5388
Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
  • TheZsenyka
    Légszíves sajnáljatok már egy kicsit... 5900-em van... (remélem elviszi valakee hamar) az a gáz, hogy már mindenki olvasta a botrányos HL2-ben alakított FX teljesítményről/minőségről szóló cikkeket...
    Francba, Én meg eladtam a 9700-amat ezért a rakás fosért...

NVIDIA

Ha pár nappal ezelőtt jelenik meg a cikk... (most vettem, csütörtökön)
  • Borg
    btw, AquaMark3-ról van szó, ugye.
  • Borg
    Ennyit a hires 51.75 detonatorrol, ami majd "mindent orvosol"..

Kb mintha 16bites szinmélységre váltana vissza...
  • [Walaki]D`Lair
    A vajákos asszony....LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
  • ollie
    köszi!
  • gonosz
    "Ezt a becslést az eddigi GPU családokon belül elérhető teljesítménynövekedésekre alapozzák."

ez a legnagyobb lol az egeszben. gf3->gf4 esetebol saccoltak?? :) vagy a vajakos asszonyt kerdeztek meg?
    "i am sorrounded by freakin idiots" - Dr Evil
  • [Walaki]D`Lair
    "A GeForce FX 5950 Ultra érezhetően gyorsabb lesz elődjénél. Becslések szerint a teljesítmény növekedése bizonyos esetekben a 25%-ot is elérheti. Ezt a becslést az eddigi GPU családokon belül elérhető teljesítménynövekedésekre alapozzák."

VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! Szánalom hegyek!
  • Borg
    A lényege valahogy úgy néz ki, hogyha multisamplingot használsz (márpedig ma szinte minden azzal megy), akkor az a polygonon kivülről is gyűjthet texelt (sample-t), amivel más poligonok lightmapjaiból is vehet mintát.
    Ez ugye logikusan tönkreteheti az AA effektet a polygon élén, méghozzá a rossz lightmap sample maitt sötétebb vagy világosabb csikok jelennek meg az éleken.

Ez természetesen minden eddigi lightmapokat használó játékban is fennált, amiben AAt bekapcsolod (villódzó fekete fehér poligonélek).

HL2 esetén elég keményen használják ezeket a lightmapokat, és ezért fontos kérdés, a centroid sampling AA.

Centroid sampling esetén, egyszerűen ha a polygonon kivül van a vett minta, akkor a mintavételi pontot visszatolja a poligonon belülre. Ezzel a vizsgálattal a kivül eső sample pontokról is a valós poligonból vesz mintát.
    Az ATI kártyák tudják ezt a módszert alapból, csak engedélyezni kell a Catalystben. Az nvidia cuccokhoz viszont PixelShaderben végrehajtott korrekciók kellenek, hogy ezeket kiküszöböljék. És ugye köztudottan fele olyan erősek sincsenek az FXek shaderjei mint az ATIké (R300+)...

Meg kell jegyezzük persze, hogy a 8500/9000/9100/9200 sorozat ugye csak SuperSampling AA-t tud, ezért náluk nem áll fenn ez a lightmap probléma. Persze elég őrült ötlet fentebb emlitett kártyákkal HL2t AAval futtatni :D

• B@dsector
    Catalyst 4.0 már megváltoztatják a grafikus felületett azt olvastam.
  • ollie
    Hát a tesztben van 9200 is és egész jó eredménnyel szerepel. Annál meg biztos jobb lesz a tied. Egyébként mi is az a centroid AA?
  • Borg
    Leirták a tesztben is, hogy az 5200/5600 szérián DX8 módban lehet csak játszható FPSt elérni... magyarul ennyit az FXek DX9 tudásáról:)

Amúgy meg ott a centroid AA is. Ugyanis ha valakinek elkerülte volna a figyelmét, a HL2 ilyent használ. A radeonok alapból tudják ezt (engedélyezve pedig a 3.8 catalystban lesz először) az FXek pedig nem ismerik egyszerűen. Ott majd softwareből az amúgyis fele akkora erősségű shaderek fogják ezt is számolni.
    Szal ha lehet tetézni a helyzetet, AAval még szarabbak lesznek az FXek:)

Már csak arra lennék kiváncsi, hogy a 8500amon milyen minőségben lehet futtatni majd:)
  • Gerry
    Ezt írtam én is, nem éri el a Ti sebességét, mármint az FX5200...
  • ollie
    Ezennel is köszönöm minden hívemnek!

• NeoMaN
    Jó az a 9600pro! Örülünk, hogy azt vetted!

