GeForce FX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
és mit vettél helyette 9800prot?neked melyik márkáju fxd volt?
nem olyan rossz... én már el is adtam...
Hát nem tom én egy pár napja rendeltem egy Msi fx5900at,kiváncsi vagyok milyen lesz,monjuk csak most lett netem ujra egy két napja szal nem tudtam megnézni a teszteket szvsz nem lesz szar.Majd irok eredményeket nektek teszt programokból, monjuk nem 3dmarkozásra vettem de azért kiváncsiság kedvéért lefuttatom maj.
Borg válaszolt. 

Borg... leelõzi ha agresszor DX9-es teszteket/játékokat futtatsz. De OpenGL-ben és DX8-ban aligha...
És ha jobb nála akkor mi van?
AZ 5600 sem éri meg az árát.
Amig egy 30e nettos 9600 is leelõzi az 5900Ultrát (nem 5800, meg 5600), addig többért nem éri meg egyik FX se.
AZ 5600 sem éri meg az árát.
Amig egy 30e nettos 9600 is leelõzi az 5900Ultrát (nem 5800, meg 5600), addig többért nem éri meg egyik FX se.
5800-as egész használható (35-ért
). Annyiért simán megvenném.
). Annyiért simán megvenném.
Majd õ elmondja.

Jobb, csak Borg egy kicsit elfogult.
Ha 20-ra letod alkudni annyit megér.. de sok tudásra ne számits...
Annyit megér, és fejlesztesz is.
Attól függ milyen kártyát cserélnél le vele és mennyi az az olcsó...
hadd rakjam be en megegyszer 😊

Én is berakjam? 

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

nemmondod?
A Bonusweb-es lánykák vették a bátorságot, hogy megkérdezzék a nagyembert, hogy is állunk a a Geforce FX-szel a Doom 3 esetében, az aktuális botrányos HL2 tesztek fényében, és mit várhatunk az elkövetkezendô DX9 játékok esetében, a válasz:
Sajna úgy néz ki, hogy ez a probléma a legtöbb DX9 játéknál elô fog jönni. A Doom-nak van egy beállítása, amely a GF-FX alacsonyabb precízitású renderelését használja, de ha a standard fragment beállításokat használja (mint az ATI), akkor sokkal lassabb. Az alacsony precízitás a Doom esetében nem igazán számít, de a jôvôben megjelenô, kifejezetten DX9-re dizájnolt játékok esetében már nem egy elfogadható megoldás.
Sajna úgy néz ki, hogy ez a probléma a legtöbb DX9 játéknál elô fog jönni. A Doom-nak van egy beállítása, amely a GF-FX alacsonyabb precízitású renderelését használja, de ha a standard fragment beállításokat használja (mint az ATI), akkor sokkal lassabb. Az alacsony precízitás a Doom esetében nem igazán számít, de a jôvôben megjelenô, kifejezetten DX9-re dizájnolt játékok esetében már nem egy elfogadható megoldás.
Valszeg abból áll az egyik "optimalizáció", hogy a látótér széléhez közel levõ objektumoknak nincs árnyékuk. Ez amúgy se nagyon tûnik fel senkinek játék közben, legfeljebb csak ilyen screenshotokon.
Szerintem nem is lenne rossz ötelt ilyen "feature"-t belenyomatni az újabb driverekbe, mert akkor a gyengébb géppel rendelkezõk is tudnának igéynesebb játékokkal nyomulni. Bár ha belegondolok az FX-ek is mind gyengébb kártáyknak minõdülnek.
Szerintem nem is lenne rossz ötelt ilyen "feature"-t belenyomatni az újabb driverekbe, mert akkor a gyengébb géppel rendelkezõk is tudnának igéynesebb játékokkal nyomulni. Bár ha belegondolok az FX-ek is mind gyengébb kártáyknak minõdülnek.

