5388
Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
  • Akuma
    Borg átjöttem erre a fórumra, de biztos nem olvasom végig ezt a fórumot (hosszabb, mint a Biblia)
    egyezzünk meg valamiben! elhiszem ezentúl, hogy mindig igazad van, DE akkor válaszolj meg minden kérdésemet! nem az eddigieket, mert az nem ment, hanem az ezen túliakat... ok? (a milyen videókártya fórumban egyetlen válasz jött felém tőled, mégpedig az, hogy jöjjek át ide)
    TUDOM, hogy unszinpatikus vagyok számodra, de nem tudok ellene mit tenni, nem szemétkedni vagyok a fórumon, hanem okulni, kérdéseket feltenni és ha tudok válaszolni!
  • janos666 #3738
    Na, ha minden jól megy valamikor a héten(vagy jővőhéten) kézhezkapom a Half life 2 beta verzióját, aztán megnézem hogy hogy megy az 5800-amon, meg egy 9600pron, (csak azt nem tudom hogy adok erről hiteles dokumentációt) A half life 2 már full DX9-nek tekinthető? Mert mondjuk a Max payne 2-ben a tükör DX9 (ugye?), és ha belenézek mégsem esik vissza az FPS.
  • HUmanBandi
    Mekkora kamu! :-)
    no comment...
  • vrob98
    NV30vsR300
  • vrob98
    Elolvastam az aprobetut is, de akkor is csak egy talalgatas a valos jatekok alatti DX9 teljesitmeny.
    Nekem az a velemenyem, hogy DX9 teljesitmeny tablazatot meg elhamarkodott alkotni. Gyakorlatilag egy regi HL2 bejelentes es egy mostani Shadermark/Rightmark teszt lehet tenylegesen mogotte, ami igen keves jovobeli kovetkeztetesek megitelesere.

+A Doom3 alatti gyenge FX szereples csak az nvidian full32bites ARB2 alatt van. Aminel JC igerete szerint nem lesz szamottevo kulonbseg az NV30 koddal se, amivel mar gyorsabb az ATIknal.
    Vagyis ez a 'marpedig az elvben legjobb minoseg alapjan hasonlitunk' tablazatbol akkor az osszes radeont ki kellene hagyni a "csak" 24bites precizitasa miatt.

1eve kb volt egy reszletes interju JC-vel, ahol eleg rendesen ki van vesezve az FX:
    <A HREF="http://www.beyond3d.com/interviews/jcnv30r300/"> NV30R300 </A>
    A HL2 botrany utan is csak magat ismetelte.
  • Borg
    Azok között is csak az órajel a különbség.
    Csak éppen egykét gyártó ad el pl 9600SE kártyát is, ilyen pl a Gigabyte-é, amelynek 64bites memóriabusza van csak. Na azt meg is nézheted a táblázatban:)
  • Narancs
    Kössz!
    És a 9600 és a 9600pro között már más külömbség is van, igaz? Mert máshogy néz ki...vagy csak a nagyobb hűtés miatt tünik nagyobbnak a PRO?
  • Borg
    Elvileg csak órajel, igen. (illetve memória tipusa, stb)
  • Narancs
    Kérdésem lenne: az FX 5600 és 5600ULTRA között csupán órajel beli eltérés van, vagy más is?
  • Borg
    Látom te sem olvastad el, amit alá írtam...
  • vrob98
    "DirectX 9.x játékok esetén
    Körülbelüli előrevetítés a jövőbeli használhatóságról"

Ez a tablazat teljes egeszeben szintetikus Shader benchmark eredmenyeket tukroz, ami nagyon messze all a jovobeli hasznalhatosagtol!
  • Nemcso
    Egyetértek veled. Nekem is FX5600 van (Inno3D 256MB), nem nyúlva a gyári beállításokhoz, gond nélkül fut minden mostani gáma rajta 1024x768-ban. Hogy később mi lesz ? Legfeljebb nem full-on fog futni a grafikája.

3DMArk03-ban "alapban" 2329. 340/570-re húzva 2529 a pont. Feljebb ezzel a típussal nem lehet menni, mert már nem bírja. Az viszont érdekes, hogy a teszt alatt minden hiba nélkül futott, de pl XIII alatt már szemcsésedni kezdett a kép, a memóriának sok volt az 570, túlmelegedett. Így visszaállítottam alapra, és így monden OK !
  • Gregorius
    Szeritnem is tudnia kéne, mert ilyet még nem láttam egy laptopnál sem, hogy ne tudná megoldani. Biztos valami hülye elásott drivert kell megtalálnom hozzá. Na majd keresek, de azért kösz.
  • Borg
    Figyelem!

