5388
Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
-
lehet olvasgatni Carmack is nyilatkozott a dologrol:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD -
Honnan lehet leránatni?!? :D -
Borg #2558 Az ATI ilyent is tud :D Najó, az nvidia is... többé kevésbé:) -
Nincs kedvem mailezni.
Remeljuk felirod a linket mielott, a Borg asszimilalna a cimet.
Arnold C64 FTP -
turrican
:D -
AZ! :D -
Borg #2554 El ne kezdjétek már ujra bakker:)
Hát mi vagyok én? Moderátor?:)) -
Höhö :)
Egyébként mit keresek? :D
-
próbáld meg:
www.c64.com
ha itt nem találod, szvsz lesznek linkek -
Pedig sztem senkit nem zavartunk, de hát ugye a szabálok, amit felvetett. Mélbe küldje már el valaki azt az ftpcímet, ahonnan a játékot meg kéne néznem! THX -
-
Borg itt volt... -
:D -
hol? -
HOL? -
ja de gonosz... :D -
-
akkor én voltam a hülye...
ja nem, még mindig az vagyok...
;D -
3DMark03 Patch (330) Info
:P :)
Ebben jön ki, hogy nv 50%-ot zuhant madernécsörben, tehát valamivel zsonglőrködtek :) -
a 3dmark03-as csalásokról beszéltünk, te meg a 3dmark2001-et említed meg (ott van 330-as verzió) -
A paci és darázs jobb lett volna :) -
"A tesztprogramok rendszeresen változtatják a jellemzőiket, megakadályozva a driver általi felismerést (file- és shader nevek cserélgetése, scene adatok átvariált betöltése, mindig más sorrendű erőforrás-allokáció, stb. - nagyon sok módszer van ám a detektálásra!)."
Egyserű a névprobléma: Még mielőtt a grafkártya tudomására hozod, hogy eztmegeztmegezttőccsedbe, azelőtt valami random szart adsz meg névként, mint egy jelszó esetén Megvalósítani persze már macerásabb (nekem legalábbis :) -
Persze, mindenki csal, de egy dolog, ha a játék motorja folyamodik csaláshoz, minden hardvertől függetlenül, szintén egy dolog, ha a hardver csal az éppen futtatott alkalmazástól függetlenül, de az már geciség, ha a hardver kiválogatja, hogy akkor ennél csalok, mert megtehetem, ennél nem csalok, mert lebuknék.
-
En nem is meggyozni akarlak errol ,csak reagaltam a hozzaszolasodhoz.
Mindenesetre az megfigyelheto, amig egy ceg kicsi addig ramegy a minosegre, hogy kitunjon valamivel a sok ceg kozul.
Lasd Nvidia, Abit anno a kezdetek kezdeten.
Aztan elernek egy bizonyos szintre es mar nem is szamit semmi mas , csak a penz.
Kipukkano kondik , csalasok a benchmarkokban.
Tisztelet a kivetelnek, de sajnos azokbol mar egyre kevesebb van.
-
Borg #2522 Nem én vagyok az, akit meg kell győzni erről:) -
modjuk az enyemben nem tudom mi volt a baj:) -
"Ezt ugyanis nem csak a processzorok sebessége határozza meg, hanem azok minősége is pl. Ez az, amiért pl az AMDt máig sem épitik nagyobb OEM gyártók a gépeikbe."
Azert azt elmagyarazhatnad , hogy a lowendes 1700+os TbredB es a Celeron 1800 kozott mi a minosegi kulonbseg ?
Csak nem a + 2ezer forint kulonbseg az ?
Ennyire minosegi az Intel proci ?
Porsche , Trabant motorral ?
Na de offtopic, OFF. :)
-
Borg #2519 Igen. Egyesek nem képesek magukat a kultúrált hangnemhez, és a fórum alapelveihez tartani, igy őket rendszeresen eltávolitom. -
Borg #2517 Az intel mindig is nagyobb volt a piacon, sokkal többféle terméke van, és sokkal több piacon jelen van, mint az AMD.
Szimplán ezért nagyobb, és befolyásosabb cég mint az AMD. Ezt ugyanis nem csak a processzorok sebessége határozza meg, hanem azok minősége is pl. Ez az, amiért pl az AMDt máig sem épitik nagyobb OEM gyártók a gépeikbe.
És ez az, amin az nvidia is elbukik most. Mert mindent a sebességre tesz fel, és egyrészt ezen elcsúszik, ráadásul ha szart hoz ki, mint az FX esetében, akkor még csaláshoz is folyamodik.
Őszintén, te megvennéd egy cég termékét, ha tudod róla, hogy tudatosan át akarta verni az ügyfeleit a termék teljesitményével kapcsolatban?
TE megvennéd az FXet, holott tudod, hogy a tesztekben csalással érte el az eredményét, és egyátalán nem éri meg azt az árat amit elkérnek érte? Nem vennéd meg. A cégek sem veszik meg. -
"Bár, szerencsére, itt a csaláson való rajtakapás gyorsan erodálhatja a hírnevet, és az OEM szerződéseket meg a kisker eladásokat. "
Hat szvsz nincs igazad.
