5388
Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
  • Laalee
    pl: thg ? :D
  • K.András
    A pofátlanság magasiskolája amit Borg csinál ezen a forumon.De azért örülök hogy kirakta igy ezt a vidkaris táblázatot, mert mindenki aki elmegy egy szaklapra megláthatja hogy fogalma nincsen a hardwarekröl...
  • ollie
    :DD
  • Jacek
  • HUmanBandi
    FX the king!
  • Borg
    1. Sulinet
    2. ASUS
    3. VIVO-s

Tehát LEHET ilyen drága;)
  • NeoMaN
    4400 sem.
  • barret
    gondolom lemaradt egy nulla...
  • Narancs
    Dehogy akarok fxet venni bazz, hát mondtam én ilyet?
  • NeoMaN
    440 nem lehet ilyen frága, hacsak nem tv tuneres :)
    Amúgy Te nem olvasol?? FX-et semmiképp!
  • Narancs
    Szerintetek ez milyen kártya lehet?
    CHS konzurcium SuliNET hirdetésében találtam:
    Asus nVidia G4TI440 -8X 128Mb TV-out video -in dvi - 67300 FT!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Alatta: MSI FX5600 - 45000Ft

Én 5800asra, vagy 5900XTre, vagy 5700asra tippelek az ára miatt, de nem tudom...fölhívtam őket de nem tudtak választ adni, hogy milyen is ez a kártya, a csaj szerint idézem: "gé négy ti 440"
    Szóval tud valaki erről vmi többet, csak kíváncsiságból kérdem...
  • Jacek
    megis inkabb a kisebb rosszat valasztom:)
  • NeoMaN
    Viszont az NV védelmére kelek: a 9600/pro/xt is akkora átbaszás 40-ért hogy az vicc.
  • NeoMaN
    Mai nap történéseinek konklúziója ismét: vegyetek FX-et!
    :D
  • Borg
    Ez így van, csak azt ne felejtsd el, hogy MEGBECSÜLÉST, és BIZALMAT csak a high-end kategóriás termékek sikerével lehet elérni!
    És bizony ennek is meglehetősen híján van a cég.
  • [NST]Cifu
    Azért ez a "közép- és olcsó kategóriás kártyák megkérdőjelezhetettlenül jobbak, mint a konkurensek" kicsit erős...
    Persze ha az FX5900 családot állítjuk szembe a Radeon 9600 családdal, akkor igaz :)

Viszont ez az új nFORCE3 chipkészlet az eddig hallotak alapján tetszik. Kár, hogy idén már biztosan nem váltok A64-re... :(
  • ollie
    Nézd, ha a középkategória tényleg versenyképes lesz, akkor az már nagyon jó konkurenciát állít az Ati-nak, hiszen a középkategóriából fogy a legtöbb. Szal talán lejebb mennek azok a rohadt videokari árak és talán ez lesz az igazi verseny kezdete.
  • Borg
    Pötty új info! (b3d fórum)

The nVidia Conference Call for this quarter just finished, and these were the main points that I can remember:

- Complete family of NV4x to launch in April, with a bridge chip providing PCI-E compatibility
    - Bridge chip apparently isn't causing bandwidth problems (i.e. it's performing better than AGP 8x)
    - Native PCI-E solutions to appear in June
    - Refresh chips to appear in September (or at least, that's how I read it)
    - New nForce 3's to support both 939-pin A64 and PCI-E
    - Mainstream and Budget offers are unquestionably better than those from competitors. High-end is merely "competitive".
    - Happy with IBM and 5700 margins/volumes
    - Continuing to split manufacturing between IBM and TSMC, with 0.11 products at TSMC mentionned.
    - Increased cycle times and costs are associated with Low-K, and they're not convinced it's right for high-volume parts. They say they're still looking at the possibility of using it somewhere in their line-up at sometime this year.
    - Effectively confirmed they were working on an Intel chipset (when pressed, they simply issued an awkward "no comment", saying they'd only be happy commenting on their AMD chipsets at the moment)
    - XBox revenues are down, and the trend is going to keep going down over the next quarter
    - Q1 2004 is expected to be flat or down 5%

Nos kérem az aláhúzott vastagon kiemelt rész nem sejtet túl sok jót

Gyk: Az alsó és középkategóriás termékeik rendkívül versenyképesek lesznek, a high-end viszont éppen hogy csak...
    Mintha kezdene beigazolódni, hogy GeforceFX architektúrán pofozhatnak bármit is, de...
  • Akuma
    vagy ugyanazokat a tesztprogramokat találom vagy nem tesztprogram az amit találok, hanem játékon teszteltek
  • Jacek
    uram isten bazzz:))))))))))
  • Akuma
    hát körülnézek, de nem sok esélyt látok, hogy magamtól találnék ilyen progit...
  • Akuma
    de nem igazán a teszt sokkal inkább a tesztprogi érdekel!
  • Borg
    Nyugodtan használd a googlet, a kérdéses teszteket te magad is megtalálhatod, ahol ottvan, hogy mivel tesztelték.
  • Akuma
    de csak olyat, amiben elvileg még hibázik, vagy kérdéses az eredményessége
  • Akuma
    mondanál néhány program nevet? szeretném lefuttatni őket
  • Borg
    Nem minden tesztben a shadermarkkal teszteltek, van más program is erre.
  • Akuma
    egyébként a shadermark is csak egy program, nem lehet hogy csak kompatibilitási problémája van az nvidia kártyákkal és azért nem tud lefuttatni néhány tesztet??
  • Borg
    A mai játékok még nem annyira használják ki a shadereket, ezért látszik meg csak a shadermarkban, hogy mit tudnak igazán.
  • vrob98
    "Az NV30 codepath minden jel szerint FP16-ot jelent, ami messze elmarad az FP24-től is."

