GeForce FX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja, ez meg a másik.
Kiváncsi vagyok NV30ban mennyi a tartalék, ha most is ilyen hûtés kell rá.

R300at meg léghûtéssel járatják 400Mhz-en, 325 helyett, holott nvidia szerint a 0.15 nem megfelelõ technológia... Leginkább csak nem vallják be, hogy nem tudnak a 0.13on kivül mással vakitani, az nv30al kapcsolatban.
Egyébként nem vetted észre, hogy én a 3dmark2001rõl beszéltem?

Persze csak mellékes dolog, ez olyan mint ahogy az általam FXel kapcsolatban felsorolt tényekre a doomIIImal meg a geforce3mal vágtál vissza mindig, amiknek semmi köze a témához.

Bizonyára véletlen dolog, hogy az új detonatorokkal (ami meglepõ módon a 9700al együtt jött ki) többezer ponttal többet nyomnak benne a gef4ek, holott játékban ugyanannyi fpst mutatnak. Persze ezt is az ATI pr találta ki, meg én aki nekik dolgozok. Igen. Valszeg itt próbálnék meggyõzni pár elvakult nvidiást, ha az ATInál dolgoznék. Hát tudod ki a franc foglalkozna a hozzád hasonlókkal...😊
"Ja persze. Vagyis még nem tudja az ATI se, hogy mit tud konkrétan az FX, akkor honnan tudod TE, hogy fejlettebb az R350? Ja és majd ha kijön az FX, és kevés lesz az ATI, akkor mi van? Belenyúlnak a magba, fejlesztenek rajta, módosítják a mikroprogramot, drivert írnak rá, letesztelik, mindezt pár hét alatt? Érdekes lesz....😊)
"
Nem csak ha olvasnál tudnád hogy míg az FXben és a 9700-ban 8 rendelõ futószalag mellett egy textúraegyság van, addig az R350-ben 8-2 a felállás azaz multitextúrázásba már jócskán rá fog verni mind az fx-re mind a 9700-ra.
A másik a DDR-II amivel ugye már voltak mérések csak azok egy 9700-ason voltak....csak majdnem 10% teljesítménynövekedést hozott-egy kicsivel többet mint amiekkora az órajelnövekedés volt-..
A chameleonmarkra meg annyit hogy azért tényleg nem a csúcs...nézd meg anno a KYRO II VillageMark vagy milyét, az amúgy gyorsabb GF2 Ultra is álva maradt a KYRO2 mellett, amíg a csaló driverek meg nem jelentek Nvidiához...
RV350-re meg azt mondták hogy hasonló tudása lesz mint a 9700-nak csak olcsón...

Ja meg Cvd azért gondolkozz el, milyen sebességen lehene hajtani egy 9700-ast egy akkora turbinával mint amivel az FX el lesz látva? Úgy 450MHz-en ami -ha a ramokat is húzzuk- majdnem visszavenné a fx nem létezõ elõnyét-mivel még nincs hiteles tesz-
Nagyon beletaposhattam az önérzetedbe😊 Bocs ha kezdelek meggyõzni a dolgokról, tudom hogy fáj belátni az igazságot. Adok neked idõt, majd megnyugszol😊

De azért nem kellene ilyeneket irni itt..
"Gáz is lenne még egy olyan égés, mint mondjuk a chameleonmark, ami ugye ugyanigy nvidiás teszt, és az R300 ott ver rá a legnagyobbat a Ti4600ra😊

Dehát még egyszer csaknem dob ki ennyi pénzt az nvidia egy teszt megkenésére, amiben az ATI gyorsabb." - Na ezt se tudod rendesen.. A Chameleonmark egy techdemo volt, amivel a GEF3 tudását mutatták be a megjelenésekor. Mivel az nVidia csinálta, senkit se kellett megkennie, mint ahogy te állítod, a saját termékük. Az se meglepõ, hogy gyorsabb a 9700-on, mint a 4600-ason, mert ugye újabb kártyának illene gyorsabbnak lennie nem? Ugyanígy egy újabb nVidia kártya elverne egy régebbi ATI-t ATI-s tesztben, már ha lenne ilyen. Egy esetben lenne gyorsabb a Gef4, ha valami trükkel más kártyákkal lassabb lenne, de mivel nem így van, ez azt bizonyítja, hogy a tesztet tisztességesen írták meg.

