Szabad a drog az iskolákban?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Manta

Manta
"ígérem,kattani fog a bilincs"

LOL, te f*sz 😊)
Tikal
Azért nem kéne magad reklámozni, õrizzük már meg a forum tisztaságát 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Ja igen, a nagymenõket be kéne zárni de nem igy megy, és nem is fog amig köztetek is vannak olyanok akik ha fûvet vagy mást fognak akkor inkább elteszik zsebre, jo lesz az majd nekünk is, vagy eladjuk majd alapon...nos én meg ilyen rendõrõket is ismerek, személyesen is...

Amuigy egyetértek az elgondolásoddal, de a fûvet továbbra is legalizálnám 😊 Azt meg egyszer már megbeszéltük hogy talán mi még nem vagyunk felkészülve rá szellemileg, de máshol igen, és ott müködik is a dolog....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Ja igen én is probáltam már, és a baráti köröm is probálta már, de már a kiprobálásakor tudtuk mik lehetnek a következményei, és éppen ezért nem is folytattuk, meg amugy is egy szar a bogyo meg a speed... Ugyhogy én pont azon vagyok hogy mindenkit lebeszélek a dologrol...

"de azért én még nagyon kevés emberrel találkoztam,aki csak füvescigit szívott és nem próbálta ki mellé a bogyót is"
Ezek az emberek amugy is a bogyoval nyitottak, mellé csak néha egy két cigi, ezeknek mindegy, nem a cigi miatt szoktak rá a keményre, ez nonszensz... A füvesek jo része tisztában van a bogyoval és tudja hogy szar, ezért nem is hasznája, mert neki teljesen más "élményt" ad fû mint az a szar...

Tikal
Ne haragudj de nem tudom hol laksz, de nálunk nem jutsz be a sulikba olyan egyszerüen fõleg nem a nivosabb iskolákba mert porta szolgálat van, iskolai rendezvényekor kamera is van a portán és biztonságiak.
Képzeld tudom kik a dealerek de õk nem iskolákban osztogatják a cukorkát...
Ja még szép hogy akit elfogtok nem beszél, de erre meg vannak a modszereitek, ugye?

Tikal
1. sulyosak alat nem tudom mit értesz, én azt értettem amit egy jo kis ivászat után érzel...

2. kezelni azt kell hogy lebirjál huzni egy felest egy szuszra és ne legyél attol is rosszul, én mai napig nem tok lehuzni egy felest egy szuszra, más igen, de ettõl még nem alkoholista... én igy értettem...

3. hosszutávu tapasztalat van, csak orvosi nincs, ami megmondaná hogy vmi betegsége az iletõnek a fûtõl van e vagy mástol...

kifly
1. Ha elõfordulnak akkor baj van, ui. nem lehe elõre megmondani kinél, és mely tünetek, akár a súlyosak is (orosz rulett).

2. ha megtanulja kezelni a dolgot, akkor már rá is szokott hisz nincs az a gát amirõl beszélsz, és csak az élvezet vezet!

3. Ha nincs hosszútávú tapasztalat, akkor még inkább elgondolkodtató a használat célszerûsége.
mindenkitõl bocs hogy megint ilyen sokat írtam,de szerintem kevesen fognak visszalapozni az elõzõ hozzászólásaimhoz, pedig gondolatébresztõek azok is. meg most egy kicsit másról is beszélünk már.ha valaki ismer drogterjesztõket, akik keresztbe tettek nekik, rászoktatták a barátjukat/barátnõjüket vagy a gyereküket,azok írjanak a [email protected].ígérem,kattani fog a bilincs. Borsodiak elõnyben

