7782
-
#5104 hu, fojik a teszt rendesen :P
(Petesilver, hepi börszdéjt! (sry, picit mekkésve:) ) -
#5103 Erőől jut eszembe, most akkor elevation map kompatibilis lesz a dolog? Annak idején azt ígértétek, hogy az editorban lesz egy olyan funkció, hogy egy grayscale bmp-ből lehet majd importálni. -
dav #5102 Nem konkrétan erre a képre gondoltam, hanem úgy általában, bár szerintem értetted :) Egyébként érdekes lehet ez az ecset, bár kérdéses, hogy gyakorlatban mennyire van rá szükség. Viszont mi van az object-es úttal? Arról már nagyon régen hallottam, pedig veszettül érdekelne (ha már egyszer akkora piros pontot kaptam érte) :) -
#5101 Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy lehet majd ketté választani utat, hogy enyhén eltérő ívek is legyenek, vagy egy sziklát kétoldalról mekerülni meg ilyenek? Vagy esetleg textúrát adni, ami olyan mint az út, és akkor azzal megcsinálni külön. -
#5100 Nincs is ut.:)
4 masodperc volt az egesz.
Alex!
Mukszik a bmp terep kihuzas?
-
dav #5099 A pályákkal kapcsolatban egyvalamibe szeretnék belekötni:
a képeken nagyon szabályosnak tűnik az út, például a szélessége teljesen egyenletes és a határa túl éles szerintem. És az oszlopok meg a korlátok is túl szabályosan és túl szorosan állnak az út mellett, szóval olyan mesterkélt a dolog. Egy kis rendetlenség szerintem sokat dobna rajta :) -
#5098 Bar nem sok ertelme, de ez is gyorsan kesz volt: MaciLand :)))))))))
-
#5097 Gratula, jo lett, nagyon tuti!!!
Ez a burkologorbes editor resz ez jo otlet volt! En is egybol csinaltam egy voros sivatagos kanyont:)))
Az objektumozo resz szerintem jo, nincs vele gond. Osszesegeben 1-2 het alatt sokat fejlodott!!! -
#5096 Keszitetem egy tudom, hogy mit.:)
De kemeny 4 mp kerult es 8 egergomb klik. :)
-
#5095 Na?
Hmmm. -
#5094 Koszi! Privi nem jott, de mar jon:P -
#5093 Teszt .:)
Privi ment. -
#5092 Gyakorlatban derül ki, hogy milyen lesz használni. Nekem nem tűnik vészesnek, de ha lehet, akkor kitalálhatsz nekik valami gyorsbillentyűt, és akkor aztán Hawaii mindenkinek. -
#5091 Teszt -
YaniMan #5090 ...így utólag szülinapod alkalmából bódog karácsonyt kívánok! De azt mondják, előtte és utána hat hónappal nem késő...
Ma jól átvariáltam az editort; az object move, rotate stb. dolgokat a fő eszköztárról bepakoltam az Object ablakba (amit a fő eszköztárról lehet elérni). Sznupinak nem tetszett, mert minden progiban a move, rotate stb. a fő eszköztáron van. Én is érzem, hogy nem teljesen jó így, de két érv: az object piszkáló cuccok menjenek az object piszkáló cuccok ablakába, meg más programokban az ilyenek azért vannak a fő eszköztáron, mert sok dolgot mozgathatnak (pl. max-ban mozoghat vertex, kamera, meg mitomémmi (nem értek maxul)). Lényeg: Valószínűleg sok emberkének nem fog tetszeni az újítás, de (hehe) ez van :) Már megcsináltam és ahhoz képest, hogy azt hittem, átpakolok öt gombot és kész, egész nap ezzel sz.......... Szal ígymarad. -
#5089 Köszi! :) -
sznupi #5088 Asszem még belefértem a mai napba, szal még időben voltam. -
sznupi #5087 Boldogot annak akinek most van vagy mi. 8-)) -
#5086 Úristen mi folyik itt? Egyik hülyézi a másikat másik sötétezi az egyiket..Jó lenne abbahagyni! egy kicit unalmas már... -
#5085 Egy editor olyan, mint egy ház, soha nincs kész!
