GeForce FX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem sértésnek szánom, de íszonyat jó hogy akinek ATI kártyája van, azok nagyon vágkák az nvidia csalást, meghogy átkel nevezni az inditó filet,meg hogy milyen szar, meg hogy ha valami jó eredményt lát a neten amit az nvidia produkált, az tuti csalás. De nem érdemes a Futuremarkos programokat nézni jelen esetbe, nézzünk más teszt programokat,ami teljesen független a két rivális gyártótól.
Mellesleg ez a 3dMark 2003 teszt program 1 éven átt készült, érdemes elgondolkodni hogy a programozók ingyen dolgoztak? vagy egy ilyen tesztprogram elkészítéséhez pusztán csak a hobbi is elég? Nem nem elég nem minden oldal olyan mint mi,Hogy hobbiból és szeretetbõl csinálnak amit csinálnak. Visszatérve teljesen egyértelmü hogy egy teszt program elkészítésének a támogatását, fõleg VGA teszt program esetébe, ki és kik lehetnek a támogatok? Kik jöhetnek szóba? nvidia és az ATI. Érdemes elgondolkodni. Azt még megemlíteném, hogy a 03 megjelenéséig a gf4 volt a császár, vagyis az emberek magas százaléka nvidiát használt és szintén magas százaléka azt sem tudta mi az az ATI.

Na ebben tévedsz. Áttneveztem már, és ugyan az a pontszámot kapom.

ollie
figyu, csak 1 dolgot próbálj ki. nevezd át a 3dmark03 indító file-ának nevét és úgy nézd meg a pontszámot amit majd kapsz. lesz meglepetés...

Helyes, úgysem lett volna kedvem újra elkezdeni ezt...
Igazad van,mindenben Na megyek volt egy kis szösszenetnyi idõm olvasgatni máshol is.

Igazad van, nekem biztosan nem kell... csak ha esetleg normális tesztet akarsz végezni ugye, mint a többi hardver oldal, akik mind kimutatták ugyanezt a csaló driverrel. Nem mit nem lehet ezen megérteni...
De látom nehéz eset vagy. Mondom nem kel semmiféle patch, csak minden alapba ahogy van, semmi futuremarkos javítás.semmi detonátor csalás régi detonátorral.

Hát épp itt vagy tévedésben, hogy nem teljesen mind1. Legalább olvasd el azt a tesztet, hogy mi is a különbség a csaló driverrel, meg anélkül, illetve a patchelt 3dmarkkal meg anélkül.
Ja azért hoztam fel hogy nem kaptam mert venni akarok egyet, és majd akkor meglátjuk.

Borg teljesen mindegy, én kiprobáltam mindennel elhiheted.
Alapba bármit csinálsz bármit teszel fel(javítások, detonátor,)többet kel mennie, De ma voltam 4 boltba itt újpesten, és környékén, sehol nem kaptam egy FX 5900Ultrát, csak megrendelésre.Tudom mert már volt a régi AMD konfigomba 2200+ 5600-at hozott az Ultra. Nem 4849 pontot.
Ott nem volt friss telepítés az XT után.

No és melyik driverrel, illetve 3dmark03 verzióval?
Ugyanis a teszt végén leirja, hogy mibõl adódik (ugye) a pontszámkülönbség...
Egy dolog amiben kételkedem. Mégpedig a 03-ban ASUS FX 5900 Ultra alapban 450/850(4849 pont) Tuningban 515/881(5246). nekem sima 5900 van alapba 400/700(5560 pont) Tuningban 450/810 (6312 pont).

Nekem így ment, de valóban furi kis program...
Mármint mai szemmel nézve...
A bratyó 466 cerkáján 256 mb rammal R7500 is szépen megy majdnem full beállításokkal.

\"Mielőtt megszólalsz, gondold meg, hogy amit mondani akarsz, szebb-e, mint a csend, amit meg akarsz törni.\" WoT: Verghaust

IMYke2.0.0.0
Egy elég jó, értelmes teszt... 9800XT vs. 5900:
IDE KLIKK!

-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
-----------------------------------------

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

A játék könyvtárában van egy olyan file, hogy gimme.dll (ha jól emlékezem), azt töröld ki, és hasítani fog.
Márha egyrõl beszélünk...
NFS 5 Porsche Unleashed

\"Mielőtt megszólalsz, gondold meg, hogy amit mondani akarsz, szebb-e, mint a csend, amit meg akarsz törni.\" WoT: Verghaust

Russ!an
Ki kell törölni egy file-t ha XP alatt akarsz játszani vele!!!
De nem emléxem mi volt a file neve. Utána nézek és megírom

ASUS P4C800 D.|3200/800HT|Zalman CNPS7000A-AlCu|2x512MB Samsung|2x Seagate SATA 80GB /ST380013AS/| 120GB /ST3120026AS/|CLUB3D 9800PRO@XT 128MB|Casetek CK-1018-2A|Chieftec HPC-360-202/LG 1730B

És nem is veszítesz sokat 😉
98 comp. módban próbáltad? Asszem nekem úgy ment.
De úgy sem túl fényes a teljesítménye ha jól emlékszem...
NeoMaN
Jah, valamit ki kell kapcsolni a configjában manuálisan. 30-40%-ot gyorsul.

NeoMaN
5600-os ennyit tud. A gef4 gyorsabb nála...
(4x1 vs 4x2)

Gerry
Nem, neten nem tolom, már nagyon régen játszottam, mostanában nincsen idõm, meg ha játszom, akkor CoD-ot játszok, neten, de azt is csak ritkán.

NeoMaN
Persze, aa af off midig.
és persze 1.32
Csak nem nyomod a neten is? Mi a nick?

