589
Melyik DDR-t válasszam?
  • Bugz
    Cső!
    Ha van egy 256mb 333mhz-es ramom akkor muszály h amit most veszek mellé az is 333mhz-es legyen?
    Vagy jo a 400mhz-es is.
    Amugy amit most akarok venni az 512mbos
  • hackman91
    hát 2gbnál nem hiszem hogy fog szaggatni egyik hawernak is egy s993es 4800+ X2es melett mozog 2gb ram és tökéletesen megy rajta minden igaz két ati vieókároly van melette cross fireba kötve. szentem ha amdt akarsz akkor nem lét fontosság a ddr2!! olvastam olyan tesztet ahl éppen ghogy csak verte a ddr2 a ddr1t
  • Richard90
    szerintetek ésrdemes ddr2-re áttérni? mert most állok gépfejlesztés elptt és én már kinéztem magamnak egy s939-es asus a8n32-sli alaplapot. ebbe belemenne a régi kingmax ddr400-as ramjaim is.
    mennyivel jobb a 400mhz-es ram mint a 800-as?
    pl kétszer olyan gyorsan tölt be a játék?
    a ramok miatt előfordulhat szaggatás a játékban folyamatosan? (mondjuk 2 gb-nál)
  • NeoMaN
    -g
  • NeoMaN
    Fura, nekem sosem tette meg pedigg kézzel nem állítgatom.
  • dara
    Megteszi, hacsak nem állítottad be kézzel a pagefile méretét.
  • NeoMaN
    Most durvát fogok mondani és biztos lehülyéznek, de:
    Ha memóriát bővítesz, attól függetlenül a windows virtuális memória kiosztása a régi marad /nem növekszik/.
    Win újrainstall után viszont beállítja magát a megnövelt memóriához viszonyítva, ami biztos, hogy jót tesz a gépnek sebesség szempontjából. Nemtom miért nem tudja ezt megtenni reinstall nélkül.
  • NeoMaN
    pfff

memória csere
    Ha húzod a CPU-t akkor vedd vissza alapra. Végső esetben nyomj egy BIOS Safe Defaultsot.
  • dara
    Ha 2x1GB-ra bővítesz, akkor nem hátrány a CMOS Clear. Egyébként semmit sem kell tenni utána. Előtte (mármint beszerzés előtt) viszont nem hátrány a kompatibilitásnak utánajárni.
  • vaasas
    Helló! Azt szeretném megkérdezni, hogy ha kicserélem a gépben a memóriát, akkor kell még valamit beállítani vagy csak beteszem és már megy is? Előre is Kösz! és bocs a hülye kérdésért:D
  • Akos 001
    törölt hozzászólás
  • thomasthomas
    hi!

egy gépet szeretnék venni de egy ilyen fajta memo van rajta:
    MDT DDR2 1Gb/533 MHz PC4200 /M924-533-16A (honlapja mdt.de)
    tudnátok nekem vmi infót mondani erről a márkáról,mert nekem teljesen ismeretlen.

előre is kösz a segítséget.
  • dara
    Amíg le nem állítod.
  • Mersh
    Hi!

Nem tudja valaki mennyi ideig megy 1 memtest Stardard módban? (3óra 15perc után nem bírtam tovább)

• bermuda3
    még az elején a beklapcsolás után felismeri h benn van, kiírja h 512mb...
  • bermuda3
    hell. volt a gépembe 256 ddr ram és vettem mégannyit de ha belerakom akkor nem akar elindulni a vindóz mert olyanokat hadovál h ez a fájl rossz ez a fájl hibás ez nincs meg az nincs meg. ezek pedig rendszerfájlok ám. kikapom a nyú ramot erre rögtön megy minden. h tuom megcsinálni h működjön???
  • Richard90
    minél nagyobb órajelen fut, annál gyorsabban tározza be az adatot?
    pl, ha van egy 500hmz ramom és a cod2-t 10 mp alatt tölti be, akkor az 1000mhz-s csak 5 alatt?
    vagy egészen másról van szó?
  • [Jakuza]
    Tunningolas mast jelent.
    Akkor ugyanugy 512MB memoriad van csak a memoria orajelet lehet emelni.
    Ez hivjak a tuningnak.
    Pl ha van 512MB memoriad ami 400MHzes, orajel emelessel lehet mondjuk 420MHz-re emelni a frekvenciajat a memoriadnak, persze ettol meg 512MB marad.
    A masik kerdesre pedig, csak ugy lehet 2GB RAMod, ha veszel meg hozza 1,5 GB-t.
    Amugy frekvenciatol,memoria merettol es memoriatipustol fuggnek az arak.
    Ezert nem artana tudni milyen RAMot kellene neked venni.
  • Attlen
    Hello az lenne a kérdésem nem értek hozzá szval nekem 512RAMOM VAn hogy léehetne 2 gb-ra tunningoolni vagy venni 1,5 gigát nem értem szval valaki elmondanná hogy kb mennyi be kerül??
  • David2
    csa
    meik lenne jobb egy 3200+ Venice, Asus A8N-E számára
    Kingmax HC 500mhz vagy A-data vitesta 500 mhz
    természetesen a 250es fdb elérésehez kéne
  • izb
    A bootolásnál a bios kiírja hogy dual.ha nem írja ki,akkor valszeg nem megy párban.
  • izb
    A twinmos memcsit rakd be,mert az a gyorsabb.
    Ha a másikat mellé rakod,akkor ha mennem akkor is csak a lassabb sebességen fog futni a gyorsabb ram is.
    Tehát nem az hogy nyersz,de veszítesz vele.
  • MSGT
    Sziasztok!
    Honnan tudom megállapitani hogy a ramok dual channelben müködnek?
    A boot képernyön nem irja de azt sem hogy nem dual! Elöre is kössz!
  • Maffya
    Sziasztok!
    CSak egy kérdésem lenne,melyik az optimálisabb ha olyan Ram-jaim vannak hogy Apacer PC2700 333Mhz 256MB,és Twin Mos Pc3200 400mhz 256MB együtt szeretném öket használni,el is viselik egymást.
    A Konfig: AMD64 Sempron 2600+,Via K8 alaplap,40GB Hdd,Samsung CD-RW/DVD,Ati Radeon 9700.
    A kérdés az lenne hogy melyik a jobb ha a Twin Mos 400-as van az 1 slotban vagy az Apacer 333-as ?? Számit egyáltalán? Vagy? Tanács tip és bármit szivesen fogadnék.
    Köszike.
  • GrimReaper78
    Gigabyte alaplapom van, ezelőtt Hynix vagy milyen memória volt benne, azzal semmi gondom nem volt. Az elején, amikor nem állt fel a rendszer, kipróbáltam külön-külön is a RAM-okat, de úgy mindkettő tökéletesen működött -- vagy legalábbis felállt velük a rendszer. És így együtt sincs semmi gebasz, kivéve ezt a játékot. Na jó, mondjuk tegnap óta vannak meg, szóval túl sok viszonyítási alap még nincs.

