GeForce FX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Itt csak igy elsõre van 26 db techdemo..
Na de mind1.
Ugysem láttál még soha ATI kártyát, nemhogy tapasztalatod lett volna vele, sõt csõlátásodnak köszönhetõen kitûnõen párositod össze a "nem megy" és az "ATI" szavakat, mégha külön weboldalon vannak akkor is..
Én nem foglak gyõzködni róla, az biztos.
"Lehet hogy azok a leírások nem valósak, de azok alapján nekem van igazam."
Nos akkor ennyit errõl. Majd ha elmélyitetted kicsit a tapasztalataidat és tudásodat a 3D-technológiák terén akkor lesz mirõl vitázni itt. Egy dolog levonni a következtetéseket egy sajtóanyagból (ami ugyan nem az én véleményem hansem sokkal profibb szaklapoké is, de ez ne is zavarjon, te biztosan okosabb vagy.), meg egy másik dolog valamit olyasmit fikázni, amivel még soha nem volt tapasztalatod, mégcsak nem is találoztál vele, csak láttál egy topicot valahol hogy "nem megy az ATI", de bele sem néztél hogy user volt a láma... szerintem nekünk nincs mirõl vitatkozni, legalábbis nem látok ellenfelet akivel lehetne.
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
"Persze hogy nem láttál ati béta drivert, mert utána sem néztél soha, nem is érdekelt soha. " - Utánanéztem. De mivel mindent én sem találhatok meg, ezért írtam, hogy mennyit TALÁLTAM, és nem azt, hogy mennyi VAN. És mivel ilyen drivereknek nyomuk sincs az ATI-nál, vagy pl a drivers.hu-n, ezért nem is kerestem tovább.
"Ráadásul nála bocsánatos bûn ha nem mûködik tökéletesen valami igaz? " - Igen. Egy még nem a piacon lévõ cuccnál az. Amikor már kidobják, akkor már nem. Én pedig nem egy új ATI kártya tesztjénél olvastam, hogy gondok voltak vele. Persze ezt orvosolták pár héten belül új driverrel, de akkor is szégyen.
"Az, amikor a 3dmark2001 nem futott le, az a DX9 béta hibájából volt, de úgyis hiába magyarázom neked valószinû." - Ki volt az a zseni, aki szarakszik egy bétás DirectX-el? A 3Dmark2001SE DX8.1-et használ, semmi értelme nincs DX9-et tenni alá. Vagy azt hiszed, hogy akkor gyorsabb lesz a 9700?
"Nem létezik ATI techdemo? LOL..." - Annyira ragaszkodsz a tényekhez.. Akkor jöhet a link! Egyébként a tényeknél maradva: hol írtam olyat, hogy nem létezik ATI techdemo? Idézd! Mint írtam:"Lehet cáfolni, de tényekkel..."
"nem lehet tudni hogy a bemutató milyen kártyán futott az ATInál? De persze ugyanennyi erõvel nividánál tudni lehet igaz?? Sõt, azt is tudni lehet, hoy a toysosat élõben renderelte, és nem videóról ment igaz???" - Milyen toysosat? Nem tudok ilyenrõl. Amennyiben a Pixar intrójáról beszélünk (gondolom erre gondoltál), akkor vajon miért ne ment volna élõben? Az egy halál gyenge cucc, simán lenyomja még egy Gef3 is. És legalább ÉLÕ felvétel volt egy bemutatóról. Te még mindig nem mutattál fel hasonlót. Linket! Ismétlem: az összes techdemo-t, amit az nVidia nyomat ilyenkor, le lehet tölteni, és otthon futtatni! Kivéve mondjuk pont a Pixar-cuccot, azt gondolom nem engedélyezte a Pixar. Viszont az volt az egyik leggyengébb bemutató.
"Ki kellene nyitni a szemedet vagy valami, mert asszem nem látsz rendesen. Homályos lehet a geforce4esed képe vagy mi..." - ez gyenge volt, legalább valami frappánsat találnál ki. Írhatnám rá, hogy tényleg, összemosódik az a kb. másfélszer annyi FPS, mint a te ATI-don..