• gonosz
    az 5200 egy gf4 mx -el van egyszinten, kis joindulattal. gf3ti gyorsabb.
  • ollie
    Na, akkor nem is olyan rossz, hiszen kb egy árban vannak.
  • ollie
    Az Anandtech tesztben elég komolyan megmagyarázzák, hogy miért is olyan pocsék az FX széria, és még hihető is. Egyébként érdekes, hogy dx9-ben nagyobb felbontásokban már alig marad el a 9600 pro a 9700 pro-tól, és ezt a fejlettebb architektúrájával magyarázzák.
  • Gerry
    Énnekem volt "szerencsém" egy FX5200-ashoz (mert valakinek azt kellet beépítenem a gépébe), teljesítménye kb. a sima GF3-éval hasonlítható össze, a Ti500-at nem éri el, csak annyiban több a GF3-nál, hogy "tud" DirectX9-et.
  • ollie
    Anandtech HL2 teszt

Ez nem ugyanaz, mint a Valve-é, hanem saját maguk csinálták.
  • RelakS
    naggyongáz :D
  • ollie
    Az nVidia leleplezve!

Az új Detonator meghajtó árulta el az NV38 GPU nevét.

A legújabb, Detonator FX 45.33 jelzésű nVidia drivercsomag, mely orvosolja a GeForce FX 5900 kártyák villódzásos problémáját, más érdekességgel is szolgál. Ez pedig nem más, mint a hamarosan megjelenő új nVidia GPU, az NV38 azonosító sztringje, ami GeForce FX 5950 Ultra.
  • ollie
    Assssztaaaa! Ha előbb látom a sorszámomat...
  • RelakS
    sikerült te 3000-res
  • NeoMaN
    Csak fel akartam kicsit dobni a hangulatot.
  • ollie
    Így van az FX szériát kifejezetten a HL1-hez optimalizálták!
  • Davidus
    Itt ott még a gef3nál is lassabb:)
  • RelakS
    eztugyenemmondodkomolyan? ati9600-a jóval gyorsabb. pláne, hogy ha jól tudom , az 5200fx lassabb, mint a gf4 nem mx... Mondjuk a hl1-hez elég
  • gonosz
    az 50-es driverekkel mar szepen fog futni a benchmark

garantalt a tripla fps. persze csak a teszt alatt
    a jatekot meg ki nem szarja le
    (gyk: camera-path specific occlusion culling)
  • ollie
  • Laalee
    igyvan felesleges az ultra, lényegében mindegy hogy 10vagy 12 fps
  • NeoMaN
    9600pro na
  • NeoMaN
    Köszi! Megfogadom!!

Választhatok 600pro (30 bruttó) vagy Az 5200ultra között! Utóbbi lesz! ÉS NYÓCCOROS AGP-S 256MB RAMMAL MEG DX9!!

Value!!!!
  • ollie
    Szerintem felesleges az ultra, csak pénzkidobás. Vegyél simát, az is elég mindenre!
  • Davidus
    Vedd meg mert iszonyúan gyors kártya. A HL2 szinte száguldani fog vele(24fps)

A 24-nél több FPS csak parasztvakítás -a szerk.
  • NeoMaN
    Skacok!
    Szeretnék GFX-et váltani.
    Gef4200@4600-ról --> FX5200 Ultrára gondoltam.
    Melyik gyáróét vegyem? Evvel a karival minden száguldani fog DX9 alatt ugye?? Eladó is ajánlotta, meg a kristóf is a fixtv-ből.
  • ollie
    Na de most már nem fognak változásokat csinálni az engineben ennyire közel a kiadásról, legfeljebb bugokat javítanak. Tehát eléggé reális a teszt, már most is.
  • ollie
    Persze, hogy régóta ismeri az FX-et, ezért optimalizálták rá kódot, hogy az FX-esek is hálflájfozhassanak :DDD
  • Jacek
  • Borg

Bohoc egy társaság ez az nvidia komolyan... tényleg azt hiszik, hogy bárki is elhiszi, hogy ezen majd az új driver cheat nélkül "segit".... persze...
    50-es detonator teszt verziója pl Newell szerint kiveszi a ködöt a HL2ből, meg ilyenek:) LOL

Végezetül egy kis infó az új AquaMark3 tesztből:

Ez már az új 51.75 detonatorral vannak. Mindenki döntse el kinek hisz, de asszem ezt nem kell ecsetelgetni túlzottan..

Btw, ne kivánjátok már annyira vissza azt a pár nvidiótát, nekem a hátam közepére sem hiányzanak az okos beszólásaik...
  • Jacek
    ja hogy szamodra nem jelent meg mind ketto az nem jelenti azt hogy masnak sem:)