7782
-
#5224 Flood-olom itt a topicot, de megpróbálom újra, hátha sikerül, ez lesz az utolsó próbálkozásom, aztán várok, hátha valaki tudja a választ, hogy hogy kell ezt csinálni.
-
#5223 Ha rra gondoltál, amit priviben küldtél, akkor kösz, igen úgy csináltam, de csak most látom, hogy küldtél, mert most, hogy újra bejelentkeztem nem írja ki, hogy új üzenetet kaptam, csak ha bejelentkezek a főoldalról és megnézem a postafiókomat, akkor látom, hogy valaki üzenetet küldött. Elég gáz. De azért kösz a választ, most legalább tudom, hogy ez normális. ;) -
#5222 Nem teljesen erre gondoltam, de azért ebből is látszik. :))))
Szóval fenn van a galériámban. -
#5221 Na, kipróbálom ezt az SG galériát, hátha működik.
Ez nekem szólt Ranger? -
#5220 Látom müxik! ugy csnáltad ahogy mondtam? -
#5219 Tökéletesen érthető, csak ez a sorrend nem volt világos, mert egyébként ha neki esek mint birka az új kapura, akkor állandóan keresztbe teszek magamnak.
Már csak az a ráközelítek a talajra és a kamera furcsán mozog dolog maradt megválaszolatlan, meg a betöltés után az út textúra tile szerkezete. Mondjárt csinálok egy screenshot-ot, ha nem világos. -
#5218 Huh! köszi! :) -
#5217 Megrobalok egy kis segitseget nyujtani, hogy mikeppen kellene hozzaallni a palya megalkotasahoz. Ez egy tipp, en igy dolgozom vele.:)
1. Eloszor egy palya utvonalat kell letrehozni, amit a Tools menupontban talalsz meg, neve: Top wiev path tool klikk.:) erre mindenki ra fog jonni,
igazan egyszeru a hasznalata. Uj pontok berakasa, a kivalasztott utvonal fele alsz, es a tobbit mar tudod.:)
Vigyazzunk az eles kanyarokkal, mert hibazik es azt nem is lehet javitani, csak kezzel, jobb egergomb a kivalasztott golyon, es mar latod a kanyar hibait. Ja,
ha beklikkelted a auto updatet.:)
Figyelem! Ha mar nyomtal spacet az editorban, es be van kapcsolva update kihuzod a egeret a 3d terpre es nyomol egy ujabb spacet, frissiteni fogja a
terepet, ez mindig igy van. q betut akkor kell hasznalni amikor mar a palya domborzatat alakitod. Ahol nem koti ossze a palyat, ut lesz a start, ezt a
teruletet nem kell mozgatni nagyon.:) amit keszitettel palyat menteni az utszerkesztoben.
2. Az utvonalt, amit megkaptam azon a teruleten kezdem huzogatni fel es le a t_edit-el, a terepet kisebb es nagyobb brusokkal up/ down menu parancsaval.
ha ugy gondolom, hogy mar jo az ut magassaga, akkor terek ra a kulso terepre es modositgatok.
3. Kesz a terep domborzat, most valasztok texturat, hogy hol legyen fu. Eloszor is az ut kore rajzolok fu texturakat korbe, de legalabb az 5-os
brush-sal. Az ut kozelebe is rajzolhatsz, ha veletlenul az utra rajzoltal, akkor egy masik texuraval rarajzolhatsz vagy egy picit a terep modositoval fentebb huzod a
terepet, es egybol az alap textura lesz ismet. Figyelem! Space es q betu nyomasa kotelezo, hogy valtozzanak a terep texturai. A fu object mennyiseget lehet allitani tools\grass menuben, kulonben g betuvel
ujra randomozhatod a fuvet.
A p betu megnyomasa csak az en palyamra jo.
korlat ures.dat atnevezni korlat.dat es mar a sajat korlataid lesznek benne. A korlatot mar csak a legvegen szabad kirakni, mert ha a palyat valtoztatod
nem koveti normalisan a terepet. :(
Ja, a korlat kirakasa bar ikon, egergomb megnyomasaval elkezded es enterrel tudod megszakitani a korlat kirakasat. Vigyazz! Ket fajtakeppen lehet a korlatot kirakni iranyba, de erre majd rajosz.:)
Minden hibat lehet javitani, de mivel ez egy editor, igy neked kell javitani a hibakat. :)
Egy picit elter a kulonbozo kocsis jatekok editoratol, de a szabadsagnak van elonye es hatranya is, remelem, hogy befogja valtani az editor a hozzafuzott varazslatot es elonyt. :)
Van meg valami kerdes?
Remelem valami azert csak ertheto a fent irtakbol.