a tapasztala azt mutatja hogy a megelõzés terén nem nagyon lehet eredményeket elérni.ha valakinek olyan a családi háttere,hogy nem érzi szükségét a drogok kipróbálásának vagy egyenesen undorodik tõle, az valóban nem is fog soha fogyasztani, de sajnos az átlag családban a szülõk állandóan dolgoznak,plusz munkákat vállalnak a több jövedelemért ezért nincs idejük a gyerekkel foglalkozni, vagy a nagyon magas jövedelmûek szintén idõhiányban szenvedenek az életforma és az ezzel járó kötöttségek miatt.a lényeg, hogy akinek nincs stabil családi háttere,és nagyon sok ilyen fiatal van,az a baráti körében alakít ki olyan kapcsolatokat, és olyan ragaszkodást, amit a családnak kellene megadnia.na ha köztük van drogos,az tutira behúzza a többieket is.ezért terjed nagyon gyorsan.a megoldás talán az lenne,hogy nyíltan kellen beszélni a tévében ennek a veszélyeirõl,mind egészségügyileg, mind a társadalmi vonatkozás tekintetében.bemutatni olyanokat,akik leszoktak és gyûlölik még a gondolatát is hogy újra elkezdjék,és olyanokat is akik csinálják és hogy ez milyen kárt tett eddig az életükben. ezzel is vissza lehetne tartani sok potenciális fogyasztó jelöltet.másfelõl sokkal szigorúbb büntetéseket kellene alkalmazni a jó útra térés lehetõségének a meghagyásával. pl: elve kötelezõvé kellene tenni a középiskolákban az ellenõrzést.ha már ilyen sokan csinálják meg tüntetnek is a legalizálás mellett, akkor mindenki vállaja fel hogy fogyasztó vagy sem.a fogysztás jelenleg már nem bûncselekmény. tudják meg a szülõk,fogyaszt e a gyerekük vagy sem.lesz akit nem érdekel,de lesznek akik a szülõi nyomásra fogják abbahagyni. mindenki akit fogyasztáson érnek,kötelezõen egy féléves ellenõrzésre kellene küldeni.ez most is így van,de nincs szankcionálva ha továbbra is fogyaszt.ennek szigorítása lehetne hogy aki továbbra is fogyasztó marad,azt elõször néhány napi elzárásra ítélnék fogházban,majd folyamatosan egyre többre,ha továbbra sem hajlandó leszokni.itt nem években kell gondolkodni,hanem max napokban vagy többszörös visszaesõknél hetekben.nem a büntetés a lényeg hanem a meggyõzés.a terjesztõk persze szigorúbb elbírálás alá kellene hogy essenek.akit nagymennyiségû, több millió Ft értékû anyaggal fognak meg,annak rögtön mehetne vagy 10 év, de aki kicsibe ad el, és elõször bukik meg,annak kellene adni 10 év felfüggesztettet meg a terjesztéssel arányos pénzbírságot. ez a tíz év csak kábítószerterjesztésre vonatkozna,csak akkor válna letöltendõvé,ha még egyszer terjesztésen érik.így mindenki elgondolkodna azon,hogy érdemes e még egyszer kockáztatnia.

akik a füvezés mellett kardoskodnak,nos lehet hogy õk tényleg csak füveznek, de azért én még nagyon kevés emberrel találkoztam,aki csak füvescigit szívott és nem próbálta ki mellé a bogyót is.pedig sokat ismerek,szakmai ártalom.pl:van olyan,aki annak idején elkezdte 1db speeddel vagy extasyval,mert a baráti körébõl is volt aki csinálta,és mondta hogy milyen jó,próbáld ki te is,semmi bajod nem lesz tõle.na,õ most pár év után már 5 tablettánál tart,ennyi kell ahhoz hogy jól érezze magát ha elmegy bulizni.persze eddigre már az egész baráti kört belerángatták a dologba,mindegyikük csinálja,van aki terjeszti,van aki azóta keménydrogos lett és azóta meg is halt.gyászolják szülei és persze hõn szeretett baráti köre.akik szerint õ kivételes eset,és amúgy is hülye volt hogy szúrta magát,vagy nem?hiszen õk milyen jól elvannak a bogyókkal is.és ez sajnos tipikus.a fiatalok egymás rángatják bele,mindig az a példakép,aki elszív néhány szállal, vagy bedob egy-két tablettát és semmi baja és milyen jó neki,milyen jól lehet vele bulizni.a gond ott van,hogy mindig lesz olyan aki szenvedélybeteggé válik és túlzásokba esik a fogyasztás terén...a többit már leírtam.ez egy ördögi kör, amibõl csak szigorú büntetések kilátásba helyezésével lehetne kitörni,sajnos a jelenlegi politikusok ennek épp az ellenkezõjét teszik.

