GeForce FX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gabesz amd64
Hát ez nem jellemzõ!Attól függ hogy milyenre cserélnéd el,mert ha
Innovision GEFORCEFX FX5950 256MB DDR TV/DVI-ra(ami 106,750 bruttó)
azért az nem is olyan rossz!

Pl.: az MSI Fx 5900XT VTD kerül 61,000 bruttó
az ASUS V9950 TD 128MB 8x AGP kerül 66,000 bruttó-ba
és az asus az még se XT
Tehát XT nem érdemes venni!
ATI 9800Pro pedig nagyker nettó 48000 Ft-ért
És én se cserélném le az ATI kártyát

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

M@TriX
De az 5900Xt-met azon oknál sem bántam meg, hogy árához képest egy majdnem 5900-at kapsz, és ha raksz egy bruti hûtõt, amit fogok, akkor még az 5950-es szintjére is fel lehet húzni simán. Szóval nVidiánál most ár/érték arányban az 5900XT áll, az ATI-nál nem tudom, de a 9800PRO elõkelõ helyen van az biztos.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

M@TriX
tényleg nem, én nVidia-s vagyok, de én sem mondanám.
Még békés szemmel is azt mondom, hogy nem, ugyanis rá kell fizetned és ha nagyon optimistán állunk hozzá is kb. ugyan azt kapod. 😉 Csak nVidia-ában (Az ATI-sok ezt persze egybõl mondják, hogy annyi se, az nVidiások meg mindjárt, hogy jobb az. 😉)

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Nem+indok!

Narancs
Egyértelmûen NEM!

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Érdemes lecserélni egy Sapphire 9800pro-t egy Inno3d FX5900-ra?

Gabesz amd64
Kösz az infot!
Elõször én is ilyet akartam venni úgy amikor meglátam elõször akkor volt 66-70 ezer között volt!
Nem rosz nem rosz

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

gyári hûtéssel minnél frissebb drivert teszek fel annál szerényebben húzza a kártyát... most is a legújabb van és ez már csak 435/773-ra húzta 400/700-ról... egyébként nekem ezzel az autodetecttel fut, az aláírásban csak a max van írva, amit elviselt még a kártya

M@TriX
amúgy neked a gyári hûtéssel megy ennyit, mert nekem az új autódetectel sem akarta feljebb venni, ha kézzel egy mhz-et húztam és teszteltem akkor mondta, hogy nem ajánlatos. Valami nálam lehet, mert 2-bõl 2 csinálta ezt.
Azóta az egyik kilépett az élõk sorából. 😉

(Amúgy nem halt meg, csak valami kondi ment ki, megjavították, de én egy újat kaptam)

M@TriX
a Gef4-en ugyan az a hûtõ volt, elõtte volt egy 4800Se-m és ua volt a hûtõ, azt néztem én is, mert egy porszívót vártam.

M@TriX
😉) Most már ovatosabb leszek. 😉
(ZM80C-HP + ZM-OP1(Opt.) 😉

Egyéb: Van az LCD házamhoz egy dióda, mi hõmöt jelez. Azt be lehet rakni a vidkártyához? Mert alapban nemtudom mennyi, mert nincs rajta, de húzásnál jó lenne tudni.

Bandee
msi-t dícsérik tesztekben jó a hûtése. ami az inno3d-n volt gyári elég csúnya volt és alig hittem L h mûxik 1általán, mert gef4-en durvább hûtõ volt 😊

amúgy gyõrben vettem:
inno : 53E br
msi : 61E br

hehe mondtam, hogy ne tedd 469 MHz-re 😊)) örülhetsz, hogy becserélték....

Gabesz amd64
Hogy jók-e vagy sem!
Az MSI eléggé jól is néz ki!
Vagy nem?
És mennyiért veszed meg?

M@TriX
nekem is az elsõ elfüstölt, most fogyasztom a 2.a-t. 😉

Bandee
eddig kifogtam 2 szériahibás inno3d-t mind2 meghalt, most csütörtök lesz új msi xt-m. miért?

Bandee
coolermaster aero 7+ (full réz, csúcs hûtõ sztem, Qrva halk is)

Gabesz amd64
Háj!
Megkérdezhetem milyen 5900 XT-éd van?

efter
mivel hütöd a procidat?

ABIT NV7,AMD 2200+XP@2600+,512DDR/333MHz(TwinMOS),GeForce4 Mx440(ASUS V9180SE 64DDR 8X AGP@4x AGP),80GB Seagate Barracuda 7200, LG-RW 48X,Creativ-CDRom 52X 3DMark2001SE:7995pont(keményen húzva)

Bandee
mindenképp tegyél rá. a gyári hûtõ 1 fos... 😉 olvass az aláábi fórumon, ott is sírtam eleget 😉

Bandee
😊

Viszont az extra tápcsatit kiváltja úgynézem. PCI Express több kakaót tud adni. Persze sovány vigasz😊
"Aszonták PCI Express!"
Ennek aztán halál mindegy ... majd az R40 utódainál számíthat.
Vagy te vennél csak ezért új alaplapot? Mert gyorsabb az nem lesz tõle ...

