5388
Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
-
Borg #1445 Egyrészt, ezért jön a 9600 sorozat, hogy az középmezőnyben is több ütőse legyen. A 9500PRO meg simán egy szinten van a 4600 szintű kártyákkal, ha butitott grafikát nézünk 1024en, hameg igényesebbet, akkor simán ver minden gef4et. Az meg hogy kapni nem lehet, az egy hülyeség. Én itt körülöttem minden boltból tudnék rendelni, egyik sem mondja hogy nincs. És ráadásul olcsóbb is, mint egy rendes 4600-as.
Másrészt a geforceGO igenis szarabb mint a mobility termékek.
Esetleg majd nézz utána a fogyasztásának, vagy akár méretének a két terméknek. Elég nagy különbségek vannak, és ez a kettő ami döntő egy mobil cuccnál.
Valamint ha megnézed az nvidia legújabb mobil cuccait (az új chipre épülőket), azok sem rúgnak labdába. Nagyobb fogyasztás, nagyobb méret jellemzi az nvidiákat még mindig. Lehet találni képeket is róluk. -
Borg #1444 Ácsi.
A Q3ban nem csiter volt az ATI driver, mert
1. Megmondták, hogy optimalizálva van rá, és nem sutyiban lökött rajta.
2. Nem butitással, és cheateléssel lökött a teljesitményén, hanem egész egyszerűen Q3 specifikus beállitásokat vett fel a driver, amikor quake3-stringet talált a futó programban. Igy le volt irva. Egész egyszerűen optimalizáció miatt ment gyorsabban a Q3 vele, és megy máig is gyorsabban a Q3 vele, nem pedig azért, mert a FPS kiirást hackeli meg, ugye... meg nem a végeredményt csiteli szét, mint a detonatorok a 3dmarkokban. Egy fél FPSt sem gyorsul, aztán az eredmény meg több lesz. Bedőlni be lehet... -
Érdekes, hogy senki nem említi, hogy a következő valamely nv kártya 120w-ot fog zabálni. Ez azé mán bunkóság...vagy 3dFX :) -
Cvd #1442 Külön dolog az hogy minek kellene vinnie a kategóriát és hogy mi viszi.
Alsó kategória: Egyrészt én nem vennék olyan 8500-ast, ami ennyire olcsó, gondolom te se.:) Egyébként lassan a Gef3 széria is beesik ebbe a katagóriába. Ettől függetlenül mégis az MX fogy legjobban, hiába nem a legjobb.
Közép: Itt is a Gef4 fogy jobban. 9500-ast nem is lehet mindenhol kapni, és drágább is, gef4 meg mindenhol van olcsóbban. Azonkívül az hogy aláz, finoman szólva túlzás. DX9 alatt persze jobb, de ebből még nem nagyon profitál. AA+AF használata nélkül meg simán lenyomja egy jobb Gef4 is (A 9500 PRO-t is lazán megfogja akár egy húzott 4200-as is). És mivel ez a középkategória, legtöbbször középkategóriás gépbe is kerül, ahol nem is nagyon fogsz AA/AF-et használni később se, mert valszeg kevés lesz hozzá.
Felső: Itt nincs vita.:)
Vagyis hiába van ott az ATI az első 2 kategóriában, nem nagyon tud labdába rugni. Ugyanez van a Notebook piacon fordítva: Évek óta ott a GeforceGO széria, mégis minden jobb gépbe Radeon mobility-t raknak. Nem azért meg szar a GO, csak az ATI már évek óta uralja a piacot, és egyenlőre nem tud betörni az nVidia. Ugyanígy az ATI-nak is meg kell küzdenie az alsó/középkategóriáért. Szépen halad, de még messzire van a győzelemtől. -
Cvd #1441 Nono... Talán nem kellene elfelejteni a Q3-cheater ATI drivert, akkorát azóta se égett egyik cég se.:)) -
Anee #1439 hát kb.. -
K.András #1438 mondjuk egy két év mulva lehet ezen tovább vitázni... -
Anee #1437 azért adtak el több mint egymillió R300-as kártyát mert lefele mentek...azért nekik van a leggyorsabb mobil lapkájuk ami azért szintén hoz s azért raknak OEM-ek is ATi kártyát.