korábbi hozzászólásaimban már említettem hogy a kábítószerek elterjedése mekkora veszélyt jelent az egész társadalom mûködésére nézve. ha valakit érdekel lapozzon vissza kb 10-14 oldalra.sajnos a fiatalok nem látják be, hogy mekkora kárt tesznek magukban azzal hogy szenvedélybetegekké válnak,pont azért mert fiatalok.egyébként én is csak 26 vagyok, nem a nagy öreg szól hozzátok. korábban már részletesen elemeztem, hogy a könnyû drogokat fogyasztók NAGY része JOGOSAN követeli hogy legálisan lehessen fogyasztani. hiszen a nem lesznek ennek hatására bûnözõk és megvan az anyagi fedezete is a dolognak, nem kell emiatt lopni csalni. DE : vannak és lesznek köztük olyanok is akik továbblépnek és keménydrogosokká válnak. nincs erre pénzük és ezért lopnak, betörnek, gyilkolnak is ha kell, vagy maguk is kialakítanak egy vevõkört és terjesztõkké válnak azért, hogy a saját fogyasztásra és egyéb anyagi javakra elõteremtsék a pénzt. minél többen szoknak rá a kábítószerre, annál többen lesznek azok is, akik átlépnek azon a bizonyos határon, és emiatt emelkedik a kábítószeres bûncselekmények száma. ez tény. tehát ha nõ a kábítószert fogyasztók száma, nõ a bûncselekmények száma is. és most kár azt mondani hogy aki ilyet elkövet az amúgy is elkövetné, mert ez nem igaz. pont a kábítószerezés az, ami felszabatulttá tesz, és átléphetõvé tesz olyan határokat amiket az ember egyébként nem lépne át. néhány hete hogy hárman leszúrták két biztonsági õr barátomat azért, mert nem akarták jegy nélkül beengegni a õket a diszkóba. persze hogy drogosok voltak, és most rettegnek a következményektõl, inkább feladták magukat a rendõrségnek, hogy a börtönben biztonságban legyenek.nos, vagy 10-15 évig gondolkodhatnak azon, valyon megérte e.késõ bánat.sajnos, inkább jobb lett volna megelõzni.fõleg azzal, hogy nem szoknak rá a kábítószerre, és akkor ez sem következett volna be, mert most már józanul õk is sajnálják a történteket, és nem csak amiatt hogy büntetés vár rájuk, hanem szégyellik azt is amit tettek.

Tikal - micsoda butaságokat tudsz mondani. az iskolák LEGTÖBBJÉBE simán bemehet akárki anélkül hogy megkérdezné bárki is hogy mit keres ott. másrészt a dílerek nem rosszarcú szakállas 30 éves melákok, hanem fiatal tizenévesek vagy huszas éveik elején járók, akik egyébként is még iskolába járnak vagy feltûnés nékül elvegyülhetnek a középiskolások között. de a legjobb ha még iskolába jár,és csak néhány szemet tart mindig magánál amit elad az iskolában és ha megfogják is azt mondja hogy saját fogyasztásra kell. akinek meg eladta nem fogja azt mondani hogy és is kábítószeres vagyok és tõle vettem, hanem mélyen hallgat.ezért nagyon nehéz a felderítés, mert az elosztás elaprózódik, aki közvetlenül elad azokból sok van és egyszerre csak kis mennyiséget birtokol, aki meg nagyobb tételben vesz át a tényleges kábítószer-kereskedõktõl, ha meg is bukik, nem mondja el hogy kik a beszállítói mert fél a bosszútól. jogosan. a legjobb ha a nagyobb mennyiségû kábítószer átadásakor fogják meg õket, de sajnos az anyagi haszon reményében nemsokára valaki megint betölti ezt a pozíciót.

Tikal
Kifly, cáfolni nem cáfoltam mert mint mondtam azok a tünetk elõfordulhatnak amiket irtál, bár nálam és a környezetmeben még nem tapasztaltam, egy részük meg csak a kezõknél fordul elõ. A hosszutávu hatásairol igazán nem sokat tudnak a dokik, errõl nagyon eltérõ vélemények vannak. A rövidtávuakrol, mint pl hányinger, stb ezek elõfordulhatnak, de ezek csak kezdõknél vagy ha tul sokat szivsz, de ilyet egy gyakorlott füvezõ már nem tesz. Rosszul már én is voltam tõle, de azért mert elõtte ittam, na azota sem teszek ilyet, inni magában meg pláne nem iszom 😊

Meggûtolni hogy füvezz? Probáld ki ha szar nem füvezel, ennyi. Hidd el másnap nem fogsz könyörögni az ujjab adag után, sok olyan embert ismerek akik már probálták de nem tetszett nekik, moindjuk általában azért mert nem jött be nekik és azt hitték az egész csak ennyi 😊)

kifly
Az alkoholizmust is vissza kell szorítani, ezt senki nem vitatta.

