5388
Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
-
LoL!
jo kis driver -
5800 sokkal gyorsabb mint 5600, ezért kapsz jóval többet.
más kérdés hogy még így is szart sem ér...
-
élsimitás mi más -
Borg #3696 foksimítás az mi is
-
Ugye tudod, hogy a sok FX kártyán van 2D és 3D-mód. A 2D-ben alacsonyabbak az órajelek, 3D-ben pedig azok amit a gyártók feltüntetnek.
A 3DMarknál levetted te a foksimítást, ilyesmit, mert ennél azért jóval többet kéne kapni.
Nálam egy ASUS FX5800 4870 pontot ad (3DMark'03)
Gyárilag a GPU 400MHZ-n, a memória meg 800-on megy (3D-be) -
#3694 Ja és petee!
Szerintem simán nyomhatod 380-on a GPU-t, és a 2300 pont tényleg elég karcsú, de ha még húzod lesz az több is...
Sok szerencsét! -
#3693 Császtok!
Nekem van egy X-Micro GeForce FX 5600XT 256Mb-om, és tudom, sokan szídják, de a belső órajelet:
450 Mhz-en, a memória órajelet 602-n hajtom, és teljesen stabil.
Sokan azt mondják, hogy a 256 Mb kamu, hát erre azt mondom leteszteltem 1-2-t progival, és tényleg igaz...
A 8x-os AGP is megy.
Ja és 3DMark03-on 4096 pontot értem el, ami szerintem fullos érték ezzel a karival.
Én nagyon megvagyok vele elégedve... -
Borg #3692 Hát igen, többet ne várj el tőle. -
Sziasztok! Vettem egy Inno3d 5600 128mb-os kareszt. 3dmark03-ban 2300 pontot értem el.Sztetek ez arányos a kártya teljesítményével?
Akinek ilyenje van,az vigyázzon,mert alapba 270 Mhz-en megy a GPU órajele,vmi driverhiba miatt, ezt Rivatunerrel állítsátok feljebb a gyári órajelre 325 Mhz-re! -
joe69 #3689 Milyen nvidia kareszok jönnek idén?Érdemesebb megvárni a generációváltást? -
Borg #3688 Ez egy felirat, Borg írásjelekkel. Nem fogod elhinni, de az van odaírva, hogy Borg. :) -
Hátha tudja ő is.
:))) -
Kár, hogy nem őt kérdezted :)) -
Borg. Mit ábrázol a nick-képed?
Má többször eszembe jutott, hogy megkérdem...
Most télleg, mi az? -
joe69 #3684 Senkinek sincs X-Micro tapasztalata??? -
Próbáld meg a ClockGen-t -
Felejtsd el, az 5600XT valószínűleg 64 bites lesz, akkor meg egy 10.000-es kártya is simán leveri! -
Borg #3681 Videószerkesztésbe sokat nem zavar be a videókártya, plusz a DX9-es játékokkal ne nagyon álmodj emelett. Max DX8-ra jó, de még abban is egy Ti4200 leveri, ami használtan már 20-22körül kapható. A 256MB meg egy vakitás, semmihez sem kell. Max 30e áron érné meg szerintem. -
#3680 Az lenne még a kérdésem, bár nem a szoba témájába passzol, de azért megkérdezem:
Egy Intel Pentium 1.6Ghz -es procit milyen progival tudnék húzni, ha a biosban alapból nincs frekvencia állítási lehetőség?
Előre is THX... -
#3679 Játékokhoz, filmekhez, nem 3d-s videók szerkesztésére kell...
35500,- ért. -
Borg #3678 Attól függ mire, és mennyiért. -
#3677 Császtok!
Szerintetek egy X-Micro GeForce FX 5600XT 256Mb DDR
444Mhz belső órajel és
609Mhz memória órajel jó konfig? -
joe69 #3675 tud valaki valamit az X-micro nevű gyártóról?? -
AMD 2500+
ABIT NF7S
50 ALATT BŐVEN........ -
aha, ezt jó tudni -
a lényegen mit sem változtat szerinted nincs különbség a patchel és nélküle...
lehet gyártani mindenféle összeesküvést, de azt azért ne felejtsük el hogy nv is ugyanúgy pártoló tag futuremarknál mint az ati.
