16311
  • ibronk
    paralell steer v2.0: ha jól értettem az angol leírást akkor ez a kormányforditással arányos kerékösszetartást állítja. Természetesen csak az első kerekre érvényés. Valami Ackermann effektel hozták összefuggésbe, ami a kanyar iránya szerinti belső kereket jobban beforditja mert az kisebb iven kanyarodik mint a külső. Ezt eredményezni a paralell steering 0-ra állitása. Ez csak kis sebeséggü éles kanyarokban segít, pl. beparkolás, és mivel mi ilyeneket nem csinálunk erre nincs szükség. Igy versenyautónak a legjobb a paralell steering 1-re állítása.
  • ibronk
    paralell steer: ha jól értette az angol leírás akkor ez a kormányforditással arányos kerékösszetartást állitja. Természetesen csak az első kerekre érvényés. Valami Ackermann effeket hozták összefuggésbe, ami a kanyar iránya szerinti belső kereket jobban beforditja hogy kisebb iven kanyarodik mint a külső. Ezt eredményezni a paralell steering 0-ra állitása. Ez csak kis sebeséggü éles kanyarokban segít, pl. beparkolás, és mivel mi ilyeneket nem csinálunk erre nincs szükség. Igy versenyautónak a legjobb a paralell steering 1-re állítása.
  • ibronk
    Hát igen, nem lenne rossz a 30 kör. Igy hogy már van valamekkora motor sérülés oda kell figyelni mit csinál az ember, már csak gumikopás és benzin kéne, ja meg eső :DDD
    Szal 30 kör rulla, de lehetne 40 is nem? ;)
  • Kf1Robi
    Kicsit gaz, hogy ekkorak a kulonbsegek, de ehhez a setupkesziteshez nem igazan tudom, hogy mi kell, de elsosorban szerintem ido. Nemreg allt elo az a rohejes helyzet, hogy miutan ez egyik setupomat, heteken at "tokeletesitgettem" kiprobaltam amibol kiindultam, es ra kellet jonnom, hogy vegig csak rontottam rajta :).

Szoval, regebben felvetodott a setuppublikalas temaja, az valoszinuleg nem megoldhato, de legalabb olyan segitseget kene nyujtani egymasnak, hogy osszegezve legyen, pl. a "paralell steer" mit jelent es mi a hatasa, vagy mas, dolgok, mint futomu, gumik, realisztikusan reagalnak a valtoztatasokra, vagy sem, stb. Egyszoval v.mi olyan, mint az Andre oldalan, csak folyamatosan frissitve...
  • Kf1Robi
    :) en is, de az elol haladokkal szamolva :)
  • Kf1Robi
    tudom 1:37-nel sokan sokkal gyorsabbak, de idealis esetben a versenyhelyzetben nincs sok lehetoseg korrekordot futni. :)
  • Kf1Robi
    A 30 szerintem is jol hangzik. Pont 99km, es kb. 1:37-es atlaggal számolva 48-49 perc. Ez mar eleg hosszu ido ahhoz, hogy taktikazni is lehessen.
  • [Walaki]D`Lair
    Király! Addígra 1-2 elváltás és a motorna annyi :DDD És pont ezért lenne jó!

Szerintem tökéletes a 30 kör vagy több...
  • ÁjjLe BoBBi
    szerintem 30kör legyen a minimum:) ettől csak feljebb kérnék még szavazatokat :PP
  • FREAK
    na asszem rájöttem a tökéletes szabályrendszerre :DDDDDDDDD
  • FREAK
    annyi biztos, hogy az új bajnokságban nem lesz több forduló versenyenként, vagyis csak időmérő és rögtön utána egy futam, szóval hosszabb lesz mindenképpen

mit szólnátok 30 körhöz??
  • [Walaki]D`Lair
  • Kacsa_
  • [Walaki]D`Lair
  • Kacsa_
    Én is szivesen mennék egy 40 körös futamot, csak én rallyn.
  • [Walaki]D`Lair
    Miért? Én pl. nagyon szívesen futnék 35-40 kört is...aki meg leszakad, azt...vegyük úgy mintha lerobbant volna a kocsija és kész :DDDDDD
  • Marki..
    rövis=rövid
  • Marki..
    1x sikerült, kár hogy olyan rövis volt :D
  • FREAK
    többnek egyelőre nincs értelme.....
  • [Walaki]D`Lair
    hááát...ha mi nem 15 köröket futnánk...
  • FREAK
    kár, hogy még egyszer sem sikerült egy full versenyt futnod, de remélem, leszel még, és végigcsinálod