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
Hát látod ez a baj!
Beszélsz itt a levegõbe olyan dolgokról, amirõl TÉNYEK még nem láttak napvilágot, illetve olyanokról amirõl NULLA tapasztalatod van??? Akkor mi a francról vitatkozunk mégis?
1. Persze hogy nem láttál ati béta drivert, mert utána sem néztél soha, nem is érdekelt soha. Felsoroljam neked? csak az utóbbi 2-3 hónapban volt 6072,6094,6102,6166,6193,6200 stb? De ez egy se béta driver igaz? Csak az nvidiábnak lehet olyan, mert õ a király, csak õ tud béta drivert kiadni.
2. Ráadásul nála bocsánatos bûn ha nem mûködik tökéletesen valami igaz? ATI az szar, dzsunka stb amint nem megy tökéletesen valami, amit mellesleg egy tweaker beállitással máris fixálni lehet? mert ennél komolyabb gond még nem volt vele...
3. Sorold már fel ezeket a hibákat légyszives. mutasd már meg nekem azt amin az ati hibájából akár a 3dmark2001 vagy akármi más nem futott le? Mert ilyen aligha volt. Az, amikor a 3dmark2001 nem futott le, az a DX9 béta hibájából volt, de úgyis hiába magyarázom neked valószinû.
4. Nem létezik ATI techdemo? LOL...
5. nem lehet tudni hogy a bemutató milyen kártyán futott az ATInál? De persze ugyanennyi erõvel nividánál tudni lehet igaz?? Sõt, azt is tudni lehet, hoy a toysosat élõben renderelte, és nem videóról ment igaz???
6. "Kamu dumát nyomsz, ami könnyen leellenõrizhetõ." Bocs, kihez szóltál most? Mert ez csak rád igaz itt, ha visszaolvasod azt a rengeteg mellédumát amit irsz, és egyetlen ténnyel sem tudod alátámasztani õket...
Ki kellene nyitni a szemedet vagy valami, mert asszem nem látsz rendesen. Homályos lehet a geforce4esed képe vagy mi...
A béta driverekre visszatérva:"Ez az ATIra is ugyanígy igaz. Látszik hogy életedben nem volt még ATI kártyád." Tényleg nem volt. Viszont közel se találtam annyi béta ATI drivert (mert a kereséshez ugye nem kell ATI kártya), mint Detonator-t. Egész pontosan EGY darabot találtam két hónapra visszamenõleg, míg Detonator-ból NÉGYET. Kamu dumát nyomsz, ami könnyen leellenõrizhetõ.
Hogy miért nem válaszolt még az nVidia a 9700-asra? Szerintem egyszerû. Tény, hogy a mostani Gef4Ti széria simán húzható. Ráadásul az eddig trendnek megfelelõen már jönnie is kellene az ULTRA szériának, az már oda tudna verni az ATI-nak. Csak akkor az FX-nek is konkurencia lenne, valszeg ezért nem dobták piacra.
"Meg lehet skubizni jól, a toys-os alatt is elszáll hibával, az autós alatt meg szét is fagy kékhalállal..." - Gondolkozni szabad. Vagy hogy gondoltad? Lefagy a kártya, a win dob egy hibaüzenetet meg egy kékhalált... És ezt mégis miért látod? A kártya meg van halva nem? Akkor hogyan mûködik mégis? Merthogy fagyásból nem jön vissza az biztos. SOKKAL valószínûbb, hogy a még nem tökéletes driver vagy simán a win miatt döglött, nem? Ráadásul ezek bocsánatos bûnök, tekintve hogy a kártya még nincs a boltokban. Az nVidia még nem adott ki chipet hibás driverrel. Viszont az ATI-nak sûrûn akadnak gondjai a friss kártáival, meg az új drivereivel, nem egyszer az a szégyen is megesik, hogy még a 3DMark.ot se tudja lefuttatni..
