5388
Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
  • K.András
    Nahát akkor képminöségröl ne nagyon beszéljél, mert mondhatom hogy kidobtad a kártyára pénzt, mivel semmi különbséget nem fogsz azon a moncsin látni egy ati vagy egy nvidia között.Majd akkor látsz különbséget ha egy sony fw900-ad lesz...
  • Zsoltee_a_bator
    na egy pill.. a nemletezo dolog az fx :))
    papiron kuszkodik mar honapok ota.
    fx ultra miben alazza a 9800-t? q3 es halflife 1024 2xfsaa no aniso, kivetelevel? :)
  • gregoryan
    És az eredmények egy grafikus programban, méréseknél miről tesznek tanubizonyságot?? Egyébként a szar az, hogy a gef FX naggyából inkább a 9700 nak felel meg és elvileg a 9800 és haverjai lenyomják majd mint a ....
  • Laalee
    A cég lépése azért sem meglepő, mert köztudott, hogy kínálatában bőven szerepelnek a gyári specifikációknál magasabb órajelen működő videokártyák is. A Gainward nem a standján, hanem egy elszeparált részen mutatta be a CeBIT-en néhány szerencsésnek a vízhűtéses FX-et (ott voltunk!). A kártya egy szimpla Geforce FX 5800 Ultra (NV30), amelyet a cég a saját fejlesztésű vízhűtési rendszerével szerelt fel. Az új hűtőt Nagy-Britanniában alkották meg és még csak a prototípus létezik.

A bemutatott kártya grafikus magjának órajele 550 MHz, míg a memóriáé 1100 MHz volt! Mindez mindössze 34 fokos chiphőmérséklet mellett, teljes terhelésnél! A Gainward azonban nem elégszik meg ennyivel: jobb memóriamodulok beszerzésével akarja elérni a 600 MHz-es grafikus mag és az 1200 MHz-es memóriaórajelet! A cég a kifejlesztett kártyákat piacra dobja majd egy különleges akció keretében. A kártya és a kiegészítők mellett a doboz tartalmazza majd a teljes vízhűtő rendszert is. A kártya ára 700-800 euró lesz, ám ezt a Radeon 9800 piacra kerülése majd tovább csökkentheti. (PH)

na itt az ultrahalk hutes :D 700 euroert...
  • Borg
    Hja, ezzel már talán megközeliti a 9800at. Kell is ez, mert minél jobban megszorongatja, annál jobb R400 lesz a válasz. Arra meg év végéig ugysem tud lépni az nvidia.

Főleg ha valaha is kártya lesz belőle, sorozatban gyártva, nemúgy mint az NV30ból. Ugye.
  • Borg
    Kéretik itt folytatbi ezt a vitát (már csak azért is mert ott ez a téma már megvolt.)

Innentől törlöm ami nem geforceFX.
  • [Walaki]D`Lair
    Nemtom...nekem volt Radeonom, És júniusban cseréltem le a Gf3-ra...Nekem fel se tűnt a változás...(csak annyi, hogy szép, gyors és stabil lett a gép :))
  • Zsoltee_a_bator
    de ezt a kepminoseget tenyleg hagyni kene. annyira szubjektiv, amit megszoksz azt mondod jonak..
    pl volt a voodoo3 -am.. istenkiraly 2d -s kepe volt, 3d-ben meg egy homaly-rengeteg. Lecsereltem egy gf2 -re, es mikor eloszor meglattam a 2d-s kepet majdnem lehanytam.. Persze azert megszoktam egy ido utan es az lett a normalis. 3d-ben pedig csodalatos volt a voodoohoz kepest, tueles kep, stb.. mintha egy fatylat huztak volna el a monitorrol. Aztan egy tapegyseghiba folytan lesult a vga is, es az uj kartyam egy radeon lett. Fostam tole mint allat, mert olvastam mindenfele a bugos drivereirol es hogy nem fut rajta semmi. Szerencsere futottak a progik :) Szoval ott jott a valtozas.. Ismet csodaszep 2d -s kep fogadott ennek nagyon orultem :) Es 3d-ben is bekovetkezett a minosegi ugras. Minden egy kicsit elesebb, szinesebb lett.. Es okulva a tortentekbol mar nem szeretnek visszafele lepni. Ha az nv35 kepet kipofozzak az fx-hez kepest /mert az egy borzadaly../ akkor mar szoba johet de egyebkent semmikepp..
  • [Walaki]D`Lair
    Így van! Szal most télleg hátrébb van az nVidia (nem eladások és részesedés alapján), de ez távolról sem jelenti a csődöt....
  • Zsoltee_a_bator
    also: pl ma lattam 13.000 -ert 8500LE -t..
    nem hinnem hogy hasonlo ar/teljesitmenyu vga kaphato lenne. Ne gyere az mx-ekkel, azok speciel elegge szegyenteljesek :)
    kozep: 4200 versenyez a 9500pro -val, es elbukik csunyan, 9500pro a jatekokban 4600-t tarolja, 3dmark2003 alatt bealazza. Jo tudom azzal nem jatszik senki de pl a doom3-nak hasonlo kategoriaju hardware-igenye lesz kb.. az igaz hogy a 4200 tenyleg olcsobb de nem sokkal /20-30 szazalek/ dehat nem egy ligaban jatszanak.
    most dobja piacra az nvidia az nv31 -et, es csunya eges az a kartya.. nezd meg a benchmarkjait. 4200-at is alulmulja sokszor.
    Komolyan szemoldokomet is felvontam mikor meglattam :) Lehet keverem az nv34 -el, de ugy remlik tobbek kozt nincs vertex shadere, es azert veszit nagyon csunyan.
    felsokategoria: hat igen..

