5388
Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
-
Borg #4382 NVIDIA GeForce 6800 GPU family officially announced
-
Ha ez mind igaz, akkor az ára lesz párszázezer forint. -
Borg #4380 Konkrétan ez, ugye:
Amúgy még mindig nincs info az NV40-ről, szal találgatás szintjén megy a dolog.
De várhatóan az NV40/R420 kb azonos teljesítményű lesz, viszont az NV40 ezt hagyományosan magasabb órajellel éri el, ráadásul jóval nagyobb fogyasztás mellett.
Emlékeztetőül ugye, míg az ati a low-k gyártástechnológiát használja (sőt, már a 0.11 mikronra gyúr), addig az NV még mindig a két tápcsatit villogtatja a kártyákon.
A találgatások szerint egyébként a két tápcsatis csak az Ultra verzió lesz. -
Borg #4379 Az inquirer msot foglalta össze egy hirben az eddigi baromságait, a hardwiredes srác meg jól ráharapott :DD -
most írtam (#4377). az a válasz ;) -
Hi. Nekem is ez volt az első Inno-mmal, a 2. az simán 1 újraindítás után olyan lett, hogy ha bent vol gépben nem kapcsolt be. ha kivettem bekapcsolt 1ből, ha beraktam agp slot-ba akkor meg nem :) aztán boltban mikor 2.at vissza vittem utánajárt a boltos h mégis mi van. és kiderült h inno-ból volt 1 hibás széria, amit vissza is hívtak, de persze nem tudták mindet. ha ilyet fox ki az szívás. én 2. után meguntam és kértem msi vtd-t helyette. ez pöpec :) de persze inno-ból is vannak jó, ha nem pont abból a szériából fox ki 1et ;) -
Akuma #4376 ok, akkor nem húzom vele az időm -
kb 1 hetes. nem érdemes feltenni, annyi hogy már kezeli az NV40-et.... -
Akuma #4374 találtam egy ßéta verziós forcewaret
http://www.dark-tweaker.com/downloads-detonator.htm -
Akuma #4373 egyébként nem lehetséges véletlenül, hogy a tévédnek a bemenete adott vissza egy "kis" zavarjelet, amitől elfüstölt a kártyád? furcsa, hogy pont nálad hal meg 2 is, ráadásúl ugyanúgy! -
;)
Én TVTool-lal használom, meg néha átveszek videókazira pár dolgot, így használom, mega szobám kicsi így népes mozizáshoz anappali kell. ;) -
Akuma #4371 cseréltesd be 6800 xt-re, ezt a szériát meg kenjék a hajukra :))
egyébként nekem tök feleslegesen lifeg rajta a tv-out... sohasem használtam és valószínüleg nem is fogom (még egyszer régen tnt2-vel próbáltam ki, de teljesen pocsék volt és akkor is csak a bátyám kívánsága miatt lett rákötve a tv-re, mindketten nagyon csalódtunk anno((amikor még jó kártyának számított)))
de mielött lejárna a garancia azért kipróbálom és akkor adnak egy másik kártyát újabb garanciával :))) legfeljebb nem lesz addígra 5900 xt csak mondjuk 6900 ultra ;) -
#4337 ? ;) -
Arra azért én is kíváncsi leszek h mi lesz a nagyígérgetésekből, és mennyire bax oda atinak majd ez a kártya. remélem eléggé, mert akkor kicsit megint verseny lenne ;) -
(Inquirer) Luftwaffe egy elcsent német vadászgéppel suhant el a szembenálló felek fölött és gyors jelentést adott a HW főhadiszállás részére. A TheInquirer kémfotói alapján az NVIDIA GeForce 6800-as bestiája duál tápcsatlakozóból meríti a poligonok hadrendbe állításához szükséges energiát. A központi grafikus magban 222 millió tranzisztor tombol, 16x1, illetve 32x0-ás (Z értékek nélkül) szervezésben. Előzetes információk alapján 12353 3DMark03-ot képesek kisajtolni magukból. A GDDR3 memória 550MHz-en ketyeg. A marketing a 3.0-ás Pixel és Vertex shaderekre, az új élsimítási eljárásra és a feltápolt árnyék renderelésre (Rotated Grid full MultiTargetRendering) fog összpontosítani.
A TSMC baklövései után az IBM lett az NVIDIA kegyeltje. A magot .13 mikronos technológiával gyártják, s a 60-as szériájú driverekkel lehet életre bírni.
Hardwired -
Jaja!
