GeForce FX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

M@TriX
Jah bocs a verziószám: 56.55

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

M@TriX
Ha jól láttam február 15-én jelent meg.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

M@TriX
Az inno3d oldalán találtam egy újabb drivert.
Ma érkezik meg az Inno3D 5900XT-m.
Érdemesebb ezt a drivert feltenni vagy inkább az Nvidia 53.03-asát?
http://www.ivmm.com/download_inno3d.html

Figyusz, grínpészméker!
Ha nem akarsz, nem kell minden kérdésre válaszolnod!
Viszont én úgy tudom ,hogy ezért vannak a fórumok. Ha vmi gondod van kérdezz! de ez nem azt jelenti, hogy csak neked kell válaszolni!

Irj linkeket tesztekrõl, és ott nem szereplõ VGA kártyákról.
Szívesen bekrakok olyant, aminek még van értelme.
MaSzKa
Milyet vegyek?:-)

A Táblázatba még 1-2 vga elférne!

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

NeoMaN
ilyet vegyek? olyat vegyek? jó ez? jó az?
Megcsinálta Borg a jó kis táblázatot (ami fedi is a valósáégt), és azóta mégtöbben kérdeznek hülyéket..

Narancs
Mi megy?

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

NeoMaN
Ez megy kb. 4 hónapja, nem hiszem el..

NeoMaN
most má télleg elég b+....

ollie
Szerintem 9600 XT.

FX5700 Ultra vagy Raedon 9600XT?

Segítsetek eldönteni! (Egyébként jobban hajlok a Geforce felé, de megláttal ezt az oldalt és kétségeim támadtak)
FX5700Ultra vs. Raedon 9600XT

efter
szaaar

ABIT NV7,AMD 2200+XP@2600+,512DDR/333MHz(TwinMOS),GeForce4 Mx440(ASUS V9180SE 64DDR 8X AGP@4x AGP),80GB Seagate Barracuda 7200, LG-RW 48X,Creativ-CDRom 52X 3DMark2001SE:7995pont(keményen húzva)

hát szorrí, ha értenék mindenhez eszem ágába sem lenne megközelíteni egyik fórumot se
én legalább öszinte vagyok, amennyire csak lehet

[NST]Cifu
Igaz, pardon, akkor nem Dx8.1, hanem Dx8.0... 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

ollie
A geforce-okból valahogy kimaradt a dx8.1 😄

Ja csak a GF3 1.1-et, a GF 1.3-at tud, ay FX meg vagy 2.`-t vagy 1.1^1.3-at. 1.4-et NEM.

NeoMaN
Akuma te nagyon nem értesz a dolgokhoz....

Laalee
8,0 😄 a 8.1 ps1.4 et használ ha jóltudom

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

[NST]Cifu
Ennél nagyobb melléfogás nem is lehetne...
(Lassan minden topicba beírom... 😊))

Forceware 56.xx - FarCry demo:

Driver description: NVIDIA GeForce FX 5950 Ultra
Full stats: HAL (pure hw vp): NVIDIA GeForce FX 5950 Ultra
Hardware acceleration: Yes
Full screen AA: Disabled
Stencil type: Two sided
Projective EMBM: enabled
Detail textures: Yes
Z Buffer Locking: Yes
Use multitexture mode: Yes (8 texture(s))
Use bumpmapping : Yes (DOT3)
Use paletted textures : No
Current Resolution: 1024x768x32 Full Screen
Maximum Resolution: 1792x1344
Maximum Texture size: 4096x4096 (Max Aspect: 4096)
Texture filtering type: TRILINEAR
Use 32 bits textures
Gamma control: Hardware
Vertex Shaders version 2.0
Pixel Shaders version 2.0
Use Hardware Shaders for NV3x GPUs
Pixel shaders usage: Replace PS.2.0 to PS.1.1
Shadow maps type: Mixed Depth/2D maps

Viszonyításúl a kiemelt sor egy Radeon 9800Pro és Cat.4.1 alatt:

Pixel shaders usage: PS.2.0 and PS.1.1

Vagyis az nV csúcs, so called Dx9 videókártyái izomból lenyomják majd a Tom's Hanta következõ videókártya tesztjében, FarCry alatt az ATi Radeon Dx9 kártyákat - igaz azon az áron, hogy a kedves nV FX tulaj játékosok alaphelyzetben ezentúl a csodás Dx9-es effektek helyett a Dx8.1-es effektekben gyönyörködhetnek...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Én ott sokaltam be, amikor a Splinter Cell, Tomb Raider AOD, UT2003, Q3 teszteket is meghamisító driverek jöttek ki. Azóta picit haragszom rájuk ... Mindezek ellenére alternatívaként van olyan FX amit érdemes lehet megvenni, a "sima" 5700 és az 5900XT.
De amit írtál a Cheat Driverrõl, az sajnos nem áll. 😞

Jacek
te mirol vakersz?? mi az hogy lejaratnak magukat?? ez mar megtortent. igen jo karinak kell kijonni hogy vissza jojjon az emberek kedve😊

ui: fanaticok kimeljenek😊

Javaslom olvasgass kicsit, mert eléggé le vagy maradva.
"cheater detonatorral" ez jó tereljük a birkákat
ami a hivatalos nvidia.com -on van az nem tartalmazhat csalást, deha rajtakapják, azt azonnal javítaniuk kell és csak hírnév rontás lenne olyat feltenni, saját magukkal csaknem szúrnak ki, fõleg nem rendszeresen, hibát nem javíthatnak hibával
a régebbi driver meg csak régebbi kártyát támogat, úgy kell annak, aki ilyet használ, márha tudja használni
ez az fx5900xt kártya az 53.** detonátortól kezdve van támogatva
egyébként mikor kapták rajta utoljára az nvidiát csaláson?