Könyörgöm legalább egyszer nézz már utánna valaminek, mielõtt elkezdessz fröcsögni róla..😊)))

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

"Meséld már el nekem, miben mutat túl az FX az R300on? Fejlettség? 0.13-ra, vagy a DX9.1re gondolsz, amibõl még a displacement mapping is "kifelejtõdött"?" - Nem. Pl. abban hogy sokkal fejlettebb az FX Pixel shadere, többszöröse az utasításkészlete és az egy órajel alatt végrehajtható utasítások mennyisége az R300-nak, hogy többet ne is említsek. És ezt nem fogják pár kis módosítással megoldani.

"Itt pedig az 350el kapcs hirek, amiknek igy hirtelen megtaláltam a linkjét (ezen kivül pedig rengeteg infóm van/volt külföldi és egyéb fórumokról, de ilyeneket ugysem fogsz elhinni..." - Márpedig jöhetne a többi, mert ez eddig semmi. A 0.13-as gyártástechnikából adódóan magasabb sebesség, meg gyorsabb DDR2 memória, és a többi? Sebességre meg fogja verni az FX-et, de hol van a bizonyíték arra, hogy fejlettebb lesz az FX-nél? Merthogy ezt állítottad. Lehet hogy nem az én nVidia-s PR fejemmel van baj, hanem a te ATI-soddal? Még a linken sincs semmi konkrét, akkor meg honnan veszed az alapot a következtetéseidhez?

"Mivel imho az FX tényleges tudását csak 90%ban lehet az elözetesek alapján felmérni, az ATI vár a kihozatalig, a tesztekig." - Ja persze. Vagyis még nem tudja az ATI se, hogy mit tud konkrétan az FX, akkor honnan tudod TE, hogy fejlettebb az R350? Ja és majd ha kijön az FX, és kevés lesz az ATI, akkor mi van? Belenyúlnak a magba, fejlesztenek rajta, módosítják a mikroprogramot, drivert írnak rá, letesztelik, mindezt pár hét alatt? Érdekes lesz....😊)

"Szal, lehet le kellene végre NEKED tenni valamit ide, amivel igazolod a kötekedésedet folyton..." - Nézzük csak. Beégtél a Doom3-témába, én nyomtam a linket (és készenlétben volt mág pár), vagyis tényekkel bizonyítottam az igazamat, te semmit se tudtál felmutatni. A 16X AA--dologban ugyancsak beégtél, a saját hozzászólásod tett nevetségessé. Jelenleg az R350-esrõl ígérgetsz mindenfélét, amit eddig nem tudtál bizonyítani. Biztos hogy nekem kellene letennem valamit és nem NEKED? Megjegyzem nem vagyok elvakult nVidiás, egyszerûen csak nVidia kártyákat használok, mert soha nem volt bajom velük. Nem is járok más topicba fikázni más gyártók termékét. Ráadásul több hozzászólást is találhatsz tõlem, ahol bírárom az nVidiát. Te viszont full elvakult ATI-sként jársz ide fikázni (nagyon sokszor alap nélkül, semmivel se tudod alátámasztani a hazugságaidat), még azt se mondhatod hogy az ATI-t véded itt, mert a topic LEGELSÕ hozzászólása rögtön a tied, amiben már fikázol is. Kérdem én miért? Ennyire betegesen félsz, hogy megint az nVidia lehet a csúcson egy idõre?

