GeForce FX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

janos666
Ez provokáció , de moderátorral nem vitázok . Ismerõsöm 9600Pro-ja kicsit alulmarad tesztekben (átnevezett exe-vel, eredetivel húúúú). Mondjuk Far cry benchamarkot még nem láttam úgyhogy azt nem csináltunk. Van olyan(valami házi exe mint a multi)?
Nalátod, pedig a te kártyád jóval gyengébb.
janos666
0AA-val nálam is elég szépen viszi a hig/ultrahighet 1024X768. (azért az AA már szépen odabasz neki)
stone
Csodakonfig

Pedig semmi extra.
Minden highesten, a víz pedig ultrahighon megy. És soha nem szaggatott még be.
stone
Nem tudtam, csak abból gondolom hogy neked a farcry nem szaggat high-on (amit sokan furcsálnak mert highon 1GB ram-ot javasol a game) és több a szabad memóriád ha nincs tele a rendszer programmal.
Lehet olyan gyors vinyód van mint a ramod és azért nem veszed észre hogy swap-el😊

Én? Észnél legyél már😊
Most volt 1 éve, hogy utoljára XP-t installáltam... szerinted ezen nincs egyéb program?😉
stone
Olyan rendszeren játszol amin nincs semmi egyéb program csak a game?

Nem. És igen...
Nekem 9600PRO-n highesten fut rendesen. Az 5950U viszont DX9-ben kb ugyanezen a szinten van, szóval mennie kellene azért. FarCry 1.1 patch fentvan?

A 400W DTK cucc pedig simán lehet kevés neki. Hány ampert tud 5 meg 12V-on meg combined poweren leadni? (rá van irva az oldalára elvileg)
Egyébként normális, hogy ezt a gémet médiumba tudom csak beszaggatás nélkül játszani ilyen karin?

Van olyan, hogy nem fixen van rajta a kábel a karin? De ugyan mitõl is mozogna a házban? - Ez csak hangos gondolkodás volt!

A tápkábel rendben, rádugva rendesen!
Viszont a házat úgy vettem, hogy: "400W-os DTK házak kérnék szépen!" Tehát nem tom. Mit nézzek meg rajta?
...De ha ez is rendben akkor mi a figyma a megoldás? Ne használjam mediumba se az újabb játékokat?

M@TriX
ja igaz, de a DTK-t elég jónak mondják azért erre nem gondoltam, de lehet, ugyanis a 5950ultra-nak elég nagy áramigénye van. 😉

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Bandee
nézd csak meg azt a tápot h valóban 400w-os-e. 300as fix nem jó, 350 határeset. meg az is lehet nem ad le elég teljesítményt. ami rá van írva az a névleges 400w. a tápon rajta van az is h mennyi a valós...

M@TriX
hmm, akkor írta ki nálam a kari, amikor nem volt rádugva a kábel. Ebbõl kiindulva valszeg nem kap elég áramot a kártya, de ez csak nagyobb kihasználáskor jön ki. Mondjuk a tápnak elégnek kéne lennie, szóval így innen nincs használható 5letem, csak mondjuk a szervíz, hogy midnen ok-e a táppal.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Szevasztok! Vki segítsen!
Elõször is a kofigom: Gigabyte 7nnxp, AMD 2400+, 2*256 HyperX (CL2), SATA 120gb vinyó, DTK 400 Wattos ház, LG cdíró, LG DVD, Pinnacle TV kártya, 1 modem és a lényeg Inno3d fx5950ultra.
Probléma: nagyba nyomom a FarCry-t (medium!!!)és elérek egy órás játék után a hibaüzenethez (aki játszott már vele az tudja hol: beérsz egy hangáron keresztûl - a nightvisionos szemüveges küldi után - egy hangárba ahol egy összetõrt teherautó van) : hiba: leteszi a progit a tálcára és a nvidia üzenet: a videokártya beállításait lejebb veszi autómatikusan, mert nem kap elég áramot, majd vissza a gémbe és egy kicsit jobban szaggat utána! A táp egyik kábelén csak a karesz van, a többin a többi cucc (vinyó, két LG cucc)?????????????,

Bandee
😮

janos666
Akkor befejezte volna. 1,5 óra játék után még vissza is tette volna az eredetit és így pénzt se kérhet, de elbaszta a délutánt.
M@TriX
azt mondta 1,5 órát játszott vele.....

M@TriX
a táp kinyírt 2t, azokon még nem volt rajta...