a kép bal alsó sarkaéban az objektumoknak nincs árnyéka fxnél
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Írtam linket az 51.75-re, azért mondtam , prószálja akinek FX van.
Monnyuk én az 1. és 3. kép között nem veszek észre különbséget, a 2. meg olyan, mintha nem lenne T&L.
Monnyuk én az 1. és 3. kép között nem veszek észre különbséget, a 2. meg olyan, mintha nem lenne T&L.
A legmeggyõzõbb képet kétségtelenül az ATI Radeon 9800 Pro-Catalyst 3.7 páros mutatja. Ezzel szemben a GeForce FX 5900 Ultra hivatalos 45.23-as, és a nem hivatalos - csak a szaksajtó munkatársai számára elérhetõ - 51.75-ös Detonatora sem tudott maradandót alkotni. Elõbbinél hiányoznak az árnyékok, és néha hibás volt a megvilágítás is, míg utóbbinál ugyan elõkerülnek az árnyékok, cserében viszont nincsenek sem megvilágítási textúrák, sem pedig általános antizotrópikus filter-optimalizáció.
prohardveren van egy forditott cikk képekkel nagy vicc 😄
deto 45,23
deto 51,75
catalyst 3,7
deto 45,23
deto 51,75
catalyst 3,7Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Detonator 51.75:
http://www.detonators.net/clickmanager/clickmanager.cgi?dl=15
Írjátok má milyen?? 😊
http://www.detonators.net/clickmanager/clickmanager.cgi?dl=15
Írjátok má milyen?? 😊
"Átlagos júzer vesz egy FX-et,(ABIT,ASUS), látja mien szar az ATIhoz képest, azt mondja: B+ soha többet nem veszek Asus kártyát!!!"
Azért amiket az Asus kavarni szokott "Magic" kártyáival ... ühüm. 😞
Azért amiket az Asus kavarni szokott "Magic" kártyáival ... ühüm. 😞
Nem keverted össze, állítólag az Asus és az MSI IS gyártja jó ideje MÁS "márkaneveknek" az ATI kártyákat. Csak most már MSI lesz hivatalosan, meg a pletyi szerint szeptember végén az Asus is bejelenti hivatalosan.
Az elmúlt 2 hét után nem csodálnám ha MÁSOK is követnék a példát.
(Creative meg már jó rég gyártja a saját neve alatt, de igen jól titkolják a saját oldalukon is! A 9800 pl. csak az ázsiai oldalon van kint ...)
Az elmúlt 2 hét után nem csodálnám ha MÁSOK is követnék a példát.
(Creative meg már jó rég gyártja a saját neve alatt, de igen jól titkolják a saját oldalukon is! A 9800 pl. csak az ázsiai oldalon van kint ...)
na ja õt a hw piac fizeti, az erõforrás igényes enginjei miatt 😄
senki nem kényszeríti az asust hogy csak nvidia kártyát vegyen, az asus azért érul csak vidiát mert igy olcsobban kapja a chipeket, tehát szegény vásárlók miért veszik drágábban az asus cuccokat minta a c3dt...
Carmack-nek Ferrariai vannak, jópár darab, és neki legjobb tudomásom szerint nem gagyi kártyák eladásából folyt be a pénz a verdákra... 

