131
Hálózati megosztás
  • zoral1000
    van egy edimax br 6104k routerem megy a net meg minden 2 géppel csak az a baj hogy valamiért nem tudom countinous-ba csatlakozni csak manuálba ez miért lehet
  • izb
    a másikon be van állítva.
    Ha a wirellesen nincs beállítva hogy milyen user és passon keresztül csatlakozhat fel a szerverre,akkor nincs net..
  • Tiberius B
    Ha a másik, működő Routeren keresztül csatlakozik, akkor is?
    Ha nem, akkor ezt is a cégnél fogják megoldani, mer halvány lila gőzöm sincs, merre van az a bizonyos szerződés. Azért kösz a segítséget.
  • izb
    Állítsd be a passt és a usert,amit a szolgáltató kiosztott az ADSL szerződés mellé.
    Valszeg nincs beírva,igy nem is fog menni a net.
  • Tiberius B
    Lenne egy számomra nagyon idegesítő problémám. Ha van egy DSL modem, rajta egy sima Router, ez így működik is minden felkötött gépnél (megcsinálták anyukám irodájában). Na de most van egy új (Wireless-es) Router (is), bármivel is próbálkozom, mindenféle hálózatbeállítással, fix/dinamikus IP-címekkel.........a net egyszerűen nem akar bejönni azon keresztül egyik gépen se, pedig a router kommunikál kifele is, befele is. Most teljesen elhagyott minden remény, az előbb már be se jött a router "beállítóoldala" (nemtom hogy híjják)
    Nagyon jó lenne, ha vki tudna segíteni, mer egyhamar nem érjük el a céges emberkéket. Előre is nagyon köszi.
  • DarkSly
    OK, közben sikerült. Köszi a helpet.
  • DarkSly
    És hol lehet beállítani az IP-címet?
  • izb
    Nézd meg mindkét gépen,hogy milyen IP cím van beállítva a hálózati kártyánál.
    Lehet minkettőnek ugyanazt akarja lehívni,és ezért nem tud IP címeket kiosztani.
    Állítsd be kézzel az IP címeket.Az egyik legyen 192.168.1.1 a másik meg 192.168.1.2.
    De ha eddig ment,akkor a switch is elszálhatott.
  • DarkSly
    Sziasztok!

Egy számomra elég komoly problémával fordulok hozzátok.
    A probléma elég 1szerűen hangzik: Össze van kötve nálunk két gép, méghozzá úgy, hogy egy switchbe dugtuk bele a modem és a két gép patchkábelét. A hálózat tehát úgy van megoldva, és az lenne a célja hogy a gépek külön-külön fel tudjanak csatlakozni a netre egy modemmel. Egymást nem látják de ez nem is lényeges. Ez így sokáig ment is, csakhogy egyszercsak a tálcán a jobb alsó sarokban kiírt egy ikont, hogy Nincs hálózat vagy korlátozott. Nem tudom mit csináljak vele, nem megy így egyik gépen se a net. Próbálkoztam hálózat javításával, de nem tudott új IP-címet létrehozni. A Hálózati beállításoknál 1ébként mind a két gépen csak egy helyi hálózati ikon van. Mi lehet a gond???
    Nagyon sürgős lenne hogy valaki válaszoljon!
    Előre is köszi
    Üdv
  • RelakS
    Hali!

Megosztottam a netet a lejjebb lévők szerint, csak azóta az xp-ből sp2-es lett. Namost a megosztott kapcsolaton lévő gépről el tudom érni az sg-t. Pont. Sem index.hu, se levelezés, se semmi. Mi a franc ez?! :D
  • RelakSfromhome
    oks, htx
  • [Jakuza]
    Nem en az angolt hasznalom, aminek te leirtad a nevet az a magyar valtozat.
  • RelakSfromhome
    Ja, és neked is nd98hust.exe a telepítő?
  • RelakSfromhome
    Akkor jó! Már azthittem, valami átb@szás. Igaz, 7.13 a dátuma, de nembajö :)
  • [Jakuza]
    Hat kozel nem akkora mint a NAV.
    Az en 2.0as valtozatom telepitoje 6Mb.
  • RelakSfromhome
    őőő... ez mekkora cucc?
  • [Jakuza]
    Igen.
    Az uj ami tegnap jelent meg NOD32rol viszont meg nem sokat tudok, mert meg nem kerult a kezembe.
    De itt egy kis leiras az ujrol.