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Ebben nem is kételkedtem😊

Gáz is lenne még egy olyan égés, mint mondjuk a chameleonmark, ami ugye ugyanigy nvidiás teszt, és az R300 ott ver rá a legnagyobbat a Ti4600ra😊

Dehát még egyszer csaknem dob ki ennyi pénzt az nvidia egy teszt megkenésére, amiben az ATI gyorsabb.

Szal tuti jobb lesz benne az FX😊
Jacek
3D Markab meg fogja jol verni az ATI-t majd figyeld

Ennek az a feltétele, hogy az FX legalább 10-15%ot ráverjen az R300ra.
Mert sajnos ha nem igy lesz, és az FX ilyen drágán jön, semmi indok nem lesz az árcsökkentésre. (egyelõre minden jel erre utal)
Ams
De remélem, mikor kijön az R350, addigra/akkor csökken az R300 ára(?). és akkor már pláne jobb lesz az fxtõl az R300 ár/teljesítmény arányban.

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

RV350 az ugyanennek a 0.13 mikronos változata lesz, nemsokkal késõbb. (õk kivárják mig a TSMCnél megfelelõ lesz a kihozatal erre)
Ha az elözeteseknek, interjuknak hinni lehet, akkor pontosan az FX piaci megjelenése+pár hét kb.
Mivel imho az FX tényleges tudását csak 90%ban lehet az elözetesek alapján felmérni, az ATI vár a kihozatalig, a tesztekig.
Mivel az R350 a válasz az FXre, szal mindenképp ütõsebbre csinálják, és a mostani állapothoz képest még csiszolgatnak rajta, ha kell.

Bár sajnos az FX elõzetesek alapján sok motivációja nem lesz az ATInak, hogy még csiszolgasson az R350en...
Ams
vagy rv350-t

Ams
kb. mikor jön az r350? mert majd akkor veszek r300-at :o)

Meséld már el nekem, miben mutat túl az FX az R300on? Fejlettség? 0.13-ra, vagy a DX9.1re gondolsz, amibõl még a displacement mapping is "kifelejtõdött"?

ugyehogy semmi különösben?

Szal marha nagy meló, annál jobbat csinálni.

Amúgy ha linkek kellenek:
"we have some Information about Terratecs Mystify 5800 and Mystify 5800 Ultra.

- based on nVidias GeforceFX
- both with 128MByte RAM
- both with Video -IN and -OUT (ViVo)
- Release in the middle of February
- Normal Version -> 549.- Euro ( 131e ft)
- Ultra Version -> 599.- Euro ( 143e ft)

(only 50.- Euro difference)

Read more at K-Hardware... "
k-hardware.de
Szal eleve a 128megások "érdekes" áron jönnek, hát mi lesz még a 256ossal...

Itt pedig az 350el kapcs hirek, amiknek igy hirtelen megtaláltam a linkjét (ezen kivül pedig rengeteg infóm van/volt külföldi és egyéb fórumokról, de ilyeneket ugysem fogsz elhinni... bár ha belegondolok hogy az NV pr is megvakitott, akkor ezek már semmi ahhoz képest... szal elég ha belenyugszol, hogy az ATInak az asztalon hever az R350, és az RV350 is már, emelett core frekivel=375Mhz, és 400Mhz-es DDRII ramokkal, a megszokott 256bites memóriavezérlõvel. Valamint az R350 chipt egy rakás újitást is tartalmaz elõdjéhez képest, ami -ha csöppet gondolkozol- tutira a DX9.1 featurek, amik az FXen is lesznek, majd egyszer)

Megkezdõdött az R(V)350 lapkák próbagyártása:
http://www.hardwareoc.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1976&mode=thread&order=0&thold=0 gyk: 2002.12.11. a dátum..

Digitimes.com:

"As Nvidia starts adopting the 0.13-micron process, its major rival ATI Technologies has also prepared to move toward 0.13-micron production. According to sources, ATI chairman and CEO Ho Kwok-yuen recently made a quiet visit to TSMC to evaluate the new process, and the company is planning to begin volume production of its first 0.13-micron RV350 chip by the end of this month" Ugyancsak 2002.12.12.

