5388
Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
  • zsoleer
    most egy másik helyen sapphire 9600prot 128mb ajánlotak
  • zsoleer
    anyiba van csak nem tudom hogy megvegyem e mert nem olcso egy kicsit szerinted sz hogy lehet hogy máshol 36000ft itt pedig 25000ft kicsit gyanus nem ??
  • Narancs
    nem tom. szarjad le hogy milyen márka...
    Nem jó az Xpert 9800SE 256bit? Vagy mégse annyiba van?
  • zsoleer
    szerintetek az albatron az zsir márka?
  • phil-co
    OK!Thnx
    Most kipróbálom a 3d markot!
  • Narancs
    nem, nem kell! Sőt!
  • phil-co
    Köszi!
    Azt én is megfigyeltem,hogy van ilyen opció(2d-3d),csak azt nem tudtam,hogy ezt a kártya a magától szabályozza!
    A driverben az automatikus mérés 444/898-at mutat,szal akkor nem kell cserélnem a kártyát?
  • Narancs
    Azért, mert FX eknek van 2D meg 3D módja, 2D módban alacsony órajeleken megy a kártya, office -hoz nem kell brutál teljesítmény, de mikor beizzítassz vmi pengebb 3D alkalmazást, átkapcsol 3D módba, magasabb órajelken fut a kártya...sztem okos megoldás...
  • phil-co
    Nekem az volna a kérdésem,hogy miért van az,hogy az everest csak 300-as gpu órajelet mutat,mikor a riva tunerral 400-at állítottam be??
    A memória frekit is felemeltem 700-ról 800-ra és újraindítás után valóban annyin is megy(everest is ennyit mutat),de a gpu csak 300mhz-en! Ez hogyan lehetséges?
    A 66.xx driver van fenn,és azzal is beállítottam ezeket az értékeket,de a gpu továbbra is csak 300mhz.
  • fle go
    koszi megprobalom remelem igazad lesz, legalabb tudnam mi sipol konkretan.
  • phil-co
    5700-as kártyát szvsz nem éri meg megvenni!Túl drága a teljesítményéhez képest!Az LE típust pedig nagyon messzire kerüld!Inkább vegyél 12k körül 1 ti4200-ast!Sokkal jobban jársz!
  • Akuma
    9600pro
  • zsoleer
    NAGY KÉRDÉS ATI 9600PRO 128MB (gecube) v (INNO) FX5700 128MB??
  • zsoleer
    szerintetek meg éri venni egy inno 5700 128 mb kártyát és mit jelent az (LE) a kártyák mellet mert láttam ilyet is??
  • phil-co
    Nekem is szaggat!Igaz nekem 5900xt-m van,de akkor is borzasztó a gépigénye a játéknak!
  • Tufa16
    Hali!
    Olyan problémával fordulok felétek, hogy FX5600om van és rendszeresen megfagy játék közben a kép(hang megy tovább). Én ezt a 300as tápra fognám rá, szerintetek mitől van?
  • neonx
    A 66.93 ezzel se ment akkor lehet hogy windows csere és még a port is megnézem köszi srácok.
  • Narancs
    Így van, mindenképp újabb driver kell.
    Ajánlom a legújabb Omega drivert, annó csak ezt használtam FX emhez...
    Illetve format C: utáni win_XP install ajánlott, nálam is megfektette a rendszert a VGA csere...
  • janos666 #4884
    Tegyél fel egy 66.93-as drivert. Ha nem SP2 a windows talán tedd fel a DX9.0C-t. Aztán ha használtan vetted nézd meg nincs-e tele porral a hűtője. Pl. dugd nyugotan oda a porszívócsövet a ventilátorhoz...
  • neonx
    Srácok segítsetek

Most vettem egy Fx5900-et nem xt és hogyismongyam a NFS2 szaggat 1024x768 és low felbontásban 45-60 fst produkár,a medal pcf ass is szaggat 1024x768 hát majdnem low felbontásban. Az lehet hogy uj windows kellene telepíteni mert uj kártyát ragtam bele?A másik hogy rohadtul melegszik a kártya pedig nincs huzva,elinditom az nfs-t és 5 perc után beszaggat,lemegy 5-10 fps-re

A gépem
    P4 2.4 3Gb huzva
    512 ram DDr400
    winows xp
    56.72 driver

A gépem
  • phil-co
    Szerintem("szerintem")nem a videókari sípol!
