5388
Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
  • Zsoltee_a_bator
    anandon pont azon mosolyognak hogy a 2x AA FX -en nem csinal szinte SEMMIT :) kepekkel illusztraltak, elkuldtek az nvidianak akik nem meltattak az esetet :)

mellesleg fx nek csak alap beallitasokkal van elonye, extrakkal visszaesik erosen. Fentvannak olyan tesztek ahol ennek ellenkezojet latod, lelkes teszterek ugyeskedtek egy kicsit a beallitasokkal hogy igy legyen. nezd meg anandon a kulonfele AF, AA modokat.
  • Csibe13
    hajrá 70db!!!
    Inkább 9700 pro...
  • Jacek
    hat ha meghalgatod a hangjat nem tudom akkor ki vesz max akinek vizhutese van.
    Eloszor gondoltam nem is veszes erre utanna elinditanak egy 3D alkalmazast es folporog a venti na az mar durva.
    Ja ugynezem nem merik dragan adni mert ki a fasz adna erte egy ruppot is ha dupla aron nyomnak igy is csak NV fanok veszik meg majd.
  • Jacek
    2x AA kit erdekel??max az nvidiat
  • Laalee
    na igen csak ez nem linearis szam :D
  • Laalee
    nezd meg a 606 os kommentet gyakorlatban ennyit jelent a 3dmark elony :D
  • PhantomW
    több lesz az
    a kártya 70db egy légkaplápács 120db-es:D
  • Laalee
    amit irtam en is... olvass is neha
    akkor is durva ures jaratban 47 fok ilyen brutal hutessel...
  • Cvd
    Több helyen is 399 dolcsit írnak hivatalos árra az 5800-asra. Legalább nem lett a duplája. Így van esély rá, hogy már év közepére megfizethető lesz, nem kell rá egy évet várni. Ráadásul kénytelenek lesznek ezt is gyorsan csökkenteni, mert így nagyon nem versenyképes.
  • Cvd
    1024*768*32, 2XAA+8XAF teszteket keress, ott van ekkora előnye, aztán szépen fogy a felbontás emelésével. 4XAA+8XAF mellett már csak úgy 10% pluszról indul.
  • Jacek
    15-20%?????? holis?
  • Cvd
    Végülis nem nagyon csal egyik oldal se, ahogy néztem a végeredmények azért hasonlóak. Picit gyorsabb átlagban az FX, de minimálisan. 4XAA+8Af mellett kisebb felbontásban megvan úgy 15-25% előnye, de ez 1600*1200-ra már teljesen elfogy, sőt néha gyorsabb a 9700Pro. Így elég nagy égés az nVidiának, mert hiába gyorsabb a mindennapi használatban (1600*1200-ban már mindkettő elég gyér FPS-t ad normális játékhoz), ha a csúcson ezt nem tudja megmutatni.:) Az meg a pofáraesés netovábbja, hogy UT2003 alatt is gyengébb, holott az aztán tényleg kapott pénzt rendesen:) Mindenesetre nem árt valami gyorsabb driver (már ha lesz), mert így még az R350-esre sincs szükség az ATI részéről.
  • Zsoltee_a_bator
    anyjuk tekerd fel a hifit mert nem hallom, mar megint rakapcsolt az fx :)

meghallgattam nagyon tuti hangja van :)
  • Laalee
    vegulis varhato volt hogy gyorsabb lesz, de ilyen eredmenyt egy tuningolt 9700 tol vartam volna :D

meg allitolag 60db zajszintje van ha 3d modba kapcsol a kartya, ennek vegulis 1 elonye azert van, leszoktat a jatekrol :D
  • Jacek
    de a hangjat halgassatok meg az kurva jo:D
  • Jacek
    47.2
  • Laalee
    40-50 celsius ha nem tevedek sokat...
  • Jacek
    En nem fikazom az egesz ugyet annyiban talan oromteli hogy az nvidia elgondolkozik es ossze kapja magat majd meglatjuk.
  • Zsoltee_a_bator
    :)
    itt az fx gyorsabb fsaa+aniso -val. ez is olyan manipulalt teszt amirol lentebb irtam.
    performance nvidia vs quality ati settings
  • Laalee

no comment...
  • Laalee

tuningolni egesz 530 ig sikerult nekik, 3d alatt 75w ott fogyaszt a kartya
  • Laalee
    3D GameGauge 3.0 is a suite of game tests consisting of:
    Comanche 4 (Direct3D)
    Dungeon Siege (Direct3D)
    IL-2 Sturmovik (OpenGL)
    Jedi Knight II (OpenGL)
    NASCAR 2002 (Direct3D)
    NHL 2002 (Direct3D)
    Serious Sam SE (OpenGL)
    Unreal Tournament 2003 (Direct3D)

• Laalee
    a tokeletes nvidia driverek...

