GeForce FX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
A neoncsövek egyik kellemetlen tulajdonsága, hogy bizonyos üzemóra után egyre kevesebb fényt adnak le, a sima fénycsöveknél azt hiszem 10.000 óra után már csak valami 70%-át az eredeti fényerõnek. Lehet, hogy a neon fénycsõ ennél is rosszabb statisztikával rendelkezik...

Amúgy én a helyedben winyót vennék, bár ez attól is függ, mennyit töltögetsz le a netrõl, illetve mennyi játék van fent a gépben...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

CoolStuff
Ráültetem nagymutert!😄
Szerintetek mit vagyek?:
a.) Új alaplapot (875 chipsttel, szerintetek sokat dob a teljesítményen?)
b.) Új tápot (Ezzel már csak haloványan világít az UV-neonom, 1 éves a neon, lehet, hogy öreg azé?)
c.) Még egy 60Gigás vinyót...
Vagy VGA-t, amire még várok sztem, mer jót akarok majd...

Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair

stone
Bármi jó ami nyomóerõt ad át folyamatosan.

CoolStuff
Nekem is ugyanez a véleményem!
Sima ruhacsipeszre gondoltok?
Van egy bazibagy borgám, sztem azt fogom drabolni!

Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair

stone
Jobb a csipesz, az az öntapadós borda elõbb-utóbb leesik. Az öntapadós ragasztó nemigazán vezeti jól a hõt a pasztához képest.

Bandee
lol. vga hûtõ készletet veszel, abban ami a memóriára való kis hûtõbordák, azok öntapisak 😉

kép:
http://revolution.fpn.hu/fx5900xt.jpg
memória hûtés 😉

CoolStuff
Ruhacsipesszel?
Van alattuk paszta?

Az én megoldásomban csipesszel vannak rászorítva.
CoolStuff
Hát ja!
Mivel rögzítitek a memóriákra a bordákat?
Csipesz?
2 oldalú ragasztó meg nem vezeti a hõt!

gondolhattak volna erre akkor is, amikor legyártották az elsõ heatpipeosat

cifuatwork
A Zalman (és a Thermaltake) Heatpipe hûtésével éppen az a baj, hogy a memóriákat nem hûti, csak a GPU/VPU-t. Éppen emiatt énszerintem a közeljövõben várható olyan VGAhûtés a Zalman-tól (és másoktól), amelyeknél erre is gondoltak...

M@TriX
most perpill bizots nem mert egy gef2MX400-asom van. 😉))
de amúgysem hûtené, mondjuk azért biztos jelent valami a memória felett terpeszkedõ borda, de lehet venni pár ezresért memóra való bordákat.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

CoolStuff
Nem hûti!😄

a Zalmanod hûti a memóriákat?

M@TriX
még itt van a Zalman ZM80C-HP és az OP-1 😉
Majd rászerelem valahogy... 😉

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

cifuatwork
Ha van egy kis kézügyességed, hogy adj neki egy kis plusz feszt és van egy kis folyékony nitrogéned talonba, hogy kellõen lehûtsed, biztos 😊))

Amúgy mi a rák ez a 2 hónap? Én már akkor a plafonon voltam, amikor anno az alapból hibás TnT2-met visszavive egy hétig ültek a kártyán....

M@TriX
Fejlemény annyi, hogy most egy Gef2MX400-al döngetek. szépen hangzik nem? Abit IC-7 alaplap 3.0 PIV, 1GB RAM és egy Gef2MX400. 😉
Szerintetek birná a 450/800-as húzást passzív hûtéssel? 😉

M@TriX
Na visszajöttek BPrõl a srácok, a nagyker 2 hónapot akar ülni a kártyán. Addig én mia afrancot csináljak.
Ezt bírom a garanciába. Szar a kártya, vagy valamely más alkatrész a gépembe kifizetek egy halom pénzt. És én maradok gép nélkül elõreláthatólag 2 hónapra.
Ez szar ügy. 😉

[NST]Cifu
Oks, no offense 😊))

Jogos na. X800-at akartam irni, nem 9800XT-t.
[NST]Cifu
Pardon, de a 9600XT-nél van low-k és 0,13 mikron, a 9800XT nem low-k és 0,15 mikron...

Szerintem ebbõl a grafikonból nem lehet következtetni rendesen.
Pl a 8500-as RADEONnak 36W körül van a full fogyasztása, és el nem hiszem, hogy a 9800XT ennyivel több legyen. Már csak a low-k, 0,13 mikron miatt sem.
janos666
Szerintem ez az ajánlott fogyasztói ár.
Igaz, negykereskedésben is találkozni olyannal, hogy +50% az ajánlottra, de van hogy a legkissebb sarki boltocskában is kevesebb.
[NST]Cifu
Sajnos nem, de itt egy minta: a teljes gép fogyasztásából lehet következtetni.

