Magyar LFS bajnokság
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Freak ez rohejes amit mondasz magyarul enm erdemes gyakorolni minek??? nem erdemes setupot csinalni minek??????
Hat kivancsian varom mi lesz!
Hat kivancsian varom mi lesz!
Inkább legyen akkor már setup publikálás minden verseny UTÁN! 😊
\"Racing is living. Everything else is just wating.\"
meg itt sem egyformák az autók, Marki és az én setupom között van némi különbség.... kb. annyi mintha 3 hengerrel mennék 😄
Riszpekk
elvileg semmi komoly hátránya nem származik belõle, mivel a hasonlóan gyorsak mind kapnak súlyt, aki meg nem kap, az súly nélkül sem éri el az õ köridejét (viszont lehet, hogy eleve 3 ponttal többje van az idõmérõ után).....
Riszpekk
hat ez kurva erdekes egyforma autoval megyunk magyarul kopp egyforma nem ugy mint a GT-ben!!!
Ahol megy mondjuk 10 viper igen megkapjak a gyartol a 10 autot es gondolog hogy egyforma erosek??? kinek mennyi manija van annyira eros a kocsi elarulom neked!!!!!
Szerintem pl clio kupaban nem hiszem hogy raknanak sult a masikra, meg ugye kap 10\20\30\40\50\60\70\80\90\100 kilot nem egy fix sulyt ez egy baromsag ez az utas!!!
Eleg rohejes hogy azert mert valaki foglalkozik a jatekkal megbuntessek ez a velemenyem.
Ahol megy mondjuk 10 viper igen megkapjak a gyartol a 10 autot es gondolog hogy egyforma erosek??? kinek mennyi manija van annyira eros a kocsi elarulom neked!!!!!
Szerintem pl clio kupaban nem hiszem hogy raknanak sult a masikra, meg ugye kap 10\20\30\40\50\60\70\80\90\100 kilot nem egy fix sulyt ez egy baromsag ez az utas!!!
Eleg rohejes hogy azert mert valaki foglalkozik a jatekkal megbuntessek ez a velemenyem.
csak tesztelni kéne az új verziót, hogy mennyit bír el egy szerver, ha jól látom, ez is változott
Riszpekk
persze az is lehet, hogy egész máshogy lesz minden.... agyalok keményen, hogy lehetne úgy megkeverni, hogy a legjobb nyerjen, de kurva nehéz dolga legyen, és a leggyengébb is élvezze, legyen miért versenyeznie
az eddigi rendszerben ugye a lassabbak kapásból kiestek, és elment a kedvük a versenyzéstõl
na ilyen nem lesz, viszont valószínû, hogy MINDENKI fog pontot kapni
az eddigi rendszerben ugye a lassabbak kapásból kiestek, és elment a kedvük a versenyzéstõl
na ilyen nem lesz, viszont valószínû, hogy MINDENKI fog pontot kapni
Riszpekk
Jo! Itt a lenyeg az, hogy 1 utas mennyit fog vissza, ha relative sokat, akkor elvetve, ha keveset akkor szerintem van ertelme tovabbvinni.
Ezt viszont nem tudom mert meg nem mentem utassal egyszer sem.
Masreszt ezeknek a szabalyoknak KURVARA SEMMI KOZE ahhoz, hogy kulonbozo, vagy egyforma autok mennek a versenyen
Ha ismerosen cseng a CASTROL OPEL ASTRA KUPA akkor tudhatod, hogy ott tok egyforma autok indultak azonban hendikeppes rendszer megiscsak volt!
Az F1-ben kulonbozo autok indulnak, de ezt a rendszert elesen biralva elutasitottak!
Azaz nem sok koze van a valosaghoz annak amit irtal, azzal a rallys dologgal, de ez most mind1, a lenyeg az amit az elejen irtam.
Ezt viszont nem tudom mert meg nem mentem utassal egyszer sem.
Masreszt ezeknek a szabalyoknak KURVARA SEMMI KOZE ahhoz, hogy kulonbozo, vagy egyforma autok mennek a versenyen
Ha ismerosen cseng a CASTROL OPEL ASTRA KUPA akkor tudhatod, hogy ott tok egyforma autok indultak azonban hendikeppes rendszer megiscsak volt!
Az F1-ben kulonbozo autok indulnak, de ezt a rendszert elesen biralva elutasitottak!
Azaz nem sok koze van a valosaghoz annak amit irtal, azzal a rallys dologgal, de ez most mind1, a lenyeg az amit az elejen irtam.