• Jacek
    na meghalgattam a ket kartya hangja kozott a kulombseget :) amikor az fx folkapcsolt majdnem beszartam:DD
  • Jacek
    hat igen erdekesek az elteresek:)))))
    De vegul is az lett amit vartam hol az 50%?????????????????????????????????
    Mert megrantom a kartyam tiszteseggel es kiporolom az FX-et....
  • Zsoltee_a_bator
    tomshardware-n 4x fsaa+ 8aniso lehagyja az fx a 9700 -t :))
    osszehasonlitottam a masik tesszttel, tuti hogy az atit quality af-re kapcsoltak, mig az nvidiat performance -ra :) azert ez durva
  • Zsoltee_a_bator
    viszont erdekes osszehasonlitani az anandtech-et a tomshardware -el..

tomra szinte csak olyan teszteket tettek ki ahol az fx a jobb es kikialtottak egyertelmuen uj kiralynak :)
  • Zsoltee_a_bator
    az a gaz vele ha valaki lemond az fsaa-rol meg antialiasingrol akkor gyorsabb valamivel az fx, de a minimum fps mindig sokkal alacsonyabb mint a 9700-nek. Lehet hogy driverproblema, de eleg gaz, hiaba magas az fps , ha ugral osszevissza.
  • Zsoltee_a_bator
    azert nem hibaztathatsz senkit, hogy te mit vettel. korul kell nezni, sok forrasbol infot meriteni stb.

vegre vannak fent korrekt tesztek geforce fx -rol, vannak erdekessegek:
    http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1779&p=14
  • Zsoltee_a_bator
    megnyugtatlak hogy barmelyik kartya alatt ugyanennyit megy. a cs inkabb procifuggo, hiaba veszel hozza 8500 -at ha semmit nem hasznal ki belole.. probald ki bekapcsolhatod, trueformot, fsaa-t, aniso -t, vagy akar underclockolhatod, ugyanennyi fps-t kapsz.
  • Jacek
    Ez az FX topik ki a retket erdekel a CS???????
    Johogy nem a DOD jossz annak meg szarabb a grafja:DD
    Nem erdekel 2003-ban a HL engine egy rakat szar volt mar amikor megjelent.
    Ntugodj meg nekem nem fog le esni az fps:)
  • Jacek
    minek mondjak akarmit is, feleslegesnek erzem:)
  • K.András
    "Egyszer csinálok HW egy fórumot, ahol regisztrációs feltétel lesz, hogy néha igazat írjon az ember."
    Mondjuk én nem szeretem Borgot, de ezt valahogy nem értem,mert ö mondjuk regisztrált függetlenül mindentöl.
  • Jacek
    nekem kiakad 100-on es nem mozdul a dolog akarmit csinalok.
  • K.András
    És ezt kéretik nem törölni mert nem flame,hanem kérdés!!!!
  • Jacek
    :)))))))))))))))))))))))))))))))ez nem beszolas
  • K.András
    Nem,ha valami megéri az árát azt meg kell venni.
    Ha valaki a gépekkel meg hardwarekel foglalkozik, akkor nem tudom elképzelni hogy ne fejlessze a gépét.Persze ha valakinek nincsen annyi pénze,attol még szeretheti is meg foglalkozhat is vele, csak akkor az olyan irásokat kéne a felejtösbe tenni ,amiben azt irja hogy az ati 97pro ára milyen jo..
  • [Walaki]D`Lair
    Gef3 Ti200 POWAAAHH!!! :DDD
  • [Walaki]D`Lair
    mert nem mindenki költi minden pénzét a PC-re....
  • K.András
    Meg sem merem kérdezni, hogy vajon miért nincsen ilyen kártyád ha annyira jo..Azt irtad az ati 9700pronak milyen jo az ára is meg minden, de akkor miért nem vettél még ilyen kártyád???