A BIOS frissítés az én fejemben is megfordult csak egy kicsit fázok tőle, mert amúgy meg minden oké, és nem lenne jó, ha tönkrevágná a rendszert.
  • czky
    Próbáld ki egyesével ramokat. Amelyik ramnál kidobja az a hunyó!. De akár próbálkozhatsz alaplapi bios frissítéssel is...
  • izb
    Vannak Samsung ramok,amelyek bizonyos alaplapokat nem szeretnek.
    Milyen alapod van??
  • GrimReaper78
    Sziasztok!

Tegnap vettem 1 giga (2*512MB) 400Mhz-es Samsung RAM-ot a gépbe. Berakom, nem áll fel a rendszer. Most nem írom le, hogy úgy egy órás játszadozás után végre miként sikerült működésre bírnom a gépet (gyakorlatilag csak megcseréltem a két modult a DIMM slotokban), de azót nincs gebasz. Illetve talán mégis: az egyik játék folyton kilép, lassan már 5 percenként. Mintha egyszer valahol azt olvastam volna, hogy ez lehet RAM hiba miatt. Igaz ez? Ha igen, mitévő legyek, hogyan állapítsam emg, melyik modul hibás?
  • Zsolo007
    Köcce, amúgy sejtettem a dolgot, meg már utána is olvastam :)
  • CaptSpock
    Dual-single channel: Memóriák kihasználása, dual módban kb 10%-os sebességnövekedést jelent, persze csak a memfüggő alkalmazásoknál.

Elérése: Azonos felépítésű, címzésű, lehetőleg azonos márkájú ramok hajlandóak dual módban futni, az arra alkalmas alaplapokban.

Beállítás: automatikus felismerés, állítani biosban nem kell, nem is lehet.
  • CaptSpock
    CL: minél kisebb, annál jobb :) Cas Latency tulképpen lappangási időt jelent, de itt a memóriák késleltetéséről van szó.
  • Falabu #438
    KÖszi a választ!

Másik kérdés: Az pontosan mit tesz, hogy Dual-Channel és Single-Channel? És a Dual-Channelt mi módon lehet elérni?

• Zsolo007
    A memória Cl száma mit jelent? A kisebb vagy a nagyobb szám a jobb??
  • CaptSpock
    A brand csak annyit jelent, hogy valami márkásabb, pl Samsung, Infineon, stb.
    Ez középút a márkás OCZ, Kingston, Corsair, és a teljesen Noname márkák között.

Általában néhány kereskedő bevállal rájuk 3 év garit is.
  • Falabu #435
    Szeva all!!
    Lehet hülye kérdés lesz, de nemvagyok túlinformált ezen a RAM téren:)! Mit is jelent az, hogy DDR 512/400MB BRAND??
    Előre is köszi a választ!:)
  • Gábor
    Hát épp ez az :(
  • mEkLaU
    Esetleg keresöbe beirod kidob vmi boltot de sztem már csak second-hand tudsz hozzájutni ilyen ramokhoz már nem forgalmazzák öket sürün
  • Gábor
    Senki nem tudja? :/
  • Gábor
    Nem tudjátok véletlenül hol lehet rdramot venni itthon? Keresem, de nem találok sehol.
  • Pp
    Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem,hogyan tudom megállapítani, hogy hány Mhz a processzor (mármint a memória kezelés bootolásnál 100-133 ír ki) és a memória ill. mi az az fsb ezt hol tudom megnézni?Szeretném tudni hogy jól van e beállítva.
    Sajnos nem értek ezekhez a dolgokhoz , de a setup-ba be tudok nézni.
    Egyébként amit tudok , hogy P4 2Ghz és 2db 256 Kb ram.
    Előre is köszi mindenkinek.