GeForce FX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
• 350watt Power supply minimum
Még jó hogy épp most akartam új tápot venni. Azt hittem egy 360-as elég lesz, de akkor inkább egy 400-as. No nem mintha rohannék FX-et venni, de nem is egy évre veszem a tápot.😊
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
• Controller: NVIDIA GeForce FX
• Bus type: AGP
• Memory: 128MB DDR-II
• Memory Bandwidth: 16 GB/second (32GB with compression)
• Core clock: 500MHz
• Memory clock: 500MHz (1000 DDR-II)• RAMDAC: 2 @ 400MHz each
• Connectors: VGA, VIVO, DVI-I
• 200 million triangles/sec
Minimum System Requirements NOTE
• Intel Pentium®III, AMD® Duron™ or Athon™ class processor or higher
• 128MB of RAM
• 350watt Power supply minimum
• An available 2.0 AGP slot
• Empty PCI slot adjacent to AGP slot
• Available 4-pin power connector from internal power supply
• CD-ROM Drive
• 10MB available hard disk space (50 MB for full installation)
• Windows® 95 OSR2, 98 or higher, ME, 2000, XP, NT4.0 with service pack 5 or 6, Linux OS
nam valami fenyes...
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
Ahoz kepest az egyetlen(valos???) tesztben 2x AA van az Nvidia nem engedejezte a 4X AA hasznalatat a teszben..lol
mire bizonyiték? és miért beszélek mellé? Szerinted komolyan ilyen szinten volt a doom3 motor 2 éve, mint ma? <...>" - Na például ez is mellébeszélés. 1. Ott van a videó, ami bizonyítja az igazamat. 2. Még mindig lógsz a linkkel, mely szerint R300-on lett volna írva a motor. Bizonyítékkal állj elõ, addig csak kamuzol.
"Tessék. Bocs ha belegázoltam a lelkivilágodba ezzel... Még 2xFSAA-val is min. 30%ot ver rá, szal nemtom te mirõl beszélsz..." . 1. Csak pontot írtál, amit akkor szokás, ha default tesztrõl van szó. Az meg AA nélkül megy. 2. A linken AA-s tesztek vannak, és sehol sem állítottam, hogy abban jó lenne a 4600-as. Sõt épp azt mondtam, hogy ebben húz el az ATI egyre jobban az egyre magasabb AA szinteken.
"És sajnos az FX-en sem tudták ezt überelni, a jelek szerint. " - még mindig nem tudni konkrét eredményeket, sõt még maga a hardverspecifikációk se derültek ki teljesen. Vagyis még mindig nincs itt az ideje ezeknek a kijelentéseknek.
http://www.evga.com/
Csekkoljátok a jobb felsõ sarokban a logót. Na ezt az 52napot passzitsátok be január végéig...
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
Akárhogy is számolom, 17ezer, és 16450 között csak 3% van... (standard 1024ben) és mind2 kártyát 2400+ XPben tekintve...
Az ATInak mindig is nagyobb volt a termékciklusa mint az nvidiának.
A 8500 a gef3 ellen készült, sikerrel, és mivel a gef4 ciklust az ATI kihagyta, igy a 8500nak azok ellen is fel kellett lépni. Ha sebességben nem is, de featureben, minöségben, és pl AF teljesitményben sikeres is volt.
A 9700at egyátalán nem kell a gef4 ellenfelének tekinteni. A 9700 már DX9-es, és egy csomo olyan dolgot tud, amit a gef4 nem. Pontosan hogy az FX ellenfele, ha sikerrel, ha nem.
Aggódni meg nem kell, mert mire az FX kapható lesz normális mennyiségben, addigra itt a következõ ATI...
15% minek csereljek? 9700PRO-m van hulye lennek egy futotestet bele rakni a hazba igy is meleg😄
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
Azt kell majd nézni, hogy az FX és a 9900 közül melyik a jobb, és persze, melyik mennyibe kerül.
Továbbá olyan mode-ban kell összehasonlítani, amin játszik is az ember.
