GeForce FX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NeoMaN
olvass utána...
Nemtom neked itt leírni, ehhez kevés vagyok.
Lényeg, hogy van valami ködösítés, hogy az FX-ek (59,58) speciális esetekben 16x1 textúrát képesek kirakni, nem 8x2-õt...

Laalee
tehát szerinted beleépitenek 32 tmut hogy utána vagy 8*2 vagy 16*1 es módban mûködjön? 😄

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Köszi a válaszodat, Te voltál az egyetlen aki válaszolt... DE:
Mondtam hogy nem kell ATI !!!!!!!

még mindig érdekelne:
1. hogy érdemes az 5800-ast venni?
2. olcsón hol lehetne, mennyiért? és ha lehetséges akkor Ázusz kari legyen!
3. elég lehet-e elõrelépésként az 5200 helyett a sima 5700-es ? esetleg az 5600-os is ?

köszi ha segítetek !
Rudolf

NeoMaN
de. a gef fx 5800 és 5900 is így mûködik...

Laalee
Az NVIDIA nem a CeBIT kiállításon, hanem egy San Franciscóban tartandó, önálló rendezvényen jelenti be NV40 kódnevû grafikus processzorát.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

ollie
Nem lehet egyszer 16x1, egyszer meg 8x2 pipe. Vagy állandóan ez, vagy állandóan az.

[NST]Cifu
Ha a Cebiten mutatják be, akkor hamarosan megtudjuk. De én azért biztos-ami-biztos alapon megvárom a komolyabb teszteket. Ha kiderül, hogy a 16 pipe csak a Doom3 alatt lesz 16x1, és amúgy 8x2, akkor az istencsászárrá avatás technikai okokból el fog maradni...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Narancs
Naz nv40 milyen néven fog megjelenni?
GeForce6 ?
Vagy a geforce nevet elhagyják?
Azért 16 futószalaggal csak nem lesz ratyi...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

oneal1
biztos kitalálnak valami nagy okosságot😊

!Forza Ferrari!

cifuatwork
Szerintem senki sem írta le az nVIDIA-t, csak a GeForceFX szériát...

Aztán majd meglátjuk, hogy az nV40-el merre tovább...

Törölt felhasználó
Blablabla...
Törölt felhasználó
Nem kell az ATI-s rizsa.
Akinek Gef-je van, az tudja, hogy az nem egy csúcs kari, de nem kell ennyire leírni az Nvidia-t.
Csak akkor írjtok, hogy mennyire szar, ha valaki kérdezi!
Beismerem, hogy nem egy nagy szám, de nekem is ez van, és én kiállok mellette, mert szerintem az FX 5600XT rosszabb az ATI 9600Pro-nál.
A tesztek nem ezt mutatják, de nekem is volt 9600Pro-m, és a legtöbb játék jobban szaggatott, mint ezzel a fossal...
Szal nem olyan gagyi ez, mint amilyennek mondják.Ati vs. Nvidia témát kérem itt ezzel befejezni, ha lehet
Csak ennyit akartam prédikálni!
Elõre is THX!
...
Szóval fantopic megint on😊
Csak az irjon, aki dícsérni akarja az FX-et (noha nincs miért).
Törölt felhasználó
GefFX 4ever!ATIEz Geforce FX topik, itt ne ATI pártiak írjanak GefFX fikázó monológokat, hanem GefFX tulajok írjanak FX-eikrõl kritikákat/dícsérõ szavakat...
Hát igen, most jövögetnek ki a játékok amelyekben ez már meg is látszik.
Bezzeg amikor már 1 éve megmondta mindenki elõre, hogy ez lesz, akkor csak hurrogni tudott az a pár tökértelem emberke itt, hogy persze mer ATI-s... Na majd most fognak koppanni néhányan.
oneal1
ja oké😊
aszittem újat találtam

!Forza Ferrari!

