16311
-
#8905 én nem néztem végig az egész futamot, csak a vitatott esetet, ahol te voltál a hibás
az totál mindegy, hogy te mikor SZOKTÁL fékezni, amíg te vagy hátul, addig az előtted haladó diktálja a tempót, és erre különösen oda kell figyelni kanyarok előtt
ha most mindenki minden koccanást meg akar óvni, akkor inkább eltöröljük az óvást, és menjen a roncsderbi, de ez kezd ovira hasonlítani
nem arról van szó, hogy min múlott Walaki 3. helye, hanem arról, hogy hátrányba került a te figyelmetlenséged miatt
ha később hibázott, az akár ennek a következménye is lehet, idegesség, stb. de ez úgysem fog kiderülni
tehát mivel nincs pontlevonás, nem kell kétségbeesni, egy versenyt még kibírtok
mellesleg csak emlékeztetnélek az első ilyen esetedre Jacekkal, amikor szintén figyelmen kívül hagytad, hogy előtted halad, és a saját elképzelésed szerint akartál haladni - EZ HIBA
maradjunk annyiban, hogy mindenki normálisan nyomja, nem kakaskodunk az első körben, és nem jajgatunk, ha egy pillanatra lagol a játék
feltételezem, Prezsinek és Jaceknak is van jobb dolga, mint replayeket elemezni olyan döntésekért, amik semmit nem változtatnak a helyzeten -
#8904 azért abba kapásból belekötök hogy mikor kezdett el fégezni....
1. én jöttem mellette nem akart előzésbe menni....
2. 50-100 között fékezett -
[Walaki]D`Lair #8903 és az meg a másik...egy centit sem mentünk egymás mellett, mert simán megelőztelek, amikor kisodródtál... -
[Walaki]D`Lair #8902 tévedés....ugráltak a kocsik össze vissza.... -
Marki.. #8901 Na megnéztem a replayt, amit én rögzítettem és tényleg nem volt lag, legalábbis nem abban a pillanatban, amikor Bobbi kicsit később fékezett picit és meglökte Walakit hátulról, ami tömegbalesethez vezetett. Bár Bobbi fedélzeti kamerája nem működött, de gyanús mozgás tényleg nem volt tapasztalható abban a pillanatban, úgyhogy elnézést kell kérnem Palee-től és Gergőtől a restart miatt. A HSF Teamnek meg lófasz a seggébe, amiért átbaszták a fejünket :D
Amúgy teljesen egyetértek Bobbi #8889-es hozzászólásával, remélem ebből az esetből is sokat tanultak, tanultunk.
-
#8900 Bocs emberek hogy tegnap ellógtam de eléggé ki voltam készülve tegnap(ma még jobban:( ) -
[Walaki]D`Lair #8899 nos...en nem igaz....esszméletlen módon te jöttél belém...persze...nyílegyenesen belemegyek a gumiba mi? nézd már meg azt a szar visszajátszást... -
#8898 megvan a replay....akkora lag volt mint egy fekete lyuk.... -
[Walaki]D`Lair #8896 fasza....akkor DISQ vagyok a következő versenyről... -
[Walaki]D`Lair #8895 fasza....akkor DISQ vagyok a következő versenyről... -
#8894 juteszembe, amíg nem dedikált szerveren nyomjuk, a büntetések szempontjából másképp kell kezelni a szervert futattó versenyzőt, amennyiben restartol, hisz versenybíró híján övé a felelősség
de bővebben majd ha megnéztem a döntőt -
#8893 én elküldöm a replayt, aki kéri, este 6 körül -
#8892 nekem nincs meg a replay nem küldené el valaki ? -
#8891 100!ig=100%ig -
#8890 huh
ma tutira nem tudok ezzel foglalkozni, legkorábban holnap délután, de ha sürgős, akkor Jacek és Prezsi is dönthetnek
de meg fogom nézni a replayt, és na NINCS LAG, akkor azt kap büntetést, aki először megszólalt, hiszen ezesetben ez az első szabálytalanság, ami lavinát indított
ha VAN LAG, akkor bajban vagyunk, mert elvileg nem számít (restart csak akkor van, ha első körben leszakad valaki), tehát megint csak az első chatelő a bűnös, de mivel a verseny újra lett indítva a szabályok megszegésével, talán kiterjeszthetjük a büntetést mindenkire, aki viselkedésével vagy szóval a restart mellett volt
ennyit látatlanban, megvizsgáljuk, van időnk -
#8889 igen.
viszont senkitől nem várható el az hogy 100!ig profin versenyezzen(minden tekintetben)
egy ember van a bajnokságban aki eddig még (ha jól emlékszem) nem okozott semmilyen balesetet, és minden helyzetben higgadtan állta meg a helyét és tudott mérlegelni.