Gerry
Ja, de én AF nélkül szoktam tolni a Q3-at, azt is számold bele...

Gerry
Nézz szét aproneten, haverom múltkor 45-ért vett onnan egyet (BBA 9700-ast), igaz már csak 1 hónap gari volt rá, de bõven megérte az árát. (amúgy 1.32-es Q3A-val néztem az FPS-t.)

NeoMaN
Elhiszem neked.
De kéne nekem is egy ilyen kari.....

NeoMaN

Gerry
Radeon 9700Pro/Athlon XP 2400+/2*256MB Kingston HyperX DualDDR PC4200 (500MHz), Chaintech 7NJS Ultra Zenith alaplap. Ilyen cuccon. Ha kell tudok küldeni otthonról talán screenshotot.

NeoMaN

NeoMaN
Nebazzmá, milyen videjókarival megy az 300 felett??

Gerry
Hibátlan!

NeoMaN
Nálam le van korlátozva max 125-re. Viszont PCI módban nem ment mindenhol annyit.
Amúgy a timedemo four: 240-250 fps között mozog 1024*768*32ben. Ha jobban húznám a vidkarit akkor feljebb is menne talán.

Gerry
Szerintem nem. Mindenesetre uninstalláld a jelenlegi drivereket, és tedd fel a frisseket, és nézd meg milyen azokkal!

Gerry
Érdekes... Q3A nekem 1600*1200-ban max detail-en is bõven 200FPS felett megy (ha jól emléxem). De általában 1280*1024-ben szoktam játszani, és akkor le kell korlátozni a maxfps-t 300-ra, különben leesek egy csomó olyan helyen, ahol normál esetben át tudok ugrani.

NeoMaN
Nálam is ment egyszer PCI módban a kari, kb fele volt a teljesírtmény, vagy még annyi se.
Úgy vettem észer, hogy Q3 alatt nem volt meg a folyamatos 125fps.
Nézem, azt PCI módban ment a kari. Mindez a 3.13 felrakása, majd leszedése, és 2.78 ferakása után. Ezután mégegyszer installáltam a 2.78-as nforce drivert, és utána már klappolt.

Gerry
Csak halkan mnegjegyzem, hogy az AGP port is a PCI vezérlõhöz kapcsolódik, tehát tkp. az is PCI, általában PCI 0-nak is szokta a gép érzéklni az AGP-t. Ha erre gondolsz, akkor nem az a gond. De azért érdemes feltenni a friss meghajtókat, amiket mondtam.

NeoMaN
Akkor ott valami más lesz a gond szvsz...
Engedélyezted az IRQ-t a VGA-nak a biosban?

Gerry
Szerintem jobban jársz a legfissebb nVidia ForceWare-el (53.03)!

NeoMaN
Az alaplaphoz kaptál CD-t. Azon rajta van az NVidia NForce driver. Azt kell feltelepítened.
A karihoz pedig detonator driver kell.Elvileg ahoz is kaptál CD-t.

Gerry
Ha felrakod a 3.13-as Unified nForce Driver-t, ami letölthetõ az nVidia oldaláról, akkor rendesen fogja kezelni az AGP-t, amúgy milyen VGA driver van fent? Érdemes abból is feltenni az 53.03-ast, szintén az nVidia oldalról...

Gerry
A hozzászólásom nem lefikázás jellegû akart lenni, amúgy szerintem egy Ti200-as szintet simán hoz, bár DX9-et inkább csak papíron tud, valóságban diavetítés szinten megy vele egy valódi DX9-es program.

ollie
Szerintem túlértékeled te azt az FX5200-t 😊) Jó lenne, ha hozná a GeF3 szintjét 😊)

Gerry
Próbáltál patchet letölteni az Unreal-ekhez? Vagy próbáltad esetleg valami régebbi detonatorral (pl 4x.xx-es sorozatból valamelyikkel)? Amúgy ha elindul akkor se várj csodát, mert az FX5200-as jóval gyengébb mint pl. a GF4 Ti4200, gyakorlatilag valahol a GF3 szintjén van teljesítményben.

K.András
hát ha te 10:35-kor hivtad öket akkor te vagy a nyerö akárki akármit is képzel 😊
Igy lehet hogy nem volt már amikor telcsiztem 😞 na nembaj várok egy pár napot aztán rácsapok egyre én is 😊

http://druglord.buzz.hu/ ;)

K.András
Hány ora fele?Mert én odatelcsiztem hogy van e és azt mondták nincsen, mindezt délután 1-kor(ezért csodálkoztam hogy kaptál)...Van egy olyan sanda gyanum hogy azért nem mondják meg hátha veszek valami ati kártyát helyette, aztán a jobb teljesitményü kártyát meg ugyis el fogja tudni adni utána de ha mindenki az 59xt veszi akkor a többi rajtamarad!
Szal most dühös vagyok,holnap bemegyek és leharapom a fejét a gyereknek.

A hûtõket majd kipucolom, de AGP Fast writest nem találtam biosban. A Geforce tuti támogatja, de az alcsi nem biztos (régi via kx133 chipset).
K.András
De rendes vagy hogy annyit nem tudsz leirni hogy itt vagy ott vetted....

K.András
Visszaszivom mert itt is jobb az fx...

K.András
Minek nézzem meg az nem 5900 xt-röl van...5900 xt árával és teljesitményével lenyom minden más kártyát a piacon!!!Hiába tud egy ati egy kicsivel többet 130 ezerért teljesitményben ha egy 57 ezer forintos kártya közel azt a teljesitményt hozza!!!

K.András
Hol vetted?5900fx???

ollie
neked is javaslom, hogy nézd meg a prohardver új tesztjét