131
Hálózati megosztás
-
Robertoo85 #131 http://hogyan.org/fajl-es-nyomtatomegosztas-7-es-xp-kozott -
Norby86 #130 Bocs még az lemaradt hogy minkét gép hálózati kábelen csatlakozik a routerhez. -
Norby86 #129 Sziasztok!
Vettünk egy vezeték nélküli TP-LINK routert és szeretném megosztani a lakásban a fájlokat a gépek között. Egyik gépen xp másikon windows 7 van. Hogyan tudom megosztani a két gép között a mappákat? Próbálgatok hálózati kapcsolatoknál, de nem lát semmit. :( -
Keresztapa81 #128 Köszönöm a segítséget. Még 1 kérdés... A haverom total commanderrel hogy tudja megtalálni a mappát amit megosztottam? -
#127 Hi. Mappa -> tulajdonsagok -> megosztas:
-
Keresztapa81 #126 Hali mindenkinek!
Segítségre lenne szükségem...Van 2 winyóm és az 1iket vagy annak egy mappáját szeretném megosztani,hogy a haverom át tudja tölteni magának ami kell... total commanderrel ez lehetséges???? Vagy milyen progi kell? -
kisviku #125 A lényeg, hogy a kapcsolatoknál ugyanazon protokollok és megosztások legyenek.További követelmény, hogy egy azon munkacsoporton belül legyenek a gépek (workgoup), mert különben nem látják egymást.
Van router közte?Mert azzal egyszerűbb.
-
Eftörsokk #124 üdv
össze lehet kötni 2 gépet lan háloval úgy,hogy közben mind2 gép külön-külön csatlakozik a netre is? -
#123 Pingelni is tudjuk a két gépet de nem látjuk egymást. -
#122 Hi all kéne seggítség!
Tesóm barátja elhozta a laptopját és nem és nem tudjuk összehozmi a gépemmel a lan-t.
A köv a helyzet hálókábel bedug.
Elkezdi bigyózni a kis jel a jobb alsó sarokba és azt írha hogy a kapcsolat korlátozott vagy nem lehetséges.
A két ping nem egyezik ha ez számít.
Aztán próbáltunk csinálni közvetlen hálózatot és neki nincs az a beállítás ami kéne.
PLs segítsetek. -
#121 az a gondom, gogy van itthon 2 gép.
sikerült mind a kettőn beállítani a nete:
1. gép -> 2 kártya: elsőbe net, második megy a wifis routerbe, onnan megy a másik gépre.
mind a kettőn negy a net, DE itt jön a bibi
az 1. gépen nem tudok FTP-re fellépni semmijen progival :S
a torrentezés megy
mi lehet a gond??
-
#120 @nyád:D -
#119 hát kula :D szoltam a többieknek h még véletlenül se segitsenek neked :) -
#118 sziasztok! kérdésem az lenne h routeren keresztűl hogyan kell összekötni 2 gépet amin win xp van? mert én próbálkoztam ezzel a hálózati varázslóval de a hálózati helyeknél nem lát semmit:(
smc routerem van amúgy ha ez számít vmit:D -
homeless #117 Kell egy kersztkábel, ha megvan akkor összekötöd vele a 2 gépet.
Beállítás:
2 hálókárytás gép:
A helyi hálós hálókártya:
ip cím: 192.168.0.1
maszk: 255.255.255.0
Átjáró nem muszáj de megadhatod saját magát(192.168.0.1)
Ezután kijelölöd azt a hálókártyát, amit most beállítottál és az internetkapcsolatod ikonját és csinálsz egy bridget(híd) közöttük.
Másik gép:
ip cím: 192.168.0.2
maszk: 255.255.255.0
átjáró: 192.168.0.1
Feltételezem, hogy mindkét gépen windows xp van. -
zuza #116 hali!Routerrel hogyan lehet hálozatot megosztani?(Thomson speedtouch) -
dalks #115 hello
wan 2 gépem az elsöben 2 hálózati kari az egyik az alaplapban a másik PCI azon fut a net. A másik gépben 1 hálózati kari az alaplapon. A kérdés pedig lehetséges e, ha összekötöm a két gépet a másikon is fog menni a net és ha igen akkor hogyan állítsam be, big thx -
#114 Heló! Van egy dlink router egy asztali gép egy notebook! Az asztali gépbe wifin érkezik a net és azt szeretném h egy utp kábelen megosztom a netet és a kábelen menjen a routerbe ami wifin dobja a jelet a notebooknak tovább...ez igy megoldható? Ha igen hogyan?