"olyan bajnoksagokban vannak ahol kulombozo autok mennek"
igen, de a Viperek között is más a hendikep, pedig "egyforma" autók... ez attól függ, hogy a setup és a pilóta mit tud a többihez képest, autótól függetlenül
igen, de a Viperek között is más a hendikep, pedig "egyforma" autók... ez attól függ, hogy a setup és a pilóta mit tud a többihez képest, autótól függetlenül
Riszpekk
de nagyon valószínû, hogy ha õk kapnak, akkor te is kapsz, és fordítva, tehát ez soha nem az élbojban okoz majd különbségeket, hanem esélyt ad a gyengébbeknek
Riszpekk
tehát egy mp.....
na lássuk csak..... tegyük fel, hogy van 20 versenyzõ idõmérõn
mondjuk az elsõ helyezett, és aki hozzá képest 2mp-en belül van (nyilván ha mondjuk mindenki 2-3 mp-en belül van, akkor az egésznek nincs értelme, csak ha nagyok a különbségek), kapnak egy utast
ez azt jelenti, hogy az "élboj" 1 mp-el lassabb lesz, így a középmezõny jó eséllyel indul a versenyen
viszont, hogy minimalizáljuk a visszaélés lehetõségét, az idõmérõt is pontozzuk, 3-2-1 ponttal, tehát megéri hajtani, még akkor is, ha a versenyen veszít az ember egy helyet (a pontozás is totál más lesz, tehát most még nem kell számolgatni)
na most ez csak egy hirtelen vázlatos lehetõség, még én sem gondoltam végig, meg tesztelni is kéne, szóval ha hülyeség, akkor nem csináljuk, de ha izgalmasabbak lesznek tõle a futamok, akkor van rá esély
na lássuk csak..... tegyük fel, hogy van 20 versenyzõ idõmérõn
mondjuk az elsõ helyezett, és aki hozzá képest 2mp-en belül van (nyilván ha mondjuk mindenki 2-3 mp-en belül van, akkor az egésznek nincs értelme, csak ha nagyok a különbségek), kapnak egy utast
ez azt jelenti, hogy az "élboj" 1 mp-el lassabb lesz, így a középmezõny jó eséllyel indul a versenyen
viszont, hogy minimalizáljuk a visszaélés lehetõségét, az idõmérõt is pontozzuk, 3-2-1 ponttal, tehát megéri hajtani, még akkor is, ha a versenyen veszít az ember egy helyet (a pontozás is totál más lesz, tehát most még nem kell számolgatni)
na most ez csak egy hirtelen vázlatos lehetõség, még én sem gondoltam végig, meg tesztelni is kéne, szóval ha hülyeség, akkor nem csináljuk, de ha izgalmasabbak lesznek tõle a futamok, akkor van rá esély
Riszpekk
De valamit kurvara nem ertetek ezek a szabalyok olyan bajnoksagokban vannak ahol kulombozo autok mennek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Azok kozotti kulombsegek eltorlesere van!!!!!!!
Rallyban mert nem kapott tavaly suly pluszt?????? azrt mert egy az autok sulya es a loereje!!
Azok kozotti kulombsegek eltorlesere van!!!!!!!
Rallyban mert nem kapott tavaly suly pluszt?????? azrt mert egy az autok sulya es a loereje!!
Figyelj ilyen rendszerek a valosagban is vannak. Ott is arrol szol, hogy aki ilyen vagy olyan okbol jobb/gyorsabb a tobbieknel, azon egy kicsit visszafogjanak. De a cel az, hogy izgalmasabb legyen a verseny. Akkor ott nem lamasag? A dolog kulcsa az, hogy mennyire fogjak vissza a mezonybol kiugro versenyzoket... Nyilvan nem az a cel, hogy elsokbol utolsok es utolsokbol elsok legyenek.
Ja vagy mindenki kap, vagy senki, ez már csak ilyen 😄DDD
tudod nem lehet finomhangoni mint a GT-ben mert kilora megy nem utasra😊
Namost ha en nem kapok utast akkor elverem a ferrarit mint a szart es ez vissza fele is ervenyes
Namost ha en nem kapok utast akkor elverem a ferrarit mint a szart es ez vissza fele is ervenyes
Hu jacek nézd meg a host multi menüt, mennyi geci lett benne!
