5388
Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
  • ollie
    Amúgy meg pont hogy az 1.1-es patch után jelent meg a 16 bites precizitás, ha jól tudom.
  • ollie
    Elolvastam a cikket és nem linkeltem hülyeséget. A probléma itt az, hogy a 16-os pontosság igen csak kevés, ahogy a screenshotokon is látszik, a 32 meg túl lassú. Az ATI kártyáknak meg pont szabványos a 24, szóval mi a gond? Ráadásul kb ugyanazt a teljesítményt hozza az ATI a 24-el, mint az Nvidia a 16-al, és ezért jobb a képminőség is.
  • K.András
    Pl, mit nem lehet vele megcsinálni rendesen?
  • Zsoltee_a_bator
    az fp16 -nak nincs jovoje.. (csomo mindent nem lehet vele megcsinalni rendesen)
  • Bandee
    csak a sok faxláma onlány újság rákattant. 1-2 hete láttam ezt az alapverziós tesztben, gondoltam is h lesz 1-2 lámpa aki ráizgul, és nem fogja érdekelni h már kijavították (fp32ve tökéletes:P), de sebaj...
  • Bandee
    röviden, így néz ki mivel fp16al futtatja, nem pedig fp32-vel, ati meg csak 24-el m1 azé jó azon :P mellesleg ez még peccs előtti, most már nem ilyen (nekem sem)
  • Bandee
    lolo. olvass cikket ahol kielemezték már ezt. nem újdonság :O alacsonyabb shader pontosságg miatt van. de ha nem tudod miért, minek linkelsz hülyeségeket? a jövő úgyis az lesz h fp16 és fp32, nem pedig az ati féle csak fp24 ;)
  • ollie
    Alacsonyabb képminoség a Fary Cry c. játékban - Ez nem hiba

Ez csak nvidia kártyákon jelentkezik. Vajh, miért nem lepődök meg?
  • Bandee
    azt már felejtsd L mert múlt ;) amúgy 3dmark és aquamark különbség azért akkora mert tök máshogy pontoz :O mark01se alatt lehetne talán a közelébe jutni. de minek? :)
  • Dj Xyberpunk
    Mennyit visz a géped 3d mark 2001 se- alatt?
  • Dj Xyberpunk
    Janos666. Kemény különbségek vannak a Mark-és az Aquamark eredményeink között, ez hogy lehet ? .-)
  • Bandee
    =)
  • Borg
    Talán azért, mert ez azt irja le, amit eddig is tudtunk?:)
    (hogy miért is félresikerült az FX széria)
  • janos666 #4449
    Ph. Ez mi is tömören magyarul, mert csak azt értettem meg amit eddig is tudtam.
  • ent
    Van vkinek asus9980-a? Tapasztalat?
  • Borg
    What Went Wrong with NV3x: A Moratorium - avagy miért lett egy rakás szar az NV3x széria
    Kisebb összefoglaló arról, amit már a GeforceFX bejelentése óta tudni lehet...(csak esetleg van aki eddig nem akarta elfogadni, ugye)
  • M@TriX
    Naszóval még mindig elfekvőben van a jó kis Inno3D gef5900XTm.
    valszeg más márkájút fogok kapni.
    Az érdekelne, hogy pontosan mely típusokban van hőmérő?
    pl.: Leadtek WinFast A350 XT TDH-ban van...
  • CoolStuff
    A VGA csrével még várok, mert jó kari sokba kerül...
  • CoolStuff
    Miaz, hogy 2x annyit fogyaszt a memória?
  • M@TriX
    Silver Adhesive 99.8% tisztaságú ezüt tartalmú kétkomponensû ragasztó. 3 020 Ft 3 775 Ft
    Alumina Adhesive Aluminium oxid tartalmú, elektromosan nem vezetõ kétkomponensû ragasztó 1 800 Ft 2 250 Ft
  • ollie
    A 360W Chieftec elég, szeritnem a gyenge pont a konfigodban a videokari. Az i865PE és i875P között nincs sok különbség, teljesítményben, az is leginkább a memória írásban mutatkozik meg. A 4x256 kezelés meg lassabb mint a 2x512, mert 2x annyi modult kell a rendszernek összeszinkronizálnia egymásal, sőt még a fogyaszása is több.
  • M@TriX
    ez egy másik hosszú történet. ;)