Presztizsbõl? Vagy a (nem)fejlesztés kötségeit akarja megfizettetni a vásárlókkal?
Az egészbõl csak az Asust,Abit-ot stbeket sajnálom. Nekik nagyon gáz.
Átlagos júzer vesz egy FX-et,(ABIT,ASUS), látja mien szar az ATIhoz képest, azt mondja: B+ soha többet nem veszek Asus kártyát!!
Az egészbõl csak az Asust,Abit-ot stbeket sajnálom. Nekik nagyon gáz.
Átlagos júzer vesz egy FX-et,(ABIT,ASUS), látja mien szar az ATIhoz képest, azt mondja: B+ soha többet nem veszek Asus kártyát!!
Azt mingyá gondoltam, hogy nvidiának semmi köze a dx9-😊
Viszont az MS+ATI kooperációról nem tudtam, de mint írtam ez jött le nekem az egészbõl. Akkor csak igaz.
X-BOX-ban NV3x Geforce van, 250MHZ-s chippel.
Órajelben akkor kb. Gef4 szinten van, de a gef4 asszem nv25 vagy mi?
Mind1, lényeg, hogy nvidia beszopott, mikrofos mindenkit be tud szopatni, ATI jól járt.
DE AKKOR AZ NVIDIA MIÉRT NEM ÁRULJA A SZAR KÁRTYÁIT 10000-ÉRT??
Viszont az MS+ATI kooperációról nem tudtam, de mint írtam ez jött le nekem az egészbõl. Akkor csak igaz.
X-BOX-ban NV3x Geforce van, 250MHZ-s chippel.
Órajelben akkor kb. Gef4 szinten van, de a gef4 asszem nv25 vagy mi?
Mind1, lényeg, hogy nvidia beszopott, mikrofos mindenkit be tud szopatni, ATI jól járt.
DE AKKOR AZ NVIDIA MIÉRT NEM ÁRULJA A SZAR KÁRTYÁIT 10000-ÉRT??
Ebben csak egyedül ott tévedsz, hogy az nvidiának semmi köze nincs a DX9 szabvány kifejlesztéséhez😊
Ugyanis a DX9et a M$ az ATIval karöltve fejlesztette ki, minthogy (MINDMÁIG UGYE) egyetlen értelmes DX9 kártyája nincs az nVidiának.
Pont hogy ott a bibi, hogy az nVidia saját útra akar térni egy csomú eljárással, pl ugye részleges precizitás, meg egyéb algoritmusok amit más kártyák nem támogatnak. Az nvidia az egyedüli, aki minden eszközével azon van, hogy aláássa a DX9et mint szabványt, ugye nem véletlenül, mert az õ kártyái nemhogy nem elégitik ki (HDM), de még kegyetlenül lassúak is ilyen módban.
Szal már csak azért is lesz az XBOX2ben (ugye) ATI chip, várható lépés volt az M$ részérõl, hogy a DX9 miatt elfordul az nVidiától...
Amúgy az XBOXban szimplán geforce4 van. Hogy órajelben mennyi azt nemtom, de mind1 is. Tudásában ugyanaz.
Emlitenem sem kell ugye, hogy a geforce4 meg lényegében egyenlõ a geforce3al, ha nem tudná valaki... minimális csiszolásokon esett át, ugyanaz a generáció a 2 kártya.
Ugyanis a DX9et a M$ az ATIval karöltve fejlesztette ki, minthogy (MINDMÁIG UGYE) egyetlen értelmes DX9 kártyája nincs az nVidiának.
Pont hogy ott a bibi, hogy az nVidia saját útra akar térni egy csomú eljárással, pl ugye részleges precizitás, meg egyéb algoritmusok amit más kártyák nem támogatnak. Az nvidia az egyedüli, aki minden eszközével azon van, hogy aláássa a DX9et mint szabványt, ugye nem véletlenül, mert az õ kártyái nemhogy nem elégitik ki (HDM), de még kegyetlenül lassúak is ilyen módban.
Szal már csak azért is lesz az XBOX2ben (ugye) ATI chip, várható lépés volt az M$ részérõl, hogy a DX9 miatt elfordul az nVidiától...
Amúgy az XBOXban szimplán geforce4 van. Hogy órajelben mennyi azt nemtom, de mind1 is. Tudásában ugyanaz.
Emlitenem sem kell ugye, hogy a geforce4 meg lényegében egyenlõ a geforce3al, ha nem tudná valaki... minimális csiszolásokon esett át, ugyanaz a generáció a 2 kártya.
én is veszek vindozt officet satöbbit adhatnák nekem is olcsobban a gépet 😄
X-Box-hoz a tartozékok és a játékok drágák, meg az elõfizetés az X-Box Live!-ra... Nem magában az eszközben van a biznisz, hiszen az alap gép eladása magában veszteséges, a zseton másból folyik beaz MS-nek!
Kitaláltam!
Már a legelsõ GF is mindent tudott (talán DX10-et is), azóta az NV csak a driverekkel variál, meg idõnként a nyákra forraszt néhány fake tranzisztort! ;DD
Már a legelsõ GF is mindent tudott (talán DX10-et is), azóta az NV csak a driverekkel variál, meg idõnként a nyákra forraszt néhány fake tranzisztort! ;DD
Nem is. Uyganaz van az XBOX-ban is, csak driverbõl le van tíltva a DX9. Az FX-ben meg a pipeline-ok fele. 😄DDD