Narancs
Sztem annyi történt, hogy a srác lusta mint a szar, inkább elhajt egy ilyen gagyi dumával, minthogy fél órát baszakodjon a hûtõddel...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Narancs
Az elõzõ kareszodon is rajta volt a Zalman mikor tönkre ment? Vagy nem ment tönkre?

M@TriX
Naszóval, bevittem szervízbe a gépet, mert megjött az új vidkari, mondtam rakják már rá a Zalman ZM80C-HP-t, jó rendben elkezdték erre ma hív a srác, hogy nem rakja rá, mert túl sok hõvezetõ fólián és a pasztán megy át a hõ és ezért nem jó a hõleadása a kártyának. Akkor most mivan?

NeoMaN
lehet hülye vok, de én úgy emléxem az eddigi procihûtõim szívták a levegõt, pedig ez télleg értelmetlen sztem.

NeoMaN
videjókarin fúj. procin elszív (a többség) úgytom / nekem monnyuk fújó van rajta.

nos, ha fújja, annak több értelme van, nagyobb a hatékonysága a fújó ventinek, mint a szívónak
és ha nem érzed az azért van, mert valószínüleg fújja a gpu-t 😉
(99%, hogy fújja, egyébként sem hallottam még olyan hûtést ami elszívta volna a levegõt, kivéve a házventi)

Bandee
jó kérdés mert enyémen nem érzem 😊

Az 5900XT-n a hûtõventi befelé szívja a levegõt és a GPU bordáira fújja, vagy szívaja kifelé a dobozkából?

Bandee
hehe. megszültett a megoldás h miért nem tudtam húzni vidkarim. most már 490/920on futkos végre jó kis msi karim 😊

Bandee
Ez mondjuk igaz 😊

igazán nem vitatkozni akarok, de igazán megtehetné a kedves ubisoft, hogy nem csak "internetre optimalizált" "patch"-et ad ki (elvégre ez nem egy multiplayer game, más kérdés, hogy van rá lehetõség; egyébként, ha ilyesmi képminõség miatti lassulás van a neten, akkor miért nem vette vissza ennyire a patch a radeonokat?!)
bármilyen hihetetlen, jónéhány ember van, aki nem rendelkezik megfelelõ csatlakozási sebességgel és még olyan is van, mint én, aki rendelkezik, de nem szoktam mással játszani... minden játékot végig viszek egyszer, aztán elajándékozom (ritka kivételek vannak, amiket megtartok)

Ha te _csak_ singleben játszol, és eddig nem volt problémád a Farcry-al, akkor valóban nem sok értelme.
Viszont ezzel kb az összes ember 5 %-ába tartozol csak max.
sodródunk egy kicsit más irányba... próbálj meg a szemszögembõl nézni a dolgot... miért volt az jó, hogy feltettem egy olyan valamit, amitõl totál szar lett valamim?

a mondandód 2. felével egyetértek, de az az igazség, hogy a radeont sem lehet farzsebbõl kifizetni

Más játékokat, vagy a windowst, netán a víruskeresõdet sem szoktad frissíteni? Ez a felesleges duma elég gyenge. Ez egy patch, ami kell ahhoz, hogy pl multiban tudj játszani, emellett pedig csomó más frissítést is tartalmaz.
Az FX-ekhez pedig MINDEN komolyabb játékban ilyen "optimalizáció" van, nem csak ebben. Ugyanemiatt burult ki a bili a 3dmark03 kapcsán is anno. Szal itt a szomorú inkább az, hogy szükség van ilyen FX renderpathre...
A GPU erejét önmagában nem kétlem, csak a bejelentésekkel, reklámokkal, és az árával k...ra nincs arányban. Az embereknek nem azt mondják, hogy kaptok az ATIhoz képest egy 70% képminõségû, 90% teljesítményû kártyát, picit drágábban ráadásul... errõl nem szól a fáma.
na azt, azért ne mondjátok már, hogy egy fx 5900 nem elég a faircry-hoz!
ti itt leírtátok az fx-et egy az egyben(iagazatok is van, bizonyos mértékig), de attól még van erõ az 5900-tól felfelé! ez a patch teljesen fölösleges volt feltennem, mert ment nélküle is rendesen és semmi mást nem kaptam, mint egy ilyen "remek" képet

