GeForce FX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Leirták a tesztben is, hogy az 5200/5600 szérián DX8 módban lehet csak játszható FPSt elérni... magyarul ennyit az FXek DX9 tudásáról😊

Amúgy meg ott a centroid AA is. Ugyanis ha valakinek elkerülte volna a figyelmét, a HL2 ilyent használ. A radeonok alapból tudják ezt (engedélyezve pedig a 3.8 catalystban lesz elõször) az FXek pedig nem ismerik egyszerûen. Ott majd softwarebõl az amúgyis fele akkora erõsségû shaderek fogják ezt is számolni.
Szal ha lehet tetézni a helyzetet, AAval még szarabbak lesznek az FXek😊

Már csak arra lennék kiváncsi, hogy a 8500amon milyen minõségben lehet futtatni majd😊
Gerry
Ezt írtam én is, nem éri el a Ti sebességét, mármint az FX5200...

ollie
Ezennel is köszönöm minden hívemnek!

NeoMaN
Jó az a 9600pro! Örülünk, hogy azt vetted!

az 5200 egy gf4 mx -el van egyszinten, kis joindulattal. gf3ti gyorsabb.
ollie
Na, akkor nem is olyan rossz, hiszen kb egy árban vannak.

ollie
Az Anandtech tesztben elég komolyan megmagyarázzák, hogy miért is olyan pocsék az FX széria, és még hihetõ is. Egyébként érdekes, hogy dx9-ben nagyobb felbontásokban már alig marad el a 9600 pro a 9700 pro-tól, és ezt a fejlettebb architektúrájával magyarázzák.

Gerry
Énnekem volt "szerencsém" egy FX5200-ashoz (mert valakinek azt kellet beépítenem a gépébe), teljesítménye kb. a sima GF3-éval hasonlítható össze, a Ti500-at nem éri el, csak annyiban több a GF3-nál, hogy "tud" DirectX9-et.

ollie
Anandtech HL2 teszt

Ez nem ugyanaz, mint a Valve-é, hanem saját maguk csinálták.

RelakS
naggyongáz 😄

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

ollie
Az nVidia leleplezve!

Az új Detonator meghajtó árulta el az NV38 GPU nevét.

A legújabb, Detonator FX 45.33 jelzésû nVidia drivercsomag, mely orvosolja a GeForce FX 5900 kártyák villódzásos problémáját, más érdekességgel is szolgál. Ez pedig nem más, mint a hamarosan megjelenõ új nVidia GPU, az NV38 azonosító sztringje, ami GeForce FX 5950 Ultra.

ollie
Assssztaaaa! Ha elõbb látom a sorszámomat...

RelakS
sikerült te 3000-res

NeoMaN
Csak fel akartam kicsit dobni a hangulatot.

ollie
Így van az FX szériát kifejezetten a HL1-hez optimalizálták!

Davidus
Itt ott még a gef3nál is lassabb😊

V9ykn8_TZL0

RelakS
eztugyenemmondodkomolyan? ati9600-a jóval gyorsabb. pláne, hogy ha jól tudom , az 5200fx lassabb, mint a gf4 nem mx... Mondjuk a hl1-hez elég

az 50-es driverekkel mar szepen fog futni a benchmark

garantalt a tripla fps. persze csak a teszt alatt
a jatekot meg ki nem szarja le
(gyk: camera-path specific occlusion culling)
ollie

Laalee
igyvan felesleges az ultra, lényegében mindegy hogy 10vagy 12 fps

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

NeoMaN
9600pro na

NeoMaN
Köszi! Megfogadom!!

Választhatok 600pro (30 bruttó) vagy Az 5200ultra között! Utóbbi lesz! ÉS NYÓCCOROS AGP-S 256MB RAMMAL MEG DX9!!

Value!!!!

ollie
Szerintem felesleges az ultra, csak pénzkidobás. Vegyél simát, az is elég mindenre!

Davidus
Vedd meg mert iszonyúan gyors kártya. A HL2 szinte száguldani fog vele(24fps)

A 24-nél több FPS csak parasztvakítás -a szerk.

V9ykn8_TZL0

NeoMaN
Skacok!
Szeretnék GFX-et váltani.
Gef4200@4600-ról --> FX5200 Ultrára gondoltam.
Melyik gyáróét vegyem? Evvel a karival minden száguldani fog DX9 alatt ugye?? Eladó is ajánlotta, meg a kristóf is a fixtv-bõl.

ollie
Na de most már nem fognak változásokat csinálni az engineben ennyire közel a kiadásról, legfeljebb bugokat javítanak. Tehát eléggé reális a teszt, már most is.

ollie
Persze, hogy régóta ismeri az FX-et, ezért optimalizálták rá kódot, hogy az FX-esek is hálflájfozhassanak 😄DD

Jacek

Bohoc egy társaság ez az nvidia komolyan... tényleg azt hiszik, hogy bárki is elhiszi, hogy ezen majd az új driver cheat nélkül "segit".... persze...
50-es detonator teszt verziója pl Newell szerint kiveszi a ködöt a HL2bõl, meg ilyenek😊 LOL

Végezetül egy kis infó az új AquaMark3 tesztbõl:

Ez már az új 51.75 detonatorral vannak. Mindenki döntse el kinek hisz, de asszem ezt nem kell ecsetelgetni túlzottan..