Õ igen, egyenesben kb. 2 kmhval lasabb, és fékezni is korábban kell, tehát NEM lehet elõzni 😄
Ez azért nem nevezhetõ szopatásnak, mert ha megelõzöd a másikat, akkor a következõ versenyen már te leszel hátrányban. Szóval senki nem fog jogosulatlan elõnyhöz jutni és senki nem fog nem gyakorolni csak azért mert a súlytöbblettel majd úgyis megfordul a sorrend.
Mi a geci az a sok izé abba a help.txtbe?
Ezek szerint ha Norbi 1 utast visz magával, akkor csak 1 mp-el gyorsabb nálam körönként, nem 2-vel. 😊)))
Persze nem csak az idõt kell figyelembe venni, hanem azt is, hogy például lehet-e elõzni plussz utassal? Mert lehet, hogy akkor annyira lassú vagy az egyenesben, hogy mindenki elmegy melletted, visszaelõzni meg nem tudod.
Persze nem csak az idõt kell figyelembe venni, hanem azt is, hogy például lehet-e elõzni plussz utassal? Mert lehet, hogy akkor annyira lassú vagy az egyenesben, hogy mindenki elmegy melletted, visszaelõzni meg nem tudod.
Magyarul minek gyakorolni akkor kapok plusz suly-t azert ez ebben a formaban lamasag szerintem.
Persze tokeletesen egyetertek ezert is irtam, olvasd el mit irtal te es Gergo. Itt valoban fel lehet fogni, a gyakorlasra fordithato idokulonbsegeket, elonynek ill. hatranynak. Azaz egyes embereknek nem keveseb penzuk van fejleszteni + tesztelni, hanem kevesebb idejuk. Ez ugyanolyan hatrany. Ebben egyetertunk nem? Akkor pedig valami jogosultsaga megiscsak van a dolognak nem? Ettol fuggetlenul en nem ragaszkodom hozza, csak felvetettem.
Én már elküldtem a jelentkezésemet,a "leendõ" csapattársam kérdezi, hogy meddig lehet jelentkezni?
Illetve mikor kezdõdik a versenysorozat?
Illetve mikor kezdõdik a versenysorozat?
Live for Speed 0.2C
Changes in patch C :
Fix for host crash when using Network Debug
Changes in patch B :
UDP instead of TCP for multiplayer car position update packets
Lag and host overload reduced by UDP and packet rate limitation
More host options, number of guests separate from number of cars in race
Upload bandwidth calculation system - warns if host settings too high
Command line parameters for new host options + maxconns is now maxguests
Small change to renamed host output file, now has "guests" not "conns"
List of Games : stays in memory until refreshed
List of Games : shows track, e.g. BW-2R is Blackwood Rallycross reversed
List of Games : Host improvement to reduce "no reply" results
FIX : Simple car reflected mesh for left hand side drivers
FIX : wheelspin smoke increased
FIX : dedicated host crash when guests changed weather
FIX : "vote" command line parameter + added "select" parameter
Changes in patch C :
Fix for host crash when using Network Debug
Changes in patch B :
UDP instead of TCP for multiplayer car position update packets
Lag and host overload reduced by UDP and packet rate limitation
More host options, number of guests separate from number of cars in race
Upload bandwidth calculation system - warns if host settings too high
Command line parameters for new host options + maxconns is now maxguests
Small change to renamed host output file, now has "guests" not "conns"
List of Games : stays in memory until refreshed
List of Games : shows track, e.g. BW-2R is Blackwood Rallycross reversed
List of Games : Host improvement to reduce "no reply" results
FIX : Simple car reflected mesh for left hand side drivers
FIX : wheelspin smoke increased
FIX : dedicated host crash when guests changed weather
FIX : "vote" command line parameter + added "select" parameter
Igaz utassal hibáztam egyet, mert elég szokatlan.
Megyek egy ujat!
Megyek egy ujat!
nah
nincs utas: 3 kör: 4:54.74 best: 1:35.87
1 utas, jobb elõl: 4:59.31 best: 1:37.52!!!!!!!
nincs utas: 3 kör: 4:54.74 best: 1:35.87
1 utas, jobb elõl: 4:59.31 best: 1:37.52!!!!!!!
Robi olvasod mit irsz?? hogy setupon meg gyakorlason mulik!! hat errol szol az autoverseny mar bocsanat a setup es a gyakorlas 50%-a az autoversenynek!!
