16311
-
#12271 Fizika óra rulla:) -
Kacsa_ #12270 Na ma már megérte felkelnem..mennyi mindent tanultam -
#12269 pontosan, ugyanis a meghajtás csak addig érdekes, amíg épp tövig nyomod a gázt, a kanyarban gurulva teljesen mindegy, hogy első vagy hátsókerekes a verda
legalábbis az életben, mert a játékban sajnos sima gurulás közben is instabilabb a GT/Turbo -
#12268 uristen:)) -
#12267 Hmmm... Meg a gravitációt sem csökkentettem a tizedére, a lassított felvételen pedig a rugók is csak tized olyan sebességgel fognak összenyomódni.... -
[Walaki]D`Lair #12266 "namármost ez ugye hátsókerekes, és érdekes módon még a nedves aszfalton sem csúszott meg 100 körül a kanyarban"
erre mondtam, hogy ez az ideális :))) ezért kéne elméletben az XF GT-nek a jobbnak lenni a GTi-nél... -
#12265 még ez sem stimmel, ugyanis aszfalton TUDSZ korrigálni, míg jégen egy ugyanolyan megcsúszásnál már kevesebb esélyed van -
#12264 Jégen is tudok úgy menni, hogy ne kelljen korrigálni - rohadt lassan megyek. És aszfalton is tudok úgy menni, hogy korrigálni kelljen - rohadt gyorsan.
Ebben a súly dologban viszont lehet, hogy van valami, hiszen az autó súlya ugyanaz, miközben én a sebességemet a tizedére csökkentettem.... -
#12263 én eredetileg csak azt akartam mondani, hogy pl. múlt héten a haverom bemutatta mit tud az új bmw-je, és kicsit száguldoztunk itt a kertvárosban
namármost ez ugye hátsókerekes, és érdekes módon még a nedves aszfalton sem csúszott meg 100 körül a kanyarban, az LFS-ben pedig egy ilyennél már repülnél (erre írtam, hogy olyan, mintha aszfalt helyett jégen mennél) -
#12262 Kurvákról, csak rejtjelesen, mert lehallgatnak :DDDDDDDDDD -
[Walaki]D`Lair #12261 aha...Júniusban jön...T6-os és aranyfüst metál -
[Walaki]D`Lair #12260 baze....menjél bele 90-el ugyanabba a kanyarba jégen és aszfalton azt megtudod... -
#12259 "Ha azt mondjuk, hogy az aszfalt tízszer jobban tapad, akkor egy autó ha aszfalt pályán végigmegy, és azt tizedére lelassítva visszajátszuk, az ugyanaz lesz, mintha jégen menne"
Hát már hogy lenne ugyanaz??? Hisz az aszfalton tud egyenesen menni, a jégen meg folyamatosan korrigálnia kell!! Ha ugyanarról az autóról van szó, legalábbis. Ahhoz hogy a te állításod teljesüljön, az autó súlyának is másnak kell lennie, a motor is lényegesen gyengébb kell legyen, az áttétel is más, és még isten tudja mi.... Ne mondd már, hogy ugyanúgy mész aszfalton, mint jégen, csak lassabban.... -
#12258 TI MIRŐL BESZÉLTEK??????????????????????????? -
Kacsa_ #12257 Freak amikor majd meglessz a rally zsigám elmegyünk télet atókázni és kipróbáljuk az emszer gét ;)) -
Kacsa_ #12256 Próbáltam....
Gergő beszél jól... -
#12255 Felületesen olvasod, amit írok, vagy én nem értem, amit te írsz. Ezt írtam: "Van valami különbség az aszfalt és a jég között? Úgy értem azon kívül, hogy lényegesen kisebb a tapadás." Nem mondtam, hogy ugyanúgy tudsz lassítani és gyorsítani a jégen, csak azt, hogy egy változó kivételével minden ugyanaz lehet. Pl.: Ha azt mondjuk, hogy az aszfalt tízszer jobban tapad, akkor egy autó ha aszfalt pályán végigmegy, és azt tizedére lelassítva visszajátszuk, az ugyanaz lesz, mintha jégen menne.