vagy nézzük az új tomb raidert 2.0as shaderekkel... tuti az is ATI bérenc és a megtévesztés miatt indul fél perces nvidia logoval -
Cvd #3670 Pontosítanék: jó ideje a Detonatorokban sem lehet kikapcsolni. Csak Application/2X/4X/8X van. Más kérdés hogy aztán tényleg az a beállítás él-e aminek kellene. Ezért használok pl. Omega drivert. A normál Det45.23 lecsalta pl. az árnyékokat az Aquamark alatt, ugyanennek az Omega verziója rendesen dolgozik. Az érdekes az hogy ugyanennek a detonatornak a win9X verziója "tiszta" volt. -
Én azt javaslom, hogy teszteljetek úgy is, hogy ki van kapcsolva AA és AF, és úgy is, hogy be van kapcsolva AA és AF (legalább 4x AA és 8x AF). PErsze egy opengl-es teszt sem árt (mondjuk ebben valszeg az fx lesz gyorsabb). -
Jól látom, hogy 300/790-en megy az FX-ed? Nem magasabbnak kéne lennie a core-nak? Vagy ez csak 2D-ben? -
talán szedd ki a registry-ből a key-t -
Az Aquamark-al igazából az a gond, hogy NEM lehet kikapcsolni benne ATI kártyák alatt az ANISO filter-t, mert ATI driverben nincs ilyen opció. Viszont ha NVIDIA kártyánál driverben ki van kapcsolva az aniso, akkor már nem tud az aquamark aniso-t használni, hiába elvileg kikapcsolhatatlan a programban, ergo persze hoyg gyorsabb lesz az fx5900, mint az ati 9800. Én már nem egy tesztet láttam, hoyg az FX tulaj verte a mellét, hogy mennyivel gyorsabb az ő fx-je mint az ati kártya, viszont nála nme volt bekapcsolva az aniso, mert nem jutott el az agyáig, hogy nála ki lehet kapcsolni, de ati kártyákon nem. Szóval nvidiáéknál megint csak egy lehetőség a csalásra, atiéknál meg egyszerűen lehetetlen. -
snücü #3665 Lehet, hogy lerágott csont, de még mindig érdekes lehet. Nagyon átfogó teszteket csinálunk BuCs-csal közösen, mivel nekem is fel kell utaznom Pestre emiatt. A DX9 dologban teljesen igazad van. Ezt kihasználó játék..... Háááát...... Szóval nem igen van. Szerintem azonban mindenképp érdemes a CPU limitált teszteket is elvégezni, hiszen a játékok erősen támaszkodnak a CPU-ra. :) Szal a többség játszani vesz kártyát, így érdekli a játékokban nyújtott teljesítmény. Még ha nem is DX9-es az a játék. DeltaChrome tervben van. Csak jönne mááááááár. Engem is érdekelne nagyon. -
BuCs #3664 Nem lesz elfogultság a cikkbe azt garantálom, ha az ATI a jobb akkor az lesz, én eddig sem állítottam hogy szar az ATI csak pusztán anyit jeleztem nem rosz a sima 5900 sem. -
Borg #3663 Köszi, de nem valószínű hogy pest közelébe keverednék...
Én csak azt kérem, hogyha netán ellentétes eredmény jön ki a több más hardver oldallal közöltekkel szemben, akkor ne összeesküvés elméleteket gyártsatok elsőre, hanem elfogadható magyarázatot keressetek inkább, ami a driverek, és tesztprogramok háza táján lesz. Nem kell hülyének nézni a hardver oldalak tesztjeit, de ha mégsem biztok bennük (némelyikben joggal) akkor érdemes technikai paramétereiről tudakozódni a kártyáknak, ugyanis azokat nagyjából tükröznie kell a teszteredményeknek (pl Beyond3D). Fontos, mielőtt publikáltok. Mert olvasót elveszteni könnyebb, mint szerezni, ugye...
Ami a tesztprogramokat, és játékokat illeti, pedig azt nem szabad elfelejteni, hogy ezek 99.9%-a DX8 max, még a nemrég DX9nek titulált xbitlabsos stalkerről is kiderült, hogy DX8as előzetes verzió csupán, ez magyarázza az FXek eredményeit... csak 1 példa volt.
A másik meg a tesztprogramok, pl ilyen hogy aquamark, meg cpu limitált botmatches demókat is el kellene felejteni... Ami a DX9et illeti, talán max a shadermarkokat érdemes figyelembe venni, amelyek DX9 shaderekkel nyüstölik a kártyákat... játék ilyen még nincs. Nem, a TomRaider sem az.
Btw, lehet nem ártana várnotok a DeltaChrome megjelenéséig, arra sok ember kiváncsi lesz, talán többeket megfogtok majd a teszttel. Az FX vs radeon eléggé lerágott csont már, ami az eredményeket illeti is. (szvsz) -
BuCs #3662 Csak 2 hét, és kész a cikk, mert holnap megyek a Sparkle 5950Ultra és a 9800Xt-ért. Majd azt a cikket csekkold Borg.Ha van kedved és pesti vagy szívesen látlak hétvégén a teszt elvégzésénél. és ez komoly. -
snücü #3661 Igyekszem pártatlan maradni, bár elismerem, hogy nagyon nehéz és van, hogy nem sikerül. De hát embere vagyunk mind. Kinek a Pap, kinek a Papné.... Remélem, a következő ilyen témájú cikkünk tetszeni fog nektek. -
Borg #3660 Így korrekt. -
snücü #3659 Csak annyit ígérhetek, hogy a jövőben készülő tesztek során ezekre a dolgokra kiemelt figyelmet szenteleünk majd, hogy feltétlen korrekt eredményeket kapjunk. (Így az ATI is mikroszkóp alá kerül majd rendesen) -
Borg #3658 Erről van szó sajnos, ahogy irtam a driver beállításai nem ismertek, míg egy rendes tesztben megvan, hogy milyen extrák vannak kapcsolva. Így meg lehet hogy játékokban is tud ezt azt mutatni, de ki mondja meg, hogy FP16, AA meg AF on vagy off, és milyen szintű, mipmap szintek stb? Ezekre is fényt kell deriteni, csakúgy, mint az illegális driver cheatekre, ami a tesztprogramokat illeti. Ha ezeket nem vesszük figyelembe, semmit sem ér a teszt. -
snücü #3657 A driver beállításaira gondoltam. Jó, tudom, lehet csalni mindenfelé. Ezek az eredmények (BuCs-é) a driver alapértékeivel születtek. Hogy a driver maga mit művel, az megint egy dolog, de jómagam már nem bizom az nVidia driverekben. A kártyát azért elismerem, mivel játékokben is tud mutatni ezt-azt...