16311
  • tuero
    Oké, én indulni fogok a ligában addig, amíg élvezem a dolgot, és azok szerint a szabályok szerint, ahogy ez meg van határozva, nincs ezzel semmi baj.

Azzal, hogy elmondtam a véleményemet nem szart akartam kavarni, csak jelezni, hogy szerintem így kevésbé izgalmasak lesznek a versenyek, mint a tegnapi szabályokkal lennének.

Meg különben is azért fórum, hogy ilyen dolgokat beszéljünk meg, így legalább mindig bennmarad a topik az első 50 között :DDDD
  • FREAK
    csak annyit kérnék, hogy aki szeretne indulni, írjon egy mailt, hogy tudjuk, kb. hány ember lesz
  • FREAK
    a caster az a 20 forintos kérdés, nascar topikban is felvetődött :DD
  • Kf1Robi
    Ja de akkor legyen ez a mai szabalyzat fix, es nincs se kozkivanat, se utolagos modositas, majd legfeljebb a kovetkezo szezonra. :)

Mas: Az elozo bajnoksag resztvevoinek is kell ujra nevezni?

Megint mas: mit jelent pontosan, mi a szerepe, es mennyire reagal realisztikusan lfsben a:
    - Caster
    - Inclination
  • FREAK
    csak tudjátok ehhez az egész eszetlen szarakodáshoz már egyszerűen nincs hangulatom

aki versenyezni akar, az versenyezzen, de TÉT NINCS, és ennél komolyabban már nem érdemes rendszabályozni, fölösleges időpocsékolás

versenyezzetek, szórakozzatok jól, ennyi, aki többre vágyik, az ne ide jöjjön
  • FREAK
    természetesen akkor nem 3, hanem kb. 5 kör állna mindenki rendelkezésére, hogy az aznapi legjobbját megfussa

ez pl. tutira kiszűri a csítereket
  • FREAK
    ha megéri neki, hogy nem küzd az időmérő pontokért, akkor egyszer tegye meg

a másodiknál DQ

azt is megcsinálhatjuk, ami még anno a street rod-ban volt: mindenki fut egy jó kört, amilyen jót csak tud, és ha ennél versenyen 1.5 százalékkal jobbat fut, akkor büntetést kap (mivel az időmérőn elvileg a legjobbat kell futnia)
  • ibronk
    Ugynézem lassan kell nekünk is olyan nascaros drivers agreement
  • Kf1Robi
    igaz, de anelkul is ugyanugy vissza lehet elni vele. (szandekosan C bol indul mert ott nem fogjak zavarni es jo idot tud futni)
  • FREAK
    "az a nem reális, hogy különböző versenyek összideje után kapjon az ember pontot"

Az sem reális, hogy egy 20 fős mezőny 3 darabban versenyez, de ez van, amíg nem lesz jobb, így csináljuk.
  • FREAK
    jajistenem, közben változtak a szabályok, olvassátok már el rendesen!
  • FREAK
    ez is volt, de ez sem jó, mert ezzel vissza lehet élni....

példa:

utolsó verseny, X 2 ponttal van lemaradva Y-tól, és szándékosan a C-ből indul, mert ott tutira övé lesz a legjobb kör.....

• ibronk
    "Gondoljátok el, hogy pl. az A csoportban Marki és Norbi egymást gyilkolja 30 körön át, így körönként 1 mp-el lassabban mennek, mert egymást akadályozzák"
    Ilyennel ne számoljatok srácok
  • Palee
    Prezsi: az a nem reális, hogy különböző versenyek összideje után kapjon az ember pontot.
    Az nem verseny.
    A csoportokba kerülésről pedig az volt a javaslatom, hogy minden pályán az első verseny előtt legyen külön időmérő, így a csoportbesorolások, nem kavarodnak át más pályára.
    Semmi baja annak a koncepciónak, hogy csoportok legyenek,és hasonló tudásúak nyomuljanak egy helyen.
  • Kf1Robi
    Na meg a csoportonkenti 1.- 2. esetleg 3. helyezettnek is csusszanhatna 1-2 bonuszpont. nem?
  • Kf1Robi
    Jo de megiscsak kene valahogy jutalmazni, az egyes csoportokban elert eredmenyeket. Talan ugy, hogy nem a verseny leggyorsabb koreert, hanem a csoportonkenti leggyorsabb korert jar 2-3 pont. Ez sem jo? :)
  • Prezsi #12475
    Mindegyik megoldásnak van előnye/hátránya is, nehéz igazságot tenni. Ha az összidő számít annak az is a veszélye, ha például karambol történik egy felsőbb csoportban, emiatt ráadásul ezután még a kocsi is lassul, oda az A csoportos esélye a végső győzelemre. Itt viszont figyelembe méltó az a tény is, hogy mi történne abban az esetben, ha lehetőség lenne arra, hogy az egész mezőny egyszerre induljon? Mert ebben az esetben valószínű, hogy a póruljárt versenyzőket úgyis megelőznék a hátulról érkezők. Ha viszont nem számít az összidő, akkor már az edzések után kialakul a várható sorrend, és a lassabbaknak esélye sem lesz előrébb kerülni.
  • FREAK
    nem értem a kérdést
  • FREAK
    nem jó, illetve max a győztes kaphatna 2-3 pontot

ugyanis ha a B1 többet kap, mint az A5, az gáz, és akkor tényleg nem éri meg bejutni az A csoportba
  • Kacsa_
    Ams ne add fel!!!

