5388
Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
-
Borg #1549 "A Pacific Crest Securities jelentése szerint 2003-ban a TSMC gyártja az NVIDIA chipek 95 százalékát, azonban főképp az alsó árkategóriás termékeket. A befektetési bank munkatársa tudni véli, hogy a következő generációs (NV35, NV40) csúcskategóriás GeForce és Quadro grafikus chipek már az IBM East Fishkill-i félvezetőgyárában készülnek -- a TSMC pedig az NV30, NV31 és NV34 lapkákat gyártja majd."
Konklúzsön:
- Vagy csak jövő nyárra tervezik az NV35 tömeggyártását:)
- Mivel a TSMC 95%ot gyárt, de ebben nincs benne az NV35, ezért az NV35öt sem sikerterméknek tervezi valahogy az nvidia, legalábbis ami a kihozatalt, és példányszámot illeti...
Szerintem leginkább az van, hogy a TSMC még mindig töketlenkedik, igy az NV35is veszélyebe került, valszeg le sem tudják gyártani. Anno az NV30 is valószinűleg ezért lett olyan szar, mert kispóroltak belőle eztazt hogy gyártani lehessen. Valszeg az NV35 lesz az igazi FX, csak éppen a TSMC még fél-1éves késéssel sem tudott magához térni, igy az nvidia nekiállt kaparni az IBM ajtaját, hátha majd ők többet nyomatnak belőle.
A másik meg, az IBM kapva kapott a lehetöségen valszeg, hogy az nvidiát segitse. Gondoljatok bele, az ATI mindig is az Intel támogatását élvezte, az IBMnek meg mindent megér hogy odabasszon az intelnek úgymond (az AMD is az IBM-el van).
+Valszeg az nvidia idővel teljesen ki akar vonulni a TSMCtől, ami meg ATI érdekeltségű is, biztosan az ipari kémkedések csökkentése végett..
Amúgy még az IBMnél sem SOIval gyártanak majd, pedig pont az az amire az nvidiának szüksége lenne... (túlzott melegedés ellen). Szal vannak itt még nyitott kérdések bőven, hogy vajon az nvidia mikorra tud talpra állni... -
Az a vicces az egeszben hogy szenne alazzatok az Atit miozben ez a 9700PRO ami 5 honapja van a gepemben lassan recordot dont!!
Abban hogy leghosszabb ideig van a gepemben:))))de izzadjatok en elvagyok vele, ti meg varjatok az FX-et lolmanek.
Plusz az eletben nem fog itt a fikagepek egyike sem venni max 5200 csodat , vagy maximum 1 ev mulva!! -
Cvd #1545 SZVSZ nem szabad venni ezekből az első FX-ekből, főleg nem az Airflow hűtéssel. Egyrészt nemsokára ígérik az NV35-öt, ami szinte biztos hogy hamarabb lesz piacon, mint ahogy az első igazán DX9-et használó játékok megjönnének. Aztán valszeg az IBM által gyártott magok jobban ott lesznek a szeren, így elvárható tőlük nagyobb tuning is. És végül ígér az nVidia normális hűtést, nem ezt a hangos förmedvényt. A Cebit-re ígérték, habár azóta sincs hír róla, lehet hogy nem jött össze addigra. Annyit tudni róla, hogy sokkal csendesebb, és egyben a CPU hűtése is megoldható vele. Igaz ebből arra lehet következtetni hogy valamilyen vízhűtés lehet, akkor meg ára is lesz rendesen, meg egyeseknek gondot okozhat a beszerelés is. -
BBking #1544 Plusz + még kibaszott egy otrombán néz ki az FX. -
te ezzel az atimark dumaval nagyon szanalmas vagy! sajnos mar rohogni sem lehet rajtad annyira nulla erteku vagy ember(ember??) -
Mennyire hangos az FX hűtője? Mennyire lehet őket tuningolni? -
Az ASUS V9900 Ultra-ról mi a véleményetek? -
ugyan arrol az oldalrol -
Ezt elfelejtetted belinkelni!!!!!
