5388
Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
-
olyan nincs hogy szofveresen 8*1 lesz az ami fizikailag 4*2 :D
olyan lehet hogy olyan sebességet produkál mintha 8*1 lenne, de ettöl még 4*2 marad. a többi csak pr maszlag -
Azért azt már csak ne mond, hogy alátámasztja azon állításodat, hogy van külön 2x2-es és van külön 4x1-es 5600/5700, mert semmi ilyesmiről nincs szó sem ebben, sem más fórumban/topicban! 
Azon kívűl a Doom3 esetén még mindig fent áll a 8x1 az FX5800/59x0 esetén - állítólag, lévén, hogy erre "hegyezték" ki a hardwaret. Ezt még a Beyond3D fórumaiban sem tudja senki egyértelműen kizárni, majd kiderül, ha kijön a játék. Szóval így áll a helyzet... -
Na most ez pont az én állításomat támasztja alá, sőt még rosszabb. E szerint az nvidiának csak 2x2-es és 4x2-es gpu-ja van, de az ő fordításukban a 2x2 pipeline/tmu az 4 pipeline, ugyanígy a 4x2-vel is. Szó szerint erről írnak a fórumon! Az nvidia jobb színben akarja feltűntetni a gpu-it, és a helyett, hogy 2x2-őt írna, csak 4-et ír (és utána teszi, hogy pipeline). Most akkor miről akartok vitatkozni? Az egy dolog, hogy sokan félreértik azt a szakmai szöveget, mert nem tudnak annyira angolul. Most már semmilyen magyar nyelvű forrásnak nem fogok hinni, mert félrefordítják az eredetit. -
ahhoz a 2 idiótához ha 2 mankóval könyörögnek sem szólok :D -
Most cifu-nak van igaza, annak idején nagyon sokat beszéltek erről a témáról, igaz nem itt, hanem a rangosabb fórumokon, én is onnan tudom. -
Szakmai vita terén fordulj a HWSW fórumában Laa-Yosh-hoz vagy T2k-hoz bizalommal... 
Én csak a lényeget értem, miszerint az FX 5600/5700/5800/59x0 kártyák több üzemmódban is képesek működni, hogy pontosan mi a technikai háttere, ehez már nem értek - ilyesmiről a #4049-es hozzászolásomban beszúrt link alatt vitáztak... :))) -
Talán azért, mert ilyet írtál:
*** a GeForce FX 5600/5700-es széria futószalagja néhány esetben 4x1-esként, azonban az esetek többségében 2x2-esként működik"
Ez azt jelenti, hogy vannak kártyák ahol 4x2, vannak ahol pedig 8x1! Nem pedig azt, hogy egyszer így, egyszer úgy működik. 2 fajta gpu-t gyártott az nvidia, erről van szó!
Ha neked ez jön le, akkor gratulálok. NINCS kétféle 5600/5700/5800/5900 GPU!!! Csak egy fajta van, amely azonban különféle módokban képes működni! Ezt írja fLeSs! Te meg belemagyarázod, hogy márpedig kétféle GPU-t gyárt azonos név alatt az nV...
Mit írt fLeSs? Azt, hogy az 5600/5700 széria néhány esetben 4x1-ként, az esetek többségében 2x2-esként működik!!!
Nem azt írta, hogy van olyan 5600/5700, amely 4x1 és van olyan, amely 2x2 módban működik!!!
-
én itt csak azt látom hogy futószalagok száma 4. ebböl ha görcsbe áll a kártya tervező agya sem lesz fizikailag 8. az hogy mindenféle trükkel, csalással olyan mintha 8*1 lenne más kérdés, ettöl még 4*2 ben működik. -
Na, ha már Laa-Yosh üzijét nem találom, a neten azért kint van minden:
Magas szakmai szinten folyó vita a témáról @ Beyond3D.com fórum -
Miből gondolod? :)) -
Ember, te iszonyú tévedésben vagy.... -
Elírtam, természetesen GefFX (58,59) 4x2 vagy 8x1.