Nem kell véletlenül valakinek 1 db Dexa Jostick?
  • Kf1Robi
    Bar valahogy ossze lehetne ugy hozni a pontozast, hogyha v.ki az A-t megnyerte, de ido alapjan a B1 a gyoztes, akkor a csoportpontok ugy egyenlitenek ki, hogy kozel pontazonossag legyen...

hmm...
  • Kf1Robi
    Mondjuk az igaz, hogy szerintem, igy is ugy is az A ban lesznek a legjobb idok, es akkor az csak megjobban szethuzna a mezonyt (pontozas szempontjabol), de nem lehet tudni, meg kell varni 1-2 futamot, aztan meglatjuk...
  • Kf1Robi
    "Ez akkor is megtörténik, ha 30-an indulnak egyszerre, ebben nem látok semmi extrát...... "

Persze, csak ha elol csata van, akkor ha v.ki a 14.-rol elore akar kerulni, meg kell eloznie az elotte haladokat, igy viszont "csak" gyorsan kell mennie...
  • Kf1Robi
    Freak, az nem jo, hogy a csoportsorrendeket is plusszba kulon kulon pontozzuk, az osszesitett mellet? Es igy ossze van kombinalva a tegnapi, meg a mai szabalyzat...
  • Ams
    freak: kezdjek el edzeni, vagy se?
  • FREAK
    "időmérőn az első 5 pontot kap"

az első öt versenyző, ofkorsz
  • FREAK
    azt hiszem, mindenkinek elkerülte a figyelmét, hogy az időmérőn az első 5 pontot kap!! vagyis ha pl. "X" első az időmérőn és második a versenyen egy körrekorddal, akkor 103 pontot kap, míg "Y", ha megnyeri a versenyt és második az időmérőn, csak 104-et, vagyis megéri hajtani az időmérőn

azoknak meg, akik gyengébb csoportba akarnak kerülni, annyit üzenek, hogy ha nem a verseny öröméért neveztek be, akkor igen gyorsan diszkvalifikálva lesznek... feltéve, hogy ez nem fordul meg többek fejében, akkor ugyanis rábasztak, mert ugyanúgy egy csoportba kerülnek.....

ennél jobb megoldás jelenleg NINCS, ezt mostmár mindenki fogadja el, szokja meg, és élvezze a szoros futamokat

"Gondoljátok el, hogy pl. az A csoportban Marki és Norbi egymást gyilkolja 30 körön át, így körönként 1 mp-el lassabban mennek, mert egymást akadályozzák"

Ez akkor is megtörténik, ha 30-an indulnak egyszerre, ebben nem látok semmi extrát...... És az időmérőn 3 kör van, az alatt mindenki kihozhatja magából a legjobbat, és tutira nem kerül rossz csoportba
  • Kf1Robi
    Ja en is igy gondoltam.... valahogy
  • Clipi
    Jópofák ezek a szmájlik
  • Clipi
    Szerintem jó 5-let, de ennek úgy lenne csak ertelme, ha a csoportpontozás A,B,C csoportokban más-más lenne, a felsőbb csoportok javára!
    Igy legalább van ertelme felsobb csoportba bejutni és előzgetni is, nem pedig futni egy rossz idomertot es a c csoportban sajat tempot autozva korozgetni az elso helyen.
  • Kf1Robi
    Gergonek, igaza van abban, hogy nem tul igazsagos az, hogy v.ki az idomero alapjan bejut egy felsobb csoportba, ahol szoros ide-oda elozgetes miatt lassab koridoket fut, es egy alacsonyabb csoportban levo egyedul korozgeto versenyzo a vegen ido szerint siman megelozi.

A csoportfelosztasok viszont szerintem jok. (bar nem jelentkeztek meg tobben mint 21?)

de az osszesitett idon meg csiszolni kene.

Talan ez megoldas lehet: az osszido alapjan is van egy pontozas, valahogy ugy ahogy Freak leirta, esetleg kevesebb ponttal, plussz az egyes csoportban elert vegeredmenyeket is kulon-kulon pontozzuk, majd az osszido alapjan, es a csoportpozicio alapjan kapott pontokat osszeadjuk, es igy alakul ki a vegso pontallas.

Na tetszik valakinek?