"Melyiket vegyem?" jellegű kérdésekkel érkezők ezentúl legyenek szívesek az alábbi topicba fáradni információért.
  • janos666 #3725
    Annyira nem is izgat, csak kipróbáltam, hülye az irányítása. DirectX módba el se akar indulni (DX9-es a kártyám, ez meg 8.0), csak OpnGL-be.
  • petee
    neeem, nekem nem:)
    végleges verziód van?mert anno még mielőtt megjelent, kijött egy béta változat, lehet, hogy az van meg neked.
    Mert a FINAL-ban nem tapasztaltam ilyet.
  • janos666 #3723
    Ja ezeel a Hitman 2-vel kapcsolatba: Mindenkinél így megy a játék, hogy az első pályán (csak eddig játszottam) a pap átsétál az zárt ajtókon, és mikor beülök a gyóntatóba a videó alatt a főhős össze-vissza röpköd a templomban (!nem vicc!), vagy csak a crackem a szar?
  • petee
    thx
  • janos666 #3721
    ehe.. Jól szóltál...
  • petee
    Sajnos nem tudok segíteni,nekem elfogyott a tudományom,már arra gondolok ,hogy a mobil FX-es karesz nem tud ilyet,de sztem ez hülyeség...
  • petee
    Hát én nem tudom, eddig amíg megvettem a FX 5600-osomat, mindenki fikázza az nvidiát,sőt most is. Engem nem érdekel a fikázok véleménye, annyira nem vagyok nagy játékos, de az ,hogy a Hitman 2 (nem egy nagy gépigényű játék az igaz) 1024-ben fullon, 4x-es élsímítással símán fut, engem meggyőzött,hogy annyira nem szar a karesz. Ráadásul a memóriák 4ns helyett 3,6ns-sak, szal simán még tuningolhatom is. Nekem meg ne mondja senki hogy az a kib*szott Half Life 2 meg a Stalker meg tököm tudja mi , nem fog normálisan futni mondjuk 800*600-ba, vagy neadjisten 1024-be.Tökömnek kell 4x-es élsimitás meg ilyen fa**ságok, aki erre veri a nyálát az meg is érdemli...
    Peace
  • Gregorius
    #3710: "A TVTool pedig csak annyit mond, hogy nincs TVchip a kártyámon." és így nem enged semmilyen funkciót bekapcsolni gyakorlatilag.
  • NeoMaN
    TVtool...
  • Gregorius
    A kábellel nincs gond, kép van a TV-n, csak nem lehet elsődleges monitornak beállítani, mert nincs nView beállítás, csak amit a windows ad alapból. A driver, amit adtak hozzá, pedig nem tartalmaz nview támogatást. A Forceware driver pedig nem támogatja a kártyát. Ha kijelöli az ember az nVidia oldalon a driver-t, akkor alul a támogatott kártyák listájában oda van írva, hogy az FX go chipeket nem támogatja. Ha telepítem, akkor aztán vége a Windows-nak, semmi kép, lehet csökkentett mód és nVidia le. Az a baj, hogy nView nélkül csak rá lehet nyújtani a desktop-ot a TV-re.
  • petee
    Előszöris ha összedugod a TV-vel a kábelt,akkor azonnal felismeri a gép,hogy van TV-d,vagyis megjelenik egy olyan opció, hogy "Nview". Szal,ha ez nincs akkor a kábellel van a baj. Vagy esetleg tedd fel a legújabb drivert.a 53.03 -ast.Forceware 53.03
  • Zoldalma
    Ha megemeled a szamgep hazat is akkor meginkabb emelkedni fog :o)) Az a +fel meter is sokat dob rajta....
  • Narancs
    Nem elképzelhetetlen extra hűtés nélkül is, nekem simát sikerült eddig húzni, csakhát eléggé megrövidíted az életét...amúgy meg minek még, minden játék megy fullon (no AA& AF)!
  • janos666 #3712
    Hát csak emelkednie kell. Próbaáld ki, hogy kicsit megemeled a 2D mód órajeleit és jóval lentebbveszed a 3D-módot, aztán nyomsz egy tesztet.
  • petee
    hogy húzod te 450 Mhzen?Ráadásul XT-t? Meg a memoriákat 602-ön? nem sok egy kicsit? van rajta extra hűtés vagy mi?
  • Gregorius
    Sziasztok!

Az lenne a problémám, hogy van egy laptopom GeFroce fx 5600-tal, és ha a tévékimenetet rácsatlakoztatom a TV-re, akkor csak bővíteni tudom a desktopomat a TV-re, de nem tudom a TV-t elsődleges kijelzővé, vagy a laptop kijelzőjének a klónjává tenni? Elvileg tudni kéne FX-szel is, nem? Van valami olyan hely, ahol lehet driver-t letölteni hozzá, mert én nem találtam.

Az a baj, hogy nincs klón beállítás. Van egy Extend my desktop to this monitor, és van egy másik, de az inaktív, a Set this monitor as primary display.
    Ezek ügye a Beállítások fülben vannak a megjelenítés beállításoknal, ahol a két monitorra lehet klikkelgetni. A driver pedig nem ad hozzá semmit különlegeset egy detect devices, adjust devices és NTS/PAL beállításokokon kívül.

Nincs nView fülem, de nem tudom, hogy miylen driverben van. A TVTool pedig csak annyit mond, hogy nincs TVchip a kártyámon.
  • Borg
    3D módban a FlowFX magasabb fordulatra kapcsol, ahogy a frekvencia emelkedik. Elvileg ugye, mert az sem bizonyitotta még be senki, hogy a frekvencia tényleg nő eközben:) Bár gyanitom, máskülönben egy r9000 teljesítményére sem lenne képes...
  • Russ!an
    Milyen porszivóra gondolsz? a GPU venijére?
    Annak miköze a ram hőjéhez?
  • Russ!an
    Nekem ilyen problémám nem lessz :))))
    9700pro
  • Laalee
    amugymeg lesz longhorn kompatibilis driver és az majd jól megoldja a problémádat
  • Laalee
    onnan hogy bekapcsol a porszivó a kártya oldalán :D
  • ollie
    hehe, ez jó kérdés:))
  • Russ!an
    Egyébként honnan tudod hogy 3d-ben tényleg annyin megy?
  • Russ!an
    :)
    AHAM tehát ha kijön a Longhorn akinek ilyenje van dobja ki.
    Mondom és hogy fasza kis cucc
  • ollie
    ez a max amit az 5600 tud
  • Narancs
    Tényleg jó!
    Azért ami jó azt nem muszáj fikázni!
    Annyi a félreértés hogy 2D módban 270Mhz körül megy a karesz, mert ugye office-hoz minek kéne ennél több, de 3D módban 325ön teker...nem drájver hiba.