5388
Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
  • Borg
    Láthattad, csak néhány dolgot vitattam, nem mindent. De ha azok közül valami nem korrekt, szólj...
  • snücü
    Neked is volna mit belátni. Mondom ezt én, aki pedig rögzött ATI user vagyok. Nem vitatkozom, csupán elismerem, hogy az nVidia nem olyan kaksi, mint amilyennek be van állítva. (ez persze nem mentesíti őket a csalások alól)
  • Borg
    Nehéz kordában tartani a vitákat, amikor valaki nem hajlandó belátni egyértelmű dolgokat sem...
  • BuCs
    Nem engedi beküldeni da van a teszt végén mentés xls-be elmentettem. Itt van
  • Ymdar
    Na, megint kezdődik...
  • BuCs
    Te miről beszélsz, jó lenne ha nem szolnál bele, a 340 patchet feltettem azzal nincs gond amiatt elküldhetném, de mivel nem vettem meg a 03-at így serial kel hozzá amivel aktiválta ugyan de a future nem fogadja el, emiatt meg nem telepitek wint.
  • Borg
    "Miről beszélsz?"
    Hát erről van itt szó látod...
  • BuCs
    Ja igen sajnos nemtudom beküldeni mert azt írja hogy hamis key, nem fogadja el a serialt, és amivel aktiváltam a 03-at, azt meg nemtudom kiszedni, hiába uninstal de ugyanugy benne marad, és nemengedi csak a 340 patchek feltölteni az eredményt, ha tudsz erre megoldást szívesen nyomok most egy tesztet és beküldöm a futuremarknak, és megtudom mutatni.
  • BuCs
    itt
  • BuCs
    Ebbe a pillanatba küldött a srác még egy tesztet, 6608 pont.
  • BuCs
    Hidd el elfog terjedni az év végére ugy mint a 9800Pro.De van még egy fontos dolog a9800XT az a 9800Pro tuningolt változata valószinüleg ezért nem lehet húzni, leírták a HOC-on is hogy szinte semmi tuningolást nem bír már, ellenbe a 5950Ultrával (tapasztalat).
  • BuCs
    Miről beszélsz? Nem látod jógyerek hogy a toplista eleje az mind ATI? De csak azért mert szinte senkinek nincs felső kategóriás FX.De azért linkeltem be, mert a 9800Prot sem veri meg vagyis jónéhányat.Vagy az atinak is van csaló drivere? És ha nem látnád egy 3000Mhz p4 van alatta.
    Na majd meglátod teis, ha elterjednek a 9800XT-k. meg ha leveszed a szemellenzőt.
  • Borg
    Ezekkel a tesztekkel is ugynaz a gond, mint amiket te csináltál. Vagyishogy nem ismerjük a tesztkörülményeket, illetőleg nem megfelelő (csaló) driverekkel, illetve 3dmarkkal készülhettek.
    Csakis ezért beszéltek hozzád majd 2 oldalon keresztül rajtam kivül még többen is, ugyanis nem mindegy, hogy hogyan tesztelsz. Sem a driver beállítások (quality, perfomance, AA, AF stb?) nem ismertek, sem a driver verziók, sem pedig a 3dmark verzió.

Ezek a tesztek ilyen formában egész egyszerűen semmitmondóak, és semmi következtetés nem vonható le belőlük. Pont. Észre kéne már venni, hogy egy objektív összehasonlitó tesztnek nem csak a két (vagy több) videókártya az alapja, hanem sok más paraméter is befolyásolja...

Le tudom butitani driverből a 8500am olyan szintre, meg megtuningolni órajelben, hogy 12-13 ezer pontot hozzon 3dmark2001-ben. HQ beállításokkal viszont csak 10-et csinál (sőt, ha rárakok valami AA-t, még 6000 pontot is:)), alapfrekvencián, és a tesztprogram nem mutatja ki a végső pontszámban, hogy mik voltak a beállítások!
  • BuCs
    Mivel ez egy Fx topic, remélem nem gond ha beteszek egy linket.9800XT még a sima 5900-amat sem verte meg legalábbis az aquaMarkban de a 2003-ban is csak 135 pontal.
    AquaMark
    3dMark2003
  • Borg
    Értelmes hozzászólás híján javaslom inkább ne szólj semmit.
    Nincs szükség a rendbontásra, ők teljesen normális keretek között világosították fel az illetőt a tévedéseiről.
  • BBking
    Hogy te milyen bölcs vagy!
  • Gerry
    Estefelé számíts a mailre, mert otthonról nézem meg az árlistát, innen most nem tudom, nincsenek meg a loginek a nagykerekhez, de otthon megvannak. 19h után megy a mail...
  • Gerry
    Nem tud hivatalosan 800-as FSB-t, és Dualchannel DDR-t, és nem olcsóbb jelentősen az IS7-nél. Szerintem nem éri meg.
  • Gerry
    Dobj e-mailt, és megadom az elérhetőséget, amúgy vadiújonnan számlával, és garival van a lap:
    Abit IS7-E S478HT, i865PE, 5PCI, 8xAGP, 2ATA133+2SATA, 4DualCh.DDR400, FSB800, lan, hang., USB2.0