mi már néha izomgörcsöket kapunk a végére, sanzik 2x ki is szállt, egyszer meg majdnem rosszul lett, annyira kimerült idegileg :DD pedig nyerhetett volna :D
  • [Walaki]D`Lair
    Ehehehehhe...kedvenc időtöltésem a téli rollerezés mellett :PPPP
  • Marki..
    Nagy ambícióim persze nincsenek Nascarban, végül is csak azért szálltam be, mert érdekesnek tartom, hogy szinte mindig más pályákon megyünk, amiket egyáltalán nem, vagy alig ismerek, és egyfajta kihívást jelent, a pályát rövid idő alatt megismerni, még ha csak mondjuk 2 kanyarból áll is. Másfelől nem ismerem magát a Nascart annyira és szeretnék a versenyeken keresztül jobban belátást nyerni, hogy milyen is belülről egy Nascar verseny valójában(sokan leírják, hogy könnyű, meg hogy a Nascar versenyzők nem olyan jók, de ez nem igaz, ez is kiélezett versenyzésről meg persze nagy taktikai harcról szól), mindenkinek ajánlani tudom csak.
  • Marki..
    Nem, csak mostanában későn érek haza és általában fáradt vagyok, másnap meg korán kelek. Pénteken akartunk menni, de akkor meg nem volt, vagy nem tudom miért maradt el. LFS-re is alig jut most időm.
  • FREAK
    csak érdekelne, ennyi volt a Ferrari nascaros szereplése? :D
  • Marki..
    Bár régen tesómnak volt egy elsőkerékmeghajtású bicaja, akkor még nem értettem mi az a nagy alulkormányozottság benne :)
  • Marki..
    És középen van a motor :D
  • Marki..
    Jah, a bicikli az hátsókerekes :DDD
  • CSOCSO
    azt nyomtam:) nagyon komoooooly! bár nem ma... hanem vagy 4éve:)
  • ibronk
    Biciklizzetek sima gumival tükörsima jégen mindahányan!
  • CSOCSO
    szolja ha forgalmizol..aznap nem megyek ucára:)
  • Marki..
    Ha belegondoltok jég és jég között is elég jelentős különbségek lehetnek, nemhogy aszfalt és jég között. Ott van pl. a Curling, ahol nem véletlenül sikálják a jeget a csúsztató játékos vezényszavára, hanem mert rendkívül befolyásolja a korong útját, hogy milyen felületten csúszik. És nem csak a tapadásról beszélek itt. Közel sem lassított felvétele egy jégen való autózás az aszfalton autózásnak. Egy csomó dolog befolyásolja az autó mozgását haladás közben, nem lehet annyira leegyszerűsíteni. Pl. ha havon mész és blokkonak az első kerekek, nem biztos hogy ABS-es kocsival előbb megállsz, mint ABS felszereltség nélkülivel. A gumik ha blokkolnak, tolják maguk előtt a havat, ami mint ellenható erő lép fel és növeli a lassulást. Persze ez LFS-ben még nincs megvalósítva, de remélem előbb utóbb be lesz építve ez is. Ott volt pl. a Terep2 az INSANE elődje, biztos emlékeztek rá. Ott asszem különböző talajdarabokhoz más-más tapadás tartozott és elég élethűnek, érezhetőnek tűnt a fizikája. Amit nem tartalmazott az többek között a gumik dinamikus fizikája volt, ami LFS-ben már létezik. Szerintem aki autó szimulátor elkészítésére adja a fejét manapság, annak ebbe az irányba kell elmennie, ahogy Westék is mondják, a részletekben van a lényeg. Lehet egy egyszerű fizikával felvértezett szim is élethű közeli, nem azt mondom, de ha egy jó részletes fizikával megáldott szimmel kerül szembe, akkor bizony alább marad, legalábbis nálam. Persze a részletes fizika hátulütője éppen a részletességében rejlhet, mert ki tudja mennyire pontosak a a részletességet leíró definíciók, formulák, sok a hibalehetőség. És nem szabad elfelejteni, hogy továbbra is egyszerűsítésekkel kell élni, mert a mai számítogépek sebessége még nem teszik lehetővé, hogy atomi szintre lebontva történjen a fizika kiszámítása, és erre jelenleg nincs is szükség. Elég, ha bizonyos alkatrészegyütteseket veszünk és azokat mint egy kimenet-bement un. fekete dobozt vesszük, azért ez a neve, mert csak azt látod ami bemegy és kijön, a bemenet és a kimenet közötti kapcsolatot egy relative eszerűsített képlet, vagy képletek írják le.
    Tényleg mi van a beígért giroszkópikus hatásokkal a kerekeknél, be van már építve LFS-be? Én még nem gyöződtem meg róla.
  • Jacek
    rosszfele mesz a kocsival:)
  • [Walaki]D`Lair
    =DDDDD
  • Nyiri
    Kezdo soforok lelkesedese, en is autovarsalasrol almodtam meg minden mostmeg neha a muszaly kocsibaulni mar rosszul vagyok :]

Idegesit hogy nem mehetek kedvemre hanem szabalyok szerint :)
  • [Walaki]D`Lair
    Sikerült a KRESZ vizsgám, úgyogy kezdhettek rettegni....

Már tervezem a 120db-es duda beszerelését a kocsiba...
  • CSOCSO
    ez igy igaz... tul instabil bár esküszöm egy sima ff miatt jobban megfogható az auto... tök cool.. jobb az auto de igy is képes megcsúszni.. de bill el kanyarbol nemok tövig nyomni a gázt mig kormánnyal simán..
  • CSOCSO
    SUPRA RULZ:Ú) az is hátsókerekes.van TT belőle.. de remélem nem ilyen nehéz vezetni mint ezt az lfs turbot_:)
  • CSOCSO
    arghh töltögethetem azt a rohadt main htm et ha a hülye swf et kéne felrakni még1szer...arghhhh
  • CSOCSO
    bocs nemtom kinek hogy kéne kinéznie..fehérre tettem mert a legtöbb embernek fehér kell..