5388
Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
  • erx13
    hali! lenne egy nagggyon nagy problémám. Kezdem az elején: márciusba szülinapomra vetettem egy jo gépet (Intel Pentium 4 3Ghz, 512MB ram-2 256os kártya, na meg egy 256MB os md manli geforce fx 5600as graf kártyát), a gondok ott kezdőttek amikor el kezdtem játszani: először csak ugy pár másodpercre lefagytak a játékok utána ment tovább de valami igen gusztustalan képpel ojan kockás volt a kép és átláttam a falakon meg a fákon meg mindenen ami ugy csak oda volt rakva a pályára--ez még nem zavart annyira, de utána ugy 2honappal kb elkezdett egyre rosszab lenni
    már nem csak pár másodpercre állt meg hanem ugy kb fél percre és utána ment tovább ugy ahogy mondtam
    manapság már vissza sirom ezeket az időket mert most már pár percre áll meg és örülök ha megy eggyáltalán tovább kockássan, mert már lefagy simán, vagy pedig eltüntet mindent a pályárol(házak, fák , ellenfelek stb.).
    na ennyi lenne a történetem és meg szeretnélek szépen kérni tikteket hogy segitsetek lécii
  • Akuma
    Nekem is jó benyomásom volt az első 6*.** driverrel, már nemtudom mi volt a száma... úgylátszik kezdenek megkomolyodni az nvidia-nál :p
  • janos666 #4780
    Hát én egyáltalán nem csalódtam a beta driverekben mikor a hivatalos 56.72 helyett felraktam a 62.00-át aztán megszépült a kép és néhány játék sokat gyorsult is (pl. far cry).
  • janos666 #4779
    Azt elfelejtettem megemlíteni a mondat végén, hogy csak azért kéne mert baszart a 3dmark03-am de már nem akarom letölteni aztán nics pontosabb viszonyítási alapom mint az FPS a sarokban, de mostanában nem nagyon van időm még ezzel is szórakoni ha játszani támadna kedvem.
  • Akuma
    Ha nem akarsz csalódni, akkor csak whql drivert próbálj ki. Nekem most se időm, se kedvem hozzá, bocsiii
  • Gabesz amd64
    Milyen színű a nyákod a VGA-don?
    Van valami karesz hátulján?
  • Gabesz amd64
    Akkor tudlak sajnálni!! :-)
  • Gabesz amd64
    Hát még nem proszáltam ki de majd megmondom holnap esetleg!!!
  • janos666 #4774
    Ha már ilyen tesztelős kedve van valakinek megmondaná hogy a 66.00b vagy a 65.73WHQL a gyorsabb fx-eken. (5800/5900 tulaj esetleg).
  • janos666 #4773
    56.72 vagy 60.xxbeta (de azt nem szabad felróni ha beta csinálja)
  • DarkJedi
    Ezt nekem is csinálja :)
    De ha jól emléxem, minden driverrel. ASUS FX 5900Ultrán
  • Gabesz amd64
    Nekem az egyik driver csinálja azt hogy: rákattintok az Nvidia beállításokra akkor eltünik egy fél másodpercnyire a kép(feketeség)és utána meg visszajön!

Na mondom fasza!
    De már nem emlékszem hogy melyik driver az.
  • Akuma
    Nem én csináltam a drivert, okát nem tudom, de próbáld ki és érzed a különbséget a 2 driver között!
  • Gabesz amd64
    milyen alapgéped van?