NeoMaN
Kösz, ezt már megnéztük tavaly novemberben...
A másik: végre fel kellene fogni, hogy a GefFX nem szabványos DX9 gyorsító kártya, DirectX-es alkalmazásokban rettentõ rosszul szerepel (vagy csal, és visszavált DX8as módba).
GefFX-bõl csak az 5900 az elfogadható teljesítményû, de a jövõbeni játékokban ez is kevés lesz, ill. a használó tudta nélkül, nem DX9-es effekteket használva fog a játék futni, és ezáltal a kari jó eredményeket adni. (HL2).
Azért elég sokat elmod az alanti link:

itt

John Carmack itt

Ha ezek után még valaki GefFx-re vágyik, lelke rajta....

oneal1
tessék emberek!!!ezen lehet nyámnyogni!!80 kari tesztje
http://www.digit-life.com/articles2/over2003/index.html?94462

!Forza Ferrari!

Neked ilyen van ?

Vannak eredményeid ? 3DMarkokból???? Képminõsége milyen ? Jobb mint a Titániumoké ???????

M@TriX
jó, de ha tudsz jobb márkát venni, akkor érdemes ráfizetni.
Bírja a tuningot is 450/750-et stabilan, de lehet feljebb is szórakozni gyári hûtéssel. Brutibb tuninghoz érdemes egy másik hûtõt felszerelni.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

INNO FX 5900XT érdemes megvenni skacok ???
Vélemények ?Esetleg valaki akinek ilyen karija van ????

tehát egy inteligens mosópor :-)

[NST]Cifu
A csít a driverben van, felismeri, hogy milyen alkalmazás fut (újabban állítólag már nem is az EXE nevét nézni), és ez alapján eldönti, hogy is hatja végre a program által adott utasításokat.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Narancs
T.Róka!
30 nettóért 9600PRO -t kapsz, ami ha megnézed az erõsorrend táblázatot (ott fölül) 5700as alatt van...
Nem tudom mennyire olvastál utána, vagy néztél szét a neted, de talán a te füledbe is eljutott a hír hogy bizony az FX kártyák, hogy az eufemizmus kegyes ezközével éljek: NEM TÚL JÓK!
Míg árukban gyakorta fölül, teljesítményükben viszont alul maradnak a radeon sokozat hasonló kártyáitól...
Ezért fogja mindenki neked a 9600PRO -t ajánlani!
Vagy ha mindenképp GeForce kell, ott a GEForce 4 ti4200, amit pár helyen még árulnak de használtani is hozzáférhetõ!
Ez a kártya ár/értékét tekintve jobb választás mint az 5600 vagy 5700...

oneal1
remélem nem lesz rossz😊

!Forza Ferrari!

oneal1
én nekem ha mindenigaz holnapo meglesz az 5700 ultrám
msi
csak fel kell sazladnom érte pestre

!Forza Ferrari!

Helló Urak !

Szükségem lenne a t. fórumozó tapasztalt nagytudású felhasználó barátok tanácsaira.
Kérném a humorilag túlfejlett kollégákat, hogy ütõs beszólásaikat ezúttal inkább NE.... !!

szóval:
Van egy Asus V9520 (fx5200) egységem. Namármost ez viszonylag szaggat. Nem nagyon, de azért láthatóan... Kéne egy másik, de MI ???
Szóbajöhet az 5700-es? Az a gáz hogy a 5900 az több mint kétszer annyiba kerül. Vagy talán elég a 5600-os? Asusban nem láttam még 5800-ast, azt sem tudom mennyibe kerülhet. 😞

AGGYATOK TANÁCSOT PLÍZ !!!:

ami fontos:
csak ASUS (nagyon pozitiv tapasztalatok a cég cuccaival).
NEM akarok semmiféle overtuningot alkalmazni.
Az 5700-es meg lehetne 29000,- nettóért.
Nem kell radejony.

elõre is THX a sok építõ jellegû hozzászólást 😊
Rudolf
Narancs
Én is a chip magazinra gondoltam...
És épp azt mondtam hogy ne azt vedd alapul!
Nem tudom te hányféle erõsorrendet ismersz, de az erõsorrend átlagolt teljesítmény mutató...
Ajánlom elolvasásra a táblázat alatt hozzáfûzött pár sort!
Ez az erõsorrend pontosan arra való, hogyha vkinek lövése sincs az adott helyzetrõl, de nem bízik a kedves boltosokban, így inkább megnézi hogy melyik kártya mit is tud, melyik a gyorsabb stb...
Ahelyett hogy elolvasna millió tesztet és eredményt a fejében raktározna, 2 klikkel már itt is van és megnézheti hogy melyik kártyának milyen az ÁTALGOLT TELJESÍTMÉNYE!!!!
Ha te azt állítod hogy ez rossz dolog, akkor indokoldd is meg légyszives! Azt a homofób kijelentésed, hogy ha ezt olvasom többet ne is írjak ide meg sem hallottam...
Amúgy meg márt csak azért semmi értelme nincs annak amit mondtál, mert ha nem tûnt volna fel a fórum moderátora készítette az erõsorrend táblázatot...
További hülyeségeid neki írd ha megkérhetlek!