Csak megkavartál már az NV40 16x1 vagy 8x2-jével.. :Ð -
Honnan vetted a tesztből, hogy ugyanaz a kártya 2x2-es ut2k3 alatt, doom3 alatt meg 4x1-es lesz? -
Jaaaj, emberek!
"** a GeForce FX 5800/5950-es széria futószalagja néhány esetben 8x1-esként, azonban az esetek többségében 4x2-esként működik
*** a GeForce FX 5600/5700-es széria futószalagja néhány esetben 4x1-esként, azonban az esetek többségében 2x2-esként működik"
Ez azt jelenti, hogy vannak kártyák ahol 4x2, vannak ahol pedig 8x1! Nem pedig azt, hogy egyszer így, egyszer úgy működik. 2 fajta gpu-t gyártott az nvidia, erről van szó! -
Tévedés, nézd meg a Prohardware linket, azért szúrtam be! Az FX 5600/5700 4x1 ill. 2x2 módban képes működni - tehát pl. majdan Doom3 alatt 4x1-ként, pl.: UT2k4 alatt viszont 2x2-ként... :) -
Hmmm, olyat már hallottam, hogy ugyanazt a karit kihozták 4x1 VAGY 2x2 pipe/tmu-val (FX5600), de hogy ezt lehetne variálni az furcsa... -
A pontos technikai dolgot nem ismerem, és sajnos a HWSW fórummotor keresője iszonyú gyenge, úgyhogy nem találom Laa-Yosh üzenetét, amelyben kifejtette a lényeget. De amúgy ha elolvasol pár tesztet, a normálisabb helyeken kiemelik, hogy a 8x1 felállás csak bizonyos esetekben működik, és játékok többségében csak 4x2-ként képes futni - pl.: Prohardware teszt -
Nagy-nagy tévedés. A GeForceFX 5800, 5900 és 5950 is úgy van megalkotva, hogy csak bizonyos feltételek megléte esetén működik 8x1-ként, pl. a Doom3 alatt, de a játékok kb. 99%-a alatt csak 4x2-ként képes üzemelni valami technikai dolog miatt. Ezt a HWSW.hu fórumán Laa-Yosh fejtette ki, amit pár hónapja az egyik itteni topicba be is másoltam. -
fx örülne 8x2 es felépitésnek is(és az összes jelenlegi videokártya) a kérdés az hogy 4*2 es vagy 8*1 es-e, olyan meg nincs hogy vagy ez vagy az. fizikailag vagy 8 csatorna van 1 textura feldolgozóval vagy 4 2 feldolgozóval, olyan barom nincs a világon aki 8csatornát 2 tmu val gyárt, de letiltja a felét :D -
Talán nem viccből írta cifu, valószínűleg ő is olvasott hasonlót... -
olvass utána...
Nemtom neked itt leírni, ehhez kevés vagyok.
Lényeg, hogy van valami ködösítés, hogy az FX-ek (59,58) speciális esetekben 16x1 textúrát képesek kirakni, nem 8x2-őt... -
tehát szerinted beleépitenek 32 tmut hogy utána vagy 8*2 vagy 16*1 es módban működjön? :D -
RókaRudi #4080 Köszi a válaszodat, Te voltál az egyetlen aki válaszolt... DE:
Mondtam hogy nem kell ATI !!!!!!!
még mindig érdekelne:
1. hogy érdemes az 5800-ast venni?
2. olcsón hol lehetne, mennyiért? és ha lehetséges akkor Ázusz kari legyen!
3. elég lehet-e előrelépésként az 5200 helyett a sima 5700-es ? esetleg az 5600-os is ?
köszi ha segítetek !
Rudolf
-
de. a gef fx 5800 és 5900 is így működik... -
Az NVIDIA nem a CeBIT kiállításon, hanem egy San Franciscóban tartandó, önálló rendezvényen jelenti be NV40 kódnevű grafikus processzorát.