Ezt nem is vitattam, de hogy a gyakorlatban mennyit érnek, azt most még nem tudni. Az eddigi tesztekkel meg ezek alapján ki lehet törölni egyelõre, pont annyit érnek...
te jó ég ezek a képek..
nagy hányás, fõleg a második.

sajnálom akiket az fx bepalizott, bár intõ jel volt bõven.
Bandee
borg. nem kötözködés de 16x1-es felépítés ás 2x annyi shader egység megteszi a hatását... mellesleg majd 6800at akkor kell megítélni ha kijött r420 is, és azzal összemérni (nomeg ha van hozzá végleges driver 😉

Hát ez olyan dolog, hogy ha nem teszed fel, nem tudsz felmenni a szerverekre, mert különbözik a verzió.
Szóval ilyen értelemben fel kell.
És le is van irva, hogy FX optimalizációk, teljesítmény növekedés stb, az 1.1 leirásában. Hát errõl van szó. Most már remélem mindenki látja, hogy mirõl van szó itt, és a legtöbb újabb játék esetében ugyanígy.

És hogy miért adnak ki ilyen patchet a FarCryhoz? Hát mert az nvidiának nem tetszett, hogy az egyik legnépszerûbb játékban eléggé leszerepelt eddig az FX sorozat... hát most a teljesítmény megvan...

Errõl van szó a fõoldal egyik hírében is. A játékok nem ismerik fel rendesen még a 6800-at, ezért az FXhez készült "optimalizációkkal" futtatják. Így pedig gondolom nem kell hosszasan magyarázni, hogy a 3dmark03 eredmények, meg a farcry FPS-ek, és más egyéb játékok, kimagaslóan jó 6800 Ultrás eredményei mennyit érnek... ki lehet törölni velük. Itt csak ez a gond, nem más.
Sajnos könnyen elképzelhetõ, hogy a 6800 messze nem olyan brutál teljesítményû valójában, mint az eddigi tesztek mutatják.
mégvalami... ezesetben nem az nvidia csal... az ubisoft ftp szerverérõl jött le a patch!

de mi a francnak csinálnak - adnak ki - olyan patchet, ami nem kompatibikis, nem jó, nem használható, ennek ellenére teesztelgetik az nvidia kártáykon

Narancs
Én is erre gondoltam, hogy az FX -nek nem szarabb a minõsége ebben az esetben, mint ahogy a cikkben áll...
De úgylátszik 1.1 -es patch nélkül áll csak fennt ez a dolog...
Gondolom az 1.1 további FPS növekedést okozott a képminõség romlásának mellékhatásával, de nem muszáj föltenni az 1.1 -et, vagy igen?

kipróbáltam és márpedig ezzel a patchel csinálja ezt a tördelt követ!!!
csináltam még 2 screenshotot, megpróbáltam ugyanabból a szögbõl elkészíteni és tessék:
patch 1.1 / 1
patch 1.1 / 2

Pont errõl van szó, hogy a V1.1 tartalmazza az FX specifikus grafikai "javításokat", hogy minden ilyenen jó teljesítményt tudjon produkálni.
vagyis ha ront a minõségen, akkor pont a patch az ami "csal"

ez a gyakorlatban egy kicsit más...
ha távolabbról nézed a padlót, akkor halványabban verõdik vissza a fény... tehát visszaverõdik, csak az már a 8szoros zoom miatt nem annyira feltûnõ, de az alsó képen jól látszik a visszatükrözés...

de felteszem ezt a patch-t de mire jó?? egy patchnek elvileg javítania kellene, tehát ez legalább ilyen grafika lenne, nem??

Na hát errõl van szó!

A V1.1 patchben vannak az FX optimalizációk, ha azt nem tetted fel, hiába screenshotolsz! Töltsd le, és installáld fel rá!

install faq

/Amúgy az átalad készített képen nincs az a fényeffektus, mint a hibásnak titulált (hardwareoc-n is megjelent) képen. Ott van egy fénytükrözõdés középen, ami által jobban látszik az árnyalatok hiánya. A te képeden egyszerû megvilágítás van,ami nem is igényel annyi árnyalatot, mert nincs csillanás a padlón./
a kért kép távolabbról
(url-t szúrtam be, hogy ne töltõdjön nektek olyan lassan a fórum)

egyébként mintha most nem a 6800-ra irányult volna ez a vád, hanem az nv3x-re, ezért is próbáltam meg utána nézni

egyébként minden grafika a lehetõ legnagyobbon van, AA és AF nélkül