Bocsi, az ATI tulajdonosoktol, ha egy jo par dolog valahogy nem akar mukodni, de majd adunk a pofajaba es meg gyors is lesz. :) -
#5216 Igen. -
#5215 Na, ez eltartana egy darabig, szóval; roor=root, bocsi :)
Persze lehet, hogy így kell neki működnie, nem olyan nagy gond ez, csak nem igazán látni, hogy mit is csinálok, mi fog kikerekedni belőle a végén. Persze tudom, hogy így művészet. -
#5214 Hát ez marha jó. Eddig nem volt hajlandó elküldeni a hozzászólásaimat. Na mindegy!
Szóval letöltöttem az editort, de valami nagyon nem kóser.
- Nem tudom, hogy milyennek kéne lennie, de amikor elindítom elég gázul néz ki, mert homok az egész,
- és itt-ott van egy kis korlát eldobva.
- Nem tudok újat kezdeni. Ha arra megyek, hogy új, akkor semmi nem történik, mindegy melyik pálya van betöltve.
- Talajt húzogatni csak homokos textúrával tudok. Amint hozzányúlok a talajhoz, homok textúrát pakol rá, mindegy mit állítok be előtte vagy utána.
- Kamera kezelés közben, ha ráközelítek a talajra, egy idő után befordul, és nem lehet bezoomolva viszintesbe fordítani a kamerát.
- A 'p' megnyomása után szemrebbenés nélkül átmegy a talajon a kamera.
- Az út texturája egyenes tile módszerrel fekszik az útra.
- Természetesen ha nem a roor könyvtárba pakolom a pályákat, akkor fagy.
- A betöltött pályákon a korlátoknak nem sok köze van az úthoz.
Segítség! Én szúrtam el valamit nagyon? -
#5213 Mikrofon próba 1, 2, 3, 4, 5...! -
#5212 Húzz sorszámot és állj sorba! -
envagyokneo #5211 Szeretnék igényelni egy pályaszerkeztőt! :D -
#5210 jo lett. szal ebböl lesz a végleges fájl, ami mehet a játékba? cool :)
#5208: direktikszre optimailzálják ;) -
#5209 RC Cars nagyon tetszett, a merciben nem volt rendes kulso nezet - megis jobban tetszett ;)
RC Carsbol nem lett jatek kiadva... ugye a buggy nem jut erre a sorsra? Mennyiben mas a buggy fejlesztese mint az RC, azert olyan az mintha abban is lenne am melo rendesen!
jah, egy ATIn is normalis editorban szivesen kiprobalnam magam :) majd ha tenyleg lesz... -
#5208 nemmondod, h a fejlesztok gefFXeken nyomatjak ezert ATIn szar az editor ... ? :)
The way it's _NOT_ meant to be played ;) -
pauly #5207 nem is tudtam hogy van ilyen.Jó hogy tudom hátha kellhet még egyszer :) -
#5206 Ez megmentette az életemet! :) -
pauly #5205 Gondoltam,hogy nincs,mert másképp csak rájöttél volna.:) -
#5204 Na igen ez egy probléma. -
Nyiri #5203 En nem kaptam semmit :] -
pauly #5202 Ha nyomvatartod az egér görgető gombját,akkor lehet mozgatni a kamerát.Már ha van görgető gomb az egereden.
-
envagyokneo #5201 Kérdeztem hogy: Nem megy akkor egy Geforce4 MX-en??? Na mindegy...szeretnék egy editort igényelni! :| -
#5200 Lehet hogy hülye kérdés. Az egész programot vágom, csak azt nem, hogy hogy lehet a kamerát előre-hátra mozgatni. A forgatása megy. -
#5199 Perssssssze.:)
Vagy is igen.
vertex color. -
pauly #5198 Azt hogy lehet változtatni a tex szinet,azt vertex colorrral van megoldva?Gondolom nem titok. -
#5197 Ez a picike amit mindenki megkapot 1 orai munka volt.
-
pauly #5196 Jó az editor,gratula hozzá,az pl nagyon tetszik hogy nem csak fel le lehet a terepet modositani,hanem akarmerre. -
#5195 Thanx -
envagyokneo #5194 Akkor nekem nem fog menni az editor a Geforce4 MX 440-emen??? :( Nem lehet igaz!!! Nem lehet ezt valahogyan letíltani... -
pauly #5193 Igen,jó a felhő. -
#5192 Plane Ati kartyan. :( -
#5191 neki.:) -
pauly #5190 Hát semmi sem lehet tökéletes :) -
#5189 na most érkeztem haza, meglesz a szórakozás. ;) Juhejj -
#5188 Az felho arnyek jo szerintem, de a terep targyak es a terepnek nem lesz arnyeka. :( -
pauly #5187 ejj,arra a vacak válaszra mindig elfelejtek rányomni -
pauly #5186 a felhő sem jó radeonnal? -
#5185 Hmm...
Nekem Radeon 9200-n van felhő-árnyék...