"A mai naptól letölthető a NOD32 Antivirus System Windows 95/98/Me illetve NT/2000/XP/2003 platformokhoz készült, 2.12.1-es verziószámú változata, mely számos technikai újítást tartalmaz. Az egyik fontos ilyen újítás a Windows XP Service Pack 2 javítócsomaggal való teljes együttműködés, a többi kompatibilis antivírus programhoz hasonlóan a Windows Security Centeren keresztül is ellenőrizhetjük a vírusirtó állapotát.
    További újdonság, hogy a NOD32 Vezérlő központjában az eddig megszokott modulok mellett egy új, DMON (Document Monitor) nevű kereső is megtalálható, mely a Microsoft Office programcsalád 2000-es és újabb változatait valamint az Internet Explorer 5.0 illetve későbbi változatait védi.Az új DMON modul a Microsoft Antivirus API-n keresztül az Office dokumentumokat még megnyitásuk előtt ellenőrzi, valamint megvizsgálja az Internet Explorer által automatikusan letöltendő kódokat, így az ActiveX vezérlőket is. Ez az újítás a memóriarezidens fájlvédelmet egészíti ki, ezért még biztonságosabbá teszi a vírusirtót.

Lényeges újítást tartalmaz az AMON (Antivirus Monitor) névre keresztelt memóriarezidens fájlvédelmi modul is. A NOD32 fejlesztőinek sikerült a levelezésvédelmi modulban debütált, "kiterjesztett heursztikus kereső" bonyolult és időigényes algoritmusát oly módon integrálniuk a memóriarezidens fájlvédelmi modulba, hogy a jelentős biztonsági többlettel járó megoldás nem eredményez érezhető sebességcsökkenést, így a NOD32 továbbra is az egyik leggyorsabb víruskereső maradhat a piacon.

A most már az AMON modulban is megtalálható kiterjesztett heurisztikus keresőmotor (AH, Advanced Heuristics) lényegében egy emulált, virtuális számítógép, mely nem csupán az utasítások egymás utáni sorrendje, hanem az utasítássorozatok végeredménye alapján analizálja a kódot. A NOD32 a kiterjesztett heurisztikus keresőmotor segítségével a mai férgek közel 90 százalékát képes felismerni vírusadatbázis nélkül is, így például a komoly fertőzést okozó Zafi féreg A és B változatait is.

A fejlesztők az AMON mellet az IMON (Internet Monitor) víruskeresőt is átdolgozták, a modul immár nem csak az e-maileket vizsgálja POP3 proxyja segítségével, hanem a HTTP forgalmat is szűri, ami különlegességnek számít egy kliens oldali anti-vírus terméknél. A már említett DMON és a HTTP-szűrést is végző IMON modul segítségével tehát lényegesen biztonságosabbá válik az Internet Explorerrel való böngészés.

A NOD32 licenccel rendelkező felhasználók térítésmentesen juthatnak hozzá az új programváltozathoz, továbbá a megfelelően konfigurált NOD32 kliensek automatikusan végzik saját maguk frissítését az interneten keresztül."
  • RelakSfromhome
    A NAV is el szokott szórakoztatni ilyennel... Az olyan cuccokat is kiszűri, ami esetleg a tűzfalon átcsusszanna?
  • [Jakuza]
    Felejtsd mar el RelakS a Navot. :P
    Tedd fel inkabb a NOD32-t. ezerszer gyorsabb gyakorlatilag eszre se veszed, hogy mukodik, raadasul a IMON nevu Internet Monitor resze alapbol ertesit a netoldalrol bejovo altala felismert kartevokrol.
  • RelakSfromhome
    Hogy a ménkű csapna bele. Most már megy a cucc, de a gondom most meg az, hogy a szerveren lévő zonealarm meg nav megvédi-e a klienst a netes és levelezős kártevőktől? Csak mert ha igen (elvileg ez za-ra igen), akkor ezeket kikapcsolom a gépen, mert beledöglik mire elindulnak.
  • Laalee
    ha már kiszenvedted magad az xp-s netsharingel, itt az ideje hogy feltegyél egy rendes erre való programot :D

pl winproxy winroute
  • RelakS
    Kezd elegem lenni. Az a gép, amit használok, látja a netet is, meg a másik gépet is. A másik gép meg csak a netes gépet látja, de ha megszakadok sem megy ki a netre. A legtöbb az a nem találja a keresőlapot hibaüzi volt. Szvsz ki fogom szedni az átjárókat, aztán ha az sem jön be, merényletet követek el: 98 helyett feltúrom az xp-t (mégegyszer: 266 celeron L2 cache=0kB, 128 MB ram)
  • nemcsakfeel
    Húha. Az az igazság hogy életemben nem használtam az XP csodálatos varázslóját ilyen hálózati baromságra..
    Kérdezd meg a Win XP topikban!!!
    A két gép látja egymást lanról? Vinyómegosztás, winpopup// net send , stb..
  • RelakSfromhome
    Mindent úgyhagytam, ahogy xp telepítője megsinálta 98 alkatt. Utána azt is megcsináltam, amit mondtál. a LAN alapból trusted-re van állítva. ZA mindkét gépen van, meg is mondtam nekije, ki a megosztó, és ki oszt meg.