-
Borg #1529 Hát igen, elég volt 16bitre visszavenni driverben, attól kezdve gyorsabb is mindenhol... jogos... -
Borg #1527 A pixel shader az ATIé, az R100ban neki volt először, amig az nvidiának még csak a geforce2-i mentek...
Az más kérdés, hogy 1.0, amit később a M$ az nvidia pénze miatt nem fogadott el szabványos DX8-ként, igy letiltották az R100ban.
Amúgy az AFben igazad van, sokkal jobb még a 8500is mint a 4600 benne. De az AA- már igencask felejtős volt még a 8500on... A supersampling meg multisampling AA, és ezek variációit, módositásait az nvidia már a gef4ben is elég jól használta. (Az R300 meg már nem tartozik ide, ha azt az idöszakot nézzük amikor az ATI 2. volt a listán még.) -
Borg #1526 Akkor ideje hogy megtudd, van ilyen, van aki moderál itt rajtam kivül is. Nem evvel kellene kötözködnöd, hogy ki és mit moderál, hanem eleve OKOT NEM KELLENE ADNOD RÁ.
Az illegális, offtopic meg flame szitó hozzászólásokon kivül ugysem törlök semmit. Ha rajtam múlna már cvd hozzászólásai sem lennének a geforce vs radeon topicban, mert semmi más mint flame, jóval korábban tisztázott kérdésekkel kötözködik ujra meg ujra, azt remélve hogy legalább valaki hisz neki majd... De nem tehetem meg, mert akkor jogos lenne a részrehajlás, legalábbis a nagy nullatudású kontrások rögtön ezzel jönnének, akiket megintcsak törölni kellene, amiért megintcsak sirna a szája sokaknak, ördögi kör. De valahol meg kell húzni a vonalat.
Ami a rossz hireket illeti, azokkal meg az a helyzet, hogy egyrészt arról sem tehetek, hogy rosszak, és az sincs megirva sehol, hogy ide csak épitő jellegű, és nvidiát istenitő hozzászólások jöhetnek. Utóbbira ugyanis nincs alap, talán ezért van kevés belölük, nem? -
Cvd #1525 Ez ugye válasz volt Borg azon félelmére, hogy a jelenlegi gyengébb kártyákat gyártó nVidia visszafogná a fejlődést. Hisz ezzel a logikával a mindenkori második fogja vissza a mindenkori elsőt, és éveken keresztül az ATI volt a második, míg az nVidia az első. Nem mintha az ATI rosz kártyákat csinálna, csak épp mire kijött a válasszal az aktuális nVidia procira, addigra az nVidia már a következőt készült kidobni. Most ugyanez van, mire kijött az FX válaszként az R300-ra, addigra itt az R350. Most felejtsük el hogy az ígéretek szerint lassan itt az NV35 is.:)
A lenti felsorolást nem tudom mire érted, de ettől függetlenül megnézhetjük melyik hol szerepelt hamarabb (csak a két gyártót nézve, és nem az összeset), meg hogy mennyit is számít a gyakorlatban:
S3TC: nVidia, sokat nem számít, a DXTC elterjedtebb
EMBM: ATI, ehelyett is inkább a DX-es BM-megoldásokat használnak
T&L: nVidia, elég jelentős újdonság
H. DVD gyorsítás: ATI, Nem annyira lényeges, de azért nem rosz ha van.:)
Pixel Shader: nVidia, abszolúte fontos technika.
Összefoglalva az nVidiának több fontos fejlesztést köszönhetünk, meg az új technikákat is általában hamarabb vette át az ATI-nál, habár ez nem annyira fontos, előbb utóbb mindenhol megjelennek az újdonságok. Egyénként ha említetted volna az AA/AF (normálisan használható)megvalósítását, akkor azt megint az ATI vitte volna. -
Inquisitor #1524 "Ne izgulj, az ATI éveken át fékezte a töketlenségével a fejlődést,..."
Ha nem csak kötekedni akartál ezzel, akkor tudnál mondani erre PÉLDÁT?
