5388
Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
  • Bandee
    :)
  • Borg
    Viszont az extra tápcsatit kiváltja úgynézem. PCI Express több kakaót tud adni. Persze sovány vigasz:)
  • Inquisitor
    "Aszonták PCI Express!"
    Ennek aztán halál mindegy ... majd az R40 utódainál számíthat.
    Vagy te vennél csak ezért új alaplapot? Mert gyorsabb az nem lesz tőle ...
  • Zetorg
    itt
  • Zetorg
    Cebit 2004:

Aszonták PCI Express!
    A ragasztósat én mondtam, de szerintem is inkább fúrj lyukakat, mert a ragasztózás visszafordíthatatlan átalakítást eredményez!
  • Narancs
    De a fórumben elmondta a srác!
    A chip 4 sarkába egy csepp pillanatragasztó és csá!
    De én inkább kifúrnám a hűtő alján a lyukakat, és úgy fölcsavaroznám...a ragasztós módszert ugyanis nem lehet visszacsinálni, a csavarost meg igen...
    Meg én a memóriára is tennék plussz hűtést!
  • M@TriX
    ja olvastam, de nincs benne, hogy hogyan kell rátenni.
    Nincs valahol egy leírás?
  • Narancs
    http://www.hwtesztek.hu/index.php?oldal=cikkek&id=30

Itt tesznek rá egy régi K7 hűtőt!
  • Narancs
    Mi a ...
  • Narancs
    URL=http://www.hwtesztek.hu/index.php?oldal=cikkek&id=30]EZT már olvastad?[
  • M@TriX
    Akkor én most megtöröm. ;)
    Következő a gondom. Egy kis 3D mark vagy gémelés után eléggé meleg a ventit körülvevő hűtő.
    Valszeg ezért nem is engedi húzni a coolbit.
    Rakjak rá másik hűtőt vagy mit csináljak?
    Inno3D FX5900XT
  • Bandee
    Senki meg sem mukkan? zavaró csend :)
  • M@TriX
    ;)
  • M@TriX
    nem rossz, fehér lapka lesz és rajta egy piros kereszt? Az a venti...
  • RelakSfromhome
    ÁÁÁÁÁÁ!!!!! :D:D::D:D
  • cifuatwork
    A Beyond3D fórumban már elszabadultak azh indulatok, a sok pipeline-tól (ami jelent ugye pixel-futószallagot, de csővezetéket is), és újabban ilyen képeket dobnak be: mint ez - képaláírás: "szerintem csak 4 pipe lesz benne, de azok sokkal nagyobbak lesznek"... :)))
  • Zsoltee_a_bator
    megmaradt az nvidia-fele iranyvonal latom..
  • Zsoltee_a_bator
    "Ha úgy döntenek, hogy ezt az utat járják a jövőbeli játékokban (a DOOM3-ban szinte biztos benne lesz...), akkor nagyjából minden második texturát képesek korrektül renderelni, azaz láthatunk némi minőségbeli romlást. Mindez a drivereken keresztül azonban vezérelhető lesz."

- Hajdwájed.hu
  • Borg
    Hát nemtom, amig az ATI specifikációit nem ismerjük, addig ezt sem mondanám ki ilyen bátran...
  • Borg
    Itt pedig a kép az ÁLLÍTÓLAGOS NV40-ről:
  • cifuatwork
    Hát akkor az nV40 aligha lesz R420 verő...
  • Borg
    Ez a lol:

Nvidia's NV40 mimics a 16x1-pipeline architecture with just eight pipelines

Magyarán:

DETTO UGYANUGY butítás volt az egész 16x1 dolog, mint az NV3X esetében.

Ez in fact 8 pipeline kártya lesz, amely a VS 3.0 egység segítségével olykor egy virtuális szálon még egy textúrát fel tud dolgozni, azt viszont már minden filterelés nélkül.
    Ez pedig annyit jelent, hogy a modern játékokban 8x2-ként fog az NV40 viselkedni, és csak a mai, illetve régebbi motorra épülőkben mehet 16x1-ként, kivételes esetben.
  • cifuatwork
    "DirectX9 introduced versions 2.0, 2.x, and 3.0 of the pixel and vertex shader programming models."