mondjuk ha ilyen szépen húzható a procid, akkor sztem neked sem kell sajnálnod.
  • CoolStuff
    Hol vetted te 40-ért?
    3Ghz-es a procid?
    Én a 2.8-as HT-m 65-ért vettem...:(
  • M@TriX
    én 40-ért vettem a Northwood-om, így még nem állok vesztésre... ;)
  • sniper
    A notebookom meg 30at 2 het alatt. :-/
  • CoolStuff
    Valaki aszondta, hogy többet fogyaszt a 4 egység!
    Ez a neon kurván zavar!:((
  • CoolStuff
    10 rongyot esett a procim ára egy hónap alatt!:(
  • [NST]Cifu
    Energiafelvétel szempontjából nem hiszem, hogy játszana az, hogy négy modul van kettő helyett (amúgy kegyetlen egyszerű - próbaképpen kiveszel ketőtt...).
  • CoolStuff
    De néha rákapcsol a neon, lelet, hogy az energia elosztás rossz?
    Olyan kevés a 360W?
    Nincs most game a vinyón...
  • CoolStuff
    Szerintetek azért ilyen terhelt a táp, mert 4x256ramom van, és nem 2x512?
    Mennyivel rosszab a 4x256?
    Vegyek inkább ki 2x256-ot?:D
  • [NST]Cifu
    A neoncsövek egyik kellemetlen tulajdonsága, hogy bizonyos üzemóra után egyre kevesebb fényt adnak le, a sima fénycsöveknél azt hiszem 10.000 óra után már csak valami 70%-át az eredeti fényerőnek. Lehet, hogy a neon fénycső ennél is rosszabb statisztikával rendelkezik...

Amúgy én a helyedben winyót vennék, bár ez attól is függ, mennyit töltögetsz le a netről, illetve mennyi játék van fent a gépben...
  • CoolStuff
    Ráültetem nagymutert!:D
    Szerintetek mit vagyek?:
    a.) Új alaplapot (875 chipsttel, szerintetek sokat dob a teljesítményen?)
    b.) Új tápot (Ezzel már csak haloványan világít az UV-neonom, 1 éves a neon, lehet, hogy öreg azé?)
    c.) Még egy 60Gigás vinyót...
    Vagy VGA-t, amire még várok sztem, mer jót akarok majd...
  • stone
    Bármi jó ami nyomóerőt ad át folyamatosan.
  • CoolStuff
    Nekem is ugyanez a véleményem!
    Sima ruhacsipeszre gondoltok?
    Van egy bazibagy borgám, sztem azt fogom drabolni!
  • stone
    Jobb a csipesz, az az öntapadós borda előbb-utóbb leesik. Az öntapadós ragasztó nemigazán vezeti jól a hőt a pasztához képest.
  • Bandee
    lol. vga hűtő készletet veszel, abban ami a memóriára való kis hűtőbordák, azok öntapisak ;)

kép:
    http://revolution.fpn.hu/fx5900xt.jpg
    memória hűtés ;)
  • CoolStuff
    Ruhacsipesszel?
    Van alattuk paszta?
  • Borg
    Az én megoldásomban csipesszel vannak rászorítva.
  • CoolStuff
    Hát ja!
    Mivel rögzítitek a memóriákra a bordákat?
    Csipesz?
    2 oldalú ragasztó meg nem vezeti a hőt!
  • Akuma
    gondolhattak volna erre akkor is, amikor legyártották az első heatpipeosat