Az hogy hany pont meg melyik csoportban hogy oszlanak el a pontok, meg jol at kene gondolni...
  • Prezsi #12460
    Pl. mi abban a reális, ha GP-n valaki B-ben első helyen végez, a következő versenyen meg rally-ban A-ból indul, ahol egy normális kört se tud menni?
  • Palee
    Szerintem a tegnapi szabályok reálisak, a mostani nem is érdemes a vitára.
  • tuero
    Miért lenne elképzelhetetlen, hogy a C csoportban nyerjen valaki? Marki elrontja az időmérőn mindkét gyors körét és a C csoportba kerül.

De nemcsak erről van szó. Egyszerűen alakulhat úgy, hogy az egyik csoportban kurva nagy lesz a verseny, a másikban meg csak autózgatnak egymás után az emberek. És ez utóbbiak járnak jobban. Arról nem is beszélve, hogy ha így van, tudatosan, vagy nem tudatosan, de egyre kevésbé fogsz megpróbálni megelőzni valakit, mert félsz attól, hogy ezzel mindketten sok időt fogtok veszíteni és másik csoportban megelőznek.

Te komolyan egérrel mész? A többség kormánnyal megy, néhányan vagyunk csak egérrel. De én azt gondoltam, hogy egérrel rohadt nehéz turbózni, mert nem lehet adagolni a gázt, és egy ilyen erős autó igazából csak a kormányosoknak való. Egérrel nem semmi, amit művelsz, gratulálok!!!!
  • Nyiri
    Gergo: az hogy a C csoportban levo arc nyerjen az kicsit furcsa lenne, de nem elkepzelhetetlen, a 75%-s otletet tamogatom.

Amugy mindenki egerrel nyomja mint en vagy vannak majerek is? :) (kormany, netan FF)
  • tuero
    Na, én is olvastam az új szabályokat. A véleményem:
    - Jó, hogy meg van szabva, hogy hány induló esetén milyen csoportbeosztások vannak, ez az előzőből hiányzott, és elég lol lett volna, ha pl. a C csoportban valaki egyedül futja le a versenyét.
    - Az, hogy az összidő számítson az szerintem nagyon rossz. Gondoljátok el, hogy pl. az A csoportban Marki és Norbi egymást gyilkolja 30 körön át, így körönként 1 mp-el lassabban mennek, mert egymást akadályozzák. Valaki más, aki egyébként körönként átlagosan fél mp-el lassabb, mint a Ferrarik, a B csoportban senkitől nem zavartatva végigmegy. És ő nyeri a versenyt, csak azért, mert nyugodtan tudta hozni a saját tempóját. Még azt sem tartom kizártnak, hogy ennek az lesz a vége, hogy mindenki a C csoportba kerülésre fog hajtani az időmérőn. Így pont az marad el, amit szeretnétek, hogy izgalmas versenyek legyenek.
    - Az oké, hogy mindenkinek végig kell menni, de azok, akik leszakadtak, azok hogyan fognak értékelődni? Gondolom első a megtett körszám, második az idő. Így hátrébb fog kerülni az, aki mindenkinél gyorsabban ment, de az uccsó körben leszakadt, mint az, aki rohadt lassan, egy kör hátránnyal ért célba. Végül is ez nem olyan lényeges dolog, de szerintem ez is úgy lenne jó, hogy a lekörözött versenyzőnek is vége a versenyének a leintés pillanatában, és ezt az időt számoljuk be. Persze az a baj, hogy ilyenkor az lfs nem írja ki a total időt, csak a köridőt...
    - A szabályban az van, hogy újra lehet futni a versenyt, ha egy időben többen is leszakadnak. Ha ez az utolsó körben történik akkor is? Mit szólnátok egy forma-1-es szerűhöz, hogy a 75%-a után le kell inteni a futamot, az utolsó megtett kör számít (ehhez persze vissza kéne állítani azt a szabályt, hogy ne az elért időeredmény számítson), és ha még nincs meg a 75%, de már elmúlt mondjuk a 30%, akkor nem az egész futamot kell újraindítani, csak a hátralévő köröket, és a két verseny összidőeredménye számít (ilyen volt korábban a Forma-1-ben)
  • FREAK
    azért itt sem mindenki profi.....

amint egynél több pálya, és kicsivel több autó lesz, külön kategóriák indulnak (forward, rear, turbo, 4wd)

de arra még várni kell
  • Nyiri
    nem lehetne kulon rally es kulon gp kategoria,
    kulon bajnoksag
    mert en nem vagyok gp profi es igy semmi ertelme a rallyban sem indulnom
  • FREAK
    asszem nem csekkoltad elég behatóan :DD

a 2 ralli verseny egy bajnokság 2 futama, te csak ezen a kettőn akarsz indulni?
  • Nyiri
    en csekkoltam, es kuldtem mailt. Rallyra jelentkezem