GeForce FX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
Ha ez mind igaz, akkor az ára lesz párszázezer forint.

Konkrétan ez, ugye:

Amúgy még mindig nincs info az NV40-rõl, szal találgatás szintjén megy a dolog.

De várhatóan az NV40/R420 kb azonos teljesítményû lesz, viszont az NV40 ezt hagyományosan magasabb órajellel éri el, ráadásul jóval nagyobb fogyasztás mellett.
Emlékeztetõül ugye, míg az ati a low-k gyártástechnológiát használja (sõt, már a 0.11 mikronra gyúr), addig az NV még mindig a két tápcsatit villogtatja a kártyákon.
A találgatások szerint egyébként a két tápcsatis csak az Ultra verzió lesz.
Az inquirer msot foglalta össze egy hirben az eddigi baromságait, a hardwiredes srác meg jól ráharapott 😄D
Bandee
most írtam (#4377). az a válasz 😉

Bandee
Hi. Nekem is ez volt az elsõ Inno-mmal, a 2. az simán 1 újraindítás után olyan lett, hogy ha bent vol gépben nem kapcsolt be. ha kivettem bekapcsolt 1bõl, ha beraktam agp slot-ba akkor meg nem 😊 aztán boltban mikor 2.at vissza vittem utánajárt a boltos h mégis mi van. és kiderült h inno-ból volt 1 hibás széria, amit vissza is hívtak, de persze nem tudták mindet. ha ilyet fox ki az szívás. én 2. után meguntam és kértem msi vtd-t helyette. ez pöpec 😊 de persze inno-ból is vannak jó, ha nem pont abból a szériából fox ki 1et 😉

ok, akkor nem húzom vele az idõm

NeoMaN
kb 1 hetes. nem érdemes feltenni, annyi hogy már kezeli az NV40-et....

találtam egy ßéta verziós forcewaret
http://www.dark-tweaker.com/downloads-detonator.htm

egyébként nem lehetséges véletlenül, hogy a tévédnek a bemenete adott vissza egy "kis" zavarjelet, amitõl elfüstölt a kártyád? furcsa, hogy pont nálad hal meg 2 is, ráadásúl ugyanúgy!

M@TriX
😉

Én TVTool-lal használom, meg néha átveszek videókazira pár dolgot, így használom, mega szobám kicsi így népes mozizáshoz anappali kell. 😉

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

cseréltesd be 6800 xt-re, ezt a szériát meg kenjék a hajukra 😊)
egyébként nekem tök feleslegesen lifeg rajta a tv-out... sohasem használtam és valószínüleg nem is fogom (még egyszer régen tnt2-vel próbáltam ki, de teljesen pocsék volt és akkor is csak a bátyám kívánsága miatt lett rákötve a tv-re, mindketten nagyon csalódtunk anno((amikor még jó kártyának számított)))
de mielött lejárna a garancia azért kipróbálom és akkor adnak egy másik kártyát újabb garanciával 😊)) legfeljebb nem lesz addígra 5900 xt csak mondjuk 6900 ultra 😉

M@TriX
#4337 ? 😉

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Bandee
Arra azért én is kíváncsi leszek h mi lesz a nagyígérgetésekbõl, és mennyire bax oda atinak majd ez a kártya. remélem eléggé, mert akkor kicsit megint verseny lenne 😉

Crem
(Inquirer) Luftwaffe egy elcsent német vadászgéppel suhant el a szembenálló felek fölött és gyors jelentést adott a HW fõhadiszállás részére. A TheInquirer kémfotói alapján az NVIDIA GeForce 6800-as bestiája duál tápcsatlakozóból meríti a poligonok hadrendbe állításához szükséges energiát. A központi grafikus magban 222 millió tranzisztor tombol, 16x1, illetve 32x0-ás (Z értékek nélkül) szervezésben. Elõzetes információk alapján 12353 3DMark03-ot képesek kisajtolni magukból. A GDDR3 memória 550MHz-en ketyeg. A marketing a 3.0-ás Pixel és Vertex shaderekre, az új élsimítási eljárásra és a feltápolt árnyék renderelésre (Rotated Grid full MultiTargetRendering) fog összpontosítani.
A TSMC baklövései után az IBM lett az NVIDIA kegyeltje. A magot .13 mikronos technológiával gyártják, s a 60-as szériájú driverekkel lehet életre bírni.