(ár majd privátban, most pontosan fejből nem tudom, de 25e alatt van a bruttó, az biztos, tavaj 22500-ért adtunk el egyet, azóta nemtudom mennyit változott, de nem lesz több mint 25, az biztos.)
  • ollie
    Alaplap Abit BH7-E /Socket478, Intel845PE/ 14.492 Ft 18.115 Ft

Akkor ilyet vegyél, ehhez persze 2.4B-s P4 dukál, de ha ténmyleg ennyire számít a pénz, akkor ez is jó.
  • Gerry
    IS7 Bruttó 22e alatt van, és nem muszály új CPU-t venni, tehát akár 50-55e-ből is ki tudsz jönni, csak szét kell nézni kicsit!
  • ollie
    Ezt most magadtól kérdezted? :)
    Szerintem nézz körül apron, és ott vegyed a cuccokat, nem is muzsáj egyszerre.
  • ollie
    Ja és nézz körül apróhírdetésekben, mert a bolti ár 2/3-ért tudsz venni új procikat.
  • ollie
    ez igaz
  • ollie
    Nézd, még mindig jobban járzs, ha mondjuk vezsel egy P4+GeF4Ti párost, mint ha Celeron+FX5900-t, vagy Celeron+9700-t, mert a proci 128k cache-e nagyon visszafogja a teljesítményt.
  • Gerry
    De a teljesítménye is kb a fele.
  • Gerry
    Én ASUS P4P800-ast vennék inkább, vagy Abit IS7-est, mert sokat jelent a DualDDR Intel-nél, nomeg akkor már a jövőre is gondoljunk, hiszen ezek a lapok BIOS frissítés után majd a Prescott procikat is lekezelik. IS7 nincs nettó 18e, tehát elég jó tuningalapnak.
  • ollie
    éd=és
  • ollie
    Ja, kéz alatt újonnan lehet 2.4B-s P4-eket venni 30 körül, ehhez jöhet egy ASUS P4PE-X éd 512M 400-as ram, és nem is kell jobb egy ideig. Az egész megvan 60-ból.
  • Gerry
    35e körül lehet kapni P4 2.4-est, azt jól meg lehet húzni, és akkor aztán nincsen gond a prociteljesítménnyel, és mégse kel elkölteni vagyonokat emiatt!
  • Gugger
    vehetsz akármilyen jó VGA- a cerka 2.6 ugysem tud vele mit kezdeni, inkább procit vegyél jobbat!
  • NeoMaN
    Ez Cerka lenne?
  • ollie
    az jó
  • BBking
    A sima 5600-asnál csak jobb lehet.Én meg voltam vele elégedve,igaz hogy csak kb 2hónapig volt meg.De úgy hallom,hogy most sokan akarnak ilyen kártyát venni.Valszeg amiatt,mivel most mind2 gyártó folyamatosan hozza kia a középkategóriás "szar" kártyáit,amit meg megérné megvenni azt meg kapni nem lehet.Ha 25-30e ft környékén megkapod akkor simán megéri.( szerintem )
  • BBking
    Csatlakozom,eddig semmi gondom nem volt a 9500Pro-mal.Elötte Leadtek GFTI4200 128MB-os kareszom volt.Igazából az is frankon működött,de hála Gerry-nek (azért Isten nem vagy :) )sikerült úgy beszereznem a Radeont,hogy nem kellett ráfizetnem.1 éve bruttó 60e ft volt.elsődlegesen teljesítményben vettem észre változásokat,pedig akkor még csak 1 PIII80-asom volt,ami elvileg még az GF-ot sem használta ki.Lényeg hogy megétre és nem bántam meg.
  • Gerry
    Ja, csak más szemszögből. Én azt, hogy fejlesztés azt a GPU megtervezésére értettem, te meg gonolom a gyártósor 0.13-ra való átállítására, így kb ugyanazt mondtuk mindketten!
  • ollie
    HA mindenáron nvidia kell, akkor ne vegyél még fillérekért se 5600-ot, hanem inkább 5700 ultra 128M. De szerintem jobb egy 9600 pro vagy XT. A legjobb meg a 9700 lenne e helyett.
  • Gerry
    Attól függ, hogy hol veszi az ember, ismerősöm most vett Connect3D 9600Pro-t (2.8-as RAM-ok vannak rajta), és 32 ropi volt, annyit szerintem pont megért, és kb annyival olcsóbb a 9700-nál, mint amennyivel lassabb is. Most szerintem 9700-ast, vagy 9800-as (non-Pro) kártyát éri meg megvenni. Árban jóval a Pro alatt van, és messze Pro órajel fölé lehet őket húzni szinte kivétel nélkül. És 9700/9800-nál nagyobb, vagy egy jól tuningolt 9500Pro-nál nagyobb teljesítmény gyakorlatilag nem kell semmihez, csak 3DMark-hoz. 9800Pro/XT csak vakítani kell, de aki annyit költ az meg is érdemli, én is szívtam a fogam, amikor kipengettem az 53-at egy éve a 9700-ért (nálam ez volt lélektani határ, efölött 1 fillérrel sem adtam volna többet egy VGA-ért), viszont azóta eszembe sem jutott, hogy lecseréljem, minden hibátlanul fut maximális részletesség mellet, szerintem nyárig marad is.
  • ollie
    végül is ugyanarról beszéltünk
  • BBking
    Legalább alaplapi arhitektúrában ott van az Nvidia,mindenesetre ez pozitív és tényleg jól szuperál!