A kisebb nagyobb koccanások is azt bizonyítják hogy annyira még nem érezzük egymást a pályán, és azt is ugyebár hogy rosszkor rossz időben történik az előzési kisérlet (álá Norbi tegnap, és én jópárszór).
Ennek idő kell míg mindenki szert tesz némi rutinra.Ha kijön a 0.2 akkor tudtommal indul egy állandó dedi server.Eleve nem lenne lag a mostani 0.1 el sem ha dedi serveren mennénk, de a 0.2ben elvileg javítanak a netkódon ami azt jelenti hogy nem kellesz senkinek fájtatnia a fejét a lag miatt.
addig is meg azt az egy futamot birjuk már ki!
ja és azért ne legyen olyan nagy szünet a bajnokság után....legkésöbb azé el kéne kezdeni Április elején -
Marki.. #8888 Elő fog fordulni 0.2-ben is, tehát szerintem a megoldást egy állandó versenybíró jelenléte jelentené. Az ő szava szent és sérthetetlen lesz. -
#8887 Nem akarom én bobbit felakasztani, én nagyon respektálom őt, meg szerintem különdíj illetné, mint a jelenlegi leggyorsabb egeres versenyzőt (bár a pontlistán még mindig Gergő a legeredményesebb ebben a kategóriában), én csak azt szeretném, hogy kezelnénk ezt a LAG-gate problémát. A velejáró dolgokkal együtt.
Két dolog miatt is:
- ez is egy rendes bajnokság, nemcsak tesztbajnokság. a legtöbb ember beleadja szívét-lelkét.
- nem tudom elképzelni, hogy a 0.2-ben ez ne fordulna elő. -
#8886 A "lag volt" trükk sem tegnap volt először. -
#8885 na igen ez a lagos ügy....
ha az isten jön le személyesen és kézenál nekem akkor is lag volt.....
természtesen ismerem a szabályzatot, és tudom is hogy lag miatt nincs visszalövés.....
de hirtelen történt minden elösször ha jól emlékszem Józsi irta a lagot, aztán én Ő is voteolt egyszer meg én is......aztán vagy 10-15 mp csönd, mentem tovább és Marki is voteolt a restartra (tudom hogy Ő nem hibás csak sportszerüség miatt volt)
szóval nem tudod miért tettem ezt.....
de annyira mégsem érzem azt hogy most a téren engem meg Józsit nyilvánosan fel kéne akasztani, mert bőven voltak már hasonló esetek.....
-
Marki.. #8884 Igaz, azért megnézem majd délután a replayt. -
#8883 Újabb adalék, hasonlít a mostanira. A múlt B döntőben egy ember (név nélkül:) a rajt utáni 2ik kanyarban hátulról belémjött, ki voltam rakva a fűre. Utána azonnal ment a bocsika bocsika lag volt, lagvolt, restart, restart írkálása részéről.
Én voltam a szerver, ennek ellenére nem lőttem vissza a rajtot, csak azért, mert nics visszalövés. És pofázás sincs, mert ha továbbmegy a verseny, addig a többiek kiesnek a ritmusból, és bemennek a bokorba, csupán a pofázás ténye miatt.
Akkor ígéretet kaptunk, hogy megkapjuk a lag-os replayt, de ezidáig még nem érkezett meg.
Szóval én a többiek érdekében is kérem, hogy ezeket egyrészt vegyük komolyan, másrészt nehasználjuk ki a LAG kispakupját a koccanásunk feledtetésére, harmadrészt ha mégis ez van akkor a versenybíróság szankcionálja rendesen az ilyet.
damn... -
#8882 Egyébként az első rajt nekem is jó volt (igaz Palee-nak nem) Amikor láttam, hogy HSF-ék összeakaszkodnak, befékeztem, Palee belémjött hátulról, de én a szétnyíló fehér autók között pont elmentem. Úgyhogy sima harmadik voltam, Walakiék meg lemaradtak, szal nekem királyul jött ki a dolog, viszont folyamatosan követelték a restartot, meg meg is nyomták a vote to restart gombot, úgyhogy elbizonytalanodtam. Normális versenybalesetnek hittem, amit nem kell visszalőni, de a sok kiabálás teljesen kizökkentett a ritmusból, meg el is bizonytalanodtam, meg is kérdeztem, hogy "lag volt?", de ez megint csak olaj volt a tűzre, mert amíg ezt beírom, addig nem tudok gyorsítani.
A versenybíró jelenléte jó ötlet. Az LFS készítőinek meg az instant replay lenne az. Senki nem szólhat semmit, ha a versenybíró olyat lát, ami gyanús, akkor még ott a helyszínen akár vissza is tudja nézni, mindenki megy tovább, amíg nézi, és eldönti, hogy restart, vagy nem. -
#8881 Sőt! Megóvom az egész cuccot!