Szal, lehet le kellene végre NEKED tenni valamit ide, amivel igazolod a kötekedésedet folyton...
"Holott az R350 is túlmutat bõven, az FX mostani specifikációin..." - Csak ez zavart. Ha egyszer csak egy ráncfelvarrott R300-as, ami jó egy hónapja kész van, akkor hogy a francba tud bõven túlmutatni az FX-en? (Ja hogy ne is mondjam, egyik sincs még tesztelve, de rendes leírás se nagyon létezik még róluk, vagyis már megint megelõlegezi a dolgokat alap nélkül) Nem kétlem, hogy sebességben meg tudja majd verni, de fejlettségben?

[Walaki]D`Lair
"Ja majd elfelejtettem, már egy jó hónapja kész van, ezt is írtad... Na jöhetnek a bizonyítékok, mert szerintem megint kamuzol.😊"

Gondolkozzál...1500% hogy már megvan az ATI-nak a saját "fegyverei"/válasza az nVidia ellen.....

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Manta
De égõ
Ezt most hogy érted? Vagy fejtsd ki mivel nem értesz egyet, vagy hanyagold az ilyen hozzászólásokat, mert semmi értelme.😊)

Ja, a legfelsõ. De van még alatta 2...😊

[Walaki]D`Lair
ott 4x-es van....

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

[Walaki]D`Lair
Inkább gondolkozz néha...

"egyébként mutass már egy tesztet nekem 16x AAval?? mert én olyant még nemigen láttam. Mindenhol 4xAA-val tesztelnek max, az AFet teszik csak magasabbra, annak meg van értelme. Szal nem kellene ezzel jönni." - Most találtam, tetszeni fog:

Nézd csak meg nyugodtan a #33-as hozzászólást, ott találsz ilyen teszteredményt. Hogy ki linkelte be? Hát te...😊))

"mert sajnos a valós méréses elözetesek sehol nem ezt mutatják." - Hol vannak azok az elõzetes tesztek? Kíváncsi vagyok rájuk, mert eddig össz-vissz egy tesztet találtam, de az elég szûkszavú. Abban a tesztben azért stabilan az FX volt a jobb. Gyanítom hogy te megint nem tudsz majd linket adni.😊

"Holott az R350 is túlmutat bõven, az FX mostani specifikációin..." - Na mem a 350-eshez is jöhet valami link, az ATI nem túl bõbeszédû. Meg régebben mintha azt írtad volna, hogy csak DDRII-es memóriákat ka, húznak rajta meg egy kicsit optimalizálnak a 300-ashoz képest. Ahhoz viszont hogy "bõven túlmutason" az FX-en, kicsit többet kell majd dolgozni rajta. Ja majd elfelejtettem, már egy jó hónapja kész van, ezt is írtad... Na jöhetnek a bizonyítékok, mert szerintem megint kamuzol.😊

[Walaki]D`Lair
Pedig ez 100%...Lehet hogy visszatérek az Ati-hoz???

Jacek
Ebben az a lol ha ez hazi narkacs lenne akkor uberkiraly lenne de igy lol.
Plusz jol lehet majd huzni 1\2 Mhz biztos lehet rantani rajta😄

Jacek
Nm tudom mert nem az a neve GeForce Voodoo Monster 7000😊

+aki nem mérte volna még fel, az elõzõek alapján, hogy mekkora mostrum lesz ez:
: Could you give us an estimated price and date of retail availability for the GeForce FX in Europe?
: We're looking at a ballpark figure of around 600 Euros however final pricing will be determined by the partners. The high end only makes up for 2% of our sold products and at launch GeForce FX will only be available in limited numbers, for those who want the latest and greatest the GeForce FX will be the product to go for. GeForce FX should pop up at retailers across Europe by the end of February."
Forrás: nordichardware