De jó hír, hogy hamarosan kész! Én akkor részemről ismét lezárom a szín vitát! Nekem PeteSilver feloldozást adott ANNO 5060. -
#5084 Jobb kesobb, mint soha! -
#5083 Sjanos én ilyen bennfenntes információkhoz csak az alalomkor jutok hozzá, úgyhogy akkor csatlakozok! :)
Boldog születésnapot! És kiadóban gazdag 31-36 körüliedik életévet kívánok! -
#5082 Persze, éppen ezen egyszerűsítés okán hívjuk fehérnek, mert majdnem megkülönböztethetetlen. Ahogy Füstöss Tanár Úr mondaná, a sárga tulajdonsága infinitezimálisan invariáns. :)
A cikk a NG-ben pedig arról szól, hogyha megnézed a hó saját magára vetett árnyékát, akkor nem is olyan halványkék árnyékot fogsz látni, és mivel árnyék, ezért az összes hullámhosszt kitakarja, theát az eredeti színe is kékes kell, hogy legyen, csak szemünknek nem felfogható mértékben. A fehér homok természetesen sárga. A felhő már csak azért sem lehet fehér, mert a Nap színét bontják az esőcseppek és a gőz, tehát vagy színes, vagy mivel túl messze van és túl aprószemű, ezért a Nap fényét ereszti át durván, tehát azzal azonos színű. Esetleg szennyeződést tartalmazhat, ami megint nem fehér színű lesz, meg ilyenek. De ez már tudom, hogy szőrszálhasogatás, de akkor is ezt olvastam benne, és a témához kapcsolódott, sőt úgy éreztem, hogy megerősíti a tényt, hogy a Nap fénye nem fehér. -
#5081 Köszönöm szépen!!! -
#5080 Kémiai reakció alatt azt értem, hogy a hídrogén égése elég hőt és energiát termel, hogy beindítsa a Helium égését. Ez nem minden csillag esetében van így, tehát a színük sem lehet egyforma. -
#5079 Jajj! te még csak most? Nekem reggel ez volt az első dolgom hogy BSZK Petersilver-nek.. -
#5078 Boldog szülinapot!
Es ezert nem torolek.:) -
#5077 -
M2 #5076 Attól függ milyen árnyalatban?
Sárgás vagy fehér?
Pl.
Te-te nagyonsötétsárga...
vagy
A fehér fény világosodjék neked, te...
-
M2 #5075 Editor engem a többiekkel ellentétben nem izgat annyira, de a fizikát nagyon szívesen tesztelném ha lesz rá majd lehetőség. Hogy haladtok ezen a téren? -
#5074 hA VALAKIT A FORUMBAN LESOTETEZEK, VAGY FELVILAGOSITOK, AZ A SZINTEMAHOZ TARTOZIK? :)))) -
M2 #5073 Filozófia szak vagy kvantumfizika?
(nem írtam azt, hogy szín
jaj de, színt írtam!
megint!
töröljetek) -
#5072 Nagyon jo lenne, ha a nap szinet lezarnank vegre.
Kell-e editor, vagy meg mindig a nap szinere terjunk vissza.:)
Mar csak 4 dolgot kell igazitani es javitani az editorban, hogy hozzatok
tudjam dobni, es altalam ugymond munkara alkalmas editort adjunk ki.
Ez nem azt jelenti, hogy 100%-ig kesz az editor!
De lesznek benne erdekessegek a munka kivitelezesehez.
Ja, ha valaki szinnel kombinal a topikban torlom a hozzaszolasat, legyen az
barmi es barki!
-
#5071 Igen... A fénynek nincs szine... Amugymeg a rajz tanárom azt mondta hogy a fehér és a fekete NEM SZIN! azok törik a szineket meg.. És mivel a RAJZTANÁROM mondta aki biztos nem buta ezért én elhittem neki... Ebből következik hogy a nap fénye legyen "FÉNYSZINŰ"! és meg van oldva a probléma... -
Barganda #5070 Nemtom ti hogy vagytok vele, de szerintem a fénynek nincs színe,sőt még azt sem tudom pontosan megfogalmazni hogy mi is az.
Szerintem is kék a fű. -
#5069 -
#5068 A fű az kék! -
M2 #5067 A nap témát tényleg lezárhatjuk, fehér vagy sárga, sokat tévedni nem lehet, szerintem csinálják saját belátásuk szerint, majd a játékos elcseszegeti a színeket a monitorán/vidikariján ha arra lesz kedve.
A fű!
Talán Zöld!??? -
M2 #5066 Na akkor hívjuk fehérnek. Nem azért mert buták vagyunk, hanem mert pont az ilyen sokféle hullámhosszú fényből álló fényt érzékeljük (és nevezzük) fehérnek.
Nem létezhet fehér szín a természetben?
Felhők, hó, csillagok, telihold, hab, fehér bálna, jeges-medve... természeten túli jelenségek? -
M2 #5065 Ez a 'kémiai reakció' egy kicsit fájt.
Gondolom csak elírás.