Anyagligal lehet lefele megy, de a részesedésben tör felfele....ahogy az AMD is megküzd úgy küzd az ATi is a részesedésééért -
K.András #1436 az elött is lefele mentmár, legalábbis anyagilag... -
Anee #1435 Végülis csak azért pártolt át hozzá jópár gyártó egy év alatt....azért a felfelé menést úgy fél év óta eredeztezsd ne pedig a lent belinkelt SG cikk alapján. -
K.András #1434 ez is egy vélemény, mindenben egyet is értek, csak szerintem nem felfele hanem lefele megy... -
Anee #1432 Hát azért Nvidia mindig kihoz csaló drivert 3dmarkok alá csak hogy ők vezessenek azt játékokba meg 15-20%-al is lassabbak...
Csak az Nvidiának kell ez a módszer az ATi ilyen cigány húzások nélkül is tör felfele -
K.András #1430 csak nem csalo atisok csinálták a tesztet... -
K.András #1429 te erölködsz nem látod?hát mit érdekel téged hogy ki mit rak be ide?csak akkor érdekel amikor atit alázzák ,amugy abszolute nem érdekel téged semmi, csak az vezérel hogy nvidiát a földbe döngöld...szoval ha valaki flamel az te vagy..
szánalmas pedig az akinek nincs a "kezébe" az amikröl itt papol... -
Borg #1428 Ha megnezed, nem neked irtam. -
Nyiri #1427 Én????? :]
Amugy ha beleolvasnatok a joco altal mutatot link forumaba ott eleg kamunat nezik a cikket, mert hacked nvidia driverre gondolnak.
Ami azert is furcsa mert nehany hettel ezelott alig erte be az fx az radeont most meg hirtelen lealazza. ilyen gyorsan nyomattak uj chipet. -
Borg #1426 Akkor talán tájékozódnod kellene, hogy mi az a flame. Mert ugye ezzel SEM vagy tisztában, ahogy látom.
De majd legközelebb a radeonos topicba másolom be az nvidia éves eredményét, akkor az helyénvaló lesz igaz? Szánalmas mit erőlködsz már össze... -
Nyiri #1425 
Furcsa, hogy mindenben alazza, az nvidia az atit. -
Nyiri #1424
Furcsa, hogy mindenben alazza, az nvidia az atit. -
K.András #1423 az az égés hogy ati kijött ugyanazzal a kártyával megint... -
Nyiri #1422 kartyat -
Nyiri #1421 Uristen!!!!!
Fel evvel a 9700es megjelenes utan mar illo volt az nvidianak kiadni egy "normalis" kartat, es ez nagyobb eges minthogy egy full 3dmarkra optimalizalt driverrel futo kartya megveri az atit. -
K.András #1420 nvidia növekedéséröl beszélhetsz max, egyébként nemrég beraktam az utso negyedév adatait szoval csak bele kéne olvasni a topicba...#1298 -
K.András #1419 rádfogják mindjárt hogy te csináltad az oldalt!:))) -
K.András #1418 "Már nem volt mivel flamet inditani, mi?"
Magadat minösited ezzel is...Ha supergamez hirét te flamnek nevezed az nem biztos hogy jo pont neked... -
Inquisitor #1415 Mint az előző 3 évben egyfolytában :)
Az, hogy még nem mentek csődbe, mutatja milyen "gyengusz" a cég.
NVidia vesztességeivel mi van? Vagy az nem táma? -
Borg #1413 És ezt mért ebbe a topicba kellett? Már nem volt mivel flamet inditani, mi?
-
K.András #1412 Lehet baj lesz még :DDD -
K.András #1411 Csökkenő bevételek, veszteség az ATI-nál
2003. március 23. 15:13, Vasárnap
A grafikus processzorokat gyártó kanadai ATI Technologies bejelentette második negyedéves pénzügyi eredményét, amely a bevételek folytatódó csökkenését, és többmillió dolláros veszteséget mutat.
http://www.supergamez.hu/cikk.php?cid=26957 -
hat hogyha megnezed veletlenul sem neked irtam:)) -
:) -
K.András #1407 akkor örüljünk együtt :D -
K.András #1403 "saját tapasztalataimat tudom elmondani.(Ati-Nvidia)"
Én is... -
akkor mert nem veszel egy jo FX-et szerinted az is integet a 9800-nak:DDDDDDDDD -
?????????? -
agyhalal visszatert -
[Walaki]D`Lair #1397 Én akkoris megmaradok a Gf3-nál :P -
valoszinuleg semmi tapasztalatom nincs e teren egy 8500-as utann valtottam TI4400-re utanna 9700PRO-ra de biztos rossz a szemem meg a monitorm. -
hehe, volt egy kis rendezkedés ;) -
K.András #1391 Akkor most jöhet milyen géped van...Mert egy kártyával nem mész el messzire...Még mindig csak az igények...