Megkérdezem, (bár szerintetek nem egészségtelen ez az egész, ellenben nem cáfoltátok semmilyen formában az általam becopyzott kockázati tényezõket), hogy van-e vmi ami meggátolja, hogy az emberek füvezzenek? Lehet-e hatni rájuk vmivel?
Tikal
1.000.000 alkoholista???? Jézusom nem csoda hogy balhé van mindig a fradi mecseken...

A WHO adatai szerint közel 700 milliárd forintos kárt okoz a magyar államnak az alkoholizmus. Magyarországon jóval kevesebb figyelem irányul az alkoholistákra, mint a drogosokra, jóllehet számuk az utóbbiakénál nagyságrendekkel több. A 150 ezer drogfogyasztóhoz képest 2-2,5 millió ember tekinthetõ problémaivónak, és egymillió alkoholistának - írja a Magyar Hírlap.

2-2,5 millió problémaivó van ma Magyarországon, közöttük egyre több nõ. A problémaivók még nem függõk, de rendszeresen isznak kisebb mennyiségben, vagy ritkábban, de több alkoholt - írja a Magyar Hírlap.

Súlyosabb a helyzete annak az egymillió embernek, akik már alkoholistának tekinthetõk. Közöttük egyre több a fiatal, de a leginkább veszélyeztetett a 40-50 évesek csoportja. Azonban õk még kezeltethetik magukat, viszont az a körülbelül 340 ezer fõ, aki végstádiumban lévõ alkoholistának tekinthetõ, már nem.

http://origo.hu/itthon/20030530700milliardos.html

Várom, hogy a gyermekeik jövõjéért aggodó PÖCS-körök tüntetést szervezzenek az alkoholizmus visszaszorítása érdekében. De valahogy van egy olyan érzésem, hogy s*ggrészegen fetrengeni az belefér a kedves lurkó szellemi-erkölcsi fejlõdésébe, csak a drog torzítaná el véglegesen...

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Tikal
Megbocsájtok neked te majom, de többet ne is lássalak

Ja, és hogyha a focidrukkerek szivtak volna alkohol ivászat helyett, akkor még most is ott ülnének a stadionban és a mecsrõl beszélgetnének

fotel
K.András
Orbán politikája már ismert, aki sziv az az ördögel cimborál,nos ez sem jött be neki, mert aki ilyen fontos kérdésekben az érzelmeit szabadjára engedi, az nyilván alkalmatlan a probléma megoldására ahogyan vezetönek is az.
A multkori botrányhoz is köze van valamilyen uton modon, mivel ö generálta ezeket az érzelmeket a többi fideszes majommal együtt...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Tikal
Azt ne mondja nekem senki hogy a nem is rég még fiatal liberális orbán drogpolitikája, vagyis a szigor annyira eredményes volt, mert akkor kiröhögöm. A rendõrség és a biroság leterhelésére volt csak jo az egész....dealerek meg ugyanugy voltak, lesznek...
Érdekes modon Svájcban nincs dealer probléma, sem hollandiában... Na de ezt már megbeszéltük 😊

fotel
Mindkét oldalon!
fotel
Biztos? Ha _elad_ akkor büntethetõ nem? Ha közüsen használ, akkor meg nem - elsõ alkalommal.
kifly
Ez magyarországon nem egészségügyi, hanem politikai kérdés! Kellenek a szavazók!
kifly
Nem az.
ipszilon
nézd, én ezt egyik pártból sem nézem ki, hogy ilyesmit mondjon! egyik pártból sem!!!

és jó lenne ha spheriot megadná, hogy honnét szedte ezt a "törvényjavaslatot"!

ipszilon
ha 18 év alattinak ad, akkor annak bûntethetônek kell lennie. ez olyan, mint a cigi meg a pia!

ipszilon
a dekriminizálásos mondatnak.

ipszilon
én nem otthon élek, hanem Belgiumban, és itt márciusban legalizálták a könnyû drogokat, és egy vmit elmondhatok: a törvényben az is benne van, hogy egyébként meg minden iskola saját maga rendelkezik ezzel kapcsolatban. persze nálunk nem lehet fogyasztani sem kereskdeni vele.
tehát, az otthoni törvényjavaslatban (még nincs megszavazva ha jól tudom) ennek is benne kell lennie, következés képpen az isoklák ki tilthatják a drogokat.
azzal én is egyetértek, hogy nem bûntetni kel... viszont ha vkivel "elszaladt a ló" annak igenis segíteni (mondom: segíteni, nem meghurcolni!) kell, ld. kezelés.