Az S3 után elöször használták az S3TC tömörítést, a Matrox után elöször használt EMBM-ot, a GeForce után elöször jött ki használható (Savage 2000 RIP) T&L egységgel, elöször használtak HW DVD lejátszást, elöször raktak Pixel Shadert (1.0 be is szívták) a GPU-ba és így tovább ... -
Cvd #1523 Ez is hivatalos nVidia közlemény, és idén nyár szerepel benne:
"IBM plans to begin manufacturing the next generation GeForce graphics processor this summer at IBM's state-of-the-art 300mm plant in East Fishkill, N.Y. The new IBM $2.5 billion chip-making facility combines, for the first time anywhere, IBM chip-making breakthroughs such as copper interconnects, silicon-on-insulator (SOI) transistors and low-k dielectric insulation on 300mm wafers. The new facility began operation last year, and will ramp up in capacity throughout 2003."
http://www.nvidia.com/view.asp?IO=IO_20030325_7334
Igaz eszerint is csak terv a nyári indulás, viszont technikai akadálya nincs a dolognak, gyártástechnológiában messze a TSMC előtt jár az IBM, pl. hónapokkal ezelőtt csinált már próbagyártást 0.065-ös technológiával.
-
K.András #1522 Én sokmindenben egyetértek veled, de sokszor túlzol méghozzá nagyon,itt már olyan szinten le van nézve nvidia ami szerintem nem illik,nem beszélve arról hogy a moderátor célpontjai az userek,mindenkit hülyének nézni mert te vagy a Borg.Ha már szerepeknél tartunk,az én szerepem hogy írjak amikor kedvem tartja,a te "feladatod" hogy azokat az üzeneteket amiket nem lehet bizonyos kritériumok miatt,azokat töröld.Kéne egy moderátor moderátora cimü titulus is, a hozzád hasonlok miatt... -
Borg #1521 Tessék, itt a forrás:
"NV35 likely to be Nvidia’s first orders at IBM
Original date: 2003/3/27
Translator: Christy Lee
The orders Nvidia may start placing at IBM are said to be the company’s new NV35 chip, an updated version of Nvidia’s current top-end GeForce FX 5800 series (NV30) chip, sources said, as Nvidia’s cooperation with IBM is aimed at the latter’s high-end process technology.
Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), Nvidia’s long-time foundry partner, will continue manufacturing the larger-amount, lower-end GeForce FX 5600 (NV31) and GeForce FX 5200 (NV34) chips.
Currently, TSMC produces all six of Nvidia’s GeForce FX chips, including the GeForce FX 5800, 5600 and 5200 series, of which the GeForce FX 5800 and 5600 series adopt 0.13-micron processes, while the GeForce FX 5200 series uses 0.15-micron technology. All six chips are produced on 8-inch wafers at TSMC.
Demonstrated at the CeBIT Hannover trade show, the NV35 reportedly delivered performance much improved on the NV30, according to graphics card makers. It is believed that Nvidia hopes to use the new NV35 chip, to be introduced in May, to enhance its competitive edge in the high-end market against the Radeon 9800 (R350) from ATI Technologies."
(digitimes)
Tehát "The orders Nvidia may start" -> találgatás.
(ugyanakkor lehet igazságalapja, de addig is egyelőre maradjunk a hivatalos nvidia közleménynél, ami "next summer"-t irt.) -
Borg #1520 HWSW: "Új, hivatalos meghajtóval rukkolt elő az NVIDIA
Az NVIDIA a mai napod adta ki 43.45 verziószámú Detontor meghajtóját, amely GeForce és TNT chipes videokártyákat támogat. Az új változat együttműködik a GeForce FX 5200, 5600 és 5800 lapkára épülő termékekkel, illetve a professzionális felhasználók számára gyártott Quadro FX kártyákkal is.
Az újdonságok és hivajavítások pontos listája nem ismert, az NVIDIA azonban szerényen csak annyit állít, hogy az iparág legtökéletess DirectX 9.0 támogatással rendelkező meghajtóprogramjairól van szó. A drivercsomag Windows 2000/XP és Windows 9x/Me operációs rendszerekkel kompatibilis változatban tölthető le szerverünkről."