Istenem, ha nyertem volna a lottón, akkor csinálnék egy angol-magyar hw-gamer site-ot, de normálisat, ahol értelmes tesztek vannak, nem ilyen kattant, elszállt beállításokkal való összehasonlítgatás. Pl. nem az avg meg a max fps-sel szórakoznék, az kit érdekel. A lényeg az, hogy minimumban mennyit hoz, durva akció közben egy kártya.
Ha tényleg annyival gyorsabb, akkor meg fogom gondolni. Ha nem, akkor megvárom a 9900-at.
Mert ugye azrt tobb honappal kesobb jelenik meg ez van nekem akkor is bejott a 9700-es minden teren elegedett vagyok vele.
Azota jottek ujabb hirek es tenyleg nem lesz olyan draga as 128mb sima verzio 400$\E.
Meg inkább alaplapot kéne belinkelni, nem valami retket.
http://druglord.buzz.hu/ ;)
Amúgy ha tényleg gyenge lesz ennyire, akkor az senkinek nem lesz jó..
Az FX nem olyan lesz, mint az ATI konkurens - kicsit gyengébb kártyája. Azt a buta ATI-sok (mint Borg) csak megveszik, és bevágják a gépbe. Sok skill nem kell hozzá.
Az FX-et viszont igazán lehet majd szeretni. Hazaviszed, és irány a sufni. Kalapács, csavarhúzó, fogó, vésõ, fúró, és persze fûrész power. Olyanra alakíthatod, amilyenre akarod! Vagy ha kell, az alaplapot is meghekkelheted. Az Nvidia az egyéni kreativitás mellett bontott zászlót! Éljen!!
mire bizonyiték? és miért beszélek mellé? Szerinted komolyan ilyen szinten volt a doom3 motor 2 éve, mint ma? <...>
Egyébként meg konkrétan az EPOX 8KHA+ volt, amibe pl az elsõ gef4-ek, és a r8500 sem ment bele, mert az AGP mellett volt egy magas kondi, és az a kártyán lévõ kondival szépen ütközött is. Ha megnézed az FXet (az egyel elözö képen), itt is ugyanezzel lesz a gond.
http://www6.tomshardware.com/graphic/20020819/radeon9700-19.html
Tessék. Bocs ha belegázoltam a lelkivilágodba ezzel... Még 2xFSAA-val is min. 30%ot ver rá, szal nemtom te mirõl beszélsz...(ráadásul a tomsgarbage köztudottan nvidiás) A 9700nak sokkal komolyabb memóriavezérlése van, mint a gef4nek. És sajnos az FX-en sem tudták ezt überelni, a jelek szerint.
Azt mondom, ha 20ezer fölött ért volna el az FX standardon, még akkor sem verné meg FSAAval vagy AFel a 9700at.
"Amúgy ha neked ~16500 pont alig több, hát legyen.." - Nem értem mit vitatkozol, nem láttál még 3DMark 2001 pontokat az említett kártyákról? Még egy húzott 4200-es is csinál 12-14ezer körül, nem hogy egy 4600-as. Abból könnyedén lehet kihozni 15 ezer pontot, az meg nem sokkal kevesebb a 16500-17000 pontnál. Amíg az elavult 2001-en mérnek, addig nem jön ki az új kártyák elõnye igazán.
"egyébként mutass már egy tesztet nekem 16x AAval?? " - egy halom tesztet láttam neten, meg még újságban is 16XAA-val, a 9700-ast hasonlították a 4600-ashoz. Éppen azért, mert itt kegyetlenül megveri a 9700-as a Gef4-et, kb. 300-400%-kal.
"Ott az alaplap, hogy túl nagy bele, azt is én találtam ki mi? " - Nem tudom ki találta ki, de elég nagy hülye lehetett, mert a képen látszik hogy bent van a kártya a helyén.😊
"Ha megnézed, 2PCIt simán lefed" - 1-et fed le, rögtön az AGP alatt. És mint tudvalevõ, a legfelsõ PCI az alaplapok többségénél osztott IRQ-t használ az AGP-vel, vagyis nem is igazán szokás mindkettõbe kártyát tenni. De még ha 2-õt fed is le, akkor is átlag alaplap esetében marad még 4, ami bõven elég.