na szoval akkor most melyik kategoriaban tarol mert en nem latok egyet se :).

a 10 szazalek meg 10 szazalek, nem az szamit hogy hany millio. Budapesten lecserel 1000-bol 100, new yorkban 10000-bol 1000, stb..
  • K.András
    Neked milyen géped van ha már igényekröl beszélünk?meg milyen monitorod???Ne legyen már neked se szenzor a szemedbe... mert nevetséges mintha nvidia igénytelen lenne ezt ugy irod, hát aki egy asus-t igénytelenek nevez annak fingja nincs a gépekröl, én nem mondom hogy ez a legjobb karesz a világon, de ne akard már megmagyarázni hogy rossz meg azt se akard megmagyarázni hogy csunya lenne a kép...
  • K.András
    Te meg jobb lenne ha elmennél és vennél egy rendes monitort, ugyanis kiröhögteted magad amikor a képminöségröl beszélsz ,és ezt kizárolag egy kártyára vezeted le!!!Egyébként meg kisfiu te vagy, mivel még arra sem vagy képes hogy a regisztrácios gombig eljus...
  • [Walaki]D`Lair
    nem...én a mostani játékokra értem...
  • [Walaki]D`Lair
    hmmm...nos én sose kapcsolom be se az AA-t, se az AF-et mégis vígan játszok mindennel, hisz ha egy jéték szép, akkor amúgyis szép, és nem kell ezeket a csili-vili lófaszokat bekapcsolni...
  • K.András
    Én a ravent 1024-ben full grafikával nyomom quincunx-al 21-es moncsin és csak röhögni tudok ezen :"Ja és ezek nélkül, főleg egy nagyobb monitoron már elég vészes a képminőség,hiába a nagy felbontás."
  • Davidus
    Jujj standard az AA meg az AF? Huh jó hogy szólsz már kapcsolom is be. Mi lenne velem nélkülük?
  • Davidus
    Úgy érted hogy nem lehet majd venni?:)
  • K.András
    Hát cc-nél gépigényesebb simcity4, és vigan viszi...
  • Davidus
    radír 9500 lesz amit érdems majd megvenni úgy 3 hónap múlva mikor lemegy az ára ugy 20 ruppoval(remélem:) 3 hónap múlva pont szar lesz a gef3t200:)
  • [Walaki]D`Lair
    naja....de egy 2.4-es P4-el, meg fél giga rammal simán megy minden még ezzel az "elavult, szar" Gf3-al is....
  • [Walaki]D`Lair
    Pedig így van! Ma még bőven elég egy (tunningolt) GF3 is! Csak a 3DMark2001 és a 3DMark2003 miatt vesznek egy csomóan új kártyát! Mert anyaég! csak 10000 pontot rak! Világégés! Hát nem veszi senki észre, hogy ezeket direkt úgy csinálják, hogy akadjon?.....
  • Davidus
    Kevés memória van a gépedben szerintem. Generals memoria függő.
  • [Walaki]D`Lair
    Alsó: Én nem tudom ki az az idióta, aki megvesz egy MX-et, amikor majdnem ugyanannyi egy Radeon 9000, a 9100-ról nem is beszélve...az MX-meg szar! Én se vennék...(gf3 után minek visszafejlődni? :)))

