16311
  • kitudja?
    Akkor már inkább azt vezessék be, hogy bármilyen súlyt lehet betenni az autóba. Szegény gyereket ilyen életveszélynek kitenni !!!!! :)))
  • Kf1Robi
    Jacek. Nem ertem miert vagy ennyire hevesen ez ellen, de valoszinu igazad van abban, hogy 70kg es annak a tobbszorose, az iszonyatosan sok, ugyanis most probaltam ki :). Szoval mar szerintem sem annyira jo otlet :), de kesobbi patchekben lehet hogy ezt is finomitani fogjak, mondjuk, hogy konnyebb lesz a no, vagy lehet gyereket is vinni :))
  • FREAK
    hát ha úgy érzed, akkor hajrá, de nem tudom, miért nem fogod fel, hogy ez nem büntetés, mivel az ÖSSZES gyors versenyző megkapja a plusz súlyt, vagyis a különbségek megmaradnak
  • Jacek
    nem para tolem azt csinalsz amit akarsz de gondolj bele kicsit:))))
    En nem indulasrol beszeltem hanem felesleges gyakorolni es setupot csinalni minek ugyis megbuntetnek!!!
  • Ams
    OK!! :D
  • FREAK
    hát pontokért bazzeg, meg hogy előrébb indulj a versenyen

de ha ennyire para, akkor hagyjuk, majd kitalálok más nehezítést....
  • ibronk
    Na huzok suliba, pá :D
  • ibronk
    Ahelyett hogy a forumon vitáztok, menjetek inkább gyakorolni egy órácskát, aztan kész :DDD
  • ibronk
    Hát igen. Nem egyszer hajnalokig baszodunk a setuppal, hogy legyen 1 tized +előnyünk. És a semmiért mostmeg?
  • Jacek
    meg 12 leirtam mar nem tudod szabalyozni a sulyt!!!!!!!!!! hanem 70 kilo plusz es esz
  • Jacek
    Freak ez rohejes amit mondasz magyarul enm erdemes gyakorolni minek??? nem erdemes setupot csinalni minek??????
    Hat kivancsian varom mi lesz!
  • ibronk
    Inkább legyen akkor már setup publikálás minden verseny UTÁN! :)
  • FREAK
    meg itt sem egyformák az autók, Marki és az én setupom között van némi különbség.... kb. annyi mintha 3 hengerrel mennék :D
  • FREAK
    elvileg semmi komoly hátránya nem származik belőle, mivel a hasonlóan gyorsak mind kapnak súlyt, aki meg nem kap, az súly nélkül sem éri el az ő köridejét (viszont lehet, hogy eleve 3 ponttal többje van az időmérő után).....
  • Jacek
    jol lehet konfigolni de ugy nez ki az emelt adsl-el 8 ember legalacsonabb packet merettel.
  • Jacek
    hat ez kurva erdekes egyforma autoval megyunk magyarul kopp egyforma nem ugy mint a GT-ben!!!
    Ahol megy mondjuk 10 viper igen megkapjak a gyartol a 10 autot es gondolog hogy egyforma erosek??? kinek mennyi manija van annyira eros a kocsi elarulom neked!!!!!
    Szerintem pl clio kupaban nem hiszem hogy raknanak sult a masikra, meg ugye kap 10\20\30\40\50\60\70\80\90\100 kilot nem egy fix sulyt ez egy baromsag ez az utas!!!
    Eleg rohejes hogy azert mert valaki foglalkozik a jatekkal megbuntessek ez a velemenyem.
  • FREAK
    csak tesztelni kéne az új verziót, hogy mennyit bír el egy szerver, ha jól látom, ez is változott
  • FREAK
    persze az is lehet, hogy egész máshogy lesz minden.... agyalok keményen, hogy lehetne úgy megkeverni, hogy a legjobb nyerjen, de kurva nehéz dolga legyen, és a leggyengébb is élvezze, legyen miért versenyeznie

az eddigi rendszerben ugye a lassabbak kapásból kiestek, és elment a kedvük a versenyzéstől

na ilyen nem lesz, viszont valószínű, hogy MINDENKI fog pontot kapni
  • Kf1Robi
    Jo! Itt a lenyeg az, hogy 1 utas mennyit fog vissza, ha relative sokat, akkor elvetve, ha keveset akkor szerintem van ertelme tovabbvinni.

Ezt viszont nem tudom mert meg nem mentem utassal egyszer sem.

Masreszt ezeknek a szabalyoknak KURVARA SEMMI KOZE ahhoz, hogy kulonbozo, vagy egyforma autok mennek a versenyen

Ha ismerosen cseng a CASTROL OPEL ASTRA KUPA akkor tudhatod, hogy ott tok egyforma autok indultak azonban hendikeppes rendszer megiscsak volt!
    Az F1-ben kulonbozo autok indulnak, de ezt a rendszert elesen biralva elutasitottak!