ÓVÁS
Alulírott versenyző, megóvom a döntő végeredményét, szabálytalanul visszalőtt rajt miatt. A rajt visszalövésének követelése messzemenőkig sportszerűtlen volt, tekintve, hogy az incidens nem különbözött egy szimpla versenybalesettől. Replayt este elküldöm.
Palee
Szerintem addig is kérjétek be a lagotkiáltó versenyzőktől a replay-t, ha ez egyáltalán mérlegelés kérdése.
ui: nem azért hangoskodok, hogy több pontot szerezzek, hanem azért, mert nem akarok mégegyszer sportszerűtlenség áldozata lenni. -
#8880 Marki, nem azt kell mérlegelni, hogy szegények lagosak voltak, és legyünk sportszerűek, hanem azt, hogy mások is versenyeznek, akik jártak már hasonlóan és mégse követelték a rajt visszalövését.
Tehát akkor SEM volt jogos a rajt visszalövése, ha tényleg LAG volt.
Egyébként nézd meg a replayt-t és nem fogsz látni semmilyen irreális mozgást. Egész egyszerűen volt egy kis kocc, aztán lőjük vissza.
Mutassa meg valaki a lagos replayt a részvevők közül.
Meg tudom, hogy a bíróknak volt dolguk a hétvégén épp elég, de basszus úgy érzem, hogy megszopattak minket a lagkiáltással. És mégegyszer: benne a van a szabályban, hogy nincs LAG miatt visszalövés! -
Marki.. #8879 Így igaz, de ebben az esetben épp mi jártunk jól Norbival, mert elkerültük a balesetet, ílletve ezután mi javasoltuk a visszalövést csupán sportszerűségből, mert a többiek modták, hogy lag volt. Tehát nem terhel senkit felelősség.
Tegnap mikor Jacek hostolt elgondolkoztam rajta, hogy nem lenne baj, ha egy versenybíra mindig felügyelné a versenyeket és döntene közben a hasonló dolgokról. -
#8878 Kérdésem: Új bajnokság kezdetével mindenki tiszta lappal indul? Mert erről nem szól a szabályzat. Ha nem, akkor most Norbit pontlevonással kell büntetni. (" -pontlevonás: szándékos szabálytalanság, vagy ismételt figyelmeztetés esetén").
A másik, a visszalőtt rajt. A visszajátszásban nem láttam olyat, hogy bármelyik autó is irreálisan mozgott volna (pl. amikor egy lagtől megbokrosodott "szellemautó" kilök egy másikat), ettől persze még lehetett lag, csak nem olyan egyértelmű.
Benne van a szabályban, hogy az első körben történt komoly technikai hiba miatt vissza lehet lőni a rajtot, de én javaslom azt is belevenni, hogy bárki "kiálthat lagot", akkor vissza kell lőni a rajtot, de egyben szigorúan ki is kell vizsgálni az esetet (a kiáltozó elküldi a visszajátszást a bíróságnak), és ha megalapozatlan a visszalövés, akkor szigorú büntetésben részesül (összes pont levonása + következő versenytől eltiltás). -
#8877 Tabella is kész, szóljatok, ha elbasztam..... -
#8876 igen de mit vartal???? amikor te loktel ki te is csak figyit kaptal??? -
[Walaki]D`Lair #8875 amúgy ezzel csak az a baj, hogy így már esélyem sincs a 3. helyre...:(
De majd a következő szezonban! Sírni fogtok Ferrarik! :DDDD -
[Walaki]D`Lair #8874 Köszönöm szépen! ;) -
#8873 Na az fasza lesz. Majd meglatjuk... mara viszont joccakat mindenkinek... -
#8872 elvileg a 0.2-ben vagy a -.25 ben lesz normalis idomero a jatekon belul, tehat beleptek a serverre van mondjuk 30 perced idomerot futni es utanna indul az ido lejartaval a verseny -
#8871 csak birja... :) -
#8870 ja főleg ha bírná a kezem azt a rengeteg kört :D -
#8869 lehetne pl ugy, hogy eloszor futunk egy 10-15 koros kvalifikacios futamot ahol a rajtsorrend a bajnoksag allasa (vagy forditott allasa lehetne :)) aztan a befuto szerinti sorrendben indulva egy hosszabb futam (30-40 kor) es persze mindenki egyszerre :) ez lenne am a csemege :) -
#8868 Igen, ez érdekes. -
#8867 jaja, biza -
#8866 meg egy kis adalek:) kb 2 ora alatt le fog zajlani az egesz komplett mindennel egyutt.
De ez joresz a LFS keszitoin mulik.. -
#8865 Na az jo lenne, ha mondjuk tobben indulnank egyszerre...