JA! És én télleg nvidia "fan" vagyok, nem akarok Ati-t venni, úgyhogy most szívom a faszt, mert az új GF széria egy rakás szar.....
  • [Walaki]D`Lair
    Hogy ne menne bazz??? Simán megy vele....
  • K.András
    Figy egy 2.4-es p4-em van egy asusp4t533c-ben 512 rambusal, ne akard már megmagyarázni hogy nem megy normálisan bf-mert ki fognak röhögni...
  • K.András
    "mesterséges inteligencia"
    Valoban qva sok köze van a vidkártyához :DDD
  • K.András
    Elmondom hogy a vidkártya egy dolog de én bf-ben 1024-ben nyomtam full grafikával egy gf3-al...
    Te hallotál már procirol?Vagy memoriárol?Tudod lehet 9700prod és nem fogod felrakni fullra bf-et ha nincsen meg a megfelelö proci meg memoria!!!Nekem megvan és ezért nem tudsz mutatni olyan játékot amit ne 1024-ben nyomnék full grafikával gf3-al...
  • Davidus
    BF nincs meg szarul lett megirva a CD:)
  • Davidus
    Az elöbb mondtad hogy nem játszottam még normális felbontásban. Ami nálad gondolom 1600x1200 vagy mekkora:)
  • Davidus
    17-es monitorom van 1024 a max ha nem akarok megvakulni:)
  • Jacek
    hat az a faszan visz mindent azert eros:))
    Na latod:))
  • Davidus
    Egy ti4200 vagy radeon9000 (kinek mi) egyenlöre faszán visz mindent. FPS-t ugyis le kell butitani multiban UT2k3 még nálam se megy 40 fps alá pedig gef3ti200-am van. Egy videokártya nem ér többet 30-nál. Más kérdés ha valaki dellás és már látni szeretné mit tud a kártya. Aki manis miért ne vegye meg?:)
  • Jacek
    szeretem ha nem akadnak a jatekok!
  • Jacek
    ja csak ott lehet kartyat venni bocsanat nem tudtam:)
  • K.András
    Ja csak én ati radeon 9700prora irtam az árat, és nem 9500 prora...
  • Davidus
    Vegyétek csak a kártyákat 100 rugóért én majd megveszem ha 30 lesz a 9700:)
  • K.András
    Figyelj ahelyett hogy elkezded irni hogy erröl ennyit,inkább vedd a fáradságot és menjél fel a mistralra és nézd meg az árlistát!!!Erröl ennyit...
  • Jacek
    100000 ar erdekes hogy 3 honappal ezelott vettem az enyemet 106000ert kisker brutto ja es BBA ATI errol ennyit!!!!
  • K.András
    Már mi brutto 60?Menjél el a mistral oldalára én onnan irtam be az árakat, ezért ha nem jo árak vannak kint az had ne legyen az én felelöségem...
    Egyébként azt irtam én is hogy nem itthoni árakat kéne figyelembe venni...
  • Cvd
    Gondold végig a 3 kategóriát:
    Alsó: Itt abszolút nVidia fölény, az ATI sehol sincs, az MX széria tarol.
    Közép: Jelen pillanatban a 9500 versenyez a 4200-assal, előbbi gyorsabb, utóbbi olcsóbb, és már bizonyította a megbízhatóságát. Mostanában kezdene itt elmenni az ATI, ha az nVidia nem dobja ki gyorsan az NV31-34-es szériát. Az úgy tűnik visszahozza (vagy inkább fenntartja) az eddigi előnyt az nVidia oldalán. Árban versenyképes lesz, sebességben megfeleleő a kategóriához, a megbízhatóságot megelőlegezhetjük, mert eddig se volt gond nVidia kártyákkal. Vagyis itt előreláthatólag nem fog teret nyerni az ATI.
    Felsőkategória: Itt továbbra is uralkodik még egy darabig az ATI. Csak épp ez a kategória töredéke a másik kettőnek, összességében nem sokat jelent.
    Az a 10%, amit meg lejjebb említettél, több 10millió tulajt jelent, ennyi ember nem fog egyik pillanatról a másikra átállni az ATI-hoz. Ahhoz még pár éven át bizonyítani kell, hogy a jelenlegi jó kártyák/stabil drivertámogatás nem csak ideiglenes.