Nem vagyok ellen semminek csak ezeket jol at kell gondolni mert bukta lehet😊
Majd Freak Mosley megmondja😄DDD
Nem vagyok ellen semminek csak ezeket jol at kell gondolni mert bukta lehet😊
Majd Freak Mosley megmondja😄DDD
én már a 0.2 megjelenésekor írtam, hogy szerintem lenne értelme, csak le kéne mérni pontosan mennyi hátrányt jelent egy utas
Riszpekk
Hát probálgattam én már az utasok betételét, és a 4 utas az olyan kb mintha knobby gumival mennél, igaz ennek talán nincs jelentõsége mert 4et csak nem akartok bepakoltatni, de viszont a gyakorlásokat elnézve, amiket néha esténként a Subaru teammel csinálunk...hááát aki egy utast kap, az garantáltan vesztett.
Csinaltam egy jópár skint.
De nem tudom normálisan lekicsinyiteni a szponzorokat mert elmossa a progi amit használok.
Mivel célszerû nekiállni skint készíteni?
De nem tudom normálisan lekicsinyiteni a szponzorokat mert elmossa a progi amit használok.
Mivel célszerû nekiállni skint készíteni?
csak írj egy mailt, az [email protected], és figyeld a topikot
Riszpekk
0.1-gyel 1:33-as idõket tudtam csak menni,
0.2-vel nem tudok lemenni 1:40 alá!
Miket célszerû állítgatni?
0.2-vel nem tudok lemenni 1:40 alá!
Miket célszerû állítgatni?
Hali mindenkinek!
Folyamatosan figyeltem az elõzõ LFS bajnokságot!
Mikor indul az új?
Szeretnék rajta én is indulni de nem tudom hogyan lehet benevezni!
Leírná valaki pár szóval!
Köszi!
Folyamatosan figyeltem az elõzõ LFS bajnokságot!
Mikor indul az új?
Szeretnék rajta én is indulni de nem tudom hogyan lehet benevezni!
Leírná valaki pár szóval!
Köszi!

Lehet, de akkor mi a francnak raktak egyaltalan be a jatekba? Gondolom ezert, mert az esetleges kiegyensulyozassal nem nyersz annyit, hogy megerje a sulytobblet.
Mellesleg az, hogy egyformak... az eltero setupok miatt eleg nagy kulonbsegek vannak, nem beszelve arrol hogy egyes setupok mogott csak heti keves ora gyakorlas/allitgatas van, mig masoknal ennel joval tobb. Ezt figyelembe veve, szerintem a mezony osszetomoritese szempontjabol, nem annyira barom otlet, kicsit erdekesebbek lennenek a futamok, de persze semmi gond, ha neked nem jon be, es el lesz vetve.
Mellesleg az, hogy egyformak... az eltero setupok miatt eleg nagy kulonbsegek vannak, nem beszelve arrol hogy egyes setupok mogott csak heti keves ora gyakorlas/allitgatas van, mig masoknal ennel joval tobb. Ezt figyelembe veve, szerintem a mezony osszetomoritese szempontjabol, nem annyira barom otlet, kicsit erdekesebbek lennenek a futamok, de persze semmi gond, ha neked nem jon be, es el lesz vetve.
Szerintem lényegtelen, hogy a pénz, vagy a versenyzõk közötti különbségek miatt vezetik be. A hendikepp rendszernek egyetlen célja van, hogy szorosabb és érdekesebb legyen a bajnokság. Ebben a rendszerben is az fog nyerni aki a legjobb, csak érdekesebbek lesznek a versenyek.
Meg mondhatjuk azt is, hogy egy amatõr bajnokságban nem a mani miatt vannak nagy különbségek a versenyzõk között, hanem azért, mert van aki megteheti, hogy egyfolytában gyakoroljon, van aki nem (mintha több pénze lenne tesztelésre, a másiknak meg kevesebb).
Szóval én nem vagyok ellene a plussz súlynak. Persze csak akkor, ha ez tényleg normális körülmények között történik. Ezt meg csak akkor lehetne lemérni, ha csinálnánk egy teszt bajnokságot ilyen rendszerben.
Meg mondhatjuk azt is, hogy egy amatõr bajnokságban nem a mani miatt vannak nagy különbségek a versenyzõk között, hanem azért, mert van aki megteheti, hogy egyfolytában gyakoroljon, van aki nem (mintha több pénze lenne tesztelésre, a másiknak meg kevesebb).
Szóval én nem vagyok ellene a plussz súlynak. Persze csak akkor, ha ez tényleg normális körülmények között történik. Ezt meg csak akkor lehetne lemérni, ha csinálnánk egy teszt bajnokságot ilyen rendszerben.