"és a másik irányba is ott a bazinagy borda" - Ja, csak ezt felölrõl kellene látni, mert így csalóka. A borda nem fedi le az egész kártyát, az alaplap felõl bõven van hely, ott elfér simán az alaplap a kondikkal.
"Ugyehogynincs, nagyokosok..." - a hasonlítással nincs baj, csak épp egy ismeretlen kártyát hasonlítasz a másikhoz, vagyis még nincs alapod hasonlítgatni a teljesítményt. Majd pár hét múlva, amikor már nem találgatások, hanem tények/tesztek állnak rendelkezésre.
Egyébként, segitek, nem csak a hossz méretérõl van szó. Ha megnézed, 2PCIt simán lefed, és a másik irányba is ott a bazinagy borda. Számtalan alaplap van, amin ott vannak a ram helyek, illetve szép nagy kondik az AGP körül (PL EPOX alaplapok).
legalább látom mire alapozod döntéseidet (beee-e-ee)
De ha nem igy lesz, itt kérek elnézést a T. nvidia fan közösségtõl.
Amúgy ha neked ~16500 pont alig több, hát legyen..
egyébként mutass már egy tesztet nekem 16x AAval?? mert én olyant még nemigen láttam. Mindenhol 4xAA-val tesztelnek max, az AFet teszik csak magasabbra, annak meg van értelme. Szal nem kellene ezzel jönni.
Egyébként, mindazoknak akik itt azt hiszik hogy én véleményeket mondok.. olvassatok. Én tényeket irok le nagyrészt, és arra hurrogtok le engem. Ennyire fáj az igazság? Ott az alaplap, hogy túl nagy bele, azt is én találtam ki mi? Sõt, én vagyok a felelõ azért, hogy az FX nem lesz semmivel sem jobb mint a 9700as? Lehet ATI mániának nevezni,de akkor légyszi mondjatok másik kártyát, amihez lehetne hasonlitani? Ugyehogynincs, nagyokosok...
Valami értelmeset is, please
"Ha nem birnád követni, elárulom: Carmack gépében, és már a 2002 év eleji E3-on is.." - Nem egészen év eleje, május végén volt az E3. Hacsak te mást nem állítasz. A Macworld 2001 viszont 2001 február végén volt, vagyis bõ egy évvel a 2002-es E3 elõtt, és ha utánanéznél akkor tudnád hogy ott mutatta be elõször carmack a motort a nyilvánosságnak. Ja és még mindig lógsz a linkkel, ahol Carmack azt mondta, hogy R300-ason írta a motort. Ne mellébeszélj, nyomd a linket.
"A kártya csaknem 25cm hosszú. A legtöbb házban nem is fog elférni, nem beszélve a kusza elrendezésû alaplapokról. Némelyik alaplap nincs ilyen széles, nemhogy vidkártya." - 1. Normális ember nagytornyban tartja a gépet, abban simán elfér. Az enyémben még lötyögne is.😊 2. Kusza elrendezésû alaplap? Az milyen? Az alaplapok döntõ többségében simán elfér, mert direkt úgy vannak tervezve, hogy nem lóg be semmi az AGP síkjába. Mert ugye az FX csak a játékra tervezett kártyák között számít nagynak, a profi 3D kártyák viszont pont ilyen szép nagyok, és normális alaplapgyártó számol azzal a lehetõséggel, hogy a lapja esetleg ilyen közegbe kerül.
"Egyébként a kártya 17,000 3DMarkot ér el, 2400+ AthlonXPvel, a CES-en tesztelték." - a 2001 finoman szólva is elavult. A 9700-as is alig kap több pontot, mint egy Ti4600-as.
- 29.4cm x 20.0cm
GA-8PE667 Ultra
- 30.5cm x 24.4cm
Reméljükk valamit csak mutatni tud majd az NVidía (CSAKIS a verseny érdekében).
HAJRÁ ATI....
És persze óccsó, meg jó.
Nem lesz ez igy jó, mi fogja motiválni az ATIt? ráb@szunk..