5388
Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
  • BuCs
    Nem sértésnek szánom, de íszonyat jó hogy akinek ATI kártyája van, azok nagyon vágkák az nvidia csalást, meghogy átkel nevezni az inditó filet,meg hogy milyen szar, meg hogy ha valami jó eredményt lát a neten amit az nvidia produkált, az tuti csalás. De nem érdemes a Futuremarkos programokat nézni jelen esetbe, nézzünk más teszt programokat,ami teljesen független a két rivális gyártótól.
    Mellesleg ez a 3dMark 2003 teszt program 1 éven átt készült, érdemes elgondolkodni hogy a programozók ingyen dolgoztak? vagy egy ilyen tesztprogram elkészítéséhez pusztán csak a hobbi is elég? Nem nem elég nem minden oldal olyan mint mi,Hogy hobbiból és szeretetből csinálnak amit csinálnak. Visszatérve teljesen egyértelmü hogy egy teszt program elkészítésének a támogatását, főleg VGA teszt program esetébe, ki és kik lehetnek a támogatok? Kik jöhetnek szóba? nvidia és az ATI. Érdemes elgondolkodni. Azt még megemlíteném, hogy a 03 megjelenéséig a gf4 volt a császár, vagyis az emberek magas százaléka nvidiát használt és szintén magas százaléka azt sem tudta mi az az ATI.
  • BuCs
    Na ebben tévedsz. Áttneveztem már, és ugyan az a pontszámot kapom.
  • ollie
    figyu, csak 1 dolgot próbálj ki. nevezd át a 3dmark03 indító file-ának nevét és úgy nézd meg a pontszámot amit majd kapsz. lesz meglepetés...
  • Borg
    Helyes, úgysem lett volna kedvem újra elkezdeni ezt...
  • BuCs
    Igazad van,mindenben Na megyek volt egy kis szösszenetnyi időm olvasgatni máshol is.
  • Borg
    Igazad van, nekem biztosan nem kell... csak ha esetleg normális tesztet akarsz végezni ugye, mint a többi hardver oldal, akik mind kimutatták ugyanezt a csaló driverrel. Nem mit nem lehet ezen megérteni...
  • BuCs
    De látom nehéz eset vagy. Mondom nem kel semmiféle patch, csak minden alapba ahogy van, semmi futuremarkos javítás.semmi detonátor csalás régi detonátorral.
  • Borg
    Hát épp itt vagy tévedésben, hogy nem teljesen mind1. Legalább olvasd el azt a tesztet, hogy mi is a különbség a csaló driverrel, meg anélkül, illetve a patchelt 3dmarkkal meg anélkül.
  • BuCs
    Ja azért hoztam fel hogy nem kaptam mert venni akarok egyet, és majd akkor meglátjuk.
  • BuCs
    Borg teljesen mindegy, én kiprobáltam mindennel elhiheted.
    Alapba bármit csinálsz bármit teszel fel(javítások, detonátor,)többet kel mennie, De ma voltam 4 boltba itt újpesten, és környékén, sehol nem kaptam egy FX 5900Ultrát, csak megrendelésre.Tudom mert már volt a régi AMD konfigomba 2200+ 5600-at hozott az Ultra. Nem 4849 pontot.
    Ott nem volt friss telepítés az XT után.
  • Borg
    No és melyik driverrel, illetve 3dmark03 verzióval?
    Ugyanis a teszt végén leirja, hogy miből adódik (ugye) a pontszámkülönbség...
  • BuCs
    Egy dolog amiben kételkedem. Mégpedig a 03-ban ASUS FX 5900 Ultra alapban 450/850(4849 pont) Tuningban 515/881(5246). nekem sima 5900 van alapba 400/700(5560 pont) Tuningban 450/810 (6312 pont).
  • Ymdar
    Nekem így ment, de valóban furi kis program...
    Mármint mai szemmel nézve...
    A bratyó 466 cerkáján 256 mb rammal R7500 is szépen megy majdnem full beállításokkal.
  • IMYke2.0.0.0
    Egy elég jó, értelmes teszt... 9800XT vs. 5900:
    IDE KLIKK!

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
    -----------------------------------------
  • Ymdar
    A játék könyvtárában van egy olyan file, hogy gimme.dll (ha jól emlékezem), azt töröld ki, és hasítani fog.
    Márha egyről beszélünk...
    NFS 5 Porsche Unleashed
  • Russ!an
    Ki kell törölni egy file-t ha XP alatt akarsz játszani vele!!!
