5388
Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
  • marsu
    Hello

van nekem egy Geforce FX 5600-as videokártyám, ami szerintem kecsit lassú. És a driver sem a legjobb ami nekem van.
    A kérdés az hogy milyen driver a legjobb ehhez a kártyához??
  • Zatoichi
    StarStorm 56.72X
    a kártyám:
    NVIDIA GeForce FX 5600 - Innovision
  • Narancs
    Nem, de szorosabb mint egyes emberekhez...
  • Chaos Mad
    talán szoros érzelmi kapcsolat fűz hozzá?
  • Narancs
    Nem jó, de szeretem!
  • Chaos Mad
    nem jo?
    nem szereted mi?
  • Narancs
    MSI FX5600
  • Chaos Mad
    milyen kártyád van amugy?
  • Chaos Mad
    na most raktam fel ezt. :)
  • ollie
    ja, nem vészes
  • Narancs
    2567 pont...talán pár ponttal kevesebb, de nem számottevő a külömség...
  • ollie
    na, kiváncsi vagyok
  • Narancs
    Ja, vszínű ennyi történt...mondjuk nagy sebbesség csökkenést nem vettem észre, de mindjárt kipróbálom a 3Dmark 03 -al mi a helyzet, sima 53.03 -al ~2600 ponty volt ha jól emléxem...
  • ollie
    Mr Omega biztos kiszedte a csalásokat :))))
  • Narancs
    Aztán lehet hogy más játékban is szebb 1-2 dolog, csak én se játszom minden játékkal...
  • Narancs
    2 játékban vettem észre képminőség javulást:
    -GTA Vice cityban szebb a tükröződés a kocsikon és az út burkolat is máshogy / jobban néz ki
    -Mafiában pedig sokkal szebbek lettek a falak és az út

Amúgy akkora nem változást nem tapasztaltam, de Mafiában előtte a házak kidolgozása ocsmány ronda volt, Omegával viszont sokkal szebb, ez a fő változás...
  • M@TriX
    és mi a véleményned róla?
  • ollie
    Asszem ott dual ramdac volt, tehát függetlenűl tudta vezérelni egymástól a monitort és a tv-t.
  • Narancs
    Nekem 53.03 van fönnt Omegából...
  • Chaos Mad
    kinek milyen/melyik driver van fennt? egy 5700-eshez mit ajánlotok? most az 56.72-es van fennt.
  • Zsoldos
    Bar igy visszagondolva, ablakos video lejatszasnal tenyleg fekete volt a kep, de fullscreennel szepen ment..
    Lehet a fullscreent modot kapcsolta valahogy automatan 50 hz-re?
  • Zsoldos
    Ezt nem lehet megcsinalni rendesen? egy haveromnal szepen megy rendes frekivel a monitor es a tv is egyidoben, egy regi mezei 8500-ossel.
  • ERIK
    Köszi Stone!
  • stone
    Csak akkor jelennek meg ha a vsync azonos vagyis a monitorod is 50HZ-en megy de vibrálni fog úgyhogy úgy rakd ki a tv-re a képet és tiltsd le a monitort.
  • Zsoldos
    eloszor a szoftverhibat zard ki, utana mar nyugodtan ragaszkodhatsz a cserehez.
  • Gregorius
    Köszi, akkor mi legyen szerinted? Mert a szervíz nem tud vele mit kezdeni. Kártyacsere?
  • ollie
    Nem, ez ne normális. Tök mindegy, mikori a játék. De a probléma lehet hardveres és szoftveres is sajna.
  • ERIK
    Sziasztok!Az lenne a kérdésem hogy a videókártya kimeneten a filmek miért nem jelennek meg a tv-n?Amúgy minden megy de a filmeknél csak fekete képernyő!
  • Gregorius
    Sziasztok! Bocs, de itt is megkérdezem, hátha az idelátogatók nem járnak a másik topicba.:

"Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy normális, ha egy FX5200-es kártya 30mp-ként 10mp-re faygasztja a képet? AGP8x-os üzemmódban pl a Heroes IV Caesar III 1nsane és minden egyéb nem DirectX9-es buli így tesz. Ha DirectX-ben kikapcsoljuk a 3D goyrsítást, akkor Heroes működik, a többinél elég ha csak az AGP támogatást kapcsoljuk ki. Szóval ez normális?"

Erre kaptam választ:
    "Szerinted normális? Amúgy nem szoftveres gond lessz ott?"

és én:
    "Nem tudom, met ugye ezek a kártyák DirectX9-esek, és bizony előfordulhat, hogy nem muzsikálnak valami jól régebbi DirectX progikat. Viszont szerintem ez túlzás, de igazából fogalmam sincs. Vadonatúj gépről van szó, 512 RAM-mal 8xAGP MSI K7 alaplappal és ezzel az FX5200-sel. Legújabb nVidia és a hozzá kapott ASUS driverekkel Windows XP alatt. És mégis valami gáz van. A gép nem az enyém, ezért nem tudok róla részleteket mondani, csak egyszer voltam megnézni. A szervízben, ahol vette a gyerek azt mondják, hogy nekik nem fagy, de másolt játékkal nem is hajlandók megnézni. Persze ez nagy kamu szöveg, csak hát a megoldás még mindig hiányzik. Ha szoftver a baja, akkor mi? Még a Windows-t nem tettem újra, de elvileg már háromszor újra volt rakva előttem a szervízben."

Valaki tud segíteni? Köszi.
  • Bandee
    megpróbálod. ha megy a karid 5950 u órajelen akkor nem lesz semmi gond
  • ent
    Na szóval srácok!
    Ezen az oldalon vannak megnevezett gyártóktól 5950u-hoz bios és van síma nvidia-val jelölt bios is! Ezen az oldalon vannak progik amelyek között van olyan ami leolvassa a bios számát. Enyimé is ilyen síma nvidia-s bios frissítás között van és van egy újabb verziós is.
    Na szóval... mi van ha ua. a noname nvidia biost nyomom be...
  • NeoMaN
    aha, én nemtom. monnyuk egy 2.8-as ramokkal szerelt tvki és bemenetes asus biosát belenyomod egy 3.2-es innoba....
  • Bandee
    hülyeség... amelyik a jobb, azt kell belenyomni (ha nincs vele gubanc)
  • Bandee
    jah. simán. le van írva h h kell ;)
  • NeoMaN
    sztem nvidiás biost keress, ne más gyártóét (asus,abit stb) égesd bele...
  • ent
    Ha találok (ugyan nem inno3d!!!!!) 5950ultra karihoz biost, ami újabb az enyéminél. Nyugodtan, ahogy kell, frissítsek?
  • Bandee
    berakod 1 másik gépbe és visszarakod régi bios-t, de menni fog. én msi 5900nu-t használok, ez nagyon jó. amit még ajánlok : inside 5900 xtuning bios
  • ent
    Köszi
  • stone
    Fórum menü->Beállítások->aláírás:)
  • hagirez
    Yep. Közben alaplapos forumon is voltam meg vasárnap reggel is volt úgyhogy jól benéztem lol :o)