Inkább nem mennék bele ujra, dióhéjban csak annyi, hogy arra a tesztre inkább ne adj. Nézz meg más (nem nvidia szponzorált, és nem cheater detonatorral készült) teszteket elõbb.
M@TriX
olvastam vissza is, mert mi a gond?

Tyû ehhez nem fûznék semmit... de inkább olvass vissza...
csak a 16*AF miatt sajnálom, hogy nem radeon a kártya, de mondjuk, akkor már valószínüleg elkezdene szaggatni az nfs is ezzel a kártyával
ja és állítóla az fx 5900 szintjére húzható, ha teszel a memóriákra hûtést

auto detect 439/780MHz-re húzta most, de lehethogy beszámította, hogy most hagytam abba a játékot...
449MHz/806MHz volt a határ, ahol még nem ejtett hibát 3dmark 2003-ban, de hosszú járatás után igen (kb 4-5 óra)
8*AA és 8*AF-el megy most is, és gondolom a drivernek köszönhetõen ez jónéhány játékban alig jelent teljesítmény csökkenést... pl nfs7
ja és nem egészítettem még ki a hûtését semmivel (gyári hûtés=csak a gpu), egyenlõre nem is fogom, elég az amit most tud mindenre

M@TriX
43 ezer, mivel annyiért vettem és most garhibás, de nem tudnak 4800Se-t hozni...
De valószínû, hogy ez az FX5900XT marad mert szépen utánaolvastam és jókat, tuningokról is.
Több tesztet végigrágtam a munkahelyen, munkaidõben. 😉

Amúgy látom neked is az van?
Vélemény?

egyébként már többször elhangzott, hogy nem szabad nvidia kártyát venni! ilyen kártya csak nekem lehet!!
"mindig radeonom volt, most is az van, az lesz a jövõben is"

mennyibe lenne az eredeti ára, ha nem cserélnéd a kártyád?

Narancs
Talán azért mert az abit MX400 volt, az inn3D meg ti200...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

ollie
És új márkaneve lesz:

nVidia Radiator FX 6000 😊))

Laalee
nvidiánál nem 0,11 röl beszéltek? ,13helyett? több mint 200milla tranyó ez elég brutkó 😄 a fogyasztás ilyen felállásban brutális lesz, a hõleadás a másikfele. 😄

M@TriX
És ami lényeg jól tuningolható.

M@TriX
jah utánaolvastam itt egy jó kis teszt:
http://www.hwtesztek.hu/index.php?oldal=cikkek&id=30

Azt mondják jó kis kártya.

M@TriX
tudom hallottam azokat is, de azt utóbbi idõben inkább pozitív dolgokat hallottam.
Legfõképpen a most érkezõ Inno3D 5900XT karimról. 😉

HUmanBandi
Nekem volt:
ABIT Geforce 2 MX 400 -am
Inno3D Geforce 3 TI 200 -am

Az abit karim nem volt az igazi....
Az innovision pedig rettenetesen jó volt!

ASUS, P4 2.4@3 GHZ, INFINEON 512 MB+ 512 MB SAMSUNG DDR, MSI FX 5800(486@966), Codegen 8011+480W 3DMark:5175 Aguamark:35250 bövebben: http://l--bandi.uw.hu/01/agep.html

Azért az Innno3D-t is szidják rendesen. Max nem itt.
ollie
szerintem is megéri

M@TriX
más márka 😉

Komolyra fordítva a szót:
Tudomásom szerint az ASUS a legjobb, az InnoVision meg a leg feltörekvõbb. Egyre jobb és minõségibbet csinál, az ára pedig a legjobb.
Az Abit meg ugye Abit. Hallottam róla jót is rosszat is.

Adam5
lenne 1 kérdésem:
mi a külömbség a geeforcek között?
Abit, Asus, InnoVision,
?

M@TriX
köszi

Szerintem megéri, ha húzni is lehet akkor meg triplán 😊
5700U-t meg felejtsd el szerintem ...

M@TriX
kis változás van:
1. Na voltam a boltba.
Egy Inno3D GeForce5900XT érkezett
nekem egy Inno3D Ti4800SE vidkarim van.
10e-et kell ráfizetnem.
Megéri?

2. Vagy várjak inkább egy 5700U-ra?

NeoMaN
simán

ollie

Ehhez a 16 pipe dologhoz csak ennyit: ha valóban ennyi lesz (mert lehetséges) akkor iszonyatos tranzisztor szám, és 0.13 technológia melett überbrutál hûtés kell majd a kártyára.

Erre a legjobb szlogent egy másik fórumon írták (szabadon idézve)

"Revolutionary new FlowFX 2 cooling system*

*Needs 5 free PCI slots"

Laalee
azért ebben ne bizz 😄 ha lesz ativerõ chip, drága lesz mint a fene, ha nem lesz ativerõ akkor lesz olcsóbb. önköltségi ára egy ilyen kártyának nemhiszem hogy 50-60K huf nál több lenne, ez is a bazisok, gyors és drága ram miatt. ennyiért meg soha nem fogsz te csúcskategórás videókártyát venni.