"There is no discernable quality difference, because everything is going into an 8 bit per component framebuffer."
    "only 16-bits floating-point (FP), i.e. half precision FP, for most computation, which should be sufficient for most pixel shading."
    "The quality differences on the ARB2 path are really not all that significant, most people won't be able to tell the difference without having it pointed out to them."

"Másrészt, a PixelShader 2.0 mérések is jól tükrözik a jövőbeli teljesítményt, ugyanis az újabb játékok mind-mind erre gyúrnak már."

Igen, azok a meresek a pixel shader teljesitmenyt tenyleg tukrozik full 32bitFP-vel.
    Amit egy FX tulajdonos nem fog csak azert igy hasznalni egy jatekban, mert screenshoton osszevetve meglatszik a kulonbseg. FX-eket igy terveztek, ez van, igy is kell oket osszehasonlitani, nem pedig megeroszakolni. Masreszt a jovobeli hasznalhatosagnak csak egy resze a PS.
  • Akuma
    a shadermark az tényleg gáz, de semelyik másik tesztben nem tapasztaltam problémát
  • Borg
    Igen, és mit irtam a táblázathoz? Hogy előzetes spekuláció.

Egyébként, úgy van ahogy mondod, Carmack szerint az NV30 codepathel az FXek nem lesznek lassabbak, mint a radeonok, CSAKHOGY. Az NV30 codepath minden jel szerint FP16-ot jelent, ami messze elmarad az FP24-től is. Tehát nem fair összehasonlítás.
    Mivel a DX9 FP24et ir elő minimumként, ezért ÉN nem nézem más szemmel, és így állítottam be a táblázatot is. Az meg, hogy az FXek cask 16 vagy 32t tudnak, 16ban olyan gyorsak mint az ATI 24en, 32n meg lemaradnak mint a borravaló, az az FXek handicapje. Erről én nem tehetek.
    Másrészt, a PixelShader 2.0 mérések is jól tükrözik a jövőbeli teljesítményt, ugyanis az újabb játékok mind-mind erre gyúrnak már. Ezekben még egy 8500 is jobb lesz pl mint a Ti4200, mert az R200-ban lévő 1.4-es PS 2x gyorsabb mint a Geforce4-é.
    Szal ha az ember belát a szinfalak mögé, érdekes módosításokon esnek át a kártyák eredményei.
  • Borg
    Én nem mondtam, hogy unszimpatikus vagy, csak nem szeretem, ha valaki egyértelmű tényket kérdőjelez meg. Nameg, ahogy én vettem a fáradtságot, hogy a táblázatot összeállítsam, úgy neked sem tart tovább a googlebe beirni, hogy halflife2, vagy d3, hogy a több mint 6 weboldal közül 1et biztosan kidobjon, aki leközölte az eredményeket.
    Továbbá újabb 6 weboldal van legalább, akik a tesztjeikben a shadermarkot vagy egyéb progit felhasználták, ennek sem nehéz utánanézned. Ezek alapján pedig egyértelművé válik majd neked is a besorolás.
  • janos666 #3747
    Tényleg a Guardo FX-ek benne vannak a táblázatban, vagy mind MSI?
  • Jacek
    ja latom mar nem:)) csak oda jutottunk hogy azt kell mondjam dogos a driver:))
  • Jacek
    Akumanal mi az az 5900XT?? az most a csucs?
  • janos666 #3744
    Tehát még előnyt is adok ha csak finoman kerekítek!
  • janos666 #3743
    A táblázatban DX9-ben a 9600 került egy sorba az 5900-el.
  • Jacek
    En azert remelek hogy jo lesz az nvidia megint jo az a verseny:))

PR henger beindult mar az nv40-re HL2-re 7x DOOMIII-ra 4x gyorsulast igernek:PPPPP hat mit mondjak LOL
  • janos666 #3741
    A topic címe kapcsán visszaolvastam egy kicsit...
    Hát igen, ha már "Geforce FX" a neve a topicnak akkor egy kis fogcsikorgatás mellett el lehetne benne tűrni azt, hogy az úgynevezett
    nVidia fanok
    itt éljék ki magukat, még akkor is ha nincs igazuk, anélkül hogy így fálháborodnának rajtuk.
    De ez csak egy kis apró megjegyzés, nem szemrehányás!
  • Jacek
    mondjuk erdekes a 5800 es a 9600PRO ossze hasonlitasa:)) mert nem egy 9200 teszel be azt tuti megeszi es meg vagy nyugodva:))