(btw. nem WHQL ez sem...) -
Borg #1519 Jo. Akkor ha ekkora szakértő vagy, beszéljünk csak arról, hogy NEKED mi a szereped ezen a fórumon?
Na most hallgatsz igaz?
Akkor járna inkább igy a szád, ha lenne mire fel... -
K.András #1518 mondjuk a szopatásal kapcsolatban annyit hogy Cvd valoban oboáztat téged, csak nem veszed észre, mert a te szemedben mindenki csak buzgo mocsing, az már nem zavar hogy ez rád illik igazán. -
Borg #1517 Érdekes, az eredeti cnet-es hirben next summer van, amire jobbhelyen 2004-et irnak...
Egyátalán nincs benne valamint, hogy melyik geforce sorozat készül majd vele, és a jövö nyarat illetően aligha az NV35..
Esetleg figyelj oda kicsit, mert az NV35 pl nem next generation, az max az NV40 lesz.
Lehet hogy a forrás is szar ahonnan szedted, de leginkább csak buzgómócsing próbálsz lenni... szal talán fogalmazd át, ki szopott be itt...
(vagy esetleg a nagy szorgoskodásban legközelebb forrást is jelölj meg, és akkor talán picit is hihető lesz amit irsz) -
ja mert leirtak mar jon is:))))))))))) vegre talan egy picit gyorsabb lesz mint a 9700PRO:))) -
jok ezek az FX5200 tesztek :))))))) M440 uti:)))))))))))) -
Borg #1513 Az IBM is késziteni fog 0.13-as nvidia chipeket:
"The IBM chip division will begin manufacturing unspecified Nvidia GeForce chips next summer using its 130-nanometer process, Perez said. The graphics chipmaker will not use IBM's more exotic manufacturing technologies--such as the silicon-on-insulator technique, which helps reduce power consumption and boost performance--at first, but may use them in the future."
http://news.com.com/2100-1006-994072.html?tag=fd_top
Ezekszerint telik a pohár nekik TSMCvel... ez is alátámasztja, hogy miért cask 250megy még az NV35 sample, valszeg TSMCnél még hosszabb ideig húzódnak a problémák. -
Borg #1512 Akkor szerintem olvasgass visszafele. Ugyanis ebben a topicban eddig _minden_ szerepelt ami az FXet illeti.
Nos ha ezek csak rossz hirek, vagy legalábbis nem istenitik az FXet, arról meg nem én tehetek.
Persze, befejezhetem a hirek, információk szolgáltatását itt, csak akkor sehova nem jut el ez a topic.
Ugyanis te még fasz-semmi információt nem tettél hozzá ehhez se, meg más topichoz se, csak kötözködni, meg akadékoskodni tudsz, ezek alapján meg az se csoda, hogy sosem lesz vége itt a "balhénak". -
Cvd #1511 Elég durván hangzik tőled, hogy te akartál volna abbahagyni itt vitát, hisz nyilvánvaló:éppen azért megy a topic, mert te itt vagy. Pár hónapja egyszer már megegyeztünk abban, hogy majd csak ha megjelent a kártya, akkor vitázunk tovább. Te ezt se tudtad megállni, pár hét csend után fikáztál tovább. Ugyanis az egy természetes dolog, hogy az nVidiát rosz hírek is illetik, te viszont csakis azokat rakod be ide, ráadásul jó részük alaptalan hazugság. Amint ezzel leállsz, leáll a balhé is a fórumban. Ennyire egyszerű. És nem mond hogy nem így van, pár hétig már működött...
"Remélem az R400ból meg már nem vesznek vissza az nvidia töketlenkedése miatt..." - Ne izgulj, az ATI éveken át fékezte a töketlenségével a fejlődést, mégis eljutottunk valahogy idáig..:) -
K.András #1510 Mondhatod,csak mintha a levegönek beszélnél... -
Borg #1509 Hát elvileg az ütemtervben az R400 a következő, augusztusra. Furcsa lenne ha még egy termékkel kirukkolna addig az ATI... Remélem az R400ból meg már nem vesznek vissza az nvidia töketlenkedése miatt... -
Anee #1508 NV35nél a 4x2 marad csak 256bit-es lesz a memóriabusz.Amúgymeg válaszul majd bizos kijön 256MB-os DDR2-es gyárilag is húzott 9800PRO -
akkor szóljanak hozzá a gef fx-esek is! -
Inquisitor #1506 Ha kijön az Aquamark3 akkor nem lehet mellédumálni ... ott IS ki fog jönni a 4x2-es felépítésből adódó Pixel Shader 2.0 alacsony teljesítménye.