Azaz nem sok koze van a valosaghoz annak amit irtal, azzal a rallys dologgal, de ez most mind1, a lenyeg az amit az elejen irtam.
  • FREAK
    na rajtad pl. segítene az "utas-rendszer" :D
  • FREAK
    "olyan bajnoksagokban vannak ahol kulombozo autok mennek"

igen, de a Viperek között is más a hendikep, pedig "egyforma" autók... ez attól függ, hogy a setup és a pilóta mit tud a többihez képest, autótól függetlenül
  • FREAK
    de nagyon valószínű, hogy ha ők kapnak, akkor te is kapsz, és fordítva, tehát ez soha nem az élbojban okoz majd különbségeket, hanem esélyt ad a gyengébbeknek
  • FREAK
    tehát egy mp.....

na lássuk csak..... tegyük fel, hogy van 20 versenyző időmérőn

mondjuk az első helyezett, és aki hozzá képest 2mp-en belül van (nyilván ha mondjuk mindenki 2-3 mp-en belül van, akkor az egésznek nincs értelme, csak ha nagyok a különbségek), kapnak egy utast

ez azt jelenti, hogy az "élboj" 1 mp-el lassabb lesz, így a középmezőny jó eséllyel indul a versenyen

viszont, hogy minimalizáljuk a visszaélés lehetőségét, az időmérőt is pontozzuk, 3-2-1 ponttal, tehát megéri hajtani, még akkor is, ha a versenyen veszít az ember egy helyet (a pontozás is totál más lesz, tehát most még nem kell számolgatni)

na most ez csak egy hirtelen vázlatos lehetőség, még én sem gondoltam végig, meg tesztelni is kéne, szóval ha hülyeség, akkor nem csináljuk, de ha izgalmasabbak lesznek tőle a futamok, akkor van rá esély
  • Jacek
    De valamit kurvara nem ertetek ezek a szabalyok olyan bajnoksagokban vannak ahol kulombozo autok mennek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Azok kozotti kulombsegek eltorlesere van!!!!!!!
    Rallyban mert nem kapott tavaly suly pluszt?????? azrt mert egy az autok sulya es a loereje!!
  • ibronk
    Na olvasom a help.txt:D
  • Jacek
    mi a gond?
  • Kf1Robi
    Figyelj ilyen rendszerek a valosagban is vannak. Ott is arrol szol, hogy aki ilyen vagy olyan okbol jobb/gyorsabb a tobbieknel, azon egy kicsit visszafogjanak. De a cel az, hogy izgalmasabb legyen a verseny. Akkor ott nem lamasag? A dolog kulcsa az, hogy mennyire fogjak vissza a mezonybol kiugro versenyzoket... Nyilvan nem az a cel, hogy elsokbol utolsok es utolsokbol elsok legyenek.
  • ibronk
    Ja vagy mindenki kap, vagy senki, ez már csak ilyen :DDDD
  • ibronk
    bazze mi a geci ez én nem értem
  • Jacek
    tudod nem lehet finomhangoni mint a GT-ben mert kilora megy nem utasra:)
    Namost ha en nem kapok utast akkor elverem a ferrarit mint a szart es ez vissza fele is ervenyes
  • ibronk
    Hu jacek nézd meg a host multi menüt, mennyi geci lett benne!
  • ibronk
    Ő igen, egyenesben kb. 2 kmhval lasabb, és fékezni is korábban kell, tehát NEM lehet előzni :D
  • tuero
    Ez azért nem nevezhető szopatásnak, mert ha megelőzöd a másikat, akkor a következő versenyen már te leszel hátrányban. Szóval senki nem fog jogosulatlan előnyhöz jutni és senki nem fog nem gyakorolni csak azért mert a súlytöbblettel majd úgyis megfordul a sorrend.
  • ibronk
    Mi a geci az a sok izé abba a help.txtbe?
  • tuero
    Ezek szerint ha Norbi 1 utast visz magával, akkor csak 1 mp-el gyorsabb nálam körönként, nem 2-vel. :))))
    Persze nem csak az időt kell figyelembe venni, hanem azt is, hogy például lehet-e előzni plussz utassal? Mert lehet, hogy akkor annyira lassú vagy az egyenesben, hogy mindenki elmegy melletted, visszaelőzni meg nem tudod.
  • Jacek
    Magyarul minek gyakorolni akkor kapok plusz suly-t azert ez ebben a formaban lamasag szerintem.
  • Jacek
    Viszont akkor most megszopatod azrt mert o gyakorol????? azert ez is vicces nem???
  • Jacek
    thx gyun le:)

Alex kulomben neked valami kereso van a fejedben????
  • Kf1Robi
    Persze tokeletesen egyetertek ezert is irtam, olvasd el mit irtal te es Gergo. Itt valoban fel lehet fogni, a gyakorlasra fordithato idokulonbsegeket, elonynek ill. hatranynak. Azaz egyes embereknek nem keveseb penzuk van fejleszteni + tesztelni, hanem kevesebb idejuk. Ez ugyanolyan hatrany. Ebben egyetertunk nem? Akkor pedig valami jogosultsaga megiscsak van a dolognak nem? Ettol fuggetlenul en nem ragaszkodom hozza, csak felvetettem.
  • Clipi
    Én már elküldtem a jelentkezésemet,a "leendő" csapattársam kérdezi, hogy meddig lehet jelentkezni?
    Illetve mikor kezdődik a versenysorozat?