Mert nekem akkor beszaggat amikor átlépek egy másik terembe!
    Pedig Asus v9950 TD 128MB Vga-ám van!!!
    Igaz nekem gyenge alapgépem van!Ott van a hiba...
  • ibrik
    Nekem semmi gondom vele. A Doom 3 is hasít vele az FX5600-on.
  • Gabesz amd64
    A 61.77 mért rossz???
  • Akuma
    A 61.77 driver rossz! A jó driver az amit belinkeltem 61.76 whql. A 61.77 nem whql-es, valami el is van benne buzerálva...
  • janos666 #4765
    Talán kivakarok minden drivercuccot a registryből és úgy telepítem (nem szoktam előtte uninstalálni, sokáig tart) de játékoknál nincs gond.
    Ja, és amíg nincs SP2 integrated hun windows XP addig inkább nem telepítenék...
    Nekem most 66.01 van, de 61.77-el is ugyanaz a hejzet. de az nv oldalán nem 61.77 van kirakva, a 66.76 meg 64-bites windowshoz?
  • Akuma
    Nekem is pontcsökkenés volt, amíg újra nem installáltam a gépem!!! A 61.76 -os WHQL Driver-el viszont friss oprendszeren dx9c-vel tökéletesen megy és nem kevesebb lett a pontom, hanem még több is!
  • janos666 #4763
    Nekem meg egyenletesebb az FPS, de 3DMark-ban kevesebb pontot kapok (61.66 driver fölött) mint mondjuk 56.72-vel vagy 60.xx-el. Viszont a kép az jobb, és a játékok alatt is maradt vagy nőtt a sebesség.
  • Akuma
    Jah ez az első game, a repcsis. Jó lenne a többiben is 600 fps :)))))
  • Akuma
    Nekem az tűnt fel, hogy 3dmarkban pl nem ugrik 730-ra a maximális fps, hanem 600 a max, ezzel szemben több pontot kaptam. Továbbá a legtöbb játék jelentősen élesebb lett tőle, király az új whql driver
  • janos666 #4760
    Másnak is feltűnt, hogy egy 6x.xx driver felrakása után a gyártó szerint 1.4-et támogató FX-eken is 1.5.1-re változik az opengl verziószáma pl. sisoftsandra szerint. És szépen ki is listázza hogy minden 1.5 feautre cuccos rendben van, full support apámfasza.....
    Ez csak bug vagy 1.5-öt emulál?
  • Akuma
    DirectX eltávolító progi
  • stone
    Nekem már csak a Windows újrarakása az ötletem dx 9.0b-vel.
  • Tufa16
    nem oldotta meg a problémát! :(
  • Tufa16
    mielött ezt beírtam vmelyik át állítottam! :P
    Ha jól emlékszek akkor az AF-et. Mind1! Remélem ez volt a probléma! Azért még Ollie véleményére is kiváncsi vagyok!
    Ha esetleg van még vmi ötleted akkor az szivesen fogadom!
  • stone
    Semmin, jól van amit írtam.
    AA: Vonalsimítás, AF: Antizotróp szűrés.
  • Tufa16
    elmondom hogy most mi hogy van:
    Vonalsimítási beállítások- Alkalmazás vezérelt
    Anizotróp szűrés- Alkalmazás vezérelt
    Rendszerteljesítmény- Nagy teljesítmény
    Függöleges szinkronizálás- Alkalmazás vezérelt
    Mipmappek kényszerítése- Nincs
    Illeszkedő texturacsatolás- Be
    Maximális korlát- Nincs
    Hardvergyorsítás- egy megjelenítő
    Trilineáris gyorsítás- Be
    Anizotróp optimalizálás- Ki

Min állítsak?
  • Tufa16
    magyarul kéne!
  • Tufa16
    AA és az AF hogy van teljesben írva? ugy értem minek a rövídítése?
  • stone
    Megjelenítési tulajdonságok-> Beállítások-> Speciális. Ott kell telálnod erre vonatkozó dolgokat (AA és AF is alkalmazás szerint legyen állítva, ne legyen mindig bekapcsolva).
  • Tufa16
    ezeket hol tudom beállítani?
  • stone
    Hú, legutoljára fél éve volt nVidia karim nem nagyon emlékszem a driverére de érdemes 1-2 dolgot átnézni:
    pl. v-sync auto-n legyen ne enableden, szerintem a directx 9.0c is okozhatja a hibát, másnak is volt már vele problémája.
    Szerintem várd meg ollie véleményét estére megnézi a képet, ő jobban ott van a videokártyákban mint én.
  • Tufa16
    nem lehet hogy ha vmi funkciot kikapcsolok akkor talán elmulik a hiba? nem a játékban hanem a videokari beállításánál.
  • stone
    Azt nem tudom, lehet hogy sehogy csak windows reinstall-al.
  • Tufa16
    hogy tudom eltávolítani a jelenlegi direct x verziót?
  • Tufa16
    őőőő nem tudom! :P
    Nem néztem még. De a C-verziót már hivatalosan is kiadták
  • stone
    Az még csak béta verzióban van kint, 9.0b-vel jól működik?
  • Tufa16
    9.0c