Btw, ne kivánjátok már annyira vissza azt a pár nvidiótát, nekem a hátam közepére sem hiányzanak az okos beszólásaik...
Jacek
ja hogy szamodra nem jelent meg mind ketto az nem jelenti azt hogy masnak sem😊

Jacek
elitolag gugu3d kiadott valami tesztet valami meghajtoval most amiben mar eleri a 9800PRO teljesitmenyet az 5900😊)

nem csak a kodok fognak eltunni szerintem 😊 de nem hiszem hogy fognak tudni ugy csalni nagymertekben, hogy ne vegyek eszre. ugy tunik a keszitok elegge ruhellik az ilyesmi dolgokat.
Jacek
akkor gondolom olvastan mit valaszoltak a HL fejleszotk erre😊)) az eltuno kodokrol mg hasonlokrol😛

"Az nVidia hivatalosan is reagált a fiaskóra. Közleménye szerint a Detonator 50-es driverek tartalmazzák a szükséges optimalizációkat a Half-Life 2-höz"..

en kb duplaannyi fps-re szamitok 😊
NeoMaN
Amúgy az is furcsa, hogy azért a Valve tutti, hogy kúrva régóta ismeri és megkapta a Gef FX-et. Úgyhogy tudhatta már akár 1 éve is, hogy milyen képességei vannak a chipnek.
Az viszont tény, hogy GefFX szart sem ér.
A DX9 sztem meg csak vakítás, monnyuk az is igaz, hogy nem láttam ugyanazt a gamet DX8 vs DX9ben.

B@dsector
Télleg hól vannak az nVidia lusereuk?😄DD
NeoMaN
SEMMI különbség szvsz DX8 és DX9 -es módban, a HL2-ben.

ollie
Döbbenet: a GeForce FX és a Half-Life 2 esete

"Newell egyébként elárulta, hogy a borzasztó FX-eredmények miatt kénytelenek voltak külön optimalizálni a HL2-motort, és ez az optimalizálás ötször annyi idõt vett igénybe , mint a generikus DX9-kód."

Durva! Az Nvidia miatt késhetne a HL2????

Jacek
itt akik anyaztak a embereket az topic elejen azok most hol vannak a nagy nv fanatikusok?

Jacek
+ volt ott valami betas Nvidia meghajto amiben mar HL2 csalasok voltak bocsanat optimalizacio😄DDDDDDDD ami meg ha screenshotot csinalsz akkor is valtja a grafot😛PPPPPPPPPPPPPPPP

Jacek
ja DX8 alatt😛PPP lol valoszinuleg hasonlitani fog a grafika kicsit a HL2-hoz😄D

ollie
hehöhehö
😄DDDDDD
LOOOOOOOLLLLLLLL

ollie
😄

Breaking News: Halflife 2 Performance Revealed

Date: September 10th, 2003
Topic: Video Card
Manfacturer: None
Author: Anand Lal Shimpi

You'll see my own numbers tomorrow night at midnight, but we've been given the go ahead to reveal a bit of information about Half-Life 2. I'll keep it brief and to the point and will explain it in greater detail tomorrow night:

- Valve is pissed at all of the benchmarking "optimizations" they've seen in the hardware community;
- Half-Life 2 has a special NV3x codepath that was necessary to make NVIDIA's architecture perform reasonably under the game;
- Valve recommends running geforce fx 5200 and 5600 cards in dx8 mode in order to get playable frame rates.
- even with the special NV3x codepath, ATI is the clear performance leader under Half-Life 2 with the Radeon 9800 Pro hitting around 60 fps at 10x7. The 5900 ultra is noticeably slower with the special codepath and is horrendously slower under the default dx9 codepath;
- the Radeon 9600 Pro performs very well - it is a good competitor of the 5900 ultra;
- ATI didn't need these special optimizations to perform well and Valve insists that they have not optimized the game specifically for any vendor.

Hát igen kéremszépen...

HL2ben még a 9600PRO is gyorsabb az FX5900Ultránál. És ugye itt 130 illetve egy 400 dollis kártyát nézünk...
Nem mellesleg ugye, az FX még a saját codepathel sem tud elég gyors lenni, nemhogy standard dx9-ben...

Egy idézet a HL készitõjének szövegébõl:
Oddly enough, even using the DX8 codepath, the previous-generation GeForce Ti 4600 outperformed the brand-new GeForce FX 5600 Ultra.

Lehet vihogni
Davidus
Geforce Ti 4600 44 FPS

V9ykn8_TZL0

Jacek
?? GF4?

B@dsector
Én pedig az AGP Bankba 8X kamattal😊DDD
NeoMaN
Ja, olcsó is.

Én azt a pénzet bankba tettem.

B@dsector
Szerncsére 9800 PRO kártyát vettem nem FX5900-et😊)
ATI 9800 PRO Rulez
ollie
télleg!