Az se igazán áll meg szerintem, hogy a promo képeket retusálnák, mert ugye ott vannak a letölthetõ videók is a demókról, azokat nehéz lenne retusálni menet közben. Ráadásul az összes techdemo-t, amit nyomatnak (és amibõl a képek származnak), idõvel le lehet tölteni tõlük, és le lehet ellenõrizni. Bizony ugyanúgy néznek ki futás közben, mint pár hónappal elõtte a képeken. Ez inkább az ATI-nál lehet a módszer, mert egyrészt nem találtam letölthetõ demót egy darabot se az ATI-nál (lehet hogy a kártya mellé adják, ezt nem tudom), és videókból is csak úgy nyomatnak, hogy azt se lehet tudni, hogy tényleg ATI kártyán futott, sehol egy élõ felvétel mondjuk egy bemutatóról vagy hasonló. De ez csak találgatás, nem vagyok biztos benne. Lehet cáfolni, de tényekkel...
Az DX9 támogatásról meg már eleget írtam. Az R300 negyed annyira se DX9 kompatibilis, mint az FX, ami sok helyen túl is teljesíti. Ráadásul még ha nem is lenne kompatibilis, akkor is kb. 1-1,5 év múlva jelentkezne a hátrány, tekintve hogy a 8.1-et is csak mostanában kezdik igazán kihasználni. Addig lehet ezzel kötekedni, csak épp haszna nincs.
Mert amikor kijött, már volt PIII600-as proci is, és ha jól emléxem azon már software T&L-ben gyorsabb volt!
Config unbekannt"
Igen, persze, elhiszünk nekik mindent:)
http://www.3dcenter.org/artikel/2002/11-19_b.php
a riva128 arra volt jo hogy kihuzza oket a csodbol, az olcso araval, es hogy d3d alatt gyorsabb volt mint a voodoo1, igaz mar akkor is rondabb kepminoseget produlkalt, minta konkurencia. 3d kepminosegben talan a tnt vel volt a top on, erdekes akkoriban az szamitott, mert lasabb volt mint a v2 :D
nemlessz rossz ez a nv30 sem, bar eleg eroltett ugy ahogy van.
meg lehet nezni a lenti videon testkozelben egy nv30 at az a hutes katasztrofa... latszik rajta hogy gyarilag tul van huzva, mert a tervezett orajalen a hatalmas keses miatt keves lenne a kartya.
http://www.giga.de/help/helpnite/grafik2.wmv
Meg lehet skubizni jól, a toys-os alatt is elszáll hibával, az autós alatt meg szét is fagy kékhalállal...
Az meg megint más kérdés, hogy szerintem egyátalán nem valami egetrengetõ újdonságokat vonultat fel, sõt...
Szerintem nem volt csatabard. De ha elolvasod mar a forum inditasakor sem az Nvidiasok fikaztak az ATIt, hanem epp forditva. Sooot... eleg sok ilyen jellegu uzenet volt. Nem szemelyszerint Toled.
Ez az ATIra is ugyanígy igaz. Látszik hogy életedben nem volt még ATI kártyád.
"jelenleg ugye éppen az ATI áll hatalmas hátrányban ebbõl a szempontból. "
Ezt mire is alapozod?
Légyszi, linkelj már dolgokat akkor. Kiváncsi leszek hány olyan hibát tudsz idelinkelni nekem, ami nem a user/egyéb hibájából adódott, hanem a catalystek, vagy az ATI kártyák miatt, és másoknál is ugyanigy hiba, tehát ténylegesen az ATI gyenge pontjának tekinthetõ. Mert attól hogy valaki láma egy rendes videókártya beállitásához, még nem az szar.
Egyébként szerintem is ideje lenne elásni a csatabárdot. Próbáltam tényeket felsorolni, amire folyton megcáfoltatok holmi PR dumákkal, meg mondvacsinált indokokkal lehúzni az ATI cuccait. Lehet hogy jó lesz az FX, és akkor az lesz a király kártya, meg jobb lesz a jelenlegi high-endnél, és akkor majd ha nyerek a lottón én is arra ruházok be. Csak sajnos erre, hogy jobb lesz, SEMMI jel nem utal egyelõre. Az összes nvidiától független szakvélemény (tehát nem megkent, vagy saját, pl nvnews,nvidia,tomsgarbage,anandtech) egybehangzóan állitja, hogy nem lesz radeon ütõkártya belõle, ha tényleg ilyen specifikációkkal, és fõleg ilyen ütemben kerül piacra...
