint a fûbenjáró bûn c. film végén 😊

Repatarurgyán

Crokin
EZt az oldalt még nem láttam, de nagyon állat. Most komolyan, ezt elolvasva (pl. kifly ha veszi a fáradságot) kiváncsi lennék milyen ellenérveket tudna felhozni. De ne 2 mondatot vágj ki és mond valami égbekiáltó baromságot, mert csöppet nevetséges lenne.
Ja, és azt hogy "mindig" mindig úgy írják hogy "mindig" nem pedig mindíg 😊

Repatarurgyán

fotel
Tikal
De jo lenne 😊

fotel
Meg lehet halni, pl rádesik egy raklapnyi és szétnyom 😄
Tikal
Jaj, ez elég morbid, persze tehetünk bele patkány mérget is....

A fûtõl nem lehet meghalni, bármennyit szivjál is belõle... ha tulszivod magad legfeljebb elalszol vagy hánysz mint a piánál 😊

fotel
Valahogy meg lehetne oldani biztos hogy bajod legyen tõle, mármint komoly, de ez senkinek sem érdeke szerintem.

Pl belekevernek anthraxot és mielõtt odaérne az égésterméke kiszívnád belõle azt a port vagy mittomén.
Tikal
Továbbra sem értem a nem tiszta fû fogalmát 😊 Itt csak minõségi fokozatok vannak...belehalni senki sem tud 😊

fotel
correct, így már oké. Szal nincs benne tehánszar meg ilyesmi ;D

A legál fû drûgûbb lenne. övedéki adó, ami jól jönne a most ürülõ büdzsének!
Manta
Ha legalizálják, akkor talán olcsóbb lesz, de nem biztos, hogy jobb minõségû.
A "nem tiszta" fû alatt mit értész? Olyan nincs, hogy szar cuccot kapsz, és meghalsz tõle. Legfeljebb nem jön be.
ipszilon
bocs, nem jó kifejezést használtam.
úgy értettem, hogy feketén sok "nem tiszta" fû van, ami igen súlyos következményekkel járhat. ha legalizálják legalább biztos lehet benne a kedves vevô, hogy tiszta.

Manta
Thx!
Tikal
Zöld

A fû nem fertõz 😊

observer
Gondolom a szájról-szájra járó staub a fertõzési lehetõség. ?

..szeretlek, csak nem nagyon....

fotel
Milyen fertõzést hordozhat a fû? Most komolyan. Az nem kicsit parázslik szvsz, azt nem sok akármi éli túl.

Az igazi fertõzések, amiket mindenki szeret azok szvsz leginkább a vénás drogoknál jelentenek veszélyt. De aki nem használ steril tût, és mondjuk alapból is durván lövi magát, az meg is érdemli.
ipszilon
ez a legelsô hozzászolásnak szólt!

ipszilon
"Nem büntethetõ kábítószerrel való visszaélés miatt
...
c.) az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személy felhasználásával csekély mennyiségû kábítószert saját használatra termeszt, elõállít, megszerez vagy tart
...
2. az a huszonegyedik életévét meg nem haladott személy, aki oktatási, köznevelési, gyermekjóléti és gyermekvédelmi, közmûvelõdési feladatok ellátására rendelt épület területén
csekély mennyiségû kábítószert, együttesen történõ kábítószer-fogyasztás alkalmával kínál vagy átad(...)"

biztos vagy benne, hogy így áll a törvényjavaslatban?én nem hinném. (vagy rosszul értelmezem)
18 év alatt semmiképpen sem hinném, hogy legalizálni akarnák a fûvet.

más:
"Ezen törvény után a szocik és a szdsz jóvoltából a 3 millió drogos országa leszünk"

ezt nevezik szûklátókörûségnek. nem a legalizált fûtôl lesz több drogos!!!

és ha már itt tartunk én a legalizálás mellett vagyok. ha már egyszer vki van olyan hülye, hogy fûvezzen, akkor legalább legyen biztos benne, hogy tiszta fûvet kap... úgyanis amig feketén megy, addig fenáll a fertôzés-veszély.
másrészt meg legalább lehet a dílereket kontrollálni.
és nem hinném, hogy a fû jobban károsítaná a szervezetet, mint az alkohol... mindkettônek a túlzott fogyasztása veszélyes. errôl kéne a fiatalokat felvilágosítani!