Mind2 gépnen xp van és lehet h egy másik notebook is bekapcsolódna! Sza erre kéne nekem megoldás -
Aspyrin #113 Köszi, a probléma megoldva. -
HITMorpheus #112 Azt nem mondtad, hogy mi lenne a 3. helyen. Mert tudtommal csak ez a 2 netkapcsolat van, ami általános.
de amúgy: Vezérlőpult->Hálózati kapcsolatok->új kapcsolat létrehozása
De azt ne várd, hogy magától kitalálja, hogy te most milyen tipusú szolgáltatást használsz, valamelyiket mindig alapértelmezetté kell tenni. -
Aspyrin #111 A következő dologban kérném a szakik segítségét: adott egy laptop, amire szeretnénk megoldani, hogy három, egymástól teljesen független internet kapcsolatot kezeljen. Vagyis ha az egyik helyszínen lenne akkor pl. adsl netet használna, a másikon pl. kábelnetet stb. Hogyan oldható meg egy gépen mindez? -
vilagosszikla #110 Nagyon szépen köszönöm a választ -
HITMorpheus #109 #107 elképzelhető, hogy utánna tudnak nézni, de függetlenül ettől vállald a felelősséget a tetteidért
#108 Nincsenek csapdái ennek a megoldásnak, ugyanis nem valószinü, hogy kivitelezhető. Vegyél egy Routert, ha ügyes vagy, már használtan is tudsz venni megbízhatót néhány ezer forintért. -
vilagosszikla #108 Szeretném kérdezni kábelnettem van. A modemen két ki vezetés van,ónét szeretnék két gépet működtetni,egyik ki vezetés usb. Ki vezetésre szeretném kapcsolni . Másik gépet pedig a háló kártyára.Ez így működik-e? Vagy milyen csapdák vannak e megoldásnak?
-
bodzamaci #107 Sziasztok!
Lehet hogy nagy hülyeség amit kérdezek, de azért megkérdezem. Az a helyzet hogy én meg néhány osztálytársam suliban az iskolai szerverre írkáltunk az egyik gyerek mappájába számunkra vicces dolgokat, amit ez a gyerek nem vett valami jól, és bepanaszolt minket a tanárnál, mire mi az összes üzenetet kitöröltük. Az lenne a kérdésem hogy a rendszergazda vissza tudja valahogy nézni hogy melyik gépről írogattuk mi ezeket a szerverre? -
HITMorpheus #106 Futtasd le úgy a hálózat beállítása varázslót, hogy Vállalati hálózathoz akarsz kapcsolódni, és akkor jelszóval tudsz csak belépni a másik gépbe. -
#105 lenne egy óriási kérdésem, válaszoljatok légyszi!
Van itthon 3 gép, de egyiket se tudom összekötni a másikkal, pedig egyenes kábellel csatlakoznak netre, ezért vettem patch kábelt! az elején működött a dolog, de most sose tudnak csatlakozni, windowsok reinstall, de semmi! alapban miket kell csinálni hogy működjenek?? csak másolni szeretnék, de semmi, nem csatlakozik, mit kell és hogy beállítani??? -
atkaq #104 Nekem az a gondom hogy szeretnék megosztani egy mappát a hálózaton.A hálózaton 4 gép van fent de én azt szeretném ha csak a saját illetve egy választott gépről tudnám elérni ezt a mappát vagy esetleg ha jelszóval lenne védve az is megfelelne hogy csak én tudjak hozzáférni. -
#103 Ezt mostmár megoldottam, de lenne mégegy kérdésem. Azt hogyan tudom megoldani, hogy a routerre kötött PC és Laptop lássa egymás megosztását és nyomtatóját, de internetről ne lehessen ezt elérni? Mert amikor be akarom álíltani a WIndows varázslójában, hogy routeren van és megosztom a fájlokat és nyomtatókat akkor mindig szól, hogy akkor azt a netről akárki elérheti. -
#102 Nekem csak egy kérdésem lenne. Wettem egy BELKIN wirless routert és rákapcsoltam a gépemet kábellel és egy laptopot vezeték nélkül. Működik minden net, fájlmegosztás, cask az lenne a problémám, hogy nem tudom hogyan lehet levédeni, hogy ne tudjon akárki rákapcsolódni. Ezt hogy lehetne megoldani? -
314tyu #101 Sziasztok!