Az ATI driverei meg messze vannak még minõségben az nVidiától. Tele vannak a játék topicok textúra hibázós, lefagyós, el se indulós stb. esetekkel, aztán szépen kiderül, hogy általában ATI kártyákról van szó. Az nVidia driverek se mindig tökéletesek, csak épp te szerintem nem tudsz róla, hogy az nVidia kidob gy halom béta drivert is tesztelés szempontjából, amikkel ugye lehet gond, de emiatt béta. A véglegesek tökéletesen mûködnek, sõt a béták nagy része is. Az egyetlen rendszeres probléma az szokott lenni, hogy nem tudjják rendesen belõni a video outot, ez nagy részben a user hibája, mert aki ért hozzá, annak nincs gondja. A 0 feature duma nem igazán áll meg, merthogy jelenleg ugye éppen az ATI áll hatalmas hátrányban ebbõl a szempontból. Ráadásul hiába tud extra dolgokat, amikor semmi sem használja, vagy pont a használatuk esetén fagy a francba a kártya. De ha gondolod, kezdhetünk linkelgetni, aztán meglátjuk ki nyer.
Szerintem rendszerint épp annak nincs alapja, amivel te próbálkozol. Egyébként az egész vitának nem igazán van értelme, majd kiderül minden pár héten belül. Megjegyzem nem én jöttem fikázni alap nélkül ebbe a topicba.
Miert, Te nem az ATIt elteted?
De biztosan neked van igazad.
Vlaszin az nvidia fog válaszolni a 9900-ra, mert neki legalább van mire válaszolni, nem úgy mint az ATInak. Az nvidia semmit nem tud felmutatni.
Ez meg lerágott csont, hogy az ATI driverei nem jók. Akik ezt mondják azoknak soha nem volt még radeon a kezükben sem, nemhogy a gépükben a legújabb catalystekkel. De lehet nyomatni persze a süket dumát róla, mert éltetni kell az nvidiát. Végülis egy 0 fícsörökkel megáldott kártyára valóban egyszerûbb drivert irni mint egy radeonra... De majd linkelek neked topicokat arról hogy hány detonator build jött ki hibásan, hogy ez nem ment benne meg az nem volt jó benne stb..
Lehet itt vitatkozni sok mindenrõl végülis, csak jó lenne ha alapja is lenne legalább egykét dolognak abból amit mondasz...
Az eset hasonlatos ahhoz, mikor vkinek nincs penze mercire, de vesz egy citroent, es elmondja, hogy az mennyire jo meg szep, meg hogy megy, holott azert a merci az merci. :o)
"Az elsõ hirek szerint februárban piacon lesz, TEHÁT nem akkor jelentik be, hanem akkor PIACON lesz." - Ja és az FX mikor lesz a piacon? 2005-ben? Miheztartás végett az NV30-at kb. egy éve jelenthették be, persze az nem jelentett semmit, de ha neked a bejelentés számít.. Azonkívül februárra az is a pacon lesz, sõt hamarabb, még idén. Bár szinte biztos hogy csak keveset tudnak kidobni idén, de akkor is a piacon lesz.