-
Nem lehet egyszer 16x1, egyszer meg 8x2 pipe. Vagy állandóan ez, vagy állandóan az. -
Ha a Cebiten mutatják be, akkor hamarosan megtudjuk. De én azért biztos-ami-biztos alapon megvárom a komolyabb teszteket. Ha kiderül, hogy a 16 pipe csak a Doom3 alatt lesz 16x1, és amúgy 8x2, akkor az istencsászárrá avatás technikai okokból el fog maradni...
-
Naz nv40 milyen néven fog megjelenni?
GeForce6 ?
Vagy a geforce nevet elhagyják?
Azért 16 futószalaggal csak nem lesz ratyi...
-
biztos kitalálnak valami nagy okosságot:) -
Szerintem senki sem írta le az nVIDIA-t, csak a GeForceFX szériát... 
Aztán majd meglátjuk, hogy az nV40-el merre tovább... -
#4072 Blablabla...
-
#4071 Nem kell az ATI-s rizsa.
Akinek Gef-je van, az tudja, hogy az nem egy csúcs kari, de nem kell ennyire leírni az Nvidia-t.
Csak akkor írjtok, hogy mennyire szar, ha valaki kérdezi!
Beismerem, hogy nem egy nagy szám, de nekem is ez van, és én kiállok mellette, mert szerintem az FX 5600XT rosszabb az ATI 9600Pro-nál.
A tesztek nem ezt mutatják, de nekem is volt 9600Pro-m, és a legtöbb játék jobban szaggatott, mint ezzel a fossal...
Szal nem olyan gagyi ez, mint amilyennek mondják.Ati vs. Nvidia témát kérem itt ezzel befejezni, ha lehet
Csak ennyit akartam prédikálni!
Előre is THX!
-
Borg #4070 ...
Szóval fantopic megint on:)
Csak az irjon, aki dícsérni akarja az FX-et (noha nincs miért). -
#4069 GefFX 4ever! 
ATI
Ez Geforce FX topik, itt ne ATI pártiak írjanak GefFX fikázó monológokat, hanem GefFX tulajok írjanak FX-eikről kritikákat/dícsérő szavakat...
-
Borg #4068 Hát igen, most jövögetnek ki a játékok amelyekben ez már meg is látszik.
Bezzeg amikor már 1 éve megmondta mindenki előre, hogy ez lesz, akkor csak hurrogni tudott az a pár tökértelem emberke itt, hogy persze mer ATI-s... Na majd most fognak koppanni néhányan. -
ja oké:)
aszittem újat találtam -
Kösz, ezt már megnéztük tavaly novemberben...
A másik: végre fel kellene fogni, hogy a GefFX nem szabványos DX9 gyorsító kártya, DirectX-es alkalmazásokban rettentő rosszul szerepel (vagy csal, és visszavált DX8as módba).
GefFX-ből csak az 5900 az elfogadható teljesítményű, de a jövőbeni játékokban ez is kevés lesz, ill. a használó tudta nélkül, nem DX9-es effekteket használva fog a játék futni, és ezáltal a kari jó eredményeket adni. (HL2).
Azért elég sokat elmod az alanti link:
itt
John Carmack itt
Ha ezek után még valaki GefFx-re vágyik, lelke rajta.... -
tessék emberek!!!ezen lehet nyámnyogni!!80 kari tesztje
http://www.digit-life.com/articles2/over2003/index.html?94462 -
CzKaresz22 #4064 Neked ilyen van ?
Vannak eredményeid ? 3DMarkokból???? Képminősége milyen ? Jobb mint a Titániumoké ??????? -
jó, de ha tudsz jobb márkát venni, akkor érdemes ráfizetni.
Bírja a tuningot is 450/750-et stabilan, de lehet feljebb is szórakozni gyári hűtéssel. Brutibb tuninghoz érdemes egy másik hűtőt felszerelni.