5388
Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
  • Jacek
    4x AA lol
  • Borg
    Na, azért nvidiáékat már nehogy a driver miatt kelljen félteni, főleg mikor ugyis hónapokat halasztották, és a quadro meg már piacon van:)
  • Borg
    Egyátalán nem leszólni akartalak, bocs ha úgytűnt.
    Csak irtam, hogy ottvan a config.cfgben a megoldás.
  • Borg
    Na amúgy itt az első "morzsa" az NDA lejártával!

http://www.tecchannel.de/hardware/1109/

Csak egykét részlet:

A kártya 600GRAMM !!!! A 9700PRO 220grammjához képest!

viewperf tesztben alapfelbontáson extrák nélkül aláz:

Ugyancsak alapon minden, de hol az 50% kérem?

Megintcsak néhány % és megintcsak alapon a teszt:

Jaa, hogy levegőbe beszélés volt amit mindig is irtam? (4xFSAA)

Nvidia teszt, vezet:

Üresjárati telj. felvétel: (evil figyi:)

Szal, remélem, mostmár kezd tisztába jönni mindenki a dolgokkal.

• ubi
    Nem vagyok Ubikád!!!Ne ugassál le egyből, én csak szóvá tettem, hogy 71 fölé nem megy!!!! Ezért nem kell leugatni! Türelmesen is lehet
  • Cvd
    Ezeknek a teszteknek még mindig nem biztos hogy hinni lehet, mert nem tudni hogy végleges driverrel készültek-e. Régebben a Detonatorokban már egy kártya megjelenése előtt pár héttel benne volt a támogatás, innen lehetett tudni, hogy kész a driver. Az FX-el kapcsolatban ilyen még nem volt eddig, vagyis nem lehet tudni, van-e már végleges driver, meg hogy azzal volt-e tesztelve-e a kártya.
  • Borg
    Namost erről nem tudok, mivel nem 9700am van:)

De ha megnézed az idevágó topicokat, én anyáztam a legjobban az atit, mikor a 8500 korai drivereivel még a HL se ment rendesen. Szal valami ilyesmi lehet a 9700al is, szégyen tény.
  • Cvd
    "Amiről te beszélsz cvd, azt az ATI TAVALY februárra igérte, és a 8500hoz:) ugyanis annak voltak a HL-el gondjai." - Lehet hogy a 8500-assal tavaly voltak a gondok, de a 9700-assal meg most van. Lehet hogy minden egyes kártyájuknál előjön először.:) Egyébként egyrészt tényleg ki kellene hagyni a hivából, mert már 2-3 éves konfig is bőven sok hozzá. Másrészről meg százezres nagyságrendben fut HL (+modok) szerver (a játékosok számát meg se tippelem). Úgyhogy elég gáz, hogy egy kártyán szarul megy mert nem jutott eszébe az ATI-nek hogy letesztelje a drivert, rádaásul ezek szerint már nem először.

Csak hozzászólás példának. A kártya 9700Pro, a hozzászólás ideje 2003. 01. 26:

"Feleim!
    A HL endzsinu jatekok (pld Counter-Strike) produkal vagy 40 fps-t 1024*768-ban minden extra kikapcsolasa mellett (FSAA, Aniso). Mi lehet a baj? Forumokon addig jutottam, hogy sokaknak van ilyen problemaja, de
    megoldasra azonban nem leltem. Az Ati aszondja, hogy a kov. Catalyst driverben ezt a problemat orvosoljak. Ez valamikor febr. kozepe tajan esedekes, de addig is nem tud valaki valamilyen megoldast? Tisztelettel koszonom az epito jellegu valaszokat."
  • Borg
    Bazeg. Ne legyünk már lámák pls:)

A HL konfigban alapból van egy limitálás 72FPSre, amit a configból fel lehet oldani, de az engine akkor is csak 100at tud.
    Ubikám, config.cfg vagy mi volt a neve, és a max_fps t ird át 72ről 100ra. Lehet hogy ezért csak 71FPS nálad?:)))

Amúgy nekem 8500on mindig is 100+FPSel ment (a korai driver hibák utáni időkben legalábbis), valamint a gef2n is ugyanigy. Szóval nyugodtan elavultnak tekinthetjük az enginet.
  • Borg
    Ezt a tesztet a 3d games hardware nevű német lap újságirója csinálta, mint ahogy arról nem is egy hardware lapon beszámolnak (csak a gyengébben tájékozott oksokodónk kedvéért mondom pl www.geforcezone.com (kifejezetten nem nvidiás igaz?:), www.3dcenter.de stb)

A teszthez annyit fűztek hozzá, hogy a botmatch-es ut2k3 tesztben nem lehet 2x ugyanazt az FPSt kiadatni, mert annyira CPU limitált program, és ezért nem mutatja meg igazán, hogy mit tud a grafkártya benne. Ennek ellenére az elétérések nagyságrendiek, szóval még ha több FPSrről is lesz szó igazából, a %os eltérés alapján bőven illik rá a nevetséges jelző, amit az FX elért.