-
#12254 Huh, de nem vágom, hogy miről beszélsz.... -
#12253 Most, hogy így belegondolok, lehet, hogy abban mégis más, hogy amikor már csúszik a gumi, akkor az aszfalt lényegesen jobban (arányaiban is) le tudja lassítani a csúszó gumit, így hamarabb tud újra tapadni. Vagyis lehet, hogy különböző az anyagok tapadási és súrlódási együtthatója, vagy valami ilyesmi. Biztos nagy hülyeség ez, amit mondtam fizikailag, de hátha Grétsy Úr csak a nyelvtanhoz ért.... -
#12252 "Szerintem nem viselkedne másogyan"
Próbálj meg csak 50-nél padlóféket nyomni aszfalton, majd jégen. Meg lennék lepve, ha ugyanott állnál meg. De ez a padlógázra is érvényes. -
#12251 "mi a különbség a jég és az aszfalt között"
Azon kívül, hogy az egyik tapad, a másik meg csúszik?? Még a hőmérséklet. De ezt most komolyan kérdezed?? Még gyalog is seggre lehet esni jégen séta közben, nem értem, hova akarsz kilyukadni... -
Kacsa_ #12250 Szerintem nem viselkedne másogyan..én se értem -
Kacsa_ #12249 XC90-et vesztek...pont azt beszéltük faterral amit az elöbb beszéltél. Nem hogy jobban megéri az az autó úgy ahogy van jóóó. -
#12248 Oké, de a kérdésem nem az volt, hogy miért rosszabb a hátsókerék a jégen. Hanem az, hogy mi a különbség a jég és az aszfalt között. Vagyis ugyanaz az autó miért viselkedne másképpen jégen, mint aszfalton. -
[Walaki]D`Lair #12247 Ez van...még mindíg jobban megéri egy XC90-et venni mint egy BMW X5-öt....(35milla) -
[Walaki]D`Lair #12246 Mivel a motor elöl van, ezért a meghajtott (hátsó) kerekek talajra nehezedő nyomása relative kicsi...namármost mivel a jég tapadása tizede az aszfaltnak ezért nem nehéz rájönni hogy miért szar a hátsókerékhajtás télen... -
Kacsa_ #12245 Ja csak az az egy 15 milla :DD -
[Walaki]D`Lair #12244 dehogy is...1-et.... -
Kacsa_ #12243 Sima jégen szerintem a legdöntőbb a súlyelosztás.
Én hóba szoktam csapatni (apu meg ne lássa) ott viszont a gumi az nagyon sokat nyom.
Gondolom ezeket elméletbe ti is tudjátok, de igazán csak akkor jön rá az ember ha megtapasztalja -
#12242 Hátsókerekest nem. De versenytempóban még soha nem vezettem valódi autót, elsőkerekest sem, úgyhogy erre felesleges építeni. Tényleg érdekelne, hogy mi az elméleti alapja annak, hogy a jég máshogy viselkedik, mint az aszfalt. Én komolyan úgy gondoltam - még mindig úgy gondolom, mégha ki is nevettél érte - hogy csak relatív különbség van a kettő között. -
#12240 mondjuk az sem alltime, csak akkor hajtja meg az elsőt, ha kipörögne a hátsó, de biztos hatásos :D -
[Walaki]D`Lair #12239 a következő meg aranyfüst lesz, azt meg kizárt hogy élethűen le tudom másolni :))) -
[Walaki]D`Lair #12238 ááh...a mienk zöld...sötét zöld...(gyári neve trópusi zöld metál...ilyen színváltós basz) -
[Walaki]D`Lair #12237 tééélllleg....még a NFS 1 -ben is volt! (az volt a kedvencem a Toyota Supra mellett) -
#12236 szerintem csinálj egy Volvo skint :D -
#12235 ja, Diablo pl. -
[Walaki]D`Lair #12234 ja...de AWD-s Volvo-t :)) az nem csúszott annyira :))) -
[Walaki]D`Lair #12233 és láttál már olyat? :PPPPPPPPPP
-
#12232 ?????????????????????????????????
Vezettél már jégen? :DDDDDDDDD -
#12231 szerintem a Mid-engine, 4WD
elméletileg :D