Egyébként szerntem amit most NV35-nek bejelentettek, az lett volna az eredeti NV30, csak sokat kellett butítani rajta a jelenlegi gyenge 0,13-as gyártástechnológia miatt :(
(Nem a mérnökök cseszték el, hanem a TMSC. Amikor kiderült, akkor az egészet át kellett tervezniük, hogy ne melegedjen annyira, de ezért meg csúszott.)
Ez azért gáz, mert így az ATI is "visszavett" az elképzelésekből ami a Radeon 9800-at illetti. -
Borg #1505 És lapozz vissza hányszor megpróbáltam befejezni már az offtopicolást itt, a személyeskedést, meg a flamet, de valaki mindig akad, akinek kötözködhetnéke van.
Egyesek nem viselik el, hogy az nvidiát nem csak jó hirek illethetik, hanem rosszak is, és utóbbiaknak ugyanugy itt a helyük... -
Borg #1503 "valami atigenya idetolja a pofajat es elkezd fikazni ossze-vissza"
Hat igen, hamár rolad van szó, ugye...:)
A furcsa az, hogy ezt egyesek még komolyan is gondolják, amit itt össze hordanak...nevetseges. -
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) -
Hagyd őket a francba, nem látják be azt, hogy most nem az nVIDIA a csúcs, eddig én is "nVIDIA-buzi" voltam, de a tény az tény... Még ha nem is a 3DMark03-at vesszük alapul (amin az nVIDIA csúnyán leszerepelt), akkor is erősebb most az ATi, ezért vettem most én is a Ti4200 után egy Radeon 9700-ast.
Az FX-el most kicsit lemaradtak a fiúk, de ahogy én az nVIDIA-t ismerem nem marad sokáig a pácban, egyébként meg most AMD-s chipsetfronton az nForce2 a király, tehát anyagi csődtől nem kell tartania, a tervezőmérnökök sem amatőrök, csak kicsit elkényelmesedtek. Ideje volt, hogy valaki borsot törjön az orruk alá, és ez most az ATi volt...
Ez van, szerintem nem érdemes vitatkozni unreg emberekkel arról, hogy ki kibe hol mikor mnilyen alapon és miért köt bele, az egész fórum dolog nem erről szól (dehát ezt neked Borg asszem nem kell magyarázni)
Szerintem hagyni kéne ezt a topicot egy kicsit, hátha megunják a srácok a dolgot, és esetleg mások értelmes dolgokról értelmes formában tudnak majd beírni ide! -
Borg #1499 Álnéven irogattam? wow, érdekes új távlatokat nyitsz meg:)
Kiváncsian várom a további fejtegetésedet, remélem ehhez hasonlóan sok alapja lesz, a tőled megszokott módon... Sorban fürödtél be a másik topicban is a kötözködéseiddel...
És akkor én vádollak olyannal amit nem tettél...naja...
Lehet kötözködni, az jól megy neked. Csak az a baj, hogy eddig nagyon kevés dolog volt (de volt, ok), amivel tényszerűen belém tudtál kötni, az esetek 90%-a csak vakon akadékoskodás volt, amiből te húztad a rövidebbet. Érdekes módon elhallgattál sok téma után, vagy egész mással, oda nem tartozó dologgal kezdted kimagyarázni.
Aki kicsit is belelát a dolgok menetébe videokártya ügyben, az ugyis elsöre észreveszi, hogy csak akadékoskodás amit csinálsz itt.