De már habzik a szám :(
  • nemcsakfeel
    Wake Up Lan / Wake On Lan (( event ))
  • nemcsakfeel
    tisztázzuk a helyzetet : XP -s géppel osztod meg a netet, amiben 2 integrált LAN van. Másik gépen egy hálókártya van. LAN működik, netmegosztás pedig nem?
    ZoneAlarm a te XP-den van csak, a LAN zónáját levetted trusted-re internetről, Win98 ban beállítottad alapértelmezett átjárónak az XP s gép LANos IP címét.
    ??
  • RelakSfromhome
    Ezt nem hiszem el!!!

van két gépem. Egyiknek van két integrált hálókártyája, másiknak egy pci-os. Az integrált mindent tud amit kell (erről írok), a pcios viszont csak ezt a gépet látja, a netet nem...

Zone alarm-nak már megadtam, hogyaszongya ez megosztja a netet, a másik megosztotton van, de semmi...
    Hogyan is kéne? hol mit kéne beállítani?
    A pci-os gépen egy win98se van, hálót a winxp cd-jével csináltam. xp-t nem rakok rá, mert cerka 266 a szerencsétlen :( Rakjam vissza a milleniumot???
  • Fam
    támogatnia kell a hálókártyának, és biosban be kell állítani, hogy power on by (alap button only) lan, többet nem tudok, még soha nem próbáltam
  • Imremagdi
    tudja vki a freewebes ingyen internet dns cimeit ?Fontos lenne !!!!!!
  • RelakS
    Nya, ugyan mán szétszedtem, de kb így ment:
    Mindkét gépen aszontam, hogy automatikus minden ip.
    Ekkor mindkettő fel tudott mászni a netre
    Winxp az egyik gép, WinME a másik, ezen a Winxp cd-jéről beröfiztem egy hálózattelepítést
    Aszontam mindkettőnek, hogy munkacsoport legyen ASDF, plusz adtam mindkettőnek egyedi nevet, megjegyzést.
    A ZoneAlarm-ban, mikor kapcsolódni akartam hozzá, feljött egy üzi, hogy innen-és-innen meggátolt valamit. Jobbkatt, trusted zone
    Ezután ugyan megihattam volna egy kávét, mire bekapcs után a két gép látja egymás megosztott fájljait, de pl ut-zni azonnal tudtam rajtuk.

Win98se is van az xp-s gépen, azon is alkalmaztam az xp-s cd-t, és semmit nem kötekedett, pedig nem volt xp a közelben :DDD
  • barret
    és mijjen win-ed van? be tudod állitani a hálózatot? én 98 se-n nem tudtam,xp-n meg nem is próbálom meg,abban a gépben 1.7-es quantum van...
  • RelakS
    Már van, 7végén toltam is az ut2k3-mat :DDDD
  • RelakSfromhome
    Remélem, holnap délelőtt jön szerelni az arc, mert ha nem, akkor morcoss leszek!!!!!
  • RelakSfromhome
    Ma jöttek VOLNA szerelni, de a pofa aszongya, hogy a kábeltévé csatornakiosztásának átállítgatása miatt úgy el van havazva, hogy nem tudott... Szombatra várom, bár még vissza fog hívni. Ha a hétvégén nem jönnek, hétfőn még 1 telefon, majd fogyasztóvédelmi akármihez fordulok!
    Mindenesetre a V-netemmel is gázok voltak az elején :(((
  • barret
    hogy állsz kábelmodem téren?van már?
  • Imremagdi
    tudja vki a freewebes ingyen internet dns cimeit ?
  • pedestrian
    ok kösz. elolvasom.
  • RelakSfromhome
    Keress vissza 50-70 hozzászólást, Gerry frankón kivesézi nekem a problémádat!
  • pedestrian
    szal nem tudtok valamit mondani?
  • pedestrian
    sziasztok.
    Elég láma vagyok ebben a témában, de hogyan hozhatok létre egy hálózatot 2 számítógépből.Mindegyikben van LAN kártya,driverek rendben, crossover kábellel összekötve.XP prof mindegyik gépen. Ha kábelek be vannak dugva, XP írja, hogy kábel csatlakoztatva van. Hol kell beállítani IP-t és miegyebet, hogy valójában használni is tudjam őket hálózatban? Thnks