A nagy cegeknek annyi kis talpnyalojuk , van , hogy a kis csalasok mellett elsiklik az egesz szakma. Amikor a penzrol szol minden gyakorlatilag a csalasokkal lehet a legnagyobbakat kaszalni. Mindenki tudja , hogy mi tortent pl a BAPCo SYSmark tesztben , amikor az Intelt szorongatta az AMD.
Azokat a teszteket amiben jobban teljesitett az AMD az Intel kozbenjarasara kiszedtek es csak azokat hagytak bent amiben az Intel volt jobb.
Mi ez ha nem csalas ?
Azota erdekes hogy nagyobb piaci reszesedese van az Intelnek.
Szoval ennyire figyel az ilyen csalasokra a szakma.
Ja es meg valami azota is a Sysmarkot hasznaljak az osszehasonlitasra a tesztekben.
-
pedig lehet csalni rendesen.
C64-en minden program a csaláson alapult. Ugyanez Amigára. Pc-n már nem mert ott van elég power, legalábbis amíg nem jöttek rá, hogy itt is lehet csalni. :(
Ezt mint egy programozó írom neked. -
Nem értettél (a fogalmazásomból ítélve nem csoda :)
Van egyszer egy 3dmar és társai. Bencsmarkra kihegyezve stb, ezt most hagyjuk!
Meg van a játék, ahol oda mész, ahova akarsz, erre van kihegyezve, de MELLÉKESEN tudsz vele bencsmarkolni is. A két mód között elvben nincs különbség, így a kareszok nem tudnak vele mit kezdeni csalás tekintetében, szerintem. És mint említettem, ilyesmi volt az Unreal-ban is(Elején a kastély körberepülés, végén a raketta felszállása, stb), csak eredményeket nem írt. Namost ugyanez van-e az ut2k3-ban, mert akkor azt sztem nemigen lehet megpeccselni! -
Borg #2501 Szerinted a timedemok meg a game benchmarkok mik, ha nem a valós játékok kivonatai? Ez alól cask a szintetikus tesztek a kivétel, pl 3dmark03.
A bencmarkolás alapelve szerint úgy van megirva a program, hogy egyazon műveleti sort kell minden kártyának végrehajtania. Ez alapján lesz összehasonlitható a teljesitményük. Ha megváltozik egy kártyánál a renderelendő scene, akkor az máris csalás, és nem tükrözi a teljesitményét. -
Borg #2499 #2491
Amig a benchmarkok szükség szerűen fix scene renderelését mérik, addig mindegyik átverhető lesz. És mindegyik igy működik, akár a 3dmark01-03at, akár a timedemokat, akár bármelyik game benchmarkot nézzük.
Nem tudsz nem-FIX benchmarkot irni, mert akkor nem összehasonlithatóak az eredmények.
Ebből adódóan szükségszerűen átverhető minden ilyesmi. -
Borg #2498 Olvasd el a futuremark leirésát, és megérted miért baj.
Ha megnyirbálják egyes kártyák tennivalóit, azzal nem ugyanaz a teher nehezedik az egyes kártyákra, magyarul nem fair az összehasonlitás. Ennyire egyszerű.
Az már más kérdés, hogy milyen módszerrel jutnak teljesitménytöbblethez,
a.) olyannal, ami nem okoz képminőségveszteséget, illetve semmilyen grafikai elégtelenséget (ATI)
b.) vagy olyannal amivel szimplán featurek lemaradnak (SplinterCell), vagy a nemes egyszerűséggel a fél scene lemarad (3dmark03) ugye, vagy pl úgy, hogy sutyiban FP16on számol csak a kártya, mint a doom3 esetében (nVidia). -
1 5let: van egy játékmotorod (pl ut2k3) plusz egy útvonal a pályán (bemész pl teleportba, és nem megjelensz a másik oldalon, hanem ilyen csillagkapus röpködéses effekt), amit végig tudsz repülni. Az tök véletlenül nem olyan, mint egy becsmark? Az Unrealban volt több ilyen rész. Csak azért, mert azt valsz nehezebb manipulálni, mint egy konkrét bencsmarkot.
kérdés kettő: Az ut2k3 bencsmark nem ugyanezt műveli?!? -
Ezt speciel vettem. :) -
Borg #2492 Lényeg, hogy az 5200 kivételével az összes FXen a splinter cell benchmark demoban rosszul rendereli a vizen a hullámokat (bizonyos shader utasitásokat).
Konkrétan bizonyos helyeken egyátalán nincs hullám.
Magyarán valszeg a teljesitmény érdekében megint megnyirbálták a kártya tennivalóit... -
Borg #2491 Ha az összes játékra nem is, de az összes timedemora, benchmarkra igen.
Ha belegondolsz, mindnek az alapelve ugyanaz: Reprodukálható teszteredménye egy fix kameranézetből renderelt scenen.
Ebből logikusan következik, hogy MINDEN valamirevaló BENCHMARK szükségszerűen ÁTVERHETŐ.
Megoldást itt max az jelentene, ha sűrűn frissitenék a benchmarkokat is, ezzel a saját hitelüket is biztosithatnák a kiadók... -
Nem értettem pontosan, mé' nincs kép, de jó lett volna