Crokin
Igen, a piacon is lehet kapni kendermagot, de az ugyebár nem azaz igazi cucc 😊

Repatarurgyán

Tikal
Nem lehet termeszteni!

Az öregpapot is letartoztatták tavaly, mikor a szomszédja felnyomta hogy kender nõ a kertjében. Pedig az öregember csak azt tette amit mindig is, vadkendetültetett a veteményes mentén, régen igy csinálták falun, sõt az egész buzatáblát körül ültették... szegény papo hiába mutatta hogy a boltban vette a magokat, merthogy árulják....
Egyébként gyogynovényboltokban is árulják fogyasztásra a kendermagot, 2500 ft egy nagy dobozzal...

Crokin
Tegyük fel, hogy nem felnyomnak, hanem "sikeres" igazoltatás után elrendelik a házkutatást és akkor találják meg. És ha azt mondom, hogy nem az enyém hanem az öcsémé(16), és én nem is tudok róla? 😊

Repatarurgyán

Tikal
Dehogy, visznek be rögtön, aztán megkérdezik honnan van, ha nem mondod meg, vagy nem találsz ki vmi hihetõt, akkor jönnek azzal hogy vald be, a barátod vagy aki felnyomott már ugyis elmondott mindent... 😊))

Crokin
De ez most komolyan így van?
Ha kijönnek a rendõrök, és találnak mondjuk 5 palántát (ez pont a csekély mennyiség) a szekrényemben, akkor nem csinálnak semmit? Még meg is dicsérnek? Kötve hiszem.

Repatarurgyán

kifly
Nem az alkoholizmusról nyilatkoztam. Hanem a normális fogyasztásról.
kifly
Neked lol, másnak meg ijesztõ. Nem mindenhol van modernizáció, mostanában meg pláne nem lesz!
kifly
Épp azért kérdem, "nem büntethetõ aki magának termeszt" mi ezzel a baj?
kifly
akkor F és utána a többi változatlan 😊
Tikal
Minden normális iskolában van portás, és nem igazán lehet csak ugy besétálgatni. Egyszer visszamentem a régi sulimba, és még igy sem akartak beengedni pedig csak tesom kerestem, igazgatot kellet kihivatnom... Továbbra is fenntartom hogy iskolában dealerkedés nincs, ez akkora lol hogy az hihetetlen, csak gondoljátok már végig jobban...

Crokin
Ja, nem lehet egy iskolába csak úgy ki-be mászkálni. Öcsém nem éppen a legelitebb középiskolába jár, de már ott is mágneskártyával közlekednek, kilógni is alig tudnak, nemhogy egy idegen bemenjen csak úgy bélyeget osztogatni 😊) Ez egy nagy LOL.

Repatarurgyán

Crokin
A dekriminalizálásért volt. Nézz csak utána.

Repatarurgyán

fotel
f -nek berakhatnánk még az internetet 😄
fotel
Korrekt, de fenttartom hogy az alkohol a legpusztítóbb.

- májzsugor, autóbalesetek amibe vétlenek keverednek
- idegbetegség, elhülyülés
- aztán az igazi alkesz is öl csal hazudik lop

- legegyszerûbben beszerezhetõ!

fotel
Látom azonosan látjuk kb a dolgot 😄
Tikal
A fû nem olyan nagy biznisz mint a szintetikusok, fûvel nem etetnek be. LOL

A szintetikusban van a sok pénz, meg a keménydrogokban....
Discoba nem megy az ember fûvezve csak bogyozva 😊))

C A D E B

😊)))))))

SoDI---
Társadalmi szempontból.
Egészségügyi szempontok hidegen hagynak.

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

SoDI---
e, d, b, a, c

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

kifly
egészségi (ha a társadalmi méretekkel és károsító hatással súlyozunk): a c b d e
társadalmi (ha világképi és identitás zavarral súlyozunk): b a c d e
egészségi (ha normális fogyasztókkal állunk szemben és nem súlyozunk tsdlmi méretekkel): e d b a b c
egészségi, (ha az agytevékenység szempontjából nézzük, normál fogyasztás esetén): e d b c a

Gyerekek jöhetnek az anyázások! De csak finoman, tudod én se szídtam eddig senkinek a rfelmenõit.
fotel
társadalmi és egészségi