7782
-
#5304 Közben 1864m-re bővült a pálya. Kicsit kiegyenesítettem benne két szakaszt, hogy ne legyen olyan Bezier-görbés. :)
A vizesárok
Az S-kanyar-t egy kicsit megemeltem, így nincs gond az út textúrázásával. Eredetileg sziklás partot akartam, de akkor nem jól számítja ki a víz határát. Így is egy kicsit szögletes.
A döntött kanyar kapott egy kis vegetációt. Tetszik nagyon a fakollekció.
Egy kis belvíz.
És az oázis:
Szerettem volna pálmafát rakni ide, de nem találtam.
Látom a véglegesben lesz jó néhány új textúra díszíteni. A fű meg a növényzet aztán jól belassítja. Nálam 1600x1200-ban olyan 40-50 FPS-sel megy az editor, de a 20. fa után már csak 2-3 FPS-t produkál. Most át mentem 1024x768-ba, így egész jó, de fű még nincs, akkor fagy. -
#5303 Köszönöm! Most már megcsináltam a vizet. Kicsit látszik rajta, hogy utólag találtam meg, de játék közben már csak nem olyan látványos ahogy elszúrtam.
Lenne egy kérdés, akkor hogy is van az a korlát, mert elkezdem kirakni, de nem lehet megszakítani.
Ja és mégegy, raktam le fákat is, köszi Kristóf, cseles volt. És most ha füvet akarok generálni akkor egy vertex buffer hibát dob. :? -
#5302 Ez nagyon pöpec!!!!! -
#5301 Mi az az irányhúzás? Gondolom arra gondolsz, hogy túlságosan is Bezier görbés a pálya. Az irány húzás az a Line opció? -
#5300 1761m hosszú -
#5299 Köszönöm szépen! Sikerült visszaadni az önbizalmam ha más nem is volt a cél.
Rögtön neki is láttam megcsinálni a vizet, szépen pofozgattam a terepet, aztán csináltam képeket feltötltöttem, észrevettem, hogy nincsenek méretre szabva, hát visszamentem szabni és akkor vettem észre, hogy nem mentettem el a pályát.
Úgyhogy akkor nekiülök mégeccer, addig meg fönn vannak a képek a Galériában (Buggy). Nem rakom fel őket ide, mert túl nagyok, de majd a javítottakat felrakom, de akkor ezeket letörlöm. -
skristof #5298 a fü kirakása a lejtökön meg lessz vhogy csinálva, vagy igy marad? mert néha, gyakran hibáddzik...
építő jelleg, nem fikázás.. :)) -
skristof #5297 elég jó kis pálya... milyen hosszu? -
#5296 Jar a szad nagyon,:) es mar igy tudod hasznalni.
Van benne egy-ket hiba, de en csak dicserni tudlak.
Hasznald egy-ket helyen az irany huzast. -
#5295 Bocsánat igen, csak épp attól féltem, hogy úgy működik ahogy mondtad. :) Mert már szépen megépítettem a pályát, és kicsivel magasabb az átlagfekvése, mint amire én számítottam, de mindegy megoldom.
Skristóf, köszi, úgy is van. Lefúrtam, megtaláltam a vizet. Van egy pár képem, de ezek még akkor a fa meg a víz nélkül.
-
skristof #5294 vízbe frankón bele lehet majd menni, és mekhalni?? :D -
skristof #5293 én be is tanultam :P -
skristof #5292 fákat objectezéssel, csak nagyobbítsd meg az object ablakot lefelé!
ott lessz a könyvtár-szerkezet
víz nekem sincs ATi-n, de sztem simány jön, ha elég mélyre 'fúrsz' :) -
#5291 Naaaaa!
#5176.
Legalabb olvassa valaki azt, amit en irok?. :) -
#5290 Nem is én lennék. -
#5289 Most ment el a kedvem az egésztől. :)
A vizet meg a fákat hogy lehet előcsalni, mert vagy én vagy én vagyok hülye, vagy nem. :) -
#5288 Te kisss TIBORR!!!!!! -
#5287 Ugy latom mindenki szegyenlos, hogy ki mit keszit. Nekem ma ezt sikerult osszeraknom.:)
-
YaniMan #5286 Én a Replikára gondoltam; van is ismerős, aki ismeri Falatot. Csak még korai megkérni :) De persze TCS is natttyonnnyjó lenne! Amúgy lehetne olyan, mint a GTA3-ban (radio station kapcsolgatás), oszt lehet válogatni. (...aztán kiszeded a másik drivert, szítlüvöd, oszt máris egy jobb buggy-val folytathatod a versenyt grrr >:-)= -
YaniMan #5285 Grrr... Namind1 -
#5284 Nekem nem tűnt el. Azt a megoldást választottam, hogy a 3D smooth-thal :) levettem róla mindenemű eltolást, és így is marad. Majd küldök róla egy képet, és akkor jobban lehet látni, hogy mi a probléma, és vizuális tünetekről is fel lehet állítani a diagnózist, csak most nem otthon vagyok, majd este 6 után.