Aki nem értené:
-geffx európai árazásáról kérdeznek
-csak KIS példányszámban lesz kapható a geffx, mivel ez a kártya egyelõre az nv eladásainak 2%át fogja kitenni (fõleg itthon)
-az ár 600EUR (se több se kevesebb, ez már csak hihetö, nv mondja..) ami még alakul a partnerek, viszonteladók hasznaitól függõen. Tehát 600EUR~144000Ft minimum, az itthoni haszonkulcsokat és import költségeket nézve ez akár 180ezer forint is lehet.
-Az európai vásárlóknak a geffx leghamarabb február VÉGÉN lesz elérhetõ.

A 16-órai tényeket hallották😊
Jacek
Errol beszelek Borg akkor brutalis savszele lesz a karinak.

Ugyan nem nekem volt cimezve, de

"Szerinted mennyi ideig tart rarakni 1Ghz ramokat az Ati kartyara es 256-os vezerlovel?????"

Már semeddig😊 Csak a piacra dobásra kell várni. (gyk: a 256bites vezérlõ már a 9700on mûködik, a DDR-II támogatás is rajta van, csak be kellett izzitani. A továbbfejlesztett mag, az R350 meg csak hab a tortán)
Jacek
kb pont a duplaja az FX-hez kepest😊

Jacek
te nalad a 16 es a 19.8 kozott nincs kulombeseg???
SZerinted mennyi ideig tart rarakni 1Ghz ramokat az Ati kartyara es 256-os vezerlovel?????akkor szerinted mennyi lesz az ATI savszelessege???

Egyébként én pont ebben nem vagyok biztos, hogy az nv annyira ziherre megy, hogy gyorsabb lesz az ATInál... mert sajnos a valós méréses elözetesek sehol nem ezt mutatják.

Egyébként meg igazad van abban, hogy késõbb akarnak ultrázni még a dolgon, és idén már nem adnak ki új chipet, csak az MXeket, meg a tuningoltakat.
Ezzel csak az a bibi, hogy az ATI már bejelentette az R350et az FX megjelenésének idõpontjára, (tehát ugyanúgy körbelül mostra, mint az nvidia😊), és augusztusban pedig itt az ATI következõ termékciklusa az R400-al. Ami viszont teljesen új architektúra lesz. Holott az R350 is túlmutat bõven, az FX mostani specifikációin...
Maradjunk annyiban, hogy okosabb lett volna ha most nem szólsz semmit😊
K.András
"1ghz ramokra azzal elertek 16mb\s juj az tenyleg gyors😄DD"
Nem az atié a gyors aki képes volt 256-bitböl annyit kihozni mint az nvidia 128-bol😊))

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Mu*][*h4pHu|{4
pfff

Jacek
Most mire gondolsz az 1ghz ramokra azzal elertek 16mb\s juj az tenyleg gyors😄DD
A 32GB az meg parasztvakitas mert tomoritett es az ati is tud tomoriteni😄DDDcsak egy kicsit tobb lesz ott is😊

K.András
"2.) "Memory Bandwidth: 16 GB/second (32GB with compression"

R9700PRO 19.8GB/s alapból, "
Hehe, szerinted jo teljesitménynek lehet nevezni egy 256-bites memovezérlést amit egy 128bit-esel el lehet érni???Nevetséges, komolyan mondom!!!😄DD
Hát még a 128-bol sem hoztak ki mindent de már 256-os kell, na ez volt a legnagyobb parasztvakitás amit az Ati valaha csinált!!😄DD
Ahogy látom nagyon sokan kajálják!!!

