A.S.K. Homework The Buggy - Make, Ride, Win!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alexease
Szerintem is! Egy autos jatekban sokkal jobban szamit egy korrekt, elvezetes auto mozgas, fizika, mint a hightech efektek.

Inkabb legyenek kevesebb poligonu "targyak" de sok fajta, es legyen kissebb texturak de abbol is sok fele, es normalisabb.
egyetértek... sztem se a sokmillió poligonú környezeten legyen má a hangsúly...
ez nem egy csillivilli techdemo lessz, hanem egy remek játékmenetû szuperjo fizikájú buggy-s gém, nemde?? :))

football without ultras is nothing

nah, sztem sokkal jobb
lehet h az elõzõ túl világos volt

Alexease
Azert a fu-re minimum lenne egy LOD szamitas, mert kicsit eros lenne vegig szamolni a payan, meg ha csak 500m akkor is;))) Vagy nagyon keves fu lenne, vagy nagyon sok es screenshotmaker:))))
Hiába, azt mondják odabent is rám, hogy maximalista vagyok, de hát ez van, majd meglátjuk mi lesz. 8-))

Lehet a fû is át lesz írva, még nem lehet tudni, de az is lehet, ezt csak én mondom és a többiek elvetik az ötletem, de azért majd próbálkozom. 8-))
Szerintem azt is meg kellene majd valahogy oldani, hogy a távolabbi füvet ne mindig számolja a progi, csak azt ami feltétlenül látszik, én legalábbis még egy játékot sem láttam ahol végig kint volt mindenhol a fû. 8-))

A LOD-olás még kérdéses, lehet nem ártana, de egyelõre még nem gondolkoztunk rajta. 8-))

Alexease
Amugy is teljesen felesleges szerintem SpeedTree-s ~5000 poligonos fakat ide belerakni, ugy is "csak" elszaguld mellette az ember.;)
Azert a Ti faitok is eleg jok, hiaba csak 70-250 poligon. Azert "beulve" egy autoba, es onnan neve is jo. Ha meg lesz visszajatszas - remelem:) - akkor meg "messzirol" tokeletes:) A lenyeg, hogy ha sok fat lehet kirakni a terepre, akkor minnel valtozatosabbak legyenek. Tobbet szamit 20 keves poligonu, kistexturaju fa, mint 1 bazinagy extra poligonzabalo:)))
Na SpeedTree fû, az úgy csinálja a dolgokat, hogy megvan a terep egy fülnézeti fotóban és a fû szinét az alatta lévõ talajhoz állítja automatikusan a motor, csináltunk régebben ilyet, tuti jól nézett ki, de mivel most az egész tereprendszer layeres felosztású ezt kissé komplikált megoldani, de talán majd kitalálunk rá valamit.
Lássuk a fát, szépek, jól néznek ki meg minden, de gondolom nem akartok egy erõmûvön játszani, ugyanis minél szebb a fa, annál több poligon, aztán már így is elég sok poligon van kint a pályán, sokat nézegettük a SpeedTree nevezetû progit, mert nekünk is nagyon imponáló volt benne a fa, de nem egyszerû leprogramozni, hogy mindenféle fal formát meg tudj vele csinálni. A SpeedTree-s srácok sem egy év alatt rakták össze, mert van jópár verziója a proginak. 8-))
Asszem ennyi lenne jelenleg.

Alexease
Baaaar, szinte emmi nem latszik belole;)))))
Meg onarnyekolni kell majd az objecteket, mert attol is nez ki ennyire furcsan;P Leszamitva, hogy eleve en csinaltam, vagyis lehet hogy eleve szar:PPPP
Alexease
Meg egyik sem vegleges, sem az objectumok, sem a fu:) A map textura, eddig minden editorban mas es mas volt;))))
Tessek, kicsereltem gyorsan a fuvet, igy talan mar egy fokkal jobb:))))) (Nem hogy dolgoznek inkabb...:D)
:)
izé, nem akarom fikázi, de vhogy furcsa! :)
sztem a fû és a szikla texturája vhogy nem passzol... minõségben élethûségben, nem tudom....
de, hülyevagyok, jo lessz ez!! :))))