- Erre a színezés dologra van valami megoldás?
- Ha rakok egy nagyobb heyget a pályára (mert hogy raktam), akkor az mennyire fog kinézni a végleges verzióban nagyon hülyén, ahogy a semmi közepén kiáll egy tanu hegy?
- A füvet miért nem lehet a fehér színnel fakítani, vagy havasabb effektet elérni vele? Mert próbálom a sodoríveken, meg a levágható szakaszokon kikoptatni a füvet, de a sima homok textúra nagyon elüt. PErsze ha megfelel, akkor hagyom úgy. -
#5283 Na, ezt kipróbálom, köszi, csak most nem otthon vagyok. -
#5282 Hát a Tankcsapda is biztos meg tudná alkotni, és egyszerűbb is elintézni, szupi zenét tudna hozzá nyomatni, stílus kérdése az egész. Csak nekem valahogy így editor, meg amit eddig láttam a játékból egy ilyen Bud Spenceres életérzés közelebb áll a játékhoz. ÉS milyen marketing fogás lehetne, persze ehhez, ha valóban jogdíj társul, lehet, hogy kéne tőke is, ami biztos nincs, de talán majd legközelebb. Vagy majd a Buggy 2-ben! :) -
ANT #5281 A fű ott nő ,ahol a második textúrával belefestünk a terepbe. -
ANT #5280 Mivel nem bitmapból veszi a terep magasságát a progi /oldalra is el lehet húzni/,emiatt elég lassú a fű generálása ,így nem mehet real-timeban.Ráadásul egy object készül belőle ,ez is időigényes. -
ANT #5279 A SPACE-t ha nem megy túl lassan az editor nem kell használni,mert utánna minden módosítás után nyomkodni kell.
Ez szétdarabolja a layereket ,így kevesebb faceből fog állni a terep,és így gyorsabb lesz.
A 'h' az objecteket linkeli össze ,utánna nem látszik a kirakott új object.
A 'k' ugyan ez a korlátra.
A 'p' a demo kamera volt a 'c' a car kamera lesz ,nem kell nyomkodni.
Amúgy messze van még a kész állapottól az editor -
ANT #5278 Ha B-t nyomsz akkor jónak kellene lennie. -
ANT #5277 A data/korlat.dat -ot kézzel nullázni kell ha a korlátokat törölni akarja valaki.Ez /és még sok minden/ azért nem a pályával van kimentve ,mert a kiállitásra készült rohammunkával.
A new nincs leprogramozva . -
Toya #5276 Én meg azt mondom keressétek meg a Tankcsapdát, úgy is Debreceniek ők is és tuti ütős zúzós zenét tudnának csinálni nektek -
#5275 Sőt, találtam egy linket! Hát ez tök jó! Kötelező darab szerintem.
Magyar Piedone honlap
Itt megtalálható a neves mp3. LOL
Spencer és Hill lehetne a főellenség az uccsó pályán! -
#5274 Tényleg, erről jut eszembe, hogy van az a Dune Buggy szám. Nem hiszem, hogy olyan hatalmas jogdíjjal bírna, mivel már Kovács Kati is énekelte és kiadta CD-n magyarul. Állítólag úgy szól, hogy; "Nézd milyen csodálatos járgány..." -
#5273 Lehet nyomatni a képeket?
Az a baj, hogy ha füvös területen megy át az út, akkor elég ronda a textúra összemosás, ezért úgy kellet megcsinálni a pályát, hogy szépen körbeszínezni az utat, de ez sem az igazi.
A lencsecsillogás pedig át üt a talajos is. :( -
skristof #5272 önmagát keresztezheti szint eltéréssel nemhiszem
ATi-n sem rossz...
driver függö a dolog, de ezt vki nálam jóval okosabb majd jól megmondja -
#5271 lehet olyan palyat epiteni, aminel a palya onmagat keresztezi ? esetleg szint elteressel ?
ha igen: kaphatok egy editort (felteve h ATIn is hasznalhato) ?
amugy azt nemertem, ha (mint irta valaki) a jatekot dx-re "optimalizaljatok", akkor miert nem megy egy adott kartyacsaladon rendesen ? par sorban komolyan erdekelne, egy dx programozotol, h ennyire nem szamit a dx alapelve, minden kartyara nagyjabol kulon meg kell irni ?? -
#5270 Ez nem az én pályám, hanem az egyik mellékelt pálya. Ha betöltöm külön a pályát is, akkor jó, tényleg, csak az volt a megtévesztő, hogy az a1 ring bejön rendesen a nélkül is. -
#5269 Szerintem a palyanak semi baja .:)
De betoltoted a palya utvonalat is? amit szerkesztetel.:) -
#5268 Az 5224-es kép abból van, úgyhogy akkor ezek szerint az nem az editor, hanem a pálya hibája. ;) -
#5267 de! de nekem még megnézni sem volt idöm, szal nem tudok nyilatkozni.. :) -
#5266 Ha ho van itt valaki? vagy mar mindenki t...... az editort. :) -
#5265 ok!