Kövi problémám adódott: van egy routeres hálózatmegosztásom két gépre. UPC ADSL. elég sűrűn fordul elő az a szitu hogy a nagy netezés közben eccercsak eltűnik az internetkapcsolat. ilyenkor ping-elni szoktam attól néha észhez tér de nem minden esetben. hol lehet a hiba? usrobotics 8001-es a router. Thx -
#100 Ne a teljes C-re engedélyezd a megosztást, csak könyvtárakra. -
#99 Sziasztok! az lenne a próblémám, hogy van itthon egy tvnetwork-ös lannet előfizetésem, amit szeretnék megosztani egy SMCWBR14-G2-es routeren keresztül a laptopommal..Na most a próbléma az, hogy a laptop ugyan érzékeli a hálózat nélküli kapcsolatot, és csatlakozni is tudok rá, de hiába, mert ettől függetlenül nincs net rajta..a routert elméletileg konfigoltam..és már a router kezelői felületére is tudoka laptopról kapcsolódni, de semmi egyéb...Kipróbáltam a routert egy normal adsl-es kapcsolat megosztása sikerült vele, most mindent ugyan ugy csináltam, mégsem műxik a dolog..Ha vkinek volt már hasonló problémája, vagy esetleg tudja, hogy mi a különbség adsl és lannet között, az legyen szíves segítsen..Köszi
ui.: mindkét gépen XP SP 2 megy...a pc-n prof, a laptopon home edition..leírtam minden szükséges adatot?
előre is köszi a segítséget! -
#98 szal megoldhatatlan? -
#97 hi
lenne egy kérdésem!
van egy hálozatunk 3 géppel,és az én gépemen a C vinyo is látható a hálozaton,mert a megosztás és biztonságban engedélyezve van!
Abban kéne tőletek egy kis segitség,hogy ezen a megosztott c meghajtón hogy lehetne egy mappát ugy "beállitani",hogy a megosztott c-n ne látszodjon ez a mappa!
Az lenne az eggyik megoldás,ha simán nem lenne látható ez a vinyó,és vele eggyüt ez a mappa se!
De én szeretném,ha meg lenne osztva a c,csak azt nem,hogy vele eggyüt az eggyik mappám is!
Elrejteni el lehet a mappát,és én is csak ugy látom,ha a w.commanderbe a beállitásokba bekapcsolom,hogy látszodjanak a rejtett mappák,és fájlok!
ilyenkor a rejtett cuccokat egy piros felkiáltó jellel jelöli a wcommander!
De ezt mások is bekapcsolhatják,hogy látszodjanak a rejtett dokumentumok!
Vagy nem? -
#96 hali
Abba kéne segítség hogy van itt 3 gép
swichen keresztül meg van osztva a net, és nekik is van net, a lényeg hogy egymásnál való másolásnál a 2 gépen lehet másolni de az enyémről nem sőt még be se tudok lépni a többi géphez mert azt írja hogy "hely nem elérhető, lehet hogy nincs jogosultsága a hálózati erőforrás használatához"
-
Tiberius B #95 ha a felállás DSL modem-régi router-új router-gép
és az új router kifele dinamikus IP-címekkel dolgozik, és a gép is, és minden más is működik, akkor tehát működnie kéne?
Egy másik kérdés, nem sürgős: ha van egy külső winyó 2 USB és egy Ethernet csatlakozóval, akkor rá lehet kötni két gépre? És így megosztani "realtime"?
mer, mint értesültem monitorban már van ilyen -
Tiberius B #94 hát akkor minden reményt a cég emberiebe fektetek, mert ez vmiért nem sikerül nekem -
izb #93 ha normálisan elérted és beállítottad a routert,akkor a belső hálónak mennie kéne. -
Tiberius B #92 A Wireless nem is lenne túl nagy probléma, de még ha csak sima LAN-ban használnám akkor se, vagy ha már be van kapcsolva az antenna az is baj.
Tehát, ha sima LAN-ként használnám a másik routeren keresztül, inaktív antenával, akkor elvileg működnie kéne?