Forrás
  • Borg
    Ez a táblázat elég lol amúgy, vagy régen készülhetett, mert ha az NV40 hivatalos bejelentése ápr 13,a bból marha nehezen lesz Q1-re kártya ;))
  • Borg
    Ezt hogy érted, hogy benne van?

Egyébként egyértelmű, hogy nem PCI expressre jönnek ki most a kártyák, mivel még alaplap sincs olyan...
  • cifuatwork
    A PS/VS 3.0 már a Dx9b-ben benne van. Sőt, a Shadermark már tesztelni is képes (igaz kártya még nincs hozzá :)).
  • RelakS
    Eddig írta már vlaki, hogy a Hardwired hírei szerint az NV40 két tápcsatis lesz? Hülyeség sztem, de ezt olvastam:
    Dupla Reaktorblokk
  • Crem
  • Crem
    Régebben valamelyik okos írta, hogy nem lesz az NV40-nél AGP csak Pciexpress...
  • Crem
    Az nVIDIA következő grafikus chipje, az NV40 támogatja a Shader-ek (Pixel&Vertex) 3.0-ás változatát, melyek a DirectX9.0c jelű változatában lesznek megtalálhatóak. Az nVIDIA marketingesei szerint a chip háromszor akkora teljesítménnyel rendelkezi, míg PixelShader-ek területén nyolcszor gyorsabb elődjénél, az NV38-nál (5950Ultra).

Még érdekesebb, hogy az nVIDIA állítása szerint a Doom3 négyszer, míg a Half-Life2 hétszer gyorsabban fog futni. Még ha ezek a számok nevetségesen magasak is, figyelembe kell vennünk, hogy az NV40 sokkal hatékonyabb shader-ekkel rendelkezik. Az NV40 elsőként AGP csatlakozással fog megjelenni, később érkezik a PCI Express-t használó változat.

Az NV40 GDDR 2 és 3 típusú memóriákat is képes használni, az nVIDIA 600MHz-et célozott meg, mondjuk inkább azt hogy effektív 1200MHz-et. Idáig azt feltételezték, hogy ez magasabb lesz, ám ettől a nyák gyártása túl költséges és bonyolult lett volna. A másik ok az, hogy az így is elég nehéz elérni az 1200MHz-et.
    Vérig sértettél!

• Narancs
    Ne hogy besértődj már, én külön visszafogtam magam...
    Belátom igazatokat, mert voltam egy pár fórumban, és ilyenek vannak:

Felhő24
    válasz erre | adatok | e-mail 2004-01-11 14:25:43 (400)

Hi!

Tegnap vettem egy Fx 5600XT-t 256mb rammal, de egy guriga taknyot nem ér...
    Nehogy valaki arra adja a fejét, hogy egy ilyen kártyát akar venni.
    Áttérek az ATI-ra.

Nem vettem, nyertem!

Mind1, addig húzom a karit amíg lehet, oszt veszek valami jobbat...
    Mondjuk nekem nincsenek rossz tapasztalataim róla, és nálam az új gammák is rendesen futnak, de, ha mindenki ezt mondja, akkor biztos én beszélek hülyeségeket!
    Tenksz a jó társalgásért!!!
    Egyébként jópárat hozzászóltunk ehhez a topikhoz...
    Lassan a leglátogtottab szoba lesz ez!
    Elég az akadékoskodásból, egyébként is a Ti 4200-asról volt szó, nem a Geforce FX-ről, ráadásul ezt miért nem a Milyen videókarit vegyek-be írtuk ezeket, miért ide?!...
  • NeoMaN
    Veszem a poént.. :DD
    Bocs, hogy ilyen nehezen esett le hogy poénkodsz, de tisztán úgy jött le hogy komolyan beszélsz!
    Mégegyszer bocs! :Ð
    LOL
  • NeoMaN
    Persze! LOOOOOOOL
    Még annyit NeoMan, hogy a sima Inno3D GF FX 5600XT 128Mb-os tud 2x2-t, az enyém 4x2-t tud!
    Nem tom, hogy ezt honnan vetted, de nagyon elnézted!