Erről megfeledkeztem! A harmadik világban minden olcsóbb!:( -
Ne örülj, az USA-ban a 9800XT ára is ~420$, itthon mégis jó 130-150e Ft-ért vesztegetik... -
A második bekezdésben lsd. !:D -
400$??? 100.000.-ft alatt lenne az ára?
Ez viszont egy nagyon jó hír! -
Mivel jelenleg semmi konkrét hír az R420-ról (csak és kizárólag pletykák), nem kellene idejekorán pálcát törni felette... -
NV40 -
Érdekesség, hogy kering a neten egy másik kép, amelyen csak egy molex csati van, de vagy tucatnyi kondenzátorral körülölelve...
A feltevések szerint a Gf6800 csak 1 molex csatis, míg a 6800ultra 2 molex csatis - és a hírek szerint 100W felett fogyaszt...
Ja, még 1 hír: az Inq szerint a 6800 nyitó ára várhatóan 299$, a 6800ultra ára pedig 399$... -
"Én csak azt találom viccesnek, hogy máig hallani hogy FX nem is DX9-es (discplacement mapping stb) de az ATi-fanok most nem hajaznak annyira a VS PS 3.0 hiányára ;)
Jó lesz ez az nv40. Bár lehet a 420 leveri, de ha nem, akkor most jó ideig megint nv fején a sebességkorona --> hiába 1%-a a piacnak a high-end, mégis sokkal nagyobb arányú piacszerzést hozhat, ahogy az ATi esetében is tette.
Csak az R3x0nek majdnem két évre volt szüksége, hogy ennyire elterjedjen, és megváltozzon az emberek ATi-nvidiáról alkotott véleménye, ez most lehet kevesebb lesz."
Dikk
Nem az én "tollamból" , de simán egyet értek vele!:) -

-
igenis megfeszülök na.. ;)
AlT-Tab azért működik még. ;) -
Látom te is megfeszülsz a munkában...
-
értettem! ;) -
Nem is azt mondtam, hogy most azonnal rohanj a géphez, és ellenőrízd le :))) -
most az a baj, hogy nincs itt. ;) Most épp dolgozom nem látszik? ;)
Du viszem be a szervízbe, de előtte majd rápillantok. -
Szerintem mindenképpen nézz rá a tápegységre... :) -
Én azért gondolok tápra vagy valamire, mert csak azok a kártyák haltak meg eddig amelyikre rá volt kötve egy plusz csati (FX). Mert az előző meghalt, akkor átmenetileg egy Gef3 volt megint és minden ok volt. -
Nemtom. Ha enyém lenne a bolt, akkor tutti nem cserélném ki... Azt mondanám, hogy rossz az elektromos hálózat a lakásodban, ill túlhúztad a karit.
Ettől függetlenűl ha ott vetted és ők rakták össze, akkor ki kell cserélniük...
-
Nálam is csak a Gef2MX pukkant el, pedig több TV kimenetes kari volt ugyanabban a gépben átalakítóval együtt.
Monnyuk a Gef2-t kicserélték ugyan olyanra, ott már vigyáztam a zsinórra, és leszigetelőszalagoztam ott, ahol a fém volt..Nem is lett baj.... -
Amúgy az egész gépet egy helyről vásároltam, akkor a kártyát ki kell cserélniük ha mondjuk a táp a szar? -
Már évek óta ugyan ott van a gépem, áramilag, meg az s-video átalakítót is a Gef3Ti200-am óta használom változtatás nélkül. Így erre nem gyanakodnék vagy kellene? -
Amúgy érdekességként: ma délután mutatják be az nV40 / GeForce 6800-at. -
Hopp, ott a pont, nem figyeltem, hogy M@trix elöző kártyája is így szált el, tehát gondolom TV-re kapcsolva...
Így viszont tényleg az a valószinübb, hogy a TV és a kártya kapcsolata körül kell keresni a peoblémát.
Még 1 lehetőség: a házban földeltek a dugaljak?
Egy ismerősnél volt az, hogy az egész lakásban csak a fürdőszobában volt bekötve a föld... -
Persze a táp sem kizárt.... -
Nálam volt ilyen Gef2MX-el. A TV chip pukkant el (nálad már integrált asszem) ugyanígy ahogy Te leírtad.
2 dolog lehet:
1- Szar a TV, és a kábelen keresztűl áram ill. feszültség jut a kariba és ettől kipukkad.
2- A vidkari hátulján az átalakító (ha használod) fém része hozzáér a házhoz, ami nem jól földelt, (esetleg szar földeletlen a konnetor amibe be van dugva), és így "zárlat" jön létre.
Nálam az utóbbi volt....
-
ajjaj. ;)