    De nem emléxem mi volt a file neve. Utána nézek és megírom
  • Borg
    És nem is veszítesz sokat ;)
  • Borg
    98 comp. módban próbáltad? Asszem nekem úgy ment.
    De úgy sem túl fényes a teljesítménye ha jól emlékszem...
  • NeoMaN
    Jah, valamit ki kell kapcsolni a configjában manuálisan. 30-40%-ot gyorsul.
  • NeoMaN
    5600-os ennyit tud. A gef4 gyorsabb nála...
    (4x1 vs 4x2)
  • Gerry
    Nem, neten nem tolom, már nagyon régen játszottam, mostanában nincsen időm, meg ha játszom, akkor CoD-ot játszok, neten, de azt is csak ritkán.
  • NeoMaN
    Persze, aa af off midig.
    és persze 1.32
    Csak nem nyomod a neten is? Mi a nick?
  • Gerry
    Ja, de én AF nélkül szoktam tolni a Q3-at, azt is számold bele...
  • Gerry
    Nézz szét aproneten, haverom múltkor 45-ért vett onnan egyet (BBA 9700-ast), igaz már csak 1 hónap gari volt rá, de bőven megérte az árát. (amúgy 1.32-es Q3A-val néztem az FPS-t.)
  • NeoMaN
    Elhiszem neked.
    De kéne nekem is egy ilyen kari.....
  • NeoMaN
  • Gerry
    Radeon 9700Pro/Athlon XP 2400+/2*256MB Kingston HyperX DualDDR PC4200 (500MHz), Chaintech 7NJS Ultra Zenith alaplap. Ilyen cuccon. Ha kell tudok küldeni otthonról talán screenshotot.
  • NeoMaN
  • NeoMaN
    Nebazzmá, milyen videjókarival megy az 300 felett??
  • Gerry
    Hibátlan!
  • NeoMaN
    Nálam le van korlátozva max 125-re. Viszont PCI módban nem ment mindenhol annyit.
    Amúgy a timedemo four: 240-250 fps között mozog 1024*768*32ben. Ha jobban húznám a vidkarit akkor feljebb is menne talán.
  • Gerry
    Szerintem nem. Mindenesetre uninstalláld a jelenlegi drivereket, és tedd fel a frisseket, és nézd meg milyen azokkal!
  • Gerry
    Érdekes... Q3A nekem 1600*1200-ban max detail-en is bőven 200FPS felett megy (ha jól emléxem). De általában 1280*1024-ben szoktam játszani, és akkor le kell korlátozni a maxfps-t 300-ra, különben leesek egy csomó olyan helyen, ahol normál esetben át tudok ugrani.
  • NeoMaN
    Nálam is ment egyszer PCI módban a kari, kb fele volt a teljesírtmény, vagy még annyi se.
    Úgy vettem észer, hogy Q3 alatt nem volt meg a folyamatos 125fps.
    Nézem, azt PCI módban ment a kari. Mindez a 3.13 felrakása, majd leszedése, és 2.78 ferakása után. Ezután mégegyszer installáltam a 2.78-as nforce drivert, és utána már klappolt.
  • Gerry
    Csak halkan mnegjegyzem, hogy az AGP port is a PCI vezérlőhöz kapcsolódik, tehát tkp. az is PCI, általában PCI 0-nak is szokta a gép érzéklni az AGP-t. Ha erre gondolsz, akkor nem az a gond. De azért érdemes feltenni a friss meghajtókat, amiket mondtam.
  • NeoMaN
    Akkor ott valami más lesz a gond szvsz...
    Engedélyezted az IRQ-t a VGA-nak a biosban?
  • Gerry
    Szerintem jobban jársz a legfissebb nVidia ForceWare-el (53.03)!
  • NeoMaN
    Az alaplaphoz kaptál CD-t. Azon rajta van az NVidia NForce driver. Azt kell feltelepítened.
    A karihoz pedig detonator driver kell.Elvileg ahoz is kaptál CD-t.
  • Gerry
    Ha felrakod a 3.13-as Unified nForce Driver-t, ami letölthető az nVidia oldaláról, akkor rendesen fogja kezelni az AGP-t, amúgy milyen VGA driver van fent? Érdemes abból is feltenni az 53.03-ast, szintén az nVidia oldalról...
  • Gerry
    A hozzászólásom nem lefikázás jellegű akart lenni, amúgy szerintem egy Ti200-as szintet simán hoz, bár DX9-et inkább csak papíron tud, valóságban diavetítés szinten megy vele egy valódi DX9-es program.