Alexease
A modellezgetes most idohiany miatt pihenget, de azert egy-egy "kavicsot" azert beiktatok neha:))
háháááááá
éértem! :)
köcce

Alexease
Level Of Detail
Amikor a tavolsagtol fuggoen, az engine "butitja" az objektumokat - kevesebb poligonbol epiti fel - hogy gyorsabban lehessen szamolgatni a fontosabb, kozelebb levo dolgokat.;)
Szoktak elore lemodelezni a LOD-okat (csinalnak 5-10 elore gyartott modelt, egyre kevesebb poligonbol, a vegen kapnak egy "kockat" ;D), de lehet automatan is. A "kezi" munkas LOD a szebb megoldas, mert ha jol van megcsinalva, akkor nem latni a vatasokat.
izé, mijaza LOD?? :)
komolyan?!?

Alexease
Bar...
Megegyszer atgondolva, valszeg teljesen feleseges a faeditor:))
Aki negyon fat akar editalni, ugy hogy meg jo is legyen, az most is megteheti:)) Fat lehet csinalni, vagy az egyik eredetiben is el tudom forgatni, at tudom meretezni az "ag lapokat", at lehet festeni a texturakat, at nevezem a fat s kesz;))))
Az editorban meg teljesen jol lehet meretezni, vagyis igy is jo ahogy most van;))
Alexease
Es ha meg mindig jol emlexem, akkor ti sem terveztek semmilyen LOD-ot a progiba?!

Ha igen, akkor lehetne csinalni egy fa/bokor editort:))))
Nem kell semmi bonyi, valami egyszeru. Kell mondjuk 6-8 fajta, tipusu fa (fenyo, cserje, tolgy, fuz stb.) amiknek tipusonkent azert nagyon hasonlo a felepitese.

Lenne a "fatorzs editor", 3 kontrollponttal (alul, kozepen, felul), melye az atmerojet es helyet (negy irany, kiveve az also, annak csak atmero) lehetne valtoztatni, ezzel mar eleg sok fajta torzset lehet gyartani:) Persze, a koztes poligonok fixek;)

A "lomb editor" detto egyszeru;) Ugy is csak lapok vannak, kulonbozo poziciokba elforgatva, az jo is, egyszeruen csak azoknak a helyet (fel-, le es korbe) es meretet lehetne allitgatni. Persze fix lapszam, hozza adni, elvenni lapot nem lehet;)

Es persze, a kesz "muvet" a faeditor ASE/DAT-ba exportalja (semmi RCEdit integracio;DD).

Es ha meg ugy lenne az object/textura szerkezet/konyvtarstuktura ahogy szeretnem (:DDD), akkor a fakhoz rendelt alapbann hasznalt, es a Commonbol vett texturakat "felul lehetne irni", ha a sajat Object konyvtarba elkeszitett, beamsolt fam melle, berakom a sajat texturaimat (az eredeti alapjan atfestve);))

Persze, ez csak otlet, meg nagyon raer:) Meg lehet, hogy mar regen kitalaltatok, megbeszeltetek, elvetettetek:PPPPP
Alexease
De ha jol emlexem, a Buggy editorba is volt valami fa generalo, vagyis azt a reszt valszeg nem annyira huzos megirni, itt inkabb a renderrel, shaderekkel es foleg a LOD-olassal van a fo gond, mivel a gepnek kell "butitani" es nem mindegy hogyan;)
Alexease
Az az;)
petesilver
Ez az a demo, ahol bemutatja az unreal enginben, hogy az eredetileg pluginként funkcionáló progi beépült az unreal enginbe, és realtime generálja a fákat?

Mission Impossible 2010: PRO Class

ranGer2
Izé! kössz..