    Nekem is volt hasonló problémám és,végül a tápegység volt a ludas.
    A leírt diagnózisból erre következtetnék!Azt próbáld még ki,hogy mikor csinálja ezt a sípolást mozdítgassd az egérgőrgőt szakaszosan le-fel.Ha a sípolás is szakaszos lesz,akkor tuti,hogy táp!(abban vannak fesz stab. kondik és azok "gyengülnek" el)
  • janos666 #4881
    Esetleg magasabb fordulaton adhatna, nem alacsonyabbon. Bár ha nem nyithatod ki lehet hogy felszedett már némi port és azt kínozza (kicsit reszelőstílusú ventilátorlapátai vannak).
  • fle go
    Elvilegminden ok kellene legyen, mert eddig nem csinalta, semmi baja nem volt, nem tuningoltam nem is nyitottam ki a gepet a garancia vegett.Igazabol nem lehetek biztos 100%-ig abban sem hogy a videokartya sipol, de ugy hallom, folyamatos magasfrekvencias hangot ad ki magabol, es amikor elinditok egy jatekot akkor hallani hogy a videokartya huto ventillatora felporog es akkor megszunik a sipolas, lehet hogy eppen a ventillatora adja azt a hangot alacsony fordulaton?
  • janos666 #4879
    ASUS FX5800-am van. Nekem akkor adott ki sípoló (nem hangos, de észrevehető) hangot mikor játszadoztam az AGP/PCI frekvencia beállítással és túl magasra tettem (aminek egyébként semmi gyakorlati haszna nem volt). Ha tuningolva van a processzor nézd meg független-e az AGP/PCI frekvencia az FSB-től, ha nem állítsd be úgy. (asszem 88/33MHz-re)
    És hogy sípol? Mint mikor bekapcsolod a gépet és hangosan felpörög a ventilátor pár másodpercre, vagy másképp?
  • Narancs
    2 hétre?
    Amúgy biztos a VGA a hibás? Tápcsati be van dugva?
  • fle go
    Udv Emberek!
    Hatha Ti tudjatok a megoldast...van egy GeForce FX5800-as kartyam kb fel eves, es par napja elkezdett sipolni mint allat.(magas frekin)Borzasztoan zavaro! De azt vettem eszre ha pl le van terhelve, gyerek nyomatja rajta a jatekot akkor nem sipol, de ha en pl Photoshopban dolgozom rajta vagy csak netezek akkor sipol. Szerintetek mitol lehet ez vagy mit csinaljak vele? meg garancias de kb 2 hetre le kellene mondanom a geprol ha beadom szervizbe, annyit meg nem tudok gep nelkul meglenni munkam miatt.
  • janos666 #4876
    9600 sima.
  • zsoleer
    hali nagy dilemába vagyok milyen kártyát vegyek?? pontosabban nem tudom eldönteni megyiket a kettö közul az egy sima fx 5700 vagy radeon sima 9600 mind ketto 128mb tudnátok segiteni megyik a jobb és miért??
  • phil-co
    Nah,a tv kimenet megoldódott!A gyári kábel amit a kártyához adnak nem jó!Kompozit(4 tűs)csatlakozókkal összekötve kiváló képe van tv-n is!Tegnap láttam egy 9600xt-t működés közben,és megnyugodtam,mert semmivel sincs szebb képe sem tv-n,sem monitoron!
    Hasonló gépen (2600+)viszont sokkal gyengébb 3d-ben.
    Az új moh.pa. az elején ugyancsak akadozok vele!
  • phil-co
    Ez 38k volt féláfásan.
    9700pro azért nem jöhetett szóba,mert mindenképp újat akartam venni!