Hardwired

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Crem
Jaja!

Errõl megfeledkeztem! A harmadik világban minden olcsóbb!😞

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

cifuatwork
Ne örülj, az USA-ban a 9800XT ára is ~420$, itthon mégis jó 130-150e Ft-ért vesztegetik...

Crem
A második bekezdésben lsd. !😄

Crem
400$??? 100.000.-ft alatt lenne az ára?

Ez viszont egy nagyon jó hír!

cifuatwork
Mivel jelenleg semmi konkrét hír az R420-ról (csak és kizárólag pletykák), nem kellene idejekorán pálcát törni felette...

Crem

cifuatwork
Érdekesség, hogy kering a neten egy másik kép, amelyen csak egy molex csati van, de vagy tucatnyi kondenzátorral körülölelve...
A feltevések szerint a Gf6800 csak 1 molex csatis, míg a 6800ultra 2 molex csatis - és a hírek szerint 100W felett fogyaszt...

Ja, még 1 hír: az Inq szerint a 6800 nyitó ára várhatóan 299$, a 6800ultra ára pedig 399$...

Crem
"Én csak azt találom viccesnek, hogy máig hallani hogy FX nem is DX9-es (discplacement mapping stb) de az ATi-fanok most nem hajaznak annyira a VS PS 3.0 hiányára 😉

Jó lesz ez az nv40. Bár lehet a 420 leveri, de ha nem, akkor most jó ideig megint nv fején a sebességkorona --> hiába 1%-a a piacnak a high-end, mégis sokkal nagyobb arányú piacszerzést hozhat, ahogy az ATi esetében is tette.

Csak az R3x0nek majdnem két évre volt szüksége, hogy ennyire elterjedjen, és megváltozzon az emberek ATi-nvidiáról alkotott véleménye, ez most lehet kevesebb lesz."

Dikk

Nem az én "tollamból" , de simán egyet értek vele!😊

Crem

M@TriX
igenis megfeszülök na.. 😉
AlT-Tab azért mûködik még. 😉

cifuatwork
Látom te is megfeszülsz a munkában...

M@TriX
értettem! 😉

cifuatwork
Nem is azt mondtam, hogy most azonnal rohanj a géphez, és ellenõrízd le 😊))

M@TriX
most az a baj, hogy nincs itt. 😉 Most épp dolgozom nem látszik? 😉
Du viszem be a szervízbe, de elõtte majd rápillantok.

cifuatwork
Szerintem mindenképpen nézz rá a tápegységre... 😊

M@TriX
Én azért gondolok tápra vagy valamire, mert csak azok a kártyák haltak meg eddig amelyikre rá volt kötve egy plusz csati (FX). Mert az elõzõ meghalt, akkor átmenetileg egy Gef3 volt megint és minden ok volt.

NeoMaN
Nemtom. Ha enyém lenne a bolt, akkor tutti nem cserélném ki... Azt mondanám, hogy rossz az elektromos hálózat a lakásodban, ill túlhúztad a karit.
Ettõl függetlenûl ha ott vetted és õk rakták össze, akkor ki kell cserélniük...

NeoMaN
Nálam is csak a Gef2MX pukkant el, pedig több TV kimenetes kari volt ugyanabban a gépben átalakítóval együtt.
Monnyuk a Gef2-t kicserélték ugyan olyanra, ott már vigyáztam a zsinórra, és leszigetelõszalagoztam ott, ahol a fém volt..Nem is lett baj....

M@TriX
Amúgy az egész gépet egy helyrõl vásároltam, akkor a kártyát ki kell cserélniük ha mondjuk a táp a szar?

M@TriX
Már évek óta ugyan ott van a gépem, áramilag, meg az s-video átalakítót is a Gef3Ti200-am óta használom változtatás nélkül. Így erre nem gyanakodnék vagy kellene?

cifuatwork
Amúgy érdekességként: ma délután mutatják be az nV40 / GeForce 6800-at.

cifuatwork
Hopp, ott a pont, nem figyeltem, hogy M@trix elözõ kártyája is így szált el, tehát gondolom TV-re kapcsolva...
Így viszont tényleg az a valószinübb, hogy a TV és a kártya kapcsolata körül kell keresni a peoblémát.