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Jacek
igen nem kell varni csak a nv30 megjeleneset kell megvarni rohej

Ja link:

http://www.hardwired.hu/#h4450

Kijött egy teasel a 3DMark2003-ból. Nem sokat mutatm nagyon rövid. Csak egy Doom3 szintû folyosón repül át a kamera, de ami érdekes az a vége. A felirat szerint a neve 3DMark03, alatta meg egy sorcska: Q1/03. Lehet hogy mégse kell várni a DX9.1-ig.😊

Egyébként jó kis verseny lehet még itt idén. Merthogy a 128 bites memóriavezérlést nem nagy dolog 256-osra cserélni. Már a TNT2-bõl is volt 128 bites, meg a hülyített M64-ek 64 bitessel. Én az nVidia helyében a következõt tettem volna/tenném:
Az FX-el egy idõre kifullad az nVidia, új mag csak kb. jövõre várható. Maximum húzott FX várható idén. Mivel már év közben kiderült, hogy mit tud a 9700-as, láthatták, hogy mennyivel gyorsabb az FX. Mivel 128 bites memóriabusszal is gyorsabb (ezt most elõlegezzük meg, annyira csak nem hülyék, hogy lassabb kártyával jönnek ki), ezért így adják ki, és nem 256-ossal, amivel ugyan még gyorsabb lenne, viszont onnan már nincs hová emelni. Így nem nagyon, de azért mérhetõen jobb a 9700-asnál. Erre lép az ATI az R350-essel, és visszaveszi a vezetést. Viszont az FX még válaszolhat a gyorsabb 256 bites memóriabusszal, meg emelt core sebességgel (már ha lehet majd húzni). Aztán év végén jönnek mindkét oldalról a PRO/Ultra verziók.
Szóval ez totál fikció, de azért így még lehet húzós verseny, az meg csak nekünk jó.😊

Sajna kénytelen leszek mert meghalt a régi, és most egy szutyok 235-ös van a gépben, az meg nem bírja fullra tuningolva a mostani konfigomat se, tavasszal/nyáron meg még cserélek is benne szinte mindent.😊

Hát ezaz, de biztosat nem tudni..
Laalee
ugytudom p4 tap kell neki is majd

amugy meg siman kapni csatlakozot ami atalaitja a sima 12v os csatit a p4 es formara

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

OFF:
szerintem nem érdemes jelen pillanatban tápba beruházni, mivel senki nem tudja még, hogy a hammer/opteron rendszerek ilyen téren mit követelnek majd meg. És az AMD szerint ez már csak egy max két hónap kérdése... szal én addig még várnék a helyedben, nehogy aztán ATX 2.04 legyen az AMDhez is jó újfajta tápok specifikációja😊
Hát igen. Egyébként ez a verzió (a 128as) állitólag olcsóbban jön ki, nem 500$ hanem kb 4-450 környékén. Egyes oldalakon már van elõrendelés, 399$ dollárért. Ugyanigy a 9700 megjelenésekor volt elõrendelés 330$-ért is, szal e mögé nem kell túl sokat képzelni még...

Viszont ami furcsa:
1.) " 200 million triangles/sec"
Namost a R9700PRO alapból 325M triangles/s-ra képes...

2.) "Memory Bandwidth: 16 GB/second (32GB with compression"

R9700PRO 19.8GB/s alapból, és ha visszaemlékeztek volt egy cikk, miszerint ha az ATI is az nv módszerével számitaná a tömöritett sávszélességet, akkor 96GB/s lenne a 9700PROnak...

Nemtom mi lesz itt, mert ha nem ver rá legalább 10-15%-ot a 9700ra, akkor nem lesz egyhamar R350 a piacon, motiváció hiján, és az árak sem fognak lejjebb menni.

Szvsz ez már eleve egy aggasztó jel, hogy az elõzetes tech specifikációkban sem mernek nagyobbat hasbaakasztani ennél már...
Nem csak lenne, hanem az is lesz.
Kétségtelen, hogy a 3dmark2003at azért tolják, hogy majd a geffx megmutathassa mit tud...

Ugyanúgy, ahogy a 2001SE is nvidiás, ugyanugy az sem lesz másképp. Majd a játékok megmutatják.
[Walaki]D`Lair
de nem lehet.....