  • Zsoldos
    Miert, mennyibe kerult ez? A 9600xt tenyleg pocsek ar-teljesitmeny szempontbol, ha nem vmi tescosat akarsz ilyen 30-40 -ert vesztegetik. Fx azokat tenyleg elkalapalja (dx8-ban). De 9700pro-k pl hasonlo arban latni, es az sokkal jobb ezeknel.
  • phil-co
    Azért elég sok tesztet megnéztem,de a 9600xt-től lényegesen gyorsabb ez a kártya,és csak 5k-val volt drágább attól.Ha azt vettem volna épphogy elég lenne a teljesítménye manapság,fél év múlva meg már tuti nem!Terveztem azért....
    A 6600 lényegesen,de a 9800pro is 15k-val több lett volna(ezt gondolom tudod Te is)!
    Az új moh pa igencsak fingatja a gépet(főleg az elején,amikor jön vagy 100 japcsi gép),de azért 1024-ben high-on egész jól fut!
  • phil-co
    TV-re azért kell kivinnem,mert gyakran nézek filmet is(avit és dvd-t is),és hidd el létezik játékra tervezett vga aminek szép képe van tv-is!Pl. ha nem jobb csak olyan lenne,mint az előzőé,már elégedett lennék.
    Nekem is volt tnt2-es kártyám (TV-outos),de az valóban gagyi volt!
  • Zsoldos
    Hogyan terveztel, ha nem vetted figyelembe a teljesitmenyet?
    Amugy hirdesd meg, ha elviszik akkor csere vmi hasonlo aru barmire(6600, 9700-9800 stb, tenyleg egyszeruen barmi jobb). Ne bankodj, ha emiatt fuccs a masfel eves tervnek, ha nyersz vele ;)
  • Akuma
    szerintem nem nagyon létezik olyan vgakártya, amit játékra találtak ki és jó tv kimenete van... de egyébként minek tv-re kivinni? értelmetlennek tartom, már a tnt2-őmnél rámsózták, hogy tv-out megmittomén és vegyem meg mert most csak kétszerolyan drága, mint szokott lenni...
  • phil-co
    ahh! Kössz!Pár napos és 1-1.5 évre terveztem a szolgálati idejét!
    Arról nem tudsz vmit,hogy az Abitoknak is ilyen szar a tv kimenete?
    Vagy minden fx-nek 1forma?Mert most becseréltethetném abitra!
    Vagy nemtudom...
  • Zsoldos
    400-as tap tuti eleg, nem azert van. Add el.
  • phil-co
    OK! Köszi!
    Még annyit,hogy a Te kártyádnak milyen minőségü a tv kimenete?
    Mert az enyémen nagyon tré!(ez is inno 3d)Az előzőhöz képest (abit sil. ti4200)visszalépés!Nem lehet pl. a színeket,fényerőt állítani,vagyis a hátteren(desktopon) lehet,de a filmek képe nem reagál a változtatásokra!Tiszta piros és sötét a kép!Több lejátszóval is próbáltam!
    S_Video kábellal van összekötve a tv-vel!
  • Akuma
    sajna egyik játékot sem ismerem
    van pl itt az sg-n játékosok fóruma, gondolom ez most egy felkapott téma lehet, mivel friss játék!!! illetve a Man of Valor-t egyáltalán nem is ismerem, még nem is hallottam róla :-(

takarékba meg nem teszi magát! ha kevés az áram azt a gép indulásakor jelzi! ha a határt súrolja, akkor egy kicsit jobban megerőlteti a tápot, így jobban melegedik, hangosabb lesz a rajta levő venti felpörgése miatt... na ezt ne vedd készpénznek, nekem ezt egy állítólag hozzáértő jóbarátom mondta még régen :)
  • phil-co
    A 3d teljesítménytől viszont továbbra sem vagyok elájulva.
    Most a Men of Valor-ral és az új mohával játszom és néha olyan lassúlások vannak,hogy egyből felszökken a vérnyomásom!
    Akuma: Nem tudod hogy lehet ezeknél kiíratni az fps-t?
    Ja!És az lehet,hogy a kártya a gyenge áramellátás miatt esetleg vmi "takarékos" üzemmódba kapcsolt?Van ilyen egyáltalán?