"Mondjuk még azt elképzelhetõnek tartom, hogy az ATI vár addig, amig az FX körül alakul valami, és majd arra válaszként dob ki egy még ennél is brutálisabb valamit.." -na ez pont az nVidiára igaz, nem az ATI-ra. Az ATI-nál még mindig nem elég gyors a fejlesztés, nem tudnak oylan gyorsan lépni mint az nVidia. Ott van pl. a legutóbbi ATI chip megjelenése utáni eset: Az ATI átvette a vezetést a leggyorsabb procik között, erre az nVidia seperc alatt kidobta az NV25-öst, és visszaszerezte a pozícióját. Az ATI-nak meg eddig tartott megint lépni valamit. Most annyi a külömbség, hogy az nVidia nem dob ki húzott GEF4 szériát, mert úgyis itt van az FX. Az ATI csak akkor versenyezhetne, ha többet fordítana a fejlesztésre, akkor viszont oda jutna, mint az nVidia, túlköltekezne. Ugyanis az nVidia nem azért vesztedéges idén, mert nem ad el elég kártyát, hanem a fejlesztésekbe öl túl sok pénzt. Viszont az eladott kártyák döntõ réyze most is nVidia. Meg ugye egy jó kárta még csak fél siker, nem ártana végre egy rendes drivert is írni az ATI-nál. Persze tudom, az ide írogató ATI-soknak soha nem volt semmi gondjuk, de tele van az összes topic az ATI-sok sírásával, inkább annak hiszek.
Asszem a tesztpéldányon (tehát nagyokosok figyelni! KÉSZ PÉLDÁNY VAN, MÛKÖDÕ, TESZTELT) 450Mhz-es DDR-II modulok vannak, és 400on ment a GPU.
Az elsõ hirek szerint februárban piacon lesz, TEHÁT nem akkor jelentik be, hanem akkor PIACON lesz.
Mondjuk még azt elképzelhetõnek tartom, hogy az ATI vár addig, amig az FX körül alakul valami, és majd arra válaszként dob ki egy még ennél is brutálisabb valamit..
Azzal jottok, hogy az NVidia PR anyagara nem erdemes adni, mert mindenki ugyis a sajat kartyajat nyomatja. Ez teny, biztos igy van. Ellenben akkor mar ne alkossatok TI sem olyan velemenyt, hogy milyen szar lesz a kartya, holott meg egy normalis teszt sem ment le rajta, hisz meg nincs is sorozatgyartasban.
Elhiszem hogy jo az ATI 9700 Pro. nem is vitatkozok ezzel. De konyorgom, miert kell minden 3dik beszolasnak ilyen tartalommal rendelkeznie. Tudtommal a topic cime GeForce FX, nem Fika GeforceFX. Keretik atnevezni ha nem tetszik
Megjegyzem az R9700 kezeli a DDR-II ramot is és tudomásom szerint van olyan gyártó, aki így szereli. Ha 400MHz körülire veszik a GPU sebességét (mert bírja ám!), akkor nem kell ide R9900 :)
És lett 5 év óta elöször vesztességes ...
Hol láttál te 2x gyorsabb GeForce FX-et??? A teljesen nemhivatalos megbízhatatlan PR tesztek alapján is max. 1,5x gyorsabb, de mondjuk megnéznénk olyan Doom3 tesztben mit tud, amit nem egy NV_test nevû MAP-on csinálnak. Meg valaki írta, hogy 22.000 3D Benchmark pontot csinált, de kit érdekel egy avult tesztprogram? Pláne, hogy erps gépben egy húzott R9700 is tud ennyit ...
nagyon el vagy te tévedve, ha azt hiszed, hogy azért mert az FX tud +1-2 tulajdonságot már a DX9hez képest (meg egypárat még abból sem) akko lejjebb fogja minösiteni azt a kártyát, amit a hivatalos DX9 specifikációk szerint épitettek...
De majd mindjárt én is feldobok a netre gyorsan egy hardwer oldalt, és odairom hofgy az FX tripla sõt, négyszeres sebességû lesz, és -2°Con tud majd menni, valamint DX12 kopatibilis, annak ellenére hogy a hw felépitése elmarad a vetélytárstól.
Mert belõled kiindulva mindig lesz valaki aki elhiszi.
A DX9 támogatást meg a küvetkezõvel zárnám: Ugye láttad az általad beszúrt linek az összehasonlítást? Ugye láttad a jobb szélsõ oszlopot? Ugye tudod, hogy az a build 3-as BÉTA DX9, és még nem is a végleges? És ugye összehasonlítottad az R300 oszlopával? Ugye feltûnt, hogy csak nagy ritkán teljesíti a követelményeket? Ezek után is állítod, hogy az R300-as full DX9 kompatibilis?