Van ennek egy másik fele is, a tesztnek ott, amiben az FX 1024en 2xAAval és 4xAFel gyorsabb mint a 9700PRO. Ez szép, több mint 30%ot ver rá. Csak éppen bele kellene gondolni, hogy vajon miért nem 1280ban, vagy éppen 4xAAval, vagy 16xAFel teszteltek... a geforceFX húdenagy tudása ellenére...

A másik dolog amit leirnak, hogy az FX ultra verziója 2D módban automatice 300/300on megy, és csak 3Dben kapcsol rá 500/500ra, tehát magát tuningolja fel. A FlowFX hűtés is csak utóbbi esetben kapcsol rá rendesen, tehát 2Dben halkabb, viszont 3D alatt a leirtak szerint iszonyat hangja van.

A hirek hitelességéről annyit, hogy holnap (azaz hétfőn) jár le az NDA, ezért látható már a holnap weben (illetve hónap elején papiron) megjelenő cikkekből egykét morzsa a fórumokban.

Egyébként valahol láttam preordert 399$-ra, szal ha valaki ezek ellenére is vakon bizik a kártyában nézzen utána és rendelje meg, mert amint az eddigi infókból is látszott, kereskedelemben 700 alatt nemigen lesz elvileg...

Nade majd holnap kicsit több kiderül már...
  • Jacek
    kijott meg egy teszt amiben az FX-et egy TI4600-hoz hasonlitjak biztos nem talaltak egy 9700PRO-t:DD
  • Jacek
    AMD Athlon XP 2600+
    512MB RAM
    nForce 2 motherboard

UT2k3 2166 - Flyby (2X FSAA / 4:1 Anisotropic Filtering 1024x768x32Bit)

ATi Radeon 9700 Pro - 110 FPS
    Nvidia GeForce FX - 143 FPS
    Nvidia Ti4600 - 65 FPS

UT2k3 2166 - Flyby (1024x768x32Bit)

ATi Radeon 9700 Pro - 201 FPS
    Nvidia GeForce FX - 196 FPS
    Nvidia Ti4600 - 170 FPS

UT2k3 2166 - Botmatch (2X FSAA / 4:1 Anisotropic Filtering 1024x768x32Bit)

ATi Radeon 9700 Pro - 65 FPS
    Nvidia GeForce FX - 65 FPS
    Nvidia Ti4600 - 65 FPS

UT2k3 2166 - Botmatch (1024x768x32Bit)

ATi Radeon 9700 Pro - 71 FPS
    Nvidia GeForce FX - 68 FPS
    Nvidia Ti4600 - 71 FPS
  • ubi
    azt nem tudom ,hogy csinálod, mert a cl_showfps 1 nekem egy konfigon sem írt ki többet!!!
  • Cvd
    Az a 71 még mindig hullakevés, TNT2-őn a régi 600-as cerkámmal is többet ment.:)
  • Cvd
    Igaz, tényleg fordítva írtam, bal oldalt a 32, jobb oldalt a 128. Észre se vettem, de szerencsére nyilvánvaló.:)
  • Borg
    Szerintem a HL motort ki kellene hagyni a vitából, mert ő az, aki gef3mon lassabban megy mint gef2-n.
    Vannak olyan tesztek amiben a 9700 nemsokkal előzi meg a 4600at, de konkrétan a HL motor már gef2vel is kifotta magát.

Amiről te beszélsz cvd, azt az ATI TAVALY februárra igérte, és a 8500hoz:) ugyanis annak voltak a HL-el gondjai.

És ha már itt tartunk, elég nagy ökörség azt állitani, hogy a 9700 már 2ghz-essel is kifutná magát. Egy videokártya ott futja ki magát, ha egy annál nagyobb procival nem képes nagyobb telejsitményt nyújtani. Márpedig a 9700 bőven több teljesitményt ad le 2.2-n is, mint 2.0-n, sőt 3.06-s P4el még többet.
  • Borg
    Légyszi magyarázd el csökkent értelmű fórumozó társunknak, hogy a képen te irtad el a jobb és a bal oldalt, mert még a képre is rá van irva melyik az 9700 és melyik nem.
  • ubi
    Az igaz, hogy qrva sok játékot Nvidia-ra írnak!!!Ld: UT2003,AmericasArmy, stb...
  • ubi
    ez nem igaz!!!! Counter-Strike csont 71pfs/seccel megy!!!!!!
  • Cvd
    Ja és gondolom ez nem a szar driverek hibája, hanem az nVidia-párti HL motoré..:)))
  • Cvd
    Még hogy nem nyomja? Rossz tesztet nyomattak.:))
    Egy halom embernél a HL motoros cuccok kb. 30-50 FPS-t mennek csak kikapcsolt AA+AF mellett is 9700-al. Azt meg egy TNT2-es is tudja. Az ATI meg majd valamikor február közepére ígéri a javítást, addig nem nagyon kell CS-zni vele.:))
  • [Walaki]D`Lair
    Akkor inkább arannyal :DDD
  • K.András
    ÁÁÁ egy kis optikai tunning rá ezüst sprayel ,aztán nincs semmi gond:)
  • Zsoltee_a_bator
    kamuszagu. 4600 nem nyomja ugy mint egy 9700..
    azt meg plane nem hiszem hogy az fx ne hagyna le egy 4600-t..
  • [Walaki]D`Lair
    Annyi viszont kiderült, hogy kurvaranda zöld színe lesz a hűtésnek....:(((
  • K.András
    Ha egyáltalán lehet ezt tesztnek tekinteni,s3nki irta,tehát olyan mint ha te vagy én irtam volna egy ilyet...Rákerestem keresöben és még véletlen sem talált ilyen tesztet!!
  • [Walaki]D`Lair
    Láttad ott az alján ezt? :