Zetorg
Zetorg
Cebit 2004:

Aszonták PCI Express!

Törölt felhasználó
A ragasztósat én mondtam, de szerintem is inkább fúrj lyukakat, mert a ragasztózás visszafordíthatatlan átalakítást eredményez!
Narancs
De a fórumben elmondta a srác!
A chip 4 sarkába egy csepp pillanatragasztó és csá!
De én inkább kifúrnám a hûtõ alján a lyukakat, és úgy fölcsavaroznám...a ragasztós módszert ugyanis nem lehet visszacsinálni, a csavarost meg igen...
Meg én a memóriára is tennék plussz hûtést!

M@TriX
ja olvastam, de nincs benne, hogy hogyan kell rátenni.
Nincs valahol egy leírás?

Narancs
http://www.hwtesztek.hu/index.php?oldal=cikkek&id=30

Itt tesznek rá egy régi K7 hûtõt!

Narancs
Mi a ...

Narancs
URL=http://www.hwtesztek.hu/index.php?oldal=cikkek&id=30]EZT már olvastad?[

M@TriX
Akkor én most megtöröm. 😉
Következõ a gondom. Egy kis 3D mark vagy gémelés után eléggé meleg a ventit körülvevõ hûtõ.
Valszeg ezért nem is engedi húzni a coolbit.
Rakjak rá másik hûtõt vagy mit csináljak?
Inno3D FX5900XT

Bandee
Senki meg sem mukkan? zavaró csend 😊

M@TriX
😉

M@TriX
nem rossz, fehér lapka lesz és rajta egy piros kereszt? Az a venti...

RelakSfromhome
ÁÁÁÁÁÁ!!!!! 😄😄:😄😄

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

cifuatwork
A Beyond3D fórumban már elszabadultak azh indulatok, a sok pipeline-tól (ami jelent ugye pixel-futószallagot, de csõvezetéket is), és újabban ilyen képeket dobnak be: mint ez - képaláírás: "szerintem csak 4 pipe lesz benne, de azok sokkal nagyobbak lesznek"... 😊))

megmaradt az nvidia-fele iranyvonal latom..
"Ha úgy döntenek, hogy ezt az utat járják a jövõbeli játékokban (a DOOM3-ban szinte biztos benne lesz...), akkor nagyjából minden második texturát képesek korrektül renderelni, azaz láthatunk némi minõségbeli romlást. Mindez a drivereken keresztül azonban vezérelhetõ lesz."

- Hajdwájed.hu
Hát nemtom, amig az ATI specifikációit nem ismerjük, addig ezt sem mondanám ki ilyen bátran...
Itt pedig a kép az ÁLLÍTÓLAGOS NV40-rõl:
cifuatwork
Hát akkor az nV40 aligha lesz R420 verõ...

Ez a lol:

Nvidia's NV40 mimics a 16x1-pipeline architecture with just eight pipelines

Magyarán:

DETTO UGYANUGY butítás volt az egész 16x1 dolog, mint az NV3X esetében.

Ez in fact 8 pipeline kártya lesz, amely a VS 3.0 egység segítségével olykor egy virtuális szálon még egy textúrát fel tud dolgozni, azt viszont már minden filterelés nélkül.
Ez pedig annyit jelent, hogy a modern játékokban 8x2-ként fog az NV40 viselkedni, és csak a mai, illetve régebbi motorra épülõkben mehet 16x1-ként, kivételes esetben.
cifuatwork
"DirectX9 introduced versions 2.0, 2.x, and 3.0 of the pixel and vertex shader programming models."

Forrás

Ez a táblázat elég lol amúgy, vagy régen készülhetett, mert ha az NV40 hivatalos bejelentése ápr 13,a bból marha nehezen lesz Q1-re kártya 😉)
Ezt hogy érted, hogy benne van?

Egyébként egyértelmû, hogy nem PCI expressre jönnek ki most a kártyák, mivel még alaplap sincs olyan...
cifuatwork
A PS/VS 3.0 már a Dx9b-ben benne van. Sõt, a Shadermark már tesztelni is képes (igaz kártya még nincs hozzá 😊).

RelakS
Eddig írta már vlaki, hogy a Hardwired hírei szerint az NV40 két tápcsatis lesz? Hülyeség sztem, de ezt olvastam:
Dupla Reaktorblokk

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Crem

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Crem
Régebben valamelyik okos írta, hogy nem lesz az NV40-nél AGP csak Pciexpress...

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?