Mert alapjában még nem is zavart volna, ha kiállsz az FX mellet, de hogy még a tényeket tudván is hülyeségekkel traktáld a népet itt, meg félremagyarázz minden egyes dolgot, ami esetleg az nvidiát nem olyan fényesen tünteti fel... Na ez az amibe én belekötök, vice versa. Tudni kellene megkülönböztetni a fanatikusságot, attól, ha valaki meggyőződéssel, és infókkal áll ki valami mellett.
De sorolj fel nyugodtan olyan dolgokat, ami miatt az nvidiát kellene éltetni, vagy venni a termékeit, nem lesz sok ilyen megmondom neked előre.
Persze folytonos kötözködéssel, meg mellébeszéléésel, minden egyes felhozott dologra, lehet úgy beállitani akárkit, vagy akármit, hogy az ilyen atinever, meg megalol, meg _joco tipusu láma-kontrásoknak legyen témája itt. Csak ez nem vezet sehova. -
Cvd #1496 Talán nem lenne gond, ha nem tényként tüntetnél fel olyan idézeteket, amiket az írója is találgatásként jelöl. Aztán érdekes, hogy minden nVidia fikázó/ATI dicsőítő hír igaz, az fordítottja meg PR-hülyeség, mert te folyamatosan ezt állítod. Eleve az egész topicot te indítottad azért, hogy fikázd a céget/kártyát, de ha kijavítalak (amire számtalanszor adsz okot), vagy tényekkel alátámasztva cáfolom a butaságaidat, akkor meg én vagyok elvakultnak kikiáltva. Egy éve azt se tudtad mi a helyzet ATI fronton, most meg adod itt a szakértőt. Holott nem is olyan rég ezzel már leszerepeltél éppen itt, a végén már álnéven írogattál, annyira hiteledet vesztetted.
"Persze az se számit, hogy sok user elmondta, mennyit csaltak egyes új detonatorok a 3dmarkokban" - Pontosítsunk: sok user elmondta, hogy néha elég nagy javulást hozott nála egy új driver. Az hogy ez csalás, te teszed hozzá. Mindezt úgy, hogy a javulásnak ezer más oka is lehet.
"madonion még ki is tiltotta az adott detonator verziót. De ez persze kamu." - mikor mondtam hogy kamu? Talán nem olyasmivel kellene vádolni, amit nem tettem, inkább válaszolj olyan dolgokra, amiken meg átsiklasz, mert nincs rá épkézláb válaszod. Egyébként nem madonion, hanem Futuremark.:) És azt tilt ki amit akar, habár nem tudom mit találnának ki akkor, ha eleve választható lett volna az első driverben is a számítási mód..
"Aszondom vegyen FXet, kinemszarjale, csak ne terjesztené itt a hülyeségeit legalább..." - mint már mondottam, egyáltalán nem biztos hogy valaha is FX-et veszek, nem vagyok fanatikus egyik oldalra sem, ami rólad egyáltalán nem mondható el. Ha te nem kezdted volna el az elején terjeszteni a te hülyeségeidet, és nem nyitsz ilyen topicot, akkor nem kellene folyton kiigazítanom téged. Feltűnt, hogy a hasonló Radeon 9600/9800 topic nem halad ennyire.. egyetlen oka van: oda nem jár fikázni nVidia oldalról még egy olyan fanatikus, mint te. -
Borg #1495 Olyanokkal nem kell törödni,egyszerűen ne válaszolj, és akkor nem megy át ofttopic flamebe az egész. -
engem az sem zavar mar ugysem nagyon olvasok itt csak neha irni meg mar minek?
unreg barmoknak??? aki akkora paraszt hogy szedul a betonon???:) -
Borg #1493 Valahogy már én is igy vagyok ezzel a cvd-vel, ennek bármit bemásolhatnék cikkből, hirből, az neki kamu, ha lehuzza az nvidiat.
Persze az se számit, hogy sok user elmondta, mennyit csaltak egyes új detonatorok a 3dmarkokban, sőt, madonion még ki is tiltotta az adott detonator verziót. De ez persze kamu.
Aszondom vegyen FXet, kinemszarjale, csak ne terjesztené itt a hülyeségeit legalább...