UT2k3 2166 - Botmatch (1024x768x32Bit)

ATi Radeon 9700 Pro - 71 FPS
    Nvidia GeForce FX - 68 FPS
    Nvidia Ti4600 - 71 FPS

Hát ez nagyon LOOOOL!!! Bár tudom hogy ez nem jelent semmit....
  • Jacek
    van benn a top 5-ben mat egy AMD-is
  • K.András
    Nem,ezt te kevered,ugyanis nem azt mondtam hogy 2ghz-es procival 20-22 ezret csinálsz a 3dmarkon, hanem azt hogy annyival már ki lehet aknázni a kártyát.Amit te irsz az a legnagyobb teljesitmény, amit nem kell feltétlenül elérned hogy a kártya adta lehetöségeket kihasználd..
  • [Walaki]D`Lair
    Amúgy nVidiás vagyok...
  • [Walaki]D`Lair
    hahahahhahaha.....
  • K.András
    "Csak a 2/3-a fog kerülni. Pont."
    Ez már megint egy olyan pont amiröl nem lehet vitát folytatni, addig amig nem lehet kapni...
    Szerintem azért egy 2ghz-es procival már ki lehet azt "aknázni"...
  • K.András
    Reagáltam rá...
  • K.András
    Nincs is semmi baj vele...
  • Jacek
    Na, ha olyan közeli kapcsolatban vannak az atival, akkor ügye egyetértesz vele hogy ez PR duma???

Persze nem is azert linkeltem csak erdekesseg keppen.
  • K.András
    Na, ha olyan közeli kapcsolatban vannak az atival, akkor ügye egyetértesz vele hogy ez PR duma???
    Mellesleg megkérdezném Borgot, vajon mit szol ahoz hogy az ati egyik fejese szerint, csak 10%al lesz gyorsabb az uj ati mint az fx!!!???Akkor mennyivel is lehet gyorsabb az fx mint a 9700 pro???Annyival már most biztos hogy gyorsabb, hogy az atinak a még be sem mutatott kártyájára keljen hivatkozni!!!Azt hogy gyorsabb lesz e majd az uj ati még meglátjuk, meg az árát is megnézzük majd vajon mennyivel is lesz olcsobb, ha az lesz egyáltalán...
  • Jacek
    (VE) A VE3D emberkéi, akik mellesleg minden tekintetben (khmm...) igen közeli kapcsolatban állnak Mr. ATI-val, megtudták a cég egyik fejesétől, hogy az R350 március elején debütál, 10%-kal gyorsabb lesz, mint az FX és mindemellé az agresszív árpolitikának, valamint az olcsóbb 10 rétegű NYÁK-nak köszönhetően 150 dollárral olcsóbb is lesz!
  • K.András
    Azt kell megérteni, hogy nekik az a 700 euro még véletlen sem annyit ér mint nekünk,itthon ez egy jobb fizetés, kint viszont egy rosszabb fizetésböl is megvesz kettöt...Amugy tényleg jo volna valami tesztet is látni, nem csak egyesek látnoki képeségeire alapozni...
  • Jacek
    Hardcore gamernek lehet hogy nem sok, de kulfoldon sem rohannak 600-700 euros kartyat venni.
    Meg aztan tolem az vesz aki akar:)) valos tesztet akarok:D
    Ezt a sorozatot ugyis kihagyom.
  • K.András
    A Pixel Shader
    A Pixel Shaderek a pixelek adatainak kezelését és változtatását szolgáló utasítások. Ezekkel a funkciókkal lehet programozni shadereket minden effektre, mint pl. Bumpmappingre, vagy fényvisszaverõdésekre. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztõk most már nincsenek korlátozva a chipen levõ rögzített utasításkészlethez. Létrehozhatják saját, egyedi, új funkcióikat, melyeket a 3D chip teljes mértékig hardveresen gyorsítani fog.