Amennyiben meg tényleg közel dupla a sebessége az FX-nek az R9700-ashoz képest, akkor elmehet a fenébe az R9900 a kb. 20-30%-os sebességjavulásával.
Ne egy fel evel kesobb megjeleno FX-el kell ossze hasonlitani amikot nem a 9700Proval fog versenyezni a hanem az emelt orajelu DDRII memcsivel ellatott Radeonnal :)
majd a tesztek lesznek a döntök. De mongyuk az se mert ha az GF FX vs 9700pro ha az FX röl irnak akkor az FX lesz a király. mert néztem egy tesztet ott a GF 4 4600 a MaxPayn-be jobb volt, amikor az ATI-t akkor meg a 9700pro gyorsabb volt 1024x768-ba kb 4 egész pontal. de a tesztekre énis kiváncsi lennék :)
Bocsi, ezt buktad. Szerintem hagyd abba inkább.
2. Ja szóval van az R350-esbõl mûködõ példány, és akkor már verni is fogja az NV30-at.:)) Ez nem megintcsak PR duma? Újra megkérdezem, az ATI emberei mitõl megbízhatóbbak? Egyébként az R350 nem változtat a dolgokon. Ha gyorsabb is lesz majd az NV30-nál, akkor is elavultabb technika...
3. Ezt már kifejtettem feljebb. Felesleges vitatkozni rajta, az elsõ összehasonlító teszteknél kiderül. Ja és látom még mindig a Displacement mapping-on lovagolsz: Ki nem sz*rja le, hogy nem teljesen DX9 kompatibilis. Gondolkozz már, szerinted mikor fogják használni ezt a technikát a gyakorlatban elõször? Kb 2004-ben, de lehet hogy még késõbb. Addig hiába tudja az R300-as, ha semmi sem fogja használni. Ugyanúgy, ahogy az összes egyébb ATI fejlesztést, amit szoftveresen is támogatni kell. Az a helyzet, hogy nem nagyon tudsz ATI logós játékot mutatni, én viszont mutathatok neked nVidia logósat többet is... Hiába erõlködik az ATI, nem õ diktál. Az eladott kártyák döntõ része ma is nVidia chipes.
Ezek is tények.
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
1. Az R300 egy mûködö dolog, és nem mítosz, és PR duma. 256bites memóriabusza van, csak mellékesen jegyzem meg.
2. Az R350 KÉSZEN van, VAN mûködö példány már, és simán magasabb frekvencián valamint 256bites vezérlõvel DDR-IIvel kerül PIACra, kb februárra.
3. Az NV30 egy mítosz. Nem mûködik, túl sok a selejt, és március elõtt nem lesz kapható. Csak 128bites memóriavezérlõje lesz, és nem támogat displacement mappingot, tehát NEM teljesen DX9-es kártya. Hiába tud ennyi meg annyi mûveletet a VPU majd, ha a ram nem tudja kiszolgálni, hiába lesz 1000-res DDR-II rajta, ha csak 128bites memóriabusza van.. Vakitottak akkorát, hogy a 128bites memóriabuszt majd a colorcompression ellensúlyozza ami nv30nál húdejó, 4:1-es tömöritést enged, igy 48GB/s memóriasávszélessége "van"(lesz, lenne) az NV30nak. ATI erre másnap válaszolt, miszerint ha õk is igy számolták volna a colorcompressiont és a memóriasávszélességet, akkor az R300nak 25:1-hez a colorcompressionja, és 96GB/s a memórsávszélessége. Ehelyett ráirtak 21GB/s-ot, mert az a valós. Bocs. Ezekalapján nemhogy az R350et nem üti majd, de a mostani R300at sem.
És ez a 3 pont mentes volt a PR dumától, amihez annyira ért az nvidia, csupán tényeket soroltam fel.
kb 1 honapja tudni hogy februar elott nem aruljak...