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az ûrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

PuMy

\"To know that I can control something that\'s out of control.\"

ranGer2

Ez lenne?

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az ûrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

ranGer2
SpeedTree?

Ismerjük a SpeedTree demot, láttuk, nézegettük, de nem olyan egyszerû megcsinálni, mint ahogy Te azt elképzeled. 8-))

ranGer2
Jujujj! holnap megint én jövök.... ZSÓÓÓTI!

Gregorius
Na, ezért nem szabad soha copy-paste-et használni!

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

Gregorius
Mindenkinek tiszta szívembõl gratulálok, aki leszokott a cigirõl!
Mindenkinek Boldog Szülinapot Kívánok, akinek volt, van, vagy lesz szülinapja!
Mindenkinek Boldog Névnapot Kívánok, akinek volt, van, vagy lesz szülinapja!

Más:

Anyám, megnéztem a SpeedTree demót! Hát van itt energia a gépemben, ha egy kód jól meg van csinálva. Úgyhogy hajtás-pajtás! Legyen szép ez a gamma is! Ha még valaki nem látta volna, akkor annak ajánlom, hogy tekintse meg. Tudom, hogy ez itt rossz reklám egy SG fórumon, de a GameStar-on fönnvan a link.

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

PuMy
Nem, mert en nem reklamozom.

Pyx
huh!
Elöször is megkésve bár, de boldog névnapot!
Az uj ojjectumok ütösek! :o)
#4563: örülök hogy tetszik :D

pisz! ^.^

Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.

PuMy
Tegnap te is beszoltal, gondoltam ma en szolok be neked.

M. Tibor
Gondolom azert, mert o is leszokott ugyanazon a napon a cigirol, mint en. Azonban senki sem mond neki egy-ket szep szot sem.:)

(Most mar tudom, hogy nem letezik 100% csak 120%)

ranGer2
Ez nem nyalizás.... honnan veszed?

PuMy
Most ki is nyalizik?

ranGer2
Jah! és mégvalami! senki nem gratulált Tibinek pedig ha jól tudom akkor 2 HETE NEM SZÍVOTT EGY SZÁL CIGIT SE!!!! élõ példa hogy aki le akar szokni az le is tud!!! GRAT!!!!!

ranGer2
Figy! ez természetes de amugy õszinte leszek teljesen kiment a fejembõl hogy névnapod is van most... még a születésnapra emlékeztem de a névnapra már nem... BOCSI!!

ranGer2
Jah! hát aki megteheti :) Milyen megemlékezést? 1 perces néma csönd ....

M. Tibor
Koszonom az ajandekokat es a megemlekezest.:)
Ugy dontottem, hogy veszek egy ilyen karit, mert kell a game-hoz.:), es legalabb nem lesz lassu az editor, amikor keszitem majd a palyakat. :)

(Most mar tudom, hogy nem letezik 100% csak 120%)

ranGer2
Ehh ezek szerint a 9 db smiley nem fejezi ki eléggé a komolytalanságát az üzenetemnek....

A logót találtam a szerverünkön.

ranGer2
Nem kéne utánozni...

Gregorius
Esküsyöm ay FX fórum megirigzelhetné ami itt folyik.

arty
:D

nesze egy leadtek 6800ultra:

Forza.

Hozzad be a gf6800-at, szeretném tesztelni...

petesilver
Eddig jutottam az ötletemmel, húzok aludni. Template van, ha Shark is akarja, lassan lehet festeni büféskocsit!! :))

Alexease
Ma nem volt idom takolni, most fejeztem be egy szutyok munkat:(( De azert hogy legyen ma is kep, beteszek kettot (a "kordon" alap kesz, uszkve:D).:)))

PuMy
ISA-s, teeeeeeeeeeeeee.

Igen, a trident chippel jól mutat, amúgy ez még PCI-os kártya, nem? 8-))))

petesilver
Kicsit hosszú a slot, és hiányzik 1-2 bevágás! Dolgozz még rajta, és elsütjük Radeon 10000-nek!