Még 1 lehetõség: a házban földeltek a dugaljak?
Egy ismerõsnél volt az, hogy az egész lakásban csak a fürdõszobában volt bekötve a föld...

NeoMaN
Persze a táp sem kizárt....

NeoMaN
Nálam volt ilyen Gef2MX-el. A TV chip pukkant el (nálad már integrált asszem) ugyanígy ahogy Te leírtad.
2 dolog lehet:
1- Szar a TV, és a kábelen keresztûl áram ill. feszültség jut a kariba és ettõl kipukkad.
2- A vidkari hátulján az átalakító (ha használod) fém része hozzáér a házhoz, ami nem jól földelt, (esetleg szar földeletlen a konnetor amibe be van dugva), és így "zárlat" jön létre.
Nálam az utóbbi volt....

M@TriX
ajjaj. 😉

cifuatwork
Ajajj... ez nagyon noname gagyi-szagú...

M@TriX
ham, egyébként, most nem arról a géprõl írok "egyéb" okok miatt 😉
De emléxem este néztem mert átfutott az agyamon de nem láttam lényeges infót hirtelen az odlalán csak annyit, hogy "max. output 400", de majd megnézem.

cifuatwork
Azért szerintem nézz rá arra a tápegységre, az oldalán kell lennie egy matricának a gyártó és a pontos tipusmegjelöléssel. Láttam már márkás gépházban Vargáné-féle tápegységet 😊))

Ha valami más füstölt el, akkor az még elég sok minden lehet, de valószinüleg egy-két kondi szált el. Ez lehet, hogy már gyárilag selejtes volt, lehet, hogy csak valami túlfeszültség miatt szált el. Az, hogy más nem szált el, még nem jelent feltétlenül biztonságot, lehet, hogy a kártya érzékenyebb a feszingadozásra, mint pl.: a CD/DVD-rom vagy a wincsi.

M@TriX
1. Passz, az LCD-s házban volt, 400W.
2. az elõzõnél sem a GPU füstölt el, hanem valami más.

Én is az áramra gyanakodok, de más alkatrész szépen megy, semmi gubanc

cifuatwork
1.: Milyen tápegység?
2.: Pontosan mi füstölt el? Valamelyik kondi, vagy a GPU?

M@TriX
Probléma: a második Inno3D 5900XT-m füstöl el, de szó szerint. Következõ a helyzet: húzás egy deka sincs, s-video kimeneten keresztül videóztunk, amikor egyszer csak elmegy a kép és leáll a gép. bekapcsra nem reagál.
Olyan mintha nem lenne elég áram. Kihúzom az összes nem lényeges tápkábelt, CD-ROM, DVD, Rack., Bekapcspróba, semmi. Vissza az egész, majd a kártyáról lehúztam a tápkábelt, bekapcspróba, mûködik, viszont füst a kártyáról felszáll, egy jó cigisluknyi. 😉
Gép leállít, dobozba betét, ma bevíve a boltba, mert az egész garos.
Szerintetek mi a gond?
Az elõzõ kártyám is hasonlóképpen halt meg kb, mondjuk akkor ekkora füstöt nem láttam, csak a garbevevõs vette észre...

Fontos!

Bandee
😊

Lammer
Neeem, neeem csak ugye az új FX-re optimalizált driverek iszonyat lelassítják a mókát, azért próbálkoztam régebbi drájverrel, ha jól emléxem havernak kb felét adta az új driverrel pontban a szridimárk Elfelejtettem mérni az új gépén(2,5 barton) a szridimárkot namind1...
Miután elvitte a gépet panaszkodott, hogy fagy 1-2 gamma GTA VC,Hitman 2... legutolsó patch, legfrisebb Magyarítással... Namind1 hozza vissza a gépet, rárakok új drivert, találtam tweakelt drivert -> Starstorm driver, fórumban irták ott, hogy performance növekedés minõség növekedéssel is jár, majd kipróbáljuk!
😉

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

felraktal egyet es nem mukodott?
mi a problema?