akkor nem segít ezen, ha letörlöm majd ismét installálom a 3dmarkot? (gondoltam magát a 3dmark fájljait írta át)

ollie
Csal a shaderekkel. Asszem a 2.0 shaderek helyett a 1.1-eseket (DX8) használja, de nem vagyok benne 100% biztos.

ez a shader cserélõ ez hogyan értendõ? kicseréli a 3dmark2003-ban a shader tesztet, hogy könnyebben lefuttatható legyen? vagy teljesen másról van szó?

ollie
merhogy?

MaSzKa
Nem a 3dmark03 csal, hanem én

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

ollie
Nem a 3dmark03 csal, hanem az nvidia forceware driverek!

Milyen csippes cucc, ez a chip egy magazin!
Ezzel csak annyit szerettem volna kifejteni, hogy ahány tesztelõ, annyi erõtábla! Ha viszont ezt az erõtáblát veszed alapul (SG), akkor ebbe a fórumba ne írj többet! 😊
Csak egy rövid idézés a cikkból: "...felépítés, teljesítmény,... nem haladja meg az iparág által megkövetelt organikus, egyben szükségszerû fejlõdést." Ezt mind a 9600xt, fx5700/u-ra írták. Másik idézés:" karrier..." ez pedig az fx5900xt. Viszont ezen (SG) erõtáblán látszik, hogy Borg szerint nem így van! (9600xt és fx5900xt)
Bla,bla,bla

Annyit jelent, hogy driverbõl manipulálja a 3dmark futását, úgy, hogy több pontot adjon a végén. Ezért nem mérvadó egyetlen GeforceFX teszt sem ezekkel a driverekkel, amiket a legújabb 3dmark patch UTÁN adtak ki, mert ezekben már lehetõsége volt manipulálni a cégnek.
A futurmark saját részrõl azt mondta anno a botrány kapcsán (amely beigazolódott), hogy csak WHQL drivert enged az ORB-ba ezentúl, hát ezért irtam, hogy ennyit a WHQL minõsítésrõl...
Törölt felhasználó
Nem tom', a 3DMark03-al nem teszteltem, mer' az sztem marhára csal az FX karikkal, ahány forceware, annyiféle eredmény, még a patch-ek is csalnak...
Narancs
Mi az a Shader cserélõ?

Hm😊 Most olvasom több fórumon is, hogy az új hivatalos detonator is "Shader cserélõ" (3dmarkok) besorolást kapott😊 Ennyit a WHQL minõsítésrõl...
Narancs
3dmark 03-ban mennyi?

A 3Dmark átveréséhez úgynézki, teljesen😊)
Törölt felhasználó
Szerintetek jó az 56.64-es Forceware?
Törölt felhasználó
3DMark 2001SE 330:
14,671 Pötty
oneal1
menniyt tol a géped 3d mark 2001 ben?
kb az mint enyém

!Forza Ferrari!

Törölt felhasználó
oneal1
erre csak magamat ajánlom!!😊)
persze tisztán😊)

!Forza Ferrari!

Törölt felhasználó
Ezt figyuzzátok! Tuningolják a bigét:

http://www.luxx.hu/pictures/1039035040/1079091276/016.jpg

Erre milyen hûtést ajánlotok?
cifuatwork
LoL...
A Chip mint mérvadó videókártyateszt-forrás...
Rég hallottam ilyen jót...

oneal1
persze én is igy gondolom

!Forza Ferrari!

ollie
De figyi azárt jól jársz vele, fõleg mert ajándék. És valszeg az AA és AF-et meg jobban is bírja, mint a gef4.