Alaplap: MSI K8T Neo
Processzor: AMD Athlon 64 3400+ 2.2GHz
Memória: 1GB Corsair TwinX XMS3200LL DDR SDRAM (400MHz)
Merevlemez: Seagate Barracuda V 120GB SATA 150
Hangkártya: Creative SoundBlaster Live!
OS: Microsoft Windows XP Professional + Service Pack 1, DirectX 9.0b

Ez alapján a 6800Ultra annyira nem is vészes, alig fogyaszt többet, mint az FX5950...

Az ebbõl visszaszámolt adatok (ha a 6800U esetén a hivatalas 110W-ot veszem):

Radeon 9800XT: 81W
GeForce FX5950Ultra: 102W

ReTeK
120W nemsemmi
nem tud valaki véletlenül 1 linket ahol leírják/említik a videókártyák fogyasztását

jó lenne

[NST]Cifu
Ez a prognosztizált eladási ár, tehát külföldön a kiskerára lehet ennyi.

tehát ennyiért szinte biztos nem fogjuk kézbe kapni
vám+áfa+haszon

egyébként ez a 400 dollár ez nemtom mennyi darab megrendelése esetén átlagosan 400$, nem? (pl 1000 db esetén)

IMYke2.0.0.0
Na, kijött a 120W-ot zabáló NV40 - azaz a GeForce 6800 és a 6800 Ultra!

-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
-----------------------------------------

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

[NST]Cifu
Elvileg az árharc megkezdõdött, a 6800Ultra 399$-os áron jön (legalábbis ezt hangoztatják), ami alacsonyabb, mint a Radeon 9800XT ára...

Crem
Remélem az Nvidiánál lesz annyi eszük, hogy az ATI-t még itt lehet nagyon megfogni! Az árakkal!!!😊

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

lesz az 100-120 is, nagy mocskok az eladók

[NST]Cifu
Ne fájjon annyira szived, szerintem leghamarabb két-három hónap múlva láthatsz elõször itthon Gf6800-ast a boltok polcain, és van egy tippem, hogy olyan 80-90e Ft körüli áron...

M@TriX
voltam bennt, valszeg a táp lesz a ludas, nem is ugráltak, szóval garba megy..
Mondjuk a 6800-as kissé rosszul esik hogy ilyen olcsó lesz bazz, legyen drágább és ne legyen midnenkinek, így nem lesz jó. 😉

M@TriX
hajhaj, akkor majd úgyis beviszem aztán meglátjuk.

[NST]Cifu
Vazzeg, ez irtó karcsú - nagyon noname lehet...

Bár mint lentebb kiderült, lehet, hogy nem a tápegység a bûnös...

M@TriX
A tápegységen ez van:
ATX-400
(EPN12)

ennyi az össz értékelhetõ infó. 😉
Amúgy meg a szervízben húsvétoztak így szépen zárva tartottak mehetek ma vissza. 😉

Crem
Korrekt!

Köszönöm!

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Csak furcsán célozgatsz, azért kérdeztem.

Le van irva a táblázat alatt, hogy frissitem, ha bárki tud újabb alapanyagot hozzá.
Amint lesz PR bullshit mentes NV40/R420 teszt, azok is odakerülnek.
Crem
Lsd: Videokártyák erõsorrendje

Akkor nem lecserélni, hanem kibõviteni, átalakítani, pontosítani, stb...

Ne keljen már itt is úgy magyaráznom mindent mint a segédmunkásoknak...

Csak hogy mindenkinek érthetõ legyen, elmagyaráznád azt is, hogy ezesetben miért kellene lecserélni bármilyen táblázatot? (nem birom követni a logikádat, már ha van...)
Én megmondom neked: Versenyhelyzet. Végre valahára, 2 év után újra.
Crem
Csak, hogy mindenkinek érthetõ legyen, kíváncsi leszek, ha valami megmagyarázhatatlan módon VÉLETLENÛL az NV40-45 jobb lesz mint az atixxx , mennyi idõ után cserélik le az SG-n a táblázatot...

Vagy várunk, amíg Чорний Потік falucskában egy ifjú titán ki nem hoz valami megmagyarázhatatlant az Ati javára.

Crem
Igaz, hogy neked válaszoltam, de a legnagyobb ati-fun-ra gondoltam.

Bocs, ha félreérthetõ volt...

cifuatwork
Egyes tévhitekkel ellentétben nem az nV40 ellen hajrázok, hanem éppen arra várok, hogy az nV40 teljesítménye olyan legyen, hogy az NV ne akarjon megint olyan csúnya húzások csinálni, mint amit megtett az nV3x kapcsán...
Arról az nV tehet, hogy kétségeim vannak az nV-féle tisztességes verseny terén...

tyû, Káosz

Crem
Bele se merek gondolni, mi lesz, ha az NV40 jobb eredményeket fog mutatni mint az Ati...

cifuatwork
Én azért meg várnám az elsõ pártatlan teszteket, mert bár nagyon igéretes, de vajon biztosan 16x1 felállásról van-e szó?

Amúgy meg látják a problémát az nV-nél is, alapból összehasonlították az R3xx-